Biltvätt

Tvättat bilen med pappa idag. Det finns en första gång till allt. Som att köra in en bil i en biltvätt. Ni behöver inte oroa er. Alla överlevde! ;)
Fin blev den och när vi kom hem satte pappa på navkapslarna och jag putsade alla rutor invändigt.

Svarten 2. Ren och fin!


Alla fyra bilarna hemma på föräldrarnas garageuppfart.



Snart advent

Torsdag betyder städdag hemma hos mig. Passade på att adventspynta lite när jag var klar. Det är så roligt med lite nya julsaker i lägenheten :)




Har jag glömt gå till jobbet?

Förvirringen som uppstår när chefen ringer en lördagsförmiddag när jag sitter i soffan, iklädd pyjamas och äter frukost:

Ida: Hej!
C: Hej! Var är du? Är du hemma?
Ida tänker: Herregud! Var det bara torsdag igår? Är det fredag idag och inte lördag som jag trodde?! Har jag GLÖMT gå till jobbet idag??
C: Min nyckel till firman ligger kvar och inlåst där. Kan jag få låna din? Jag har 45 minuter på mig att ta mig till dig för att hämta nyckel, köra till firman, hämta jobbbilen och köra den till verkstaden! Hjälp!
Ida: Men självklart! Kom förbi bara och ring när du är utanför. Så kommer jag ut med nyckeln.
C: Tack snälla!
Ida: Inga problem! Vi ses snart!

Haha, jag var helt övertygad om att jag glömt gå till jobbet först, haha!

I will love you forever

I fredags slutade jag tidigt. Så jag och Irén (min jobbarkompis)  åkte till Blomsterlandet. Köpte en murgröna att ha i badrummet samt lite pynt till min adventsljusstake. Sen tog jag och Anna oss en tur med hästarna i mörkret. Supermys!
 
På lördagen blev det tvätt och lite fixande här hemma. Sen red jag Svarten i paddocken en halvtimma. Skritt och trav bara men det kändes himla härligt att rida i dagsljus måste jag säga. Sen hem till föräldrarna för att hämta ett av mina favoritrecept. Efter det for jag till Coop likt en virvelvind och handlade allt som behövdes för min och pojkvännens middag. Sen dusch och och fix av det sista med tvätten. När jag kom tillbaka från tvättstugan satt Sebbe redan i soffan.
 
Jag lagade mat och lyckades faktiskt med allt utan att förstöra maten. Bra Ida! Sedan såg det kanske inte helt fantastiskt ut eller så, men gott blev det!
 
Sen blev det filmmys. "The Internship" såg vi. Tror aldrig att vi lyckats hitta en film på bara några minuter som båda faktiskt vill se, haha! Med Owen Wilson (Ida gillar) och Vince Vaughn (Sebbe gillar) var huvudkaraktärerna så båda blev nöjda. Inte den bästa filmen jag sett, men helt klart godkänd. Har ni sett den?
 
Sen hann jag sova ungefär två timmar innan hästarna ville ha sin frukost. Så det var bara att pallra sig ut i kylan och bege sig till stallet. Brrrr!
Sen fortsatte sovandet ett par timmar till och stackars Sebbe fick agera element till mina fötter som hunnit bli till isbitar.
 
Sen blev det sen frukost och en promenad vid havet. Mysdag!
 
A table for two.
 
Som sagt, det ser inte fantastisk ut, men fläskfilé med salami och soltorkade tomater ska det i alla fall föreställa.
 
Älskling hade ingen mössa så jag tyckte han kunde låna min "Fabulous-mössa" (det står så på lappen), men det tyckte inte han :(
 
Sunset
 
Den finaste jag vet <3
 

Jag är med b...

BIL! Erkänn ni trodde jag skulle skriva "barn"? Haha!

