Legendary

Det var en mycket trevlig kväll igår hemma hos Emma och Fredrik. Vi åt tacos som sagt och sen spelade vi sällskapsspelet "Alias". Jag och Robin som var i samma lag, förlorade, men vi sa att vi vann om man tänker baklänges...

Sen blev det massa prat och skratt som vanligt med alla dessa fantastiska människor. Superkul att ses igen eftersom vi inte träffats sedan i somras.

Sen gick vi hem någon gång runt ett vilket är tidigt för att vara oss ändå. Men ganska skönt då jag ska jobba imorgon.

Idag har vi som vanligt sovit bort halva dagen (vad gör man inte när man för en gångs skull är ledig och KAN sova länge)? och det enda vi hunnit med är att duscha, äta och sen sprungit (nåja, jag sprang eftersom jag har hälften så korta ben som Sebbe), till stationen så att Sebbe skulle hinna med tåget till Göteborg. Han hann. Med två minuters marginal.

Sen kom Linnéa hit och sällskapade mig en stund. Vi åt upp cheescaken Lina hade med sig i fredags.
Sen hängde jag i soffan med How I Met Your Mother. Älska den serien säger jag bara. Därav dagens rubrik förresten.

Stundens funderingar:

1. Hur ska jag kunna somna efter att ha vänt dygnet denna veckan?

2. Hur ska jag kunna somna utan Sebbe?

3. Hur ska jag kunna ta mig upp om sex timmar för att jobba?

Svar: Det löser sig! Sooooooov människa! Bara lägg dig ner och sov!

Först!

För en gångs skull är det inte jag som är sen! Ha!

Inväntar Sebbe och Wiman så att vi kan ha följe hem till Emma och Fredde för tacoskväll med dem och ett gäng till.

Bara det att vi skulle varit där för tjugo minuter sedan och killarna är på ingång säger de. Men långsamma är de! Ja ja, nyttigt för mig att vara den som väntar för en gångs skull som sagt ;)

Trevlig lördagskväll alla!




Julhelgen

God jul på er! Ett par dagar för sent, men ändå.
 
Julafton
Jag och Sebbe hade en mysig julaftonsmorgon med frukost och julklappsbyte. Sen åkte jag hem till min familj för att fira med dem, mina morföräldrar och min farbror. Vi åt julmat och sedan följde fika med lussebullar, pepparkakor och sådant samt allt julgodis såklart.
 
Efter Kalle Anka öppnade vi julklappar. Jag brukar vara tomtenisse och sitta vid granen och dela ut paketen. Mys!
 
På kvällen gick vi över till grannarna för att äta ris a la malta och skinksmörgås. Sedan bytte vi julklappar. Lite senare kröp vi ner alla åtta i deras bubbelpool ute på altanen (fast det regnade) med varsitt glas bubbel. Jag hoppas innerligt att det blir en tradition av det, för det var sååå mysigt!
 
Julgranen hemma hos mamma och pappa.
 
Tomtenissen delar ut paketen.
 
Mina grannars hund - Bella.
 
Juldagen
Jag sov hos mina föräldar så efter en sen frukost åkte jag och Emma till stallet och tog en promenad med Luniman. Sen åt vi lunch (ännu mer julmat) och sen tog vi med oss mamma tillbaka till stallet och så tog vi in alla sju hästarna.
 
Sen packade jag in mig och alla mina julklappar i bilen och körde hem till mig. Linnéa kom hit så vi beställde hem thaimat och så satt vi och pratade och såg på Sällskapsresan till långt in på natten. Mysigt!
 
Annandagen
Jag och familjen åkte till mormor och morfar och åt kalkon och ris a la malta. Sen satt vi där hela eftermiddagen. Man blir alltid så mätt hos mormor och morfar!
På kvällen tittade jag och Linnéa på när "Bonde Klas" (från Bonde söker fru) gifte sig och sedan nästa Sällskapsrese-film.
 
