Mellis

Dagens mellanmål:

Proviva juice - Gul kiwi och mangostan
Gräslökspannacotta
Risifrutti

What do you expect?

Idag på jobbet:

Kund: Jobbar du heltid?
Jag: Naäeee, inte riktigt.
Kund: Men hur mycket jobbar du då?
Jag: Det är olika. Ibland är det 30 timmar i veckan. Ibland nästan 40. Det varierar som sagt väldigt, men oftast ligger det någonstans där emellan.
Kund: Jaha, men har du ett extrajobb vid sidan av då?
Jag:...
Jag: ???
Jag:...
Jag: Ja. Jag har ett hästjobb vid sidan av. Jag får betalt för att sköta en av hästarna i stallet.
Kund: Jaha, har du hästarna hemma?
Jag: Nej, på en gård i närheten av där jag bor.

Vi pratar vidare om hästarna en stund. Han frågar vad det är för hästar, vad för grenar jag håller på med och så berättar han att hans fru och dotter rider på ridskola.

Men över till själva poängen med detta inlägg. Vart är världen på väg? Förväntas en 20-åring jobba MER än heltid? Vore det onormalt att INTE göra det? Sedan när är inte 35 timmar i veckan plus ett extrajobb tillräckligt??

Just wondering.

Mathelg

Denna helgen har jag inte gjort annat än att äta känns det som. I torsdags fyllde mamma år så på kvällen åkte vi tills John's Place för att äta. Jag var så mätt att jag knappt kunde röra mig alls när vi gick därifrån. Supergod fläskfilé med bakad potatis åt jag.

På fredagen var jag fortfarande mätt när jag vaknade. Trots det blev det thaibuffé till lunch och sen McDonalds på kvällen med syster.

Igår hade jag, Lina och Sofia matlagningskväll hemma hos Lina och Stoffe. Vi gjorde soppa på torkade trattkantareller, jordärtskocka och matlagningsvin till förrätt, fyllda paprikor i ugn till huvudrätt och en chokladkaka innehållande hela 900 gram choklad till efterrätt. Sjukt gott!

Det blev väldigt sent för vi hade jätteroligt så tappade helt bort tiden. Åkte hem vid tvåtiden, sov tre timmar och gav sedan hästarna frukost. Hittade Malma lös i stallgången, ätandes ur Dagnys höpåse...

Hem igen och sova lite till. Sen firade vi mamma med middag tillsammans med mormor och morfar. Gräslökspannacotta till förrätt, oxfilé till huvudrätt och minipavlova till efterrätt.

Så på grund av mycket mat och för lite sömn är jag nu helt slut. Det blir ett avsnitt av ponnyakuten och sen sooooovaaa!

Bild på gårdagens huvudrätt: Paprika i ugn fylld med köttfärs, lök, fetaost, ost och persilja.

Ben & Jerry's

Det har varit en dag med på tok för mycket blåst. Har i alla fall fått köpt födelsedagspresent till mamma och ridit en sväng med Lina, Sofia och Anna i en mindre orkan. Gick finfint och ingen blåste bort.

Tog två bilder på Lusen i fönstret förut.


Sen blev det Ben & Jerry's till efterrätt! :D



Pannband State of Wow

Köpte ett pannband att ha i stallet också. Idag fint matchat med min nya röda fleecetröja, för stora ridbyxor och nya (rena och hela) ridstrumpor.




Jag skaaaaa (snart)...

Jag och mamma åkte till Intersport för att leta efter arbetsskor (mamma) och gympaskor (jag). De hade erbjudandet ta 3 betala för 2.

När hästarna går ute dygnet runt sen, i början på maj eller så, är tanken att jag ska börja konditionsträna. Då får man lite mer tid över när man slipper mockningen nämligen.

Hur som helst sade jag till tjejen som hjälpte oss hitta rätt skor, att jag ville ha ett par skor som ger bra stöd för insidan av foten då jag tyvärr brukar trampa snett och lägga foten inåt.

Tjejen: Vad vill du ha för sorts skor?
Jag: Skor som är bekväma att gå och springa i...
Tjejen: Ja, hur mycket springer du?
Jag: Alltså...eh...jag har liksom inte riktigt börjat springa ännu...men har tänkt börja promenera och jogga lite nu i vår...
Tjejen: Okej, då förstår jag. Då tycker jag att du ska prova dessa. De ger bra stöd för insidan av foten.


