Bedrövlig måndag

Jag hoppas innerligt att ni haft en bättre måndag än mig. Veckan kunde inte ha börjat sämre för min del. Efter endast fem timmars sömn klev jag upp 05.15 för att ge hästarna frukost, precis som varje måndag. Sen hem för att göra sig klar för jobbet. Sen blev det en lååååång jobbdag. 07.00-17.15. Endast 45 minuter rast inräknat.
Sen hem för att byta om och äta mellanmål på stående fot. Hade jag satt mig ner hade jag garanterat somnat. Iväg till stallet för att mocka båda boxarna och pussa på Svarten. Som vanligt mådde jag bättre bara av att se honom komma gående mot mig i hagen.

Sen hem till föräldrarna för kvällsmat och sen tillbaka till stallet för kvällsfodring.
Tog nyss en välbehövlig dusch och jag var så trött att jag bara stod under det rinnande vattnet enda tills varmvattnet tog slut...

Egentligen hade jag velat blogga om hur förra veckan såg ut, men orkar verkligen inte just nu. Så nu säger jag godnatt!

Bild från min och Sofias ridtur igår.

Solskenslördag

Godmorgon!


Önskar jag kunde sova ett par timmar till, men som vanligt är det fullt upp här. Bara att kliva upp och ta tag i dagen. Ha en bra lördag! :)

Lite av en långhelg

Så var det söndag kväll igen. Förstår inte vart tiden tar vägen.
 
I torsdags tog min hjärna helg. Skulle bara jobba två timmar på fredag morgon så jag tyckte det kändes som helg redan på torsdagkvällen. Sebbe och jag tittade på massor av avsnitt av "Vänner" och somnade inte förän sent. Med betoning på sent. Sov i drygt två timmar, gick sedan upp, jobbade och åkte direkt till stallet. När jag kom hem sov Sebbe fortfarande (klockan var typ strax efter elva på förmiddagen). Så jag tänkte ta en dusch och sedan laga lunch. Efter duschen kändes sömn viktigare än mat så jag gick och lade mig igen. Poff så var klockan fyra på eftermiddagen! Haha, det var den "lediga" dagen det.
 
Efter att ha klivit upp kände jag mig fortfarande inte riktigt vaken och jag visste inte säkert vilken dag det var. Trodde det var lördag eftersom jag sovit igen liksom. Sebbe åkte och handlade och jag gjorde mig iordning för att fira mammas födelsedag.
 
Sebbe gjorde supergoda hamburgare som vi åt till "lunch" typ halv sex, haha! Så efter det åkte vi till Kvantum så Sebbe kunde köpa det hans föräldrar bett honom om, sen vidare till stallet för att ta in Svarten (som Sofia redan hunnit ta in) och sen firade jag mammas födelsedag hemma hos familjen med trerätters middag. Mysigt!
 
Igår morgonfodrade jag hästarna, sov sen två timmar till och vid åtta gick jag upp, gjorde mig klar och så hämtade mamma, syster och Eva mig för en tur till Gekås. Fick med mig lite små nödvändigheter hem, samt en jacka och en ny tvättkorg då den andra gick sönder för ett tag sedan.
 
På kvällen red jag en sväng på Svarten och sen kom Linnéa hit med thaimat och så satt vi i soffan hela kvällen. Och så fick hon sina födelsedagspresenter en vecka för sent också.
 
Idag vaknade jag tidigt så jag fick fixat lite här hemma och sen gjorde jag matlådor och åkte till stallet. När boxarna var mockade red jag en sväng med Sofia. Mysigt avslut på bra helg.
 
Hoppas er helg varit lika bra!
 
You make me happy.
 

Tidig kvällstur med Svarten

Det är så skönt att det blir ljusare och ljusare ute för varje dag som går. Idag red jag ut en kort tur strax före klockan sex och när jag kom tillbaka till stallet, hade fixat klart det sista och skulle köra hem var klockan typ 18.30 och det var inte riktigt mörkt. Känns lite mer lockande att rida efter jobbet då även om jag slutar sent vissa dagar. Mår så mycket bättre av få spendera en liten stund på hästryggen ett par dagar i veckan i alla fall.

Bästa hästen!

Sunny sunday

Hejsan!
Ibland blir det inte som man tänkt sig. Som att jag har legat sjuk hela veckan till exempel. Och en del andra saker som inte gjort mig överlycklig precis. Ibland om någon frågar hur det är svarar jag "Bara bra" innan jag hunnit tänka efter. Är garanterat inte ensam om att göra så. Men ibland är allting inte "bara bra", men det inser jag oftast inte innan jag redan hunnit svara. Och ibland känns det bättre att säga att allting är bra, än att dra en lång negativ ramsa.

Tror jag tänker för mycket när jag är hemma och är sjuk. Tur att det är back to work som gäller imorgon. Med stallvistelse och resten av den vanliga vardagen.

Två bilder som min syster tog på mig och hästarna när vi var ute och gick i solen i förmiddags. De får allt att kännas bättre stunder som denna.






Bästa <3

R.I.P Albin

Albin, mina hyresvärdars hund, dog idag. Eller igår om vi ska vara petiga eftersom klockan är över midnatt nu. Finaste Albin. Jag som sett framför mig hur jag och Sebbe grillar i trädgården och du skuttar runt bland allt det gröna och hoppas vi ska tappa något gott till dig. Eller hur jag äter frukost ute och du gör mig sällskap. Nu blir det min första sommar i lägenheten utan dig :(

Vila i frid finaste Albin <3


3 songs

Helgens tre låtar. En bra som Sebbe hittade, en förfärligt dålig (men som enligt Sebbe är så dålig att den är bra och därför pinsamt nog gått på repeat i två dagar nu) och en som båda gillar men som Sebbe hatar själva texten till.
 
Bra:
Hörde hur Sebbe lyssnade på denna på repeat när jag var sjuk. Söt låt!
 
Förfärlig:
Skulle visa Sebbe den sämsta låten jag visste och sen tar det inte många minuter innan vi båda kan den utantill...
 
"In på chatten denna natten snabba ratten till den patten
Säga ja till inviten på med brillorna och ralphen
Mot ett house,
Fullt av mouse,
Ingen paus,
Tar en snaoz,
Är man baoz blire kaoz
FUCKING ALBATRAOZ"
 
Åh gud, himla text alltså!
 
Trumpets:
"Det är något som är fel i huvudet på en om man hör trumpeter varje gång man vill ha sex med sin tjej" menar Sebbe.

"Men lyssna inte så noga på texten då! Det är en glad låt bara" tycker jag.
 
Haha, ja om inte annat så hade vi kul åt dessa i alla fall :)

<3

Jag och Sebbe har firat alla hjärtans dag såhär en månad försent. Haha! Nej, men Sebbe var inte hemma på alla hjärtans dag och när vi väl skulle fira en vecka senare så blev båda sjuka. Men nu så! Eller ja, jag blev sjuk igen, mitt i allt ihop. Men jag kommer till det.
 
I lördags åkte jag hem till föräldarna, åt lunch och gjorde chokladbollar. Mamma hjälpte mig att göra en sås som jag skulle ha till kvällens huvudrätt. Sen hem, duschade och gjorde mig fin för att sedan påbörja matlagning.
 
Förrätt: Laxtartar. Hjärtformade såklart.
 
Huvudrätt: Varmrökt lax, potatis, halloumi, även den hjärtformad och kall sås.
Sebbe stod för den fantastiska uppläggningen och jag högg in på halloumhjärtat innan jag tog bilden. Sorry! Frågade till och med