Smidigt värre

Klockan var nästan sju imorse och jag visste att det var något speciellt jag skulle komma ihåg idag. Frågan var bara vad.

Försökte slita mig från min varma gosiga säng och just då hör jag snickarens bil parkera utanför. Precis. Det var just det jag skulle komma ihåg. Att gå upp några minuter tidigare för att i alla fall hinna ut i köket innan de skulle komma och montera upp duschdörrarna. För sent!

Ida flyger upp (iklädd rosarandiga gosesockar med grisar på, rutiga flanellpyjamasbyxor, oversize T-shirt med Hello Kitty på och kastar på sig en svart hoodtröja). Mycket vacket, I know.

Hann precis kliva in i mammas och pappas sovrum (man måste gå igenom det för att komma till det andra badrummet). Och hör samtidigt pappa öppna ytterdörren för snickaren.

Sen kommer det smidigaste av allt. Jag tänkte lite diskret smyga ut genom sovrumsdörren, passera badrummet och sedan vidare ut i köket. Vad händer? Inget diskret smygande i alla fall.

Jag öppnar sovrumsdörren, stänger den tyst bakom mig för att sedan vända mig om och utföra mina mästerliga smygsteg. Trodde jag. Istället snubblar jag nästan rakt över snickaren som sitter på huk framför sin verktygslåda. Hoppsan!

Säger ett lite förvånat "hej" innan jag fortsätter ut i köket...

Jaha, det var min morgon det. Hur har er dag varit?

En hästig onsdag

Hur jag har spenderat min lediga dag lär ju knappast överraska någon. Åkte och mockade och fixade mat åt både Svarten och Rubin i förmiddags. Var hemma en timma och åt och chillade. Sedan tillbaka till stallet, tog en promenad med Rubin och hälsade på syster och grannarna.
Sen tog jag in Fibbla, Svarten och Mattis. Fyllde på vatten i hagen och sen blev det en ridtur med Sofia. Mys!

Sen hjälpte jag Sofia att mocka och pussade hästarna hejdå. En bra dag helt enkelt!

Bjuder på en bild från dagen:



Mums!

Bild från i lördags när jag, Linnéa och Sandra gjorde vit apelsinchokladmousse :)



1+1=2

Jaha, då blev en häst plötsligt två...
Kommer inte ha Rubin helt själv utan kommer att hjälpa hans ägare tillsammans med Sofia. Men ändå, det är som en till. Hur jag tänkte? Hur jag ska hinna? Jag tänkte inte. Eller, jag tänkte med hjärtat som Josefine sa.

Jag har honom på prov i tio dagar från och med idag. Tog första ridturen idag bort till ridhuset med Sofia, Fibbla plus Rubins ägare. Rubin var pigg och jag hade fullt sjå med att få honom att hålla sig i skritt de stunderna det skulle skrittas...
Sedan släppte vi dem lösa så fick de springa av sig lite :)

Bra start på helgen med andra ord!


Halsband till Lusen

Gott att bara jobba 7-10 idag :)

Svängde inom Arken Zoo på vägen hem och köpte ett reflexhalsband till stallkatten, Lusen.

Nu ska jag iväg till stallet en stund för att prata med Ann (islandshästens ägare), gällande ett litet jobb. Sen hämta syster i simhallen och har jag därefter inte dött av köldskador (det är just nu -7 grader ute, men kunde lika gärna varit -30), så tänker jag ta en varm dusch och se en film eller något :)

Ha en fortsatt bra fredag allihop! :D


Water everywhere

Jag har haft en helt sinnessjuk dag. Jag tar det från början.

05.18 - Alarmet ringer

05.30 - Kliver upp och tänker att jag inte behöver gå på toa eller ta på mig en varm tröja eftersom det går fort att ge hästarna frukost.

05.31 - Går på toa, drar på mig den varma tröjan och mjukisbyxorna ovanpå pyjamasen.

05.35 - Skrapar rutorna på pappas bil.