Till min stora förvåning passade skorna. Brukar få prova jättemånga innan jag hittar ett par som sitter bra.

Så nu känner jag ännu mer press att börja konditionsträna.


Mamma hittade också ett par skor så det fick bli ett par nya Converse till mig som det paret vi skulle få gratis. Hallonröda. Spanat in dem sedan förra våren så jag är nöjd.

I love Saturdays

Haft en riktigt bra dag idag! Började med att ge hästarna frukost och gick sedan och lade mig igen. Klockan tio åkte jag tillbaka till stallet där Jim hämtade mig. Vi åkte till hans jobb, hämtade lastbil och åkte sedan och hämtade hö till båda hästarna. 40 balar blev det. Jag slängde ner från loftet och Jim lastade in dem i flyttlastbilen. Snacka om träningspass! Var helt genomsvett och slut i armarna efteråt, haha!
Tillbaka i stallet lastade vi ur, jag mockade och åkte sedan hem. Åt lunch, chillade en stund och städade sedan båda badrummen. Därefter blev det en tredje vända till stallet för ridtur med Lina och Sofia.

Denna toppendag avslutades med thaimat, godis och lördagsmys med Linnéa!


Bilden är från när vi hämtade hö i förmiddags.

Thomas Sabo

Ska om en stund bege mig hem till födelsedagsbarnet Linnéa för presentutdelning och kladdkaka. Detta är därför ett tidsinställt inlägg ifall Linnéa skulle få för sig att kolla bloggen och se/ läsa vad jag köpt.

Linnéas present är påsen till höger på bilden. Innehållande en liten berlock i form av en palm. Linnéa älskar att resa på solsemester och allra helst till Teneriffa. Jag hade gärna gett hela ön till Linnéa, för det är hon värd. Men hon får nöja sig med en liten palm till sitt armband istället :)

Halsbandet med skon fick jag i julklapp. Tyckte det kunde få vara med på bild det också.


Grattis Linnéa!

Idag fyller min fina Linnéa 21 år. Grattis världens bästa!

20130313

Förutom en massa snö har dagen erbjudit jobb och fix med båda hästarna.

Bara två dagar kvar och sedan är det helg IGEN! Jag förstår verkligen inte vart tiden tar vägen.

Nu: Lite sömn :)

Rubrik känns överskattat idag

På min trettio minuter långa skrittrunda med Svarten hann jag med följande:
Se ett rådjur hoppa höjdhopp över stora vägen, se en hare, trodde att det äntligen var vår men fick istället ett snöfall över mig. Typiskt!
Såg sedan ytterligare ett vilset rådjur och sedan en ännu en hare.

Hemma åt jag för ovanlighetens skull kvällsmat med familjen, kvällsfodrade sedan i stallet och fick ett städryck och tog tag i röran på mitt rum. Om nio timmar ska jag infinna mig på jobbet igen så bäst att sova nu. Natti!

Lusens hörna expanderar

Jobbade lite längre än planerat, åkte hem och åt och duschade. Sedan fick jag uträttat två av dagens inplanerade ärenden. Helt okej ändå. Det ena innebar delvis en timmas sittande i väntrum och slötittande på "Family Guy". Jag hatar det programmet. Ändå stirrade jag på tvn hela timman.

Senare åkte jag förbi Sebbe och hämtade en kattkoja/ klösbräda. Santos gillar den inte så Sebbe tyckte vår stallkatt kunde få den istället. Mycket snällt tänkt!

Sen red jag ut en sväng med Lina och Sofia i mörkret. Kändes lite trist att missa ljuset när jag varit ledig halva dagen. Men vad göra liksom?

Här har ni Lusen i korg och den gråa fluffiga saken till höger är den jag hämtade hos Sebbe :)



Äntligen en lugn helg!

Äntligen en lugn helg! Som jag längtat!

Slutade tidigt i fredags så åkte hem till mormor och morfar för att umgås och äta lunch. Sen stallet och ridtur med Lina och sedan slutade kvällen med att jag, Lina och Sofia flummade runt i stallet med Justin Bieber och Nicky Minaj i högtalarna på telefonen...fråga mig INTE vad som hände!!