Det har varit fullt upp denna veckan. I måndags var det jobb dagen lång och ändå hann jag med att åka till stallet tre gånger! (Morgonfodring + intagning av häst och mockning + kvällsfodring).
I tisdags var jag hemma hos föräldrarna samt tog hand om både min och systers häst.
I onsdags blev det Gekås med Linnéa och sedan avslutade vi det hela med thaimat och Bonde söker fru på tvn hemma hos mig. En riktigt bra dag! Tack bästa! <3
Idag har jag städat och sen hämtade jag hem min bil. Pappa kom hem med den från Stockholm nu ikväll. Så himla najs att ha min egen bil! :D
Tack till världens bästa pappa! <3

När jag kom hem klappade jag lite på grannkatten, Gustaf. Sen märkte jag inte att han följt efter mig och när jag öppnade dörren smet han in! Lät honom kika runt en stund men sen ville han inte gå ut igen! Jag slängde ut en bit skinka och Gustaf gick ut. När jag stängde dörren om honom såg han jätteledsen ut så jag övervägde nästan att släppa in kattskrället igen. Men lät bli. Sen satt han och jamade utanför hur länge som helst och såg ynklig ut. Ringde till Sebbe i panik och fick till svar att det var dumt gjort att mata katten. Inte konstigt att han sitter utanför och skriker. Vet att han har rätt, men ändå. Vad skulle jag göra?
Nu har i alla fall Gustaf gått sin väg och jag ska sova. Imorgon är det fredag igen! Fattar inte vart tiden tar vägen!

Godnatt på er! :)

Great weekend

Hej på er! Det får bli ett snabbinlägg ikväll eftersom jag borde sova. Nu.
 
Igår hade jag den perfekta tidsplanen som involverade tvätt, matlagning och en ridtur i solskenet. Då det hastigt och lustigt blev bestämt att jag och Sebbe skulle till Kalle på fest, fick jag avstå från ridturen.

Vi hade en superrolig kväll hos Kalle. Dryckesspel, massor av prat och skratt och underbart trevliga människor! På en och samma kväll lyckades jag först fastna i min egen dragkedja i jackan och Sandra och Kalle fick dra av mig den! Strax före hemgång gick dörren till toaletten inte att öppna så Sebbe och Lukas fick stå utanför och förklara hur jag skulle bära mig åt. Det slutade med att Anton fick komma och trixa upp dörren...
 
Någon gång efter två gick jag och Sebbe hem, åt nattmat och jag började vika tvätt (?)
Sen somnade vi någon gång runt halv sex imorse så nu är mitt dygn helt felvänt. Idag mådde jag väl inte allt för bra. För många shots är aldrig bra att börja en festkväll med. Men lyckades i alla fall åstadkomma lunch till mig och Sebbe och sen gick vi en sväng till Kvantum.
 
Kvällen spenderades med Sofia. Först i stallet liggandes på golvet (jag). Hade ont i magen så jag och stallkatten låg på ett hästtäcke i sadelkammaren och Sofia satt vid bordet. Vi åt chips och jag matade Lusen (katten) med dem. Sen åkte vi hem till mig och åt lite till och hade en riktig flummkväll så som bara jag och Sofia kan!
 
Galet bra helg med andra ord! Hoppas er varit lika bra!
 
 
 

AW

Blev en snabbvisit i stallet för att mocka i räserfart efter jobbet. Det såg ut som tredje världskriget i Svartens
box då hästarna tydligen kommit ut sent idag. Typiskt när man verkligen har bråttom. Hann i alla fall hem och kasta mig in i duschen och sedan på rekordfart sminka mig, klä på mig och cykla iväg för att möta mamma, Susanne och Emma för after work på Black Pearl. God mat (skaldjurspasta) och dricka och lite tjejsnack på det. Mys!
 
Trevlig fredagkväll på er!
 
Haha, jag älskar denna bild!

