Körlektion 5

Tjoo!

Idag hade jag världens kortaste arbetsdag. Hela 2,5 timmar! Att jag inte dog av utmattning...ehm, får man ens jobba så kort stund? Hur som helst, ju mindre jobb - desto mer häst.

Hann med en tur på Svarten i dimman, samt mocka och fixa maten. Sen blev det en snabbdusch hemma och sedan iväg mot körlektion. Att accelerera var inte helt lätt, men fick lite kläm på det mot slutet i alla fall. Alltid något :)
Nu måste jag bara ta tag i teorin också. 

Just nu väntar jag på att mamma ska komma hem så att vi kan köra till stallet och ta in Svarten. Senare ikväll ska jag och pappa troligtvis boka flygbiljetter till Schweiz - wohooo! :D


Första dagen med Svarten

När jag kom för att hämta in Svarten från hagen idag, gick han fram till grinden med spetsade öron och huvudet högt. Tänk att han gjorde det fast jag bara hälsat på honom en gång tidigare! :D

Det blev i alla fall ett kort ridpass i paddocken. Underlaget är sämst där just nu så imorgon tror jag att jag ska rida ut en sväng. Kan bli spännande, med tanke på att jag inte känner honom så bra ännu.

Förutom stallet så har morgondagen både jobb och körlektion att erbjuda. Därför är det dags för sängen nu. Godnatt!


Körlektion 4

Hade körlektion idag efter jobbet. Att backa rakt och att backa runt hörn är svårt! Jag antar att jag lär mig med tiden.

Just nu sitter jag och letar flygresor till Schweiz. Jag och Sandra planerar att åka dit en vecka i vår för att hälsa på Danja. Jag vågar inte ens tänka på hur det kommer att bli att resa ensam med Miss Lind...

Såhär stod det i ett sms jag fick av henne tidigare idag:

Japp, jag vet att mina skills i Powepoint är helt fantastiska. Just nu sitter jag förresten och pratar i telefon med knasen själv. Vi inväntar svar från Danja. Det är ju bra om hon vet vilka datum vi tänker flytta in hos henne. Så att hon är mentalt förberedd på vad som komma skall, menar jag.



Last Friday Night

Hej allihop!
Jag har fått klagomål igen. Av Sandra. Hon tycker att jag bloggar för dåligt. Så jag får väl lov att försöka bättra mig. Hur som helst så har det varit en toppenhelg. I fredags kväll var det myskväll med familjen och grannarna. God mat, prat och nagelfix för min del. Testade Last Friday Night utan något annat lack som bas. Lite skirt blev det, men helt okej ändå. Har använt fyra lager av själva glitterlacket och sedan ett lager topplack.


På lördagen var det Göteborg Horse Show som gällde tillsammans med Annie, Julia, Nora och Lovisa. Vi spenderade några timmar på mässan Eurohorse innan vi gick in för att titta på själva showen. Först internationell hoppning och sedan kür. I love it!

Köpte några grejer på mässan också som ni ska få se så fort jag fotat dem :)

Idag började jag dagen med en timmas promenad med Hassan i solen. Hur skönt som helst. Sen åkte han hem sent i eftermiddags så sedan dess har det städats som aldrig förr i familjen Arvidssons hus.

Jag lovar att visa bilder från Göteborg Horse Show så snart jag hinner :)

I'm in love with a fairytale

Ida är kär. För visst sa jag sagoponny igår? Jo, där hade jag verkligen rätt.
Pigg och glad ponny som verkligen var trevlig på alla sätt och vis. Mysig i stallet, lätt att borsta, sadla, tränsa och så vidare. Ridmässigt var han också helt fantastisk. Han brallade lite i galoppen, men det är förståligt eftersom han inte blivit riden på ett tag. Så lite överskottsenergi hade han. Red även ut en sväng efter jag testat honom i paddocken och även där var han väldigt framåt.

När Lovisa frågade mig om jag ville fundera på beslutet ett par dagar och höra av mig sen eller om jag visste redan när jag satt på hästryggen, svarade jag direkt: "Jag har bestämt mig redan nu. Jag vill ha honom."