05.45 - Rullar in på stallplanen och ser med en gång att något är fel. Det är en stor isfläck utanför stallet. En mindre hockeyarena om vi ska överdriva lite.
Går in i stallet, tänder lampan och hör hur pumpen går på högvarv. Hör också att det både sprutar och forsar vatten. Ser att vattnet kommer från Lunimans box och springer dit. Kopplingen till hans vattenkopp har frusit och sedan sprängts och vattnet sprutar för fullt. Vatten forsar ut mellan tröskeln och boxdörren och Luniman står alltså i ca 10-15 centimeter vatten.

05.50 - Det är inte ofta jag blir panikslagen, men tro mig, det var ingen rolig syn och vetskapen om att vara ensam i denna situation kändes inge vidare. Stod som handlingsförlamad i några sekunder innan jag slet upp boxdörren och bad Luniman att kliva ut. Jag kunde inte gå in till honom för allt vatten, men efter att ha sagt till honom vände han sig långsamt om och klev ut. Slängde in frukosten till alla andra hästar så de skulle vara lugna och gav Luniman frukost ute i stallgången. Han fick stå lös och äta.

05.55 - Ringer Carl-Axel som är stallansvarig. Inget svar. Ringer hans dotter som har ponny i stallet. Inget svar där heller. Vad kan man vänta sig före klockan sex en måndagmorgon liksom?

06.00 - Ringer hem och pappa svarar sömnigt. Jag svamlar något osammanhängande om vatten, översvämning, vattenkopp och Luniman. Pappa säger att han kommer strax.

06.15 - Pappa kommer, stänger av vattnet och vi går runt och tittar hur allt ser ut och försöker med hjälp av värmefläkten värma Lunimans box så att vattnet inte fryser till is. Vi upptäcker att vattnet runnit in i boxarna bredvid Lunimans också. Även om det inte alls är lika mycket. Svartens är en av dem.

06.30 - Carl-Axel ser mitt panikslagna sms och säger att han kommer. När han kom hjälptes vi alla tre åt att ge alla hästar vatten att dricka. Den vanliga vattenkranen fungerar utan problem.

06.45 - Jag ringer Lina och ska berätta vad som hänt. Bestämmer mig för att inte låta för nedstämd så hon inte får för sig att Luniman dött eller något. Han är ju trots allt ganska gammal.

Jag säger något i stil med: "Hej Lina! Godmorgon! Jo, det är såhär att det blivit lite översvämning i Lunimans box. Det är ingen fara med honom, han är hur cool som helst. Men du eller din mamma måste komma hit och ösa ur boxen".
Stackars Lina. Tänk att vakna till ett sådant samtal.

07.00 - Carl-Axels dotter ringer och säger att hon inte riktigt fattade att jag ringt, men nu var hon vaken. Hon sa att jag kunde ta hennes handdukar och torka Luniman med.

07.05 - Ringer och väcker Lovisa och säger att jag behöver nytt spån idag och om hennes pappa kan fixa det. Lovisa bor ju i Uppsala och kan inte göra så mycket åt saken.

07.15 - Jag ringer min chef och säger att det hänt en olycka och översvämning i stallet och att jag inte kan komma klockan 08.00. Jag lovar att höra av mig på eftermiddagen istället för det kommer ta ett tag att städa upp det här.

Anna, Linas syster och deras mamma kommer och börjar skyffla ut vattnet och sörjan av spån och hästskit som flyter omkring i boxen.

07.30 - Jag går in till Svarten och tar det torra spånet och täcker över det blöta så att det värsta kan sugas upp.

08.15 - Jag åker hem för att äta frukost och byta från pyjamas till stallkläder. Sååå glad över att jag tog den varma tröjan ändå!

09.15 - Tillbaka i stallet och börjar tömma Svartens box. Anna och Anette har hunnit tömma Lunimans box och grannboxen på vatten. Upptäcker också att Svarten och Mattis går med de andra hästarna fast de egentligen ska gå i en egen hage eftersom de inte får springa för mycket. Vad hästarna gör? Är överlyckliga över att få vara tillsammans igen och springer för fullt! Men de lugnade ner sig rätt snabbt så jag lät dem vara kvar. De skulle egentligen ha släppts ihop till helgen.

09.30 - Lovisas pappa kommer med spån och vi hjälps åt att tömma Svartens box. Så gott som allt spån är genomsurt.