Idag har varit en riktigt chilldag. Men har varit duktig och städat och varit i stallet också.
Just nu inväntar jag Lina med cheescake! :D
 

Under my christmas tree

Hejsan!
 
Det har tagit mig ungefär hela helgen att återhämta mig från förkyldning (som är nästan helt borta nu) och vila upp kroppen efter den sista tuffa jobbveckan. I fredags kväll somnade jag i soffan redan klockan 20.00...och då vill jag tillägga att jag aldrig somnar i soffan annars. Så lite trött var jag minsann! Innan jag däckade hann jag i alla fall köpa klart de sista julklapparna.
 
Igår gjorde jag och mormor köttbullar. 166 stycken. Sen var jag i stallet med Lina (som äntligen är hemma i Varberg igen), Syster och Sofia. De var hungriga sa de när de ringde mig. Så jag plockade ihop lite av sådant som fanns hemma och var lätt att ta med (chips, morrötter, tomater och en apelsin) haha! Så vi hade en mysig fikastund i sadelkammaren.
 
Idag har jag slagit in alla julklappar och pysslat lite här hemma. Var hemma hos föräldrarna och åt lunch, satte nejlikor i apelsiner och gjorde knäck.
Sen åkte jag till stallet och julpyntade hos Svarten. Så nu har han det glittrigt och fint med pynt han också.
Ska se om jag kan fixa bild på det. Min mobil är sönder så ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran en dag.
 
Lite bilder från min dag:
Inviger mina nya skor. Inte alls min stil, men så sjukt sköna!
 
Skåda mina nejliksprydda apelsiner uppe i gardinstången! ;)
 
Ja och så klapparna "under" min lilla gran också. Mys!
 

Tomteland

Jag bor i självaste tomteland. Mina hyresvärdar har julpyntat trädgården, altanen och till och med utanför, mellan min och Eriks lägenhet. Det är allt från blinkande färgglada lampor till en stor gran med belysning. Kanske till och med lite väl mycket belysning då strömmen gick inne hos mig förut! xD
Hyresvärden kom in och fixade det, men bara någon timma senare, mitt i min kvällsmat och säsongens sista avsnitt av bonde söker fru, blir det kolsvart igen. Då strömmen inte kom tillbaka på ett par minuter gick jag och knackade på och det var tydligen huvudsäkringen som hade gått. Men det var tydligen lätt fixat för medan jag gosade med deras hund och pratade med hans fru ett par minuter så kom strömmen tillbaka.

Hann precis gå in och sätta mig framför tvn när hon kommer in till mig med nybakat bröd och säger att jag ska krya på mig. Sååå gott! Tack!

Och ja, jag är sjuk igen. Förkyld denna gången så hoppas det inte blir lika långvarigt som sist.

Julmys

I fredags kväll lagade jag och Sebbe kvällsmat tillsammans och efter att ha ätit (torsk och potatis) gjorde vi julgodis. Kolor och praliner. Pralinerna var ett evighetsjobb och tog oss halva natten att få färdiga. Men när vi smakade igår insåg vi att det helt klart var värt jobbet. Såååå goda!
 
På lördagen gick vi en sväng på stan. Det är torgdag på lördagar så det fanns massor att titta på. Sen gick vi in på systemet, handlade och sen följde jag med Sebbe till stationen. Han skulle till Göteborg över dagen så efter att ha sagt hejdå tog jag våra systempåsar och åkte hem. Sen cyklade jag tillbaka till stan för att köpa julklappar. Det gick inte så bra. Hittade bara julklapp till Sebbe. Resten blev julklappar åt mig själv...
 