Igår, lördag, vaknade jag tidigt alldeles av mig själv. Åkte och handlade med mamma och sen red jag och Sofia ut en sväng.

På kvällen cyklade jag hem till Sebbe i iskall motvind för väldigt lite melodifestivaltittande och desto mer filmtittande.

Idag sov vi länge och åt sedan lunch tillsammans med Sebbes familj. Sen cyklade jag hemåt (medvind denna gången) och åt lunch med min egen familj också. Kyckling två gånger på en och samma dag. Jag som fullkomligt älskar kyckling kan ju knappast klaga! :D

Sen red jag, Lina och Sofia en sväng på våra små hästar i blåsten.

Väldigt bra helg måste jag säga!

Imorgon är det kort jobbdag som gäller och sedan ska jag vara duktig och ta tag i saker som jag borde gjort för länge sedan.

Godnatt på er! (:

Glömt något?

I torsdags kväll var mamma inte hemma så pappa, jag och syster beställde hem pizza till kvällsmat.

Medan vi satt och smaskade i oss som bäst ringer det på dörren. Vår granne Alexander kommer in med en bukett tulpaner och säger "Från mamma till Lena (min mamma)".

Vi tackar honom så mycket och ser på varandra med smått panikartade blickar. Tyst sätter vi oss vid bordet igen och fortsätter ätandet. Plötsligt, som på en given signal, reser sig alla tre upp, går och kollar husets alla almanackor och kalendrar. Missad namnsdag? Födelsedag? Mors dag? Julafton? Icke.

Vi pustar ut och återgår till ätandet igen.

Lusens hörna

Köpte en liten korg och underlägg till Lusens matskål i lördags. Idag satte jag in det i stallet. Mysigt va? :)



Musik = turbo?

Tänk vad lite musik kan göra med mitt vanligtvis långsamma tempo. Började dagen med lite housemusik i lurarna vid frukost. Ida äter snabbare på så vis förstår ni. Sedan jobb. Visserligen utan musik, men tempot hade jag kvar ändå. Sen stallet för mockning av båda boxarna. Tidsoptimist som jag är tyckte jag att jag hade gott om tid på mig...
Inte precis, men med partymusik på (brukar vanligtvis inte lyssna på musik i stallet eftersom jag känner mig så osocial då), så gick det undan och jag hann till och med spåna åt båda hästarna. Sen hem för snabbdusch och vidare mot Läjet för stallmöte och kladdkaka hos Josefine :)

Rätt bra start på veckan ändå :)

Lite stress, lite filmmys, lite katt, lite häst

Det var den så kallade stressfria helgen det. Om jag har tagit det lugnt och legat på soffan hela helgen? Skulle inte tro det va...

I lördags åkte jag och syster till Coop och storhandlade. Med betoning på storhandlade. Vi fyllde fyra kassar och lite till som vi bar bredvid....
Oturligt nog fungerade inte Coopkortet. Som tur var kunde jag betala med mitt vanliga kort. Pjuh!

Sen full fart till stallet där Lina och Sofia var i full färd med att raka sina hästar. När de var klara tog vi en kort promenad med hästarna i blåsten. Svarten blev rädd för en hund som kom springandes med en jättestor pinne i munnen. Detta resulterade i att Svarten tog ett förskrämt skutt baklänges och dessvärre trampade mig på hälsenan. Aj!

På kvällen blev det i alla fall lite mindre stress med filmkväll, massage och mys med världens finaste pojkvän <3

Idag vaknade jag med solen i ansiktet och tänkte gå upp trots att klockan inte var så mycket. Om jag gick upp? Nejdå. Jag kröp ihop igen bredvid älskling och somnade om och sov till 13.30!



Sedan lite mat och chill innan det blev stallet och ridhuset med Svarten, Sofia och Fibbla :)









Finally Friday!

Vilken fredag! Slutade tidigt, tog en sväng till stan och köpte födelsedagspresent åt min bästa vän. Sedan stallet. Förutom ridtur i solskenet på min underbara ponny hann jag även med mockning, lite fix och sortering i skåpen samt putsning av sadeln. Go dag helt enkelt :)

Nu tar jag helg och därmed ingen stress!

RSS 2.0