Bil

Sedan jag flyttade hemifrån har jag fått låna en av mamma och pappas bilar som är till salu. (Tack snälla ni) <3

Tyvärr vänjer man sig fort vid lyxen att kunna ta sig vart som helst, när som helst och oavsett väder och så vidare.
Har funderat lite på att köpa en egen bil, men inte tagit tag i saken eftersom en bil inte är direkt gratis. Att kunna ta sig till jobbet och framför allt stallet (har längre dit än till jobbet), är ett måste oavsett väglag.

Har skjutit saken framför mig ett tag och igår kom mina föräldrar hit och berättade att de köpt en bil till mig! Hur grymt snällt är det inte av min pappa att sitta och leta bil till mig?!
Jag ska givetvis betala den själv.
Så på torsdag åker min snälla fader upp till Stockholm och hämtar den åt mig.

Och där med slapp jag fatta beslut angående bilköp.

Tacktacktack!
Hittade ingen bild som har med bilar att göra, men hittade en från kryssningen. Jag saknar den underbara resan varje dag.

Talk Dirty - Jason Derulo

Min favoritlåt just nu.
Är inte överförtjust i orginalet, men Steve Smart & Westfunk remix (se nedan) är helgrym!
 

Inbakad kassler

Gjorde inbakad kassler till kvällsmat idag. Supergott!

Skriver upp det receptet också (precis som jag gjorde med laxsåsen).

Du behöver:
kassler
smördeg
1 burk creme fraiche
300 gram vitlöksost
en vitlöksklyfta
persilja

Gör såhär:
Rör/ mosa ihop creme fraiche, vitlöksost, persilja och en pressad vitlöksklyfta.

Kavla ut en smördegsplatta i taget. Lägg en skiva kassler på smördegsskivan, bred ut ett tjockt lager av vitlöksröran ovanpå kasslerskivan. Lägg sedan ytterligare en skiva kassler ovanpå och toppa med ytterligare ett lager av röran. Vik sedan ihop smördegsplattan så att det blir som ett paket med kasslerskivorna inslagna.

Lägg paketen bredvid varandra i en smord ugnssäker form och ställ in i ugnen. 200 grader i cirka 20 minuter.
Servera med sallad.
Jag hade ingen sallad hemma men tog en skiva ananas istället. Funkade fint det med.

Kebabtisdag

Idag hade jag och min chef kebabtisdag. Det var ett tag sedan sist eftersom jag varit sjuk så länge.
Kebabtisdag = lång arbetsdag (varannan tisdag) och då är det ibland tillåtet att äta kebab till lunch.
Det bästa är att de på Sibylla vet exakt vad vi ska ha och till och med vilken sorts ramlösa vi dricker. De vet även att jag vill ha mild sås och Carola vill ha blandad sås. Haha, snacka om stammisar!

Att cykla till jobbet i morse var faktiskt rätt skönt. Man vaknar ju betydligt fortare ute i kylan på cykel än i den varma bilen! Det regnade och mina sockar blev genomblöta. Men jag var lika glad för det. Typiskt mig.

Att cykla var dock det mest aktiva/ ansträngande jag gjort sedan jag blev bättre och hostan kom tillbaka en stund när jag trampade på som fortast. Ska försöka ta det lite lugnare imorgon, men det är så förbaskat tråkigt att cykla jättelångsamt. Man kommer ju aldrig fram! Ja, ja. Nog om cykling för idag.

Efter jobbet hämtade syster mig och så åkte vi till stallet.
Hunnit laga kvällsmat och matlådor har jag också.

Oj, höll nästan på att glömma; idag firar jag och världens bästa pojkvän fyra och ett halvt år tillsammans.
Puss på det!


Hittade en gammal suddig bild på oss på mobilen. Sebbe var ytterst fascinerad över funktionen som gör att man ser sig själv i kameran när man ska ta kort, haha!

20131111

Är så trött så att jag inte vet var jag ska göra av mig själv.
Efter mer än åtta timmars jobb och närmre två timmars stallsysslor sjönk jag ihop på en stol hemma hos mamma och pappa. De stod för kvällsmat och jag hade med mig överbliven efterrätt från i lördags. Och så lite halv åtta hos mig på det. Mys!