Sen en snabb vända till stallet och sem hem för fix och kvällsmat. När Sebbe kom hem igen hämtade han mig och så gick vi till Kalle och Lukas på fest. Lika kul som alltid även om jag var lite trött.
Lite senare ramlade tre killar in varav två pluggade till sjöss. Jag och Johannes pratade med dem en stund och efter en timma eller så lägger den ena killen armen om mig och vill att jag ska följa med på efterfest. Nej tack, säger jag bestämt. Ungefär femtioelva "nej" senare säger han glatt "Du, jag måste erkänna en sak. Jag är nog lite kär i dig" Jag svarar glatt, men något obekvämt "Heh, så trevligt att höra. Men jag vill bara påpeka att min pojkvän sitter därborta" *pekar på Sebbe*.
Jag och Johannes svor på att vi aldrig sett en kille dra bort armen så fort från en tjej och lägga den runt en annan tjejs axlar någon gång, hahahaha!
 
Nåväl, vid tre gick vi hem och lade oss och vid ett idag åkte jag med min familj plus mormor och hälsade på mormors bror i Halmstad. Jag sov som en stock i bilen på vägen hem. Fy för bakfylla! (Och för lite sömn).
Stackars Sebbe var halvt död imorse när jag gick och gick nästan inte att få liv i.
 
Nu har jag fått i mig lite mat så förutom tröttheten känns det bättre. Nu ska jag till hästarna och ge dem kvällsmat.
 
Lite bilder från vår helg:
Det spårade ut lite med chokladen och den hamnade överallt...men som sagt - mycket gott!
 
Ida redo för parteey! :D
 
 

Snällaste grannen

Min granne (eller ja, egentligen mamma och pappas granne eftersom jag inte bor hemma längre), har vaxat min bil. Så idag var jag och hämtade den. Att säga att den blev som ny är en underdrift. Det ser inte ut som samma bil längre. Jag som tyckte den blev jättefin efter att pappa och jag tvättat den förra helgen. Detta är någonting helt annat. Den blänker så att man kan spegla sig i den och de små reporna i lacken som fanns förut (de måste dock ha varit väldigt små eftersom det bara är pappa och min granne som sett dem), syns inte längre. Nu är bilen alltså metallicfärgad istället för solid (japp, jag har lärt mig någonting nytt idag). Tydligen exklusivare än solid och det kom ju som en överraskning att den blev metallicfärgad efter vaxning eftersom den tidigare varit matt, svart och skiten.

Min snälla granne ville knappt ta emot pengarna jag erbjöd honom och när han visade att han städat bilen invändigt samt rengjort den under motorhuven till och med, ville jag nästan gråta av tacksamhet. Så ett stort tack till hjälpsam granne säger jag bara!

Har ingen bild att visa eftersom det var mörkt ute förut. Lovar att köra försiktigt så att jag kan ta en bild i dagsljus utan att ha hunnit skita ner den för mycket ;)



Skillnad på lång och kort och skit och skit

Igår i bilen på väg till Coop (Sebbe körde som sagt):

Ida: Sebbe aktaaa rondeeeelleeen!
Sebbe: Va? Vilken rondell? Oj, herrejävlar! Är här en rondell? Brukar det vara det? *bromsar plötsligt*
Ida: Ja, den har typ alltid varit här.
Eftersom du körde i 70 km/h och inte började bromsa började jag undra om du såg den...
Sebbe: Det gjorde jag inte. Jag kanske behöver glasögon när jag kör bil.
Ida: Kanske det. Men det är ju rätt så mycket skit...
Sebbe: Ja, det är massor av skit ute! Man ser ju typ ingenting!
Ida: På rutan alltså. Den är så skiten. Det är svårt att se genom den och speciellt när det är mörkt ute också. Som nu.
Sebbe: Rutan? Men den är väl inte så skitig? Jag menar alla andra bilar som bländar och typ regnet och mörkret...
Ida: Eh...jahaaa. Skit som skit!

Sen när vi steg ur bilen och öppnade bakdörren för att ta ut matkassarna inser vi att förarsätet är backat så långt att det nuddar sätet bakom. Efter att Sebbe kört då alltså. Jag dog lite av skratt där en stund när jag fick se detta. När jag har kört är nämligen sätet så långt fram att det är ett under att jag lyckas klämma mig in mellan ryggstöd och ratt!
Sen körde vi över ett gupp och Sebbe slog huvudet i taket! Lyckad bilfärd...