10.00 - Lovisas pappa åker och Lisa kommer och jag frågar undrande varför hon släppt ut Svarten och Mattis med de andra. Hon todde att de var okej nu eftersom det inte längre stod på whiteboarden att de skulle gå i en egen hage.

Vi pratar och jag berättar vad som hänt och så vidare. Jag lägger in lite mer torrt spån hos Svarten så att det kan suga upp det blöta.

11.45 - Jag åker hem, äter lunch, byter om och ringer min chef och säger att jag kan komma och jobba nu.
Chefen säger att jag kan stanna hemma om jag vill. Hon löser dagen ändå. Det tackar jag för eftersom jag är helt slut.

12.30 - Ringer Lina och frågar om hon vill ses i stallet.

13.00 - Sätter mig och kollar film och halvsover lite.

15.30 - Åker till stallet berättar för Jossan vad som hänt, inväntar Lina och sedan börjar vi sopa i boxarna. Lovisas pappa kom tillbaka och hjälpte till. Vi sopade bort det värsta spånet och det strimlade tidningspappret i stallgången och saltade så att vi och hästarna inte halkar.

17.00 - In med nytt spån i boxen!

17.30 - De som flyttade in med sin häst precis före jul, kom hem från sin semester idag och dyker upp i stallet och får höra hela historien.

18.00 - Vi tar in hästarna, borstar och jag och Lina gick ut med Svarten och Luniman i paddocken så de fick röra på sig samt beta lite.

18.15 - Fixar det sista, gör höpåsar och småpratar lite med alla i stallet.

19.15 - Säger hejdå till Lina som åker på semester i övermorgon och drar mig sedan hemåt.

19.30 - Överväger att dö lite på hallmattan, men bestämmer mig för att äta kvällsmat istället. Och nu sitter jag här.

Har alltså spenderat cirka nio timmar i stallet. I minusgrader...

Nu förtjänar jag en varm dusch och sömn!

Well done today Ida!
 
 
Förresten, innan jag kollapsar kan jag berätta tre saker:
 
1. Jag kommer aldrig glömma blicken Luniman gav mig när jag öppnade boxdörren. Ingen panik, ingen rädsla. Bara en blick som sa "Jaha, så det är dags att komma och rädda mig ur den här skiten nu? Tack så mycket för att du kom!"
 
2. Jag tror att jag just skrivit ordet Luniman 232335454546 i detta inlägg.
 
3. Under dagen har jag ringt/ fått totalt 27 samtal.

Glömde tårtan!

Själva tårtan ville inte vara med i förra inlägget. Så här kommer den!


Kall men lyckad söndag

Det går ingen nöd på mig idag om man säger så. Har spenderat fyra timmar ute i kylan hos min älskade ponny som är världens lyckligaste eftersom han får komma ut och röra på sig igen. Sen har jag ätit supergod lax och nyss kom Alexander in med en halv tårta som blivit över idag på Susannes födelsedag :)


Så den sitter jag och mumsar på just nu.
Men bilen däremot är inte lika välmående. I morse när jag skulle köra till stallet och fodra dog den igen. Fast jag hann bara köra ut från gatan. Som tur var lyckades jag starta den igen och körde sedan fort som attan till stallet. Som om den inte skulle dö bara jag höll tillräckligt hög fart xD

Pappa har kollat den nu och något är fel med bromsarna tydligen. Så den ska nog lämnas in så vi får den kollad. Jag som trodde den inte pallade kylan eller något. Det var trots allt -17,5 grader kallt när jag körde från stallet sen och då var klockan sex på morgonen...

Söndagsfrukost

Dagens frukost:
Överbliven thaimat och Fanta :)



Vem är Anders?

Efter att ha ätit thaimat med Linnéa öppnar jag kylen för att ställa in det som blev kvar av maten.

Linnéa: Ida, vem är Anders?
Ida: Anders?
Linnéa: Ja, det står ju en burk i ditt kylskåp som det står Anders på. Vem är det?
Ida: *Tittar sig förvirrat omkring bland maten och lådorna i kylen*
Ida: Menar du burken med bearnessås? Den som det står LOHMANDERS på? *Vrider på burken så att man ser hela texten*
Linnéa: Eh...alltså...jag trodde...haha! Jag trodde det var någon som hette Anders som verkligen ville förtydliga att det var hans burk...
Ida: Hahaha!
Linnéa: Hahaha!