Sen packade mamma med mig några kassar med vinterkläder och vantar, mössor och halsdukar. Sen körde pappa mig hem.

Jag blir billös ett par dagar fram över så han fick ta med sig bilen hem igen och jag laddar för att cykla till jobbet imorgon. Huuuuaa vad kallt säger jag bara!

Idag tog jag även tag i styrketräningen igen efter två och en halv månads uppehåll. Kom av mig helt när jag skulle flytta och ja, sedan blev jag ju sjuk. Väldigt synd då jag mot slutet av september hade gjort stora framsteg inom både styrka och kondition.

Så eftersom det är den 11/11 idag (jaaa, jag behöver något att hänga upp det på. Gjorde samma sak i somras när jag började styrketräna varje dag. Då började jag vecka 21 minns jag), fick det bli en mjukstart idag.
Konditionsträningen får vänta tills jag är helt bra igen.

Nu ska jag äntligen sova. Har varit vaken sedan fem imorse ju! Godnatt!

Godmorgon

Eftersom jag börjar 07.30 idag (brukar vanligtvis börja 08.00) var det ingen idé att gå och lägga sig igen efter att ha gett hästarna mat. Så nu sitter jag och försöker trycka i mig en ordentlig frukost. Det går seeeegt! Tycker inte om frukost över huvud taget och hade gärna skippat den måltiden helt. Men jag känner mig själv och vet att jag brukar vara nära att svimma om jag låter bli att äta frukost. Så det får väl gå segt då. Antar att det är för att jag äter nästan en timma tidigare än vad jag brukar göra.

Nog om frukost. Nu ska jag se till att bli klar så att jag kan bege mig till jobbet! Ha en bra dag!

Fars dag

Grattis världens bästa pappa på fars dag! ♥
Inte den bästa bilden, men den är nyast i alla fall.

Tjejkväll

Igår kom Sandra, Malin, Emma och Hilda hit. Vi gick till Kvantum i världens blåst och handlade alla tacosgrejer vi behövde. Sen gick vi hem till mig och hjälptes åt att göra tacos. Måste säga att det gick förvånansvärt bra och smidigt för att vara fem personer i mitt lilla kök.

Dock finns det ju bara fyra köksstolar så jag använde min tvättkorg som pall. Det slutade med att locket sprack och jag hamnade på golvet. Kastade i fallet efterrättsskeden rakt på Malin, haha!

Mysigt var det i alla fall och sååå kul att ses igen!

När tjejerna gått hem hann jag precis påbörja diskningen när Sebbe ringde. Han skulle ta tåget från Göteborg så han kom direkt hit sen.

Idag blev det sovmorgon och sedan åt vi upp tacoresterna. Sebbe stekte bacon att ha som tacostillbehör och det var faktiskt sjukt gott!

Sen åkte jag hem till mormor och morfar för att umgås med dem och min familj på fars dag.

En toppenhelg med andra ord! Känns underbart att vara frisk och känna sig som människa igen.
Tog inga bilder igår, men här är en på Sandra, mig och Emma från Kreta 2011.

Homemade sushi

Igår fick jag för mig att jag skulle göra egen sushi av riset som blev över från när jag och Linnéa åt thaimat. Bara det att jag inte hade riktigt vad som behövs för att göra det, hemma. Så det slutade med några högar med ris på en tallrik eftersom det inte gick att forma till bollar, toppat med rökt lax, räkor, avokado, crabstick och lök. Och soja förstås. Smakade helt okej.
 
Så ett tips till er som får lika tokiga ideér: Se till att köpa hem risvinäger och sushiris först.
Det har jag gjort nu så nästa gång tänker jag lyckas!