Så nu har jag en ponny på halvfoder. Ida är med andra ord väldigt lycklig just nu.

Jag antar att det finns plats för lite hästinlägg här ibland även om det från början var tänkt att vara en blogg med inriktning på nageldesign...

Stay tuned för ni lär få fler inlägg gällande Mernz eller "Svarten" som han kallas :)

2012-02-22

Crazy day med Amanda som vanligt. Jag slutar aldrig förvånas.

Jag har egentligen inte så mycket att komma med idag, förutom att säga att kommande veckor ser ganska fullproppade ut. Fast mestadels med roliga saker. Som imorgon till exempel. Då ska jag provrida en ponny efter jobbet. Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag kan få ha honom på halvfoder. För han ser verkligen ut som en riktig sagoponny. Så håll nu alla era tummar och tår för att vi trivs ihop också! :D

Rena drömponnyn - eller hur?

Hoppas det var okej att jag snodde bilden av dig Lovisa :)

Kort är bra!

Dagens citat by me: "Amanda, ditt minne är kort och dåligt, men du är kort och bra."

Det lät mycket roligare när jag sa det än när jag skrev det här, jag vet.

Hur som helst, nu blir det kvällspromenad med Hassan och sedan sängen. Dessutom, jag är grymt taggad inför Göteborg Horse Show på lördag! Någon mer som ska dit då? :D

Slänger in en ny låt med Nicki Minaj. Kan inte bestämma mig för om jag gillar den eller inte :P
Vad tycker ni?

Ledig dag

Började dagen med en morgonpromenad med Hassan och därefter åkte jag till stan för att träffa Sandra. Det blev lite shopping och mat på Sakura Thai. Sen tog Sandra bussen till jobbet och jag åkte hem och gick långpromenad med finaste vovven.
Lite senare åkte jag med pappa till Kvantum och handlade och sen mötte vi upp mamma för att gå hem till min farbror och äta smörgåstårta och gräddtårta. Han fyller år imorgon.

Sandra tog en bild på Hassan i lördags natt när han vägrade lämna hennes madrass och sov hos henne på golvet hela natten. Snodde bilden från facebook :)

Cause today I swear I'm not doing anything

Hello!

Igår firade vi världens bästa nyblivna tjugoåring - Sandra den förste Lind! :D
Kvällen innehöll bland annat god mat, dryck, tårta samt paketöppning. Det var kul att ses alla igen (tyvärr minus Lovisa som är på resa). Det har vi faktiskt bara lyckats med en enda gång sedan studenten. Sedan körde vi in mot staden och det blev utgång till Black Pearl för min och födelsedagsbarnetgamlingens del ;)

Trots att Sandra nu fyllt tjugo år har hon av denna utsökta måltid endast skalat potatisen...OCH gjort den goda salladsdressingen...sååå vi tackar Sandra och Beirut så mycket för den goda maten :)

FödelsedagsSandra med tårta. Kan även tillägga att Sandra fyllde år i torsdags, den 16e februari. Exakt två månader före mig alltså.

Efter en trevlig och händelserik utgång tog jag och Sandra en taxi hem till mig. Sandra fick nattbesök av Hassan, hunden vi passar. De delade madrass inne i vardagsrummet. Jag är rätt säker på att Hassan var den som uppskattade detta mest, haha! xD 
Även jag fick nattbesök. Av Sebastian som också hade varit på fest :)

Så i förmiddags när Sandra begett sig hemåt för jobb så chillade jag och Sebbe lite innan han också gick hem.
Så var det bara jag och Hassan kvar. Kände mig pigg trots lite sömn, men det är ju dumt att vara alltför positiv gällande det där. Kom in i en riktig svacka och trodde jag skulle somna ståendes och till det en rejäl huvudvärk. Blev dock lite bättre efter att jag och Hassan varit ute i skogen en timma.

När Sandra och Sebbe hade gått somnade Hassan i mitt knä. Myskillen!


Hallå! Kommer du eller?!


Jaha, du ville gå först. Säg det då!