Friskförklarad liten ponny

Veterinärbesöket gick snabbt och smärtfritt. Han ville dock inte gå på transporten först och efter mina tjugo försök tog Anna över. Hon lyckades inte heller så vi fick hämta en hink med kraftfoder och skramla med. Då gick det bra. Själva besöket tog inte ens tjugo minuter. Han fick springa på rakt och böjt spår samt böjprov. Allt såg bra ut så nu är det skritt som gäller i två veckor och sedan lite trav också. Sen kan vi sätta igång på riktigt med galopp och lite dressyr. Jag är såååå glad! :D
Inte för att jag får rida igen utan för att Svarten äntligen ska få komma igång igen. Han har varit så sjukt rastlös och bökig det sista :P

Här ser ni honom innan det är dags för lastning:



När direktkommunikationen inte fungerar

Fick ett sms av mamma på jobbet idag. Hon frågade om jag kunde hämta syster efter skolan. Det hade varit mycket lättare om jag och syster själva hade kommunicerat med varandra:

Mamma: Hej! När slutar du? Har du möjlighet att hämta Emma vid tre?
Ida: Slutar kvart över tre ca. Blir det för sent?
Mamma: Ida slutar 15.15. Vill du att hon hämtar dig? Då får du vänta en stund på henne.
Mamma: Oj. Nu skickade jag till fel unge. Du kan väl ringa Emma när du slutat och höra vad hon vill och var hon är. Kram
Mamma: Fått svar från Emma. Hon vill vänta på dig. Men ring i alla fall. Jag har sagt att du hämtar henne vid busshållplatsen.
Ida: Okej, jag gör detta!

Snacka om sms-spam! Ja, om man får hela tre stycken inom loppet av femton minuter från mamma, då kan man kalla det spam.

Grisen (varning för sämst humor)

Fin konversation i söndags när jag och Sebbe lyssnade på musik via min iPig:

Sebbe: Hur fungerar den? Med denna fjärrkontrollen?
Ida: Ja, precis. Jag ska sätta på den. Eh...grisen alltså. Eller nej, inte sätta på såååå. Det där lät fel.
Sebbe: Haha! Kolla den lyser!
Ida: Ja, den lyser när den är på. Men ge mig fjärrkontrollen nu så att jag kan visa dig hur man sätter på grisen. Alltså vad faan! Jag skulle ju inte säga så!
Sebbe: Det är lugnt älskling. Du får kalla mig vad du vill. Jag har många smeknamn...
Ida:...
Sebbe: ;)
Ida: Ha-ha!


Kaos

Sitter just nu i ett mer eller mindre kaosartat kök. Allt flöt på fint medan jag jobbade, hämtade syster i skolan, skjutsade pappa till bilfirman så att han kunde hämta mormor och morfars bil och medan jag körde hem.

Nu ska syster laga mat, men strömmen går typ en gång i minuten av någon anledning. Så jaa...pappa försöker fixa det, mamma smsar mig att jag ska akta mig för vargen som tydligen är lös i Varberg när jag ska till stallet sen. Vad jag gör? Jag sitter redo med en ficklampa åt syster så att jag kan lysa när strömmen går nästa gång.

Ikväll blir det stallet och lite förberedelser inför torsdagens veterinärbesök.


Myshelg

Min helg har kanske inte varit den mest händelserika, men väldigt mysig.

Fredag
Efter jobb och stall blev det myskväll med familjen och grannarna. Vi dansade runt granen och åt godis som vi gör varje år och så åt vi massa god mat efteråt. Dock var alla ganska trötta så det blev inte så sent.

Lördag
Morgonfodrade i stallet och åkte sedan hem och sov ett par timmar till. Sen hade jag egentligen ingenting speciellt planerat, vilket är något av det bästa som finns på en lördag enligt mig.

Så jag och syster åkte och handlade på Coop och sedan blev det en sväng till stallet. På kvällen åt jag god middag bestående av kräftor till förrätt och oxfilé till huvudrätt. Sen åkte jag hem till Sebbe där det väntades filmmys, godis och popcorn :)

Söndag
Behöver jag ens säga att vi sov till middag? Tycker egentligen inte alls om att sova tills klockan är över ett, men ibland kan det vara rätt behövligt. Det positiva är i alla fall att man kan skippa frukosten och gå direkt på lunchen! Sagt och gjort. Sedan blev det lite slappande framför tvn innan jag stack till stallet en sväng.

Här är en liten del av min och Sebbes konversation medan han följde mig hem:
Ida: Men om jag drar till stallet nu så är jag hemma igen runt sex...så då kan ju du komma till mig sen. Förresten, jag måste tanka bilen också. Gasen är nästan slut...
Sebbe: Ja, gör så. Men du kommer till stallet då? Alltså gasen och bensinen räcker så att du kommer dit och hem?
Ida: Jadå, det är inga problem.
Sebbe: Bra! Ses ikväll!
Ida: Ja, ses sen!

Vi går åt varsitt håll och jag åker hem, byter om, sätter mig i bilen och kör. Vid ett tillfälle rycker bilen till och jag tänker att jag måste ha växlat lite för häftigt. Jag kör vidare, svänger in på grusvägen och när jag har typ fyra meter kvar till själva gårdsplanen, stendör bilen. På exakt samma fläck som jag körde fast i snön för fem veckor sedan. Ringer mamma och samtidigt kommer Lisa till stallet. Hon puttar på men bilen rör sig knappt. Jag ringde Sofia som var i stallet så hon och Linnéa kom och hjälpte till de också. Även gubben som såg när jag fastnade sist kom och hjälpte till. Bilen hamnade i alla fall på gårdsplanen till sist och pappa kom till undsättning med en bensindunk. Konstigt nog fanns det både bensin och gas på bilen så jag förstår inte varför den dog.

Han åkte och tankade den i alla fall och efter att ha mockat och tagit in Svarten körde jag hem i pappas firmabil istället.

Duschade och kastade sedan i mig lite överbliven lasagne samtidigt som jag vek tvätt, haha!

Sebbe kom hit och det blev film och myspys. Bästa sättet att tillbringa söndagskvällen på :)
Vi åt efterrätt också. Som blev över sedan i fredags. Vit chokladmousse med apelsin i. Gott!

Sedan somnade Ida gott, men på tok för sent!

Sista ovisade bilden från september. Har absolut inga nya bilder alls. Ska försöka fota sen när det blir lite bättre väder :)

I know you're proud of me

Sofiiiiiiiaaa!
Idag kan du vara stolt över mig! För typ tredje gången sedan jag tog körkort ska jag cykla till stallet idag. Varför? För att elektrikern har blockerat uppfarten med sin bil... -.-

Sunday night

Har haft en supermysig helg i sann Ida-anda :)

Och än är den inte slut! Nu blir det söndagsmys med min älskling <3

Återkommer senare ikväll eller imorgon om vad jag har haft för mig :)

Ha det bäst!

FML

Nyss hemkommen från jobbet och ser att syster står och lagar mat:

Syster: Hej! Jag gör makaroner och bacon. Vill du också ha?
Ida: Ja, tack! Jag behöver inte så mycket.
Syster: Okej, du kan få två baconbitar?
Ida: Okej, men det blir bra.

Vad händer?
Jo, jag sitter här med EN skiva bacon och INGEN pasta alls. Fick steka två ägg istället så nu blev det ju lyxfrukost mitt på eftermiddagen...
Förvirrande!

Nu ska jag åka till stallet för att mocka och ta in en blöt häst. Senare blir det fix här hemma :)

Mardröm

Vaknade imorse och var helt panikslagen efter att ha drömt en mardröm. Ibland när jag är stressad eller känner mig pressad drömmer jag att jag fortfarande har kvar mina husdjur jag hade för flera år sedan (tre marsvin och två degusar). Vanligtvis befinner jag mig i "nutid" och kommer på att jag glömt ge djuren mat. Får panik och ser hur djuren långsamt dör mitt framför ögonen på mig medan jag förgäves fyller deras matskålar och vattenflaskor. Urs! Inte roligt alls :(

Annars vill jag inte påstå att dagen varit fantastisk precis. Jobbat i tio timmar (07.00-17.00), lagat kvällsmat och sen blev det en sväng till stallet för att mocka och kvällsfodra.

Känner mig helt slut och om 8 timmar börjar det om igen...

Utvilad och...trött?

Denna helgen har jag sovit så mycket så att jag är trött??

Igår efter lång sovmorgon och cirka elva timmars sömn tog jag och Sofia oss en promenad. Hon skrittade Fibbla och jag ledde Rubin. Mycket mysigt och välbehövligt för min vedervärdiga träningsvärk, haha!

På kvällen gosade jag ner mig bredvid älskling och så tittade vi på filmen "Entrapment". Helt okej film ändå måste jag säga :)

Sen fick jag massage eftersom jag knappt kunde röra mig, haha! Så sjukt stört att få så mycket träningsvärk av något som jag ändå är van att göra och som musklerna borde tåla. Nåja, somnade sedan som en sten och vaknade inte förän runt elva idag. Så vi gick upp, åt lunch och tog sedan en promenad i skogen.
Härligt! Sen cyklade vi hem till mig och chillade lite innan jag åkte iväg på stallmöte i stallet.

Och nu sitter jag här, dödstrött. Hur då liksom?

Hur som helst så tänker jag ta mig igenom kommande vecka med massor av energi. Mycket står på schemat och det är mycket som ska göras. Men jag är taggad! Och på tisdag börjar jag ha Svarten på heltid igen. Till och med sju dagar i veckan istället för sex. Roligt!

Bjuder på en bild från i fredags på mig och Fibbla. Sofia som tagit bilden :)

Hellooo träningsvärk!

Kan nästan inte röra mig. Så mycket träningsvärk har jag. Ändå var det ett medelhårt pass med mycket trav och galopp igår på Fibbla. Men är man varken van vid hästen eller sadeln så blir det lite extra ansträngning. Lite av min dåliga kondition och för lite sömn på det - en helt död Ida.

Men jag ska inte klaga. Jag bad om ett hårt träningspass och det fick jag!
Tack så mycket fina Sofia och Fibbla.

Jag till och med hoppade lite. Visserligen under mild protest, men Sofia övertalade mig.

Så nu ska jag snart ut och promenera med stallkompisarna och Rubin. Den nya hästen ni vet. Sen ikväll ska jag hem till Sebbe så vi får se om jag hinner uppdatera med bilder och sådant från igår innan jag går dit :)


It's friday again!

Jaha, då var det fredag igen. Har bara jobbat tre dagar denna veckan men känner mig ändå helt slut. Ska spendera resten av eftermiddagen och kvällen med Sofia i stallet. Sofia är dessutom jättegullig och låter mig rida Fibbla ikväll. Ska bli jätteroligt eftersom jag inte ridit Svarten alls sedan veterinärbesöket.

Så jag vågar inte lova hur kvällen slutar. En trött Ida brukar ju resultera i en väldigt flummig Ida...
Wish me luck! :D

Rúbín

Rúbín igår :)

Mjukstart

Det blev en mjukstart på jobbet idag. En del av företagen var stängda så jobbade bara till lunch. Så jag åkte till stallet (surprise)! och fotograferade hästarna. Hjälpte även Ann att borsta och pyssla om deras nya häst, Rubín. Han är sååååå fin!

Ni får se en bild av honom imorgon. Här får ni en på Svarten :)

1-1-2013

Hej på er!
Sitter just nu i bilen med mina tjejer. Vi ska äta bakismat och se film ikväll :)
Annars har jag bara slappat hemma, ätit överbliven nyårsmat och sett filmen "The ugly truth".

Gissar att det är fler än jag som tar det lugnt idag ;)

Gott nytt år!

Gott nytt år på er alla fina bloggläsare! Jag hoppas att ni fick ett riktigt bra avslut på 2012 och att ni får en lika bra start på 2013.

Puss och kram på er! <3



RSS 2.0