Saturday

Hade tråkigt förut så tog en promenad på stan. Fick med mig en kjol, trosor och gosiga sockar från gina tricot, en nagelbandsolja från body shop (plus gratisprover, man får typ alltid det i den affären) och ögonbrynsborste och bodymist från Victoria's Secret. Köpt på Parelle.
 
Nu väntar jag på att den sista maskinen tvätt ska bli klar och sen är tanken att fixa lite i lägenheten, ta en dusch och invänta några kompisar för tacomys.

Medan jag väntar lyssnar jag på min granne när han och hans kompisar lyssnar på/ sjunger opera för fulla muggar. Oseriöst alltså. Nyss bytte de till Basshunter - Fest i hela huset. Snacka om blandad musiksmak...
ÅH NU BYTTE DE TILL "The Fox"! Ida gillar! :D
Och Erik, om du mot förmodan skulle läsa min blogg - inget illa menat! ;)
 

Pasta med lax och räkor

Lagade nyss en jättegod pastasås. Bland det godaste jag lagat sedan jag flyttade hemifrån tror jag nästan.
 
Bäst att skriva upp vad jag hade i för jag lär vilja göra den igen. Så tänkte att jag kan ju dela med mig till er när jag ändå skriver.
 
Blanda följande ingredienser i en kastrull och låt koka ett par minuter.
 
matlagningsgrädde
creme fraiche
fisksås
majonäs
fond (jag använde brynt schalottenlökfond)
 
Skär och rör sedan ner följande i såsen
 
rökt lax
crabstick
räkor
röd lök
citronsaft från en citron
dill
 
glöm inte salt och peppar. Och att koka pastan förstås!
 
TADAAA!!

A better day

Mycket riktigt. Denna dagen blev bättre. Efter jobb på förmiddagen, lite pensionärsvila efter lunch, stallmys med syster och sedan thaimat och skratt med Linnéa mår jag mycket bättre.

Ville mest bara säga det. Och att hostan varit så gott som borta idag. ÄNTLIGEN!

Varning för gnäll!

En kombination av detta äckelvirus och höstens kyla och mörker får mig att bli såååå tröööött! Orkar ju knappt någonting utan att bli helt slut i kroppen.

Blåsten störde mig halva natten, krukväxterna blåste omkull utanför dörren och det var alldeles för varmt. Sen när det var dags att gå upp vid fem var det istället iskallt och hästarna kändes extra hungriga och skrapade ovanligt mycket i sina boxar.

Vinkade på Peter i vår vanliga korsning precis som varje måndagsmorgon när vi möts när jag kör till stallet och han till jobbet.

Sen hem för en timmas sömn till, frukost och jobb. Efter fyra timmars jobb var jag helt slut och som jag sagt tidigare; det passar mig inte! Jag funkar inte om jag inte får vara i farten hela dagen och nu KAN jag inte på grund av att denna vidriga sjukdom vägrar ge med sig.

Efter lite vila lyckades jag i alla fall åstadkomma lite matlådor (spagetti, köttfärssås och aubergine, zucchini och paprika i ugn). Bra Ida!
Sen en vända till hästarna och sen stallmöte hos Jos.

Nu: Sova och hoppas på att morgondagen gör mig lite gladare.

Spontaniteten fortsatte...

När Linnéa och Lina gått hem igår satte jag alarmet på mobilen och gick sedan och lade mig. Jag hade precis hunnit somna när mobilen ringde. Jag var övertygad om att det var alarmet och blev smått irriterad över att jag inte hunnit sova något. Det hade typ bara hunnit gå tjugo minuer...
 
Men det var Sebbe som ringde och väckte mig och eftersom han var påväg hem från Kalle ville han sova här. Såklart han fick det. På grund av mitt skumma virus har jag inte tillåtit honom att komma hit på hela fem veckor. Känns ju inte så fräsht att ligga bredvid någon som hostar och spyr om nätterna. Så det var underbart att få sova bredvid min prins igen nu när jag börjar bli lite bättre. När jag väl somnade då vill säga eftersom Sebbe tyckte det var passande att sjunga High School Musical låtar mitt i natten...
 