Lussekatt

Herre min get vad trött jag varit idag. Inte okej att gå upp halv sex för att fodra hästar och sen åka och jobba 7-16. Men sen blev det i alla fall massage och oj vad det var skönt. Kändes som att få halva ryggen bortknådad, men den har ju blivit lite ansträngd eftersom jag var sjuk så länge och sedan började jobba ganska mycket igen.
Efteråt smorde hon in mig med någon värmande olja som luktade saffran.

Så likt en levande lussekatt åkte jag hem till mina föräldrar och åt, bytte till deras bil då deras granne ska vaxa min bil. Sen blev det en sen tur till stallet för att mocka och kvällsfodra. Tur att efterlängtade Ann kom och höll mig sällskap :)

Nu: Äntligen soooovaa!

Julbord med jobbet

Igår var det en ytterst effektiv dag måste jag säga. Fram tills kvällen då... men jag kommer till det ;)
 
Tvättade, åkte till stallet, lagade mat och pappa var här och satte upp ett nytt element, bytte glödlampa i fläkten, satte silikon i hålen i väggen där en hylla suttit förut och bytte taklampa. Tack världens bästa pappa! <3
 
Sen fixade jag mig i en väldig fart och i samma stund som jag skulle infinna mig i partylägenheten (som vi kallar den på jobbet), började jag måla mina naglar...
 
Men jag hann fram i okej tid ändå eftersom Irén var den enda som hunnit komma. När alla hunnit komma blev det några glas vin innan vi gick till Stadt för att äta julbord. Sååå gott det var! Och gud vad roligt vi hade! Bandet Triple & Touch spelade och underhöll oss med musiktävlingar, julmusik och allt möjligt. Jag skrattade så att jag fick ont i magen.
 
När klockan började närma sig midnatt gick vi till Societen för att fortsätta där. Jag ångrar djupt att jag lät Josefine bjuda mig på cider, haha! För en stund senare efter att vi sagt hejdå till varandra och några i gänget tagit nattbussen hem, cyklade en något vinglig Ida hem.
Jag tackar världens bästa jobbarkompisar med respektive för en fantastiskt rolig kväll!
När jag kom hem kom jag på att jag inte hämtat min tvätt i tvättstuga. När jag plockade ner kläderna från linorna i taket höll jag på att ramla varje gång jag sträckte mig för att ta ner något...
Sen höll jag på att bädda rent i sängen innan jag åkte, men hade inte hunnit klart. Att dricka ett par glas vin, snapsar och bailys är inget jag rekommenderar att göra innan man ska bädda sängen. När Sebbe kom hit var jag i full färd att brottas med påslakandet och täcket...
 
Sen lade jag mig ovanpå sängen eftersom det tydligen varit väldigt ansträngande att bädda. Sen skrattade jag åt något jag inte minns och föll ur sängen! När Sebbe skulle dra upp mig igen skrattade jag så mycket att jag inte kunde resa mig och Sebbe lyckades inte få mig på fötter...herregud säger jag bara.

Tio minuter senare slumrade jag till och Sebbe frågade om jag tänkte sova på golvet. Hade han inte sagt något hade jag antagligen gjort just det. Men till slut somnade jag i sängen istället. Kan inte påstå att jag mådde kalas under natten, men har lyckats sova ett par timmar av och till i alla fall.
 
När vi vaknade idag och Sebbe glatt sade "Godmorgon! Hur mår du idag?", ville jag bara dra täcket över huvudet. Men upp kom vi till slut och just när jag var i full färd med att klä på mig samtidigt som jag svarade i telefon, knackade det på dörren. Bad Sebbe öppna samtidigt som jag stängde in mig i sovrummet. "Vad ska jag säga att du håller på med?" undrade Sebbe. "Men jag kan väl inte öppna! Jag har ju inga byxor på mig", klagade jag bara för att i samma sekund inse att Sebbe redan hunnit öppna dörren för min hyresvärd och ja, han hörde alltihop. Han tyckte det var skumt att klockan var halv tre och jag fortfarande inte var uppe, sa han...
 