Satsar ändå på att gå och lägga mig tidigt ikväll. Ska fixa något att äta nu, se på Ponnyakuten, ta en dusch och till sist en kvällspromenad med vovven :)

Hoppas att ni också har haft en rolig helg! :)

Körlektion 3

Tro det eller ej, men jag hade en ledig dag idag. Jag och mamma åkte till Breareds torg för att köpa fika och blommor och sen åkte vi hem till mormor och morfar. De åt semlor men eftersom jag inte är så förjust i det så åt jag en cupcake. Hallon och lakrits, mums!


Sen blev det dags för körlektion nummer tre. Backning stod på schemat. Lite trixigt när man är kort och ska vrida sig 180 grader för att kunna se ut genom bakrutan. Det hjälper inte att vara ovig som en bokhylla ska jag tala om. Men slutligen kom jag på hur jag skulle bära mig åt och då gick det bättre :)

Turligt nog skulle min körlärare hämta ut ett paket och Statoil ligger jättenära där Sebbe bor. Eftersom jag skulle hem till honom efter körlektionen var det nära och bra att hoppa av där. Så kvällen spenderades alltså med honom och av någon konstig anledning såg jag ut såhär innan jag gick hem (?)




Glad alla hjärtans dag

Glad alla hjärtans dag på er allihop! ♥

Jag hoppas att ni har haft en riktigt mysig dag tillsammans med era nära och kära. Det har jag haft. Slutade tidigt på jobbet så åkte och köpte söta små kakformar på Fyndmagasinet. Sen hem och börja "baka". Har man bråttom eller om bakning inte är ens starkaste sida, kan man alltid göra det enkelt för sig genom att göra chokladbollar. Snabbt och lätt!

Alexander och jag hjälptes åt och det blev supersöta små alla hjärtans dags chokladbollar :D

Sedan kom Sebastian hit och det blev lite presenter, chokladbollsätning och myskväll ♥

Några bilder från min dag:

Alla hjärtans dag började med frukost och ett paket från mamma. En söt liten ram. Ska försöka hitta en bild att sätta i den så fort som möjligt :)


Minikakformar och rosa naglar.




Minichokladbollar


Dagens sminkning kan också få vara med på bild eftersom vi hade "kamerakrig" ^^
Med andra ord: Om man beskär en extrem närbild lite så kan det bli såhär.




Mysbelysning


Fick choklad av Sebbe :))
Ska försöka fota varje bit sedan när jag öppnat påsen, för de är jättesöta.






Alla hjärtans outfit :)

Körlektion 2

Idag hade jag körlektion nummer två. Fick träna på att starta i backe. Jag måste säga att det gick bättre än förväntat och förvånansvärt nog tycker jag att det är ganska kul att köra nu.

Imorgon tänkte jag göra ett försök att baka igen eftersom det är alla hjärtans dag. Dock är bakning inte riktigt mitt område så jag tänkte göra det enkelt för mig. Ni får se imorgon! 

Just nu sitter jag och målar naglarna med ett lack från Essie. Aldrig testat det innan så om några dagar dyker det upp någon form av omdöme på det.
Någon av er som som gillar märket Essie? :)

Essie - Guchi Muchi Puchi 

Helgen

Jag har haft en helt datorfri helg. Eller ja, fram tills nu då ;)
Ganska skönt ändå. Har fått gjort mer än vanligt känns det som.

Fredag
Efter jobb, mat och dusch stack jag hem till Björn, som var hemma över helgen. Annars pluggar han nämligen i Karlskrona. Vi gick till Black Pearl och tog en öl. Eller ja, jag drack cider :)

Sen promenerade vi hemåt i kylan och när det kändes som om vi frusit till is både på utsidan och insidan bestämde vi oss för att gå hem till Sebbe och Karl (Sebbes kusin). Sagt och gjort. Vi spelade TV-spel och lyssnade på musik. Jag fortsatte frysa och hackade tänder. Trodde nästan att jag höll på att bli sjuk. Så jag lindade in mig i Sebbes täcke och somnade sedan i sackosäcken. Killarna väckte mig lite senare och så följde de mig hem. Tack! :)

Lördag
Det jag trodde var omöjligt blev möjligt. Pappa åkte med till Gekås. Hela familjen åkte till Gekås. Tillsammans. Vi började med lunch på gekåsrestaurangen och sedan gick pappa och syster till Net o Net för att hon skulle köpa en ny mobil. En Sony Ericsson, Xperia Arc S blev det. Så nu har vi nästan likadana.

Undertiden for jag och mamma omkring som galningar inne på Gekås. Allt för att pappa inte skulle behöva lida. Som ni förstår är min pappa ingen shoppinggalning och då är Gekås inte det mest ultimata stället att dra med honom till ;)
Det gick så fort att inköpslistan försvann någonstans bland sockarna...

Hemma blev det chill och melodifestival.
Medan jag såg på melodifestivalen såg jag på Facebook (i mobilen givetvis, datorn har ju varit avstängd hela helgen), att min granne söker halvfodervärd till sin D-ponny. Så vi bestämde att jag ska komma och provrida honom vecka 8. För bara två veckor sedan var jag ju och provred ett islandssto som skulle bantas, men jag ska tyvärr inte fortsätta rida henne. Så håll tummarna för att provridningen går bra, för denna ponnyn har jag alltid tyckt ser ut som en riktig drömponny. Det bästa är att han står på JB's. I det stallet har jag haft tre olika medryttarhästar plus att det ligger bara några hundra meter bort ifrån där jag bor.

Söndag
Pigg och glad - kexchoklad!
Vaknade redan vid halv nio och kunde inte somna om (mycket ovanligt för att vara jag). Så jag gick upp och städade och grejade på mitt rum. Så rent som det är nu har det inte varit på månader.
Sen har jag pluggat teori och övningskört med pappa. För första gången har jag använt alla fem växlar, kört i rondeller, startat i backe och så vidare, med denna bilen. Bara ett kärringstopp och det hände naturligtvis mitt i en korsning. Som tur var det inga andra bilar där just då.

Jag har faktiskt inte tagit en enda bild i helgen, så ni får nöja er med en bild från balen i somras.

Sebbe, jag och Björn.

Nu ligger dina kläder ute på gatan och jag går i dagar i tröjan du hatar

Sovmorgon in my ass. Hade egentligen sovmorgon till 11.30, men vid 07.00 ringde chefen och sa att jag behövdes klockan 08.00. Så det var bara att stiga upp och bege sig mot jobbet. Det gick bra ändå trots huvudvärk och en febrig Amanda. Men vi överlevde och det är huvudsaken :)

På bussen hem kände busschauffören igen mig och utan att jag ens hunnit stiga på bussen sa han "jag vet att du ska ha en halv, men vi ska byta chaufförer nu, så du får vänta lite."
Känns bra att han vet hur gammal jag är liksom, haha!

Sen kommer den andra chauffören och startar bussen och musik börjar spelas "då kööör vi paaartyyy hääär vaaa", skrattar han.

Syster hade varit söt och tagit med mat hem från restaurangen till mig. Gott!

Hoppas jag är lite piggare imorgon så jag orkar träffa/ "afterworka" (bara jag som jobbar, men men), killarna imorgon :)

Inte likt mig att lyssna på svensk musik, men jag gillar verkligen denna :)

Söndagen i bilder

Här kommer lite fler bilder från söndagskvällen:

Kvällen inleddes med kebabpizza.


Emma


Lovisa


Sandra


Ida (något ofokuserad, men vi skyller det på Sandra) ;)


Okej, nej vi skyller det väl på någon annan då eftersom Sandra hade bakat en sådan god kaka...


Sen åkte vi limousin hem från Derome. Lovisa körde. Va? Tror ni mig inte? En som i alla fall tyckte det kändes som att åka limousin var Emma. Hon satt med näsan i vädret hela vägen hem och spanade på stjärnorna genom glastaket. Synd bara att det inte fanns en enda liten stjärna, meteorit, planet eller röd jätte att se.


Körlektion 1

Idag efter jobbet hade jag min första körlektion. När min körlärare frågade om jag kunde växla svarade jag "ja" och en minut senare satt jag i förarsätet. Det tog en bra stund innan jag fattade att jag faktiskt var ute och körde på vägarna för första gången med en manuellväxlad bil (heter det så förresten)?
Jag har bara kört på vägarna med automatväxlad bil och med vår nya manuellväxlade bil har jag i princip bara kört på industriområdet. Det gick bra i alla fall och det var ju faktiskt lite roligt tillochmed :)

Så nu ska jag verkligen ta tag i det här och ta körkortet!

Cupcakes

Såhär blev cupcakesen när de slutligen var färdiga att färdas hem till Sandra:



Ni får ha lite överseende med att jag är sämst på att baka och att detta är första gången jag leker med glasyr på cupcakes ._.

Mat i stora lass

Let's face it! I lördags åt jag mer än vad jag borde, men gott var det! :D

Frukost
Är ingen frukostmänniska och en skinkmacka är jag rätt övertygad om att ni har sett förut så vi skippar bilden på detta.

Lunch
Överbliven pasta med räkor sen fredagskvällen + mammas hemmagjorda hamburgare (bilderna på dessa två rätter är dock gamla då jag inte tog några i lördags).



Bakning
Jag bakade cupcakes med chokladglasyr. Medan chokladen skulle svalna hade jag såhär kul:


Sen hamnade lite av glasyren på cupcakesen och en del försvann bara...helt plötsligt...konstigt? :o



Kvällsmat
Oxfilé, hemmagjorda (friterade) potatisklyftor och beanässås och senare även gröna bönor. De var bara inte färdigkokta när bilden togs :P

Efterrätt
Gino (frukt i ugn med vit choklad och glass).


Efterrätten avnjöts tillsammans med Susanne och en cider framför Melodifestivalen :)


Och jag var inte speciellt hungrig när jag gick och lade mig sen. Det kan jag lova!

Nu undrar ni säkert hur allt detta fick plats i Idas mage? Det är ett stort mysterium som jag tyvärr inte kan svara på!

Myssöndag

Hejsan!
Idag har det snöat så gott som hela dagen. Jag har passat på att övningsköra med pappa idag igen. Det gick lika bra som igår och jag lämnade tillochmed industriområdets trygga små vägar för att ge mig ut på en 70-väg. Alla överlevde :D

Nu har jag dekorerat mina cupcakes som jag bakade igår och inväntar Lovisa som ska komma och hämta mig. Vi ska bege oss mot Sandra i Derome där pizza och söndagsmys stundar. 

Ha det bäst! 

Ni får se bilder från när mamma och jag gjorde cupkaces i somras sålänge :)

Liten men med stor magsäck

Att man är liten i storleken behöver inte nödvändigtvis innebära att magsäcken också är det. För idag har jag ätit, ätit och ätit. Jag är tillochmed så mätt att jag inte orkar lägga in alla matbilder i datorn, så ni får se dem en annan dag. Förutom att äta har jag övningskört med pappa. Det gick riktigt bra idag så nu känns det inte helt omöjligt längre att så småningom nå körkortet :)

Nu ikväll har jag tittat på Melodifestivalen tillsammans med Susanne. Vi drack lite cider och diskuterade kvällens bidrag i innan Emilia kom hem från en kompis. Då blev det Gladiatorerna istället och sen kom Peter hem och somnade som en sten på soffan.

Nu ska jag se en film innan jag somnar tänkte jag.

Vad har ni gjort idag? :)

Skinkan smiter!

Klockan 06.25 kom mamma in till mig imorse och sa att jag hade försovit mig. Inte då, tänkte jag. Mitt alarm hade ju inte ens ringt och dessutom visade mobilen att klockan bara var 05.25 (det skulle ringa 05.45). Min mobil måste ha ställt om sig av sig själv, för allt stämde när jag gick och lade mig igår kväll och ställde alarmet.

Hur som helst hann jag bli klar i tid och just som jag skulle kliva in i bilen med frukostmackan i ena handen och en Festis i den andra, ser jag hur skinkan gör ett snyggt magplask rakt ner i snön. Jaha, och hur ska denna dagen sluta?, tänkte jag.

Den slutade som många andra dagar har gjort det senaste. Med en trött Ida! :)


Tycker denna låten känns passande idag.

RSS 2.0