Lyckades i alla fall dra mig upp ur sängen och åka till stallet vid elvatiden. Mötte upp Lina i stallet. Så efter vi mockat tog vi en kort promenad i blåsten med våra små hästar. Sen blev det avskedskramar eftersom Lina flög tillbaka till Umeå i eftermiddags. Är så glad att vi hunnit träffas alla de fyra dagarna hon varit hemma! <3
 
Körde sedan hem till Sebbe igen och efter dusch och lunch har jag bara legat på soffan resten av dagen. Pallrade mig ut i blåsten och tog in Svarten och Luniman, åkte en sväng hem till föräldrarna och sedan gjorde jag världens mest oekonomiska handling på Coop. Man ska verkligen inte handla när man är hungrig! Hade mindre än tio saker på inköpslistan och kom hem med minst trettio grejer!
 
Nu blir det äntligen sängen innan jag ska upp tidigt och ge hästarna frukost. Godnatt!
 
 

Spontant med Linnéa och Lina

Var i stallet alldeles ensam i eftermiddags. Det bästa är när vi är där alla samtidigt och det är ett hysteriskt kackel och skratt som aldrig tar slut. Men idag hade jag ingenting emot att vara ensam. Mockade i godan ro och myste lite med Svarten. Sen åkte jag hem, fixade tvätten och tog en dusch i blixtens hastighet. Sen kom Linnéa och hämtade mig och så åkte vi vill mammas jobb. Där mötte vi upp pappa, syster, Susanne och Peter och gick sedan på invigningen av det nya gymmet på mammas jobb/ hotellet. Jättefint! Det bjöds på supergoda wraps, tårta och cider.

De hade en tävling där man kunde vinna olika spa-priser och årskort på gymmet och så vidare. När jag skrev upp mitt namn på listan är jag nästan säker på att jag hade nummer 53. När de sedan lottade ut priserna och ropade upp årskortet (högsta vinsten) och sade att nummer 53 vunnit började jag svettas lite smått.
Men eftersom jag tack vare mamma redan har gratis tillgång till gymmet drog de en ny vinnare. Pjuh!
Hade ju verkligen känt mig så illa tvungen att gå dit om man haft ett årskort liksom! Och jag avskyr att träna på gym!

Sen åkte jag och Linnéa till stallet, tog in hästarna och pratade med Lina en stund. Hon var i full färd med att raka Luniman. Sen hämtade vi mat på McDonalds och åkte hem till mig för att äta.

När Lina var klar i stallet kom hon in till oss i lägenheten och så satt vi bara och pratade om allt och inget. Såååå mysigt!
Måste kännas konstigt för Lina att komma till sin gamla lägenhet utan att bo där längre.

Tackar Linnéa och Lina för en himla mysig kväll! <3

Grattis till Lina-fina!

Läkarbesöket idag resulterade i fler undersökningar och sen blev jag sjukskriven på halvtid i en vecka. Så imorgon får jag äntligen träffa mina saknade jobbarkompisar även om det bara blir några timmars jobb.

I övrigt har dagen bestått av städning, matlagning och pappersarbete med pappa. Helt sjukt hur komplicerat det är att fylla i papper till försäkringskassan vad gäller sjukskrivning.

Sen blev det firande av Linas 27-årsdag i stallet. Hon kom hem helt oväntat hem från Umeå igårkväll så Sofia fick baka kladdkaka och jag handlade saft, grädde och hallonsylt. Det är tradition att fira Linas födelsedag i sadelkammaren med kladdkaka nämligen. Så jag, Sofia, Lina, Josefine och Emma satt och hade kvällsfika i sadelkammaren nu ikväll. Mys!
Som jag saknat fina Lina!


Bild från någon gång i början av året på mig, Lina och Albin.

RSS 2.0