Sen åt vi och kom fram till att det behövde handlas. Sebbe körde oss till Coop (man vet att det var kul kvällen innan när man själv inte känner sig kapabel till att köra klockan halv fyra eftermiddagen efteråt). Så vi handlade och Sebbe envisades med att lägga massa grejer i min korg när jag inte såg bara för att retas. Som om jag skulle missa fem stora Pomelo eller en hel säck med hundfoder i korgen liksom...
 
När vi var klara packade Sebbe alla påsar, bar ut dem till bilen och slängde (med lite seeeg hjälp från mig) skräpet vi haft med i bilen. Tack sötaste!
 
Sen packade han in i kylen medan jag hoppade i stallkläderna. Med hundvalpsögon lyckades jag övertala honom att följa med mig till stallet och medan jag mockade borstade han Svarten. Söt pojkvän jag har som skämmer bort mig lite ibland :)
 
Well, nu funderar jag på hur i hela världen jag ska lyckas ta mig upp 05.15 imorgon för att utfodra hästar och sedan börja jobba klockan sju. Undrar om hundvalpsblicken kan vinna än en gång...?
 
Gammal bild, men de är lika fina nu som då, mina favviskillar <3
 

Flätad och fin

Var och klippte mig i eftermiddags. Äntligen kan jag borsta och tvätta mitt hår normalt igen. Helt värdelöst att ha ett tjockt burr hängandes ner längs ryggen. Som dessutom inte går att reda ut med borsten eller tvätta utan att ta en halv evighet. Men nu så! Nu går det lätt som en plätt.

Tog inga före-bilder, men tog några efteråt med kameran jag kan visa sen. Så länge får ni en mobilbild på den fina flätan med sött spänne som frisören fixade.



Nu ikväll har jag och Linnéa haft myskväll hos henne med Bonde söker fru, pizza och chips med dipp. Perfekt kväll med min bästa vän! <3

Like Home

Med låten här nedanför på högsta volym i bilen rullade jag in på stallplanen i eftermiddags. Får se världens finaste häst fara omkring i världens fart med resten av flocken efter sig i hagen. Kom på mig själv med att le från öra till öra och sedan skratta högt för mig själv.
Känslan av att hjärtat hoppar över ett slag för att han gör mig så hänförd, lycklig och lugn är fantastisk.
 
 
 
Slänger in några bilder från förra sommaren också. Bara för att han är så fin.
Och som Nicky Romero sjunger i låten - You make it feel like home - Du är hemma för mig. Älskade häst! <3
 

Första advent

Idag är det första december och även första advent. Det är dessutom exakt ett år sedan idag jag var i lägenheten för första gången. Då var det Lina och Stoffe som bodde här förstås, men ändå. Jag och Sofia hälsade på Lina och så gjorde vi pizza och hade myskväll minns jag.
 
I natt sov min syster här. Vi köpte thaimat igår och såg film. Idag åt vi frukost framför tvn och tittade såklart på julkalendern. Ett måste enligt mig. I alla fall om den är bra, haha!
 
Sen red jag en tur på Svarten i blåsten. Har saknat att ta en tur ensam med min pålle :')
 
Efter det blev det en tripp till Gekås med Sofia där jag fick köpt lite julklappar och annat smått och gott.
 
Fattar inte att det redan är dags att ladda om för ny vecka. Men så är det och jag börjar med morgonfodring imorgon i vanlig ordning.
 
Hoppas ni haft en bra helg! :)
 
Måste säga att jag är riktigt nöjd med min alldeles egna, första adventsljusstake ;)
Vad tycker ni? (Ja, jag vet, jag vet, ni sitter med hakorna i marken av ren förvåning, men det är sant. Jag har faktiskt pysslat ihop den alldeles själv osv.)

RSS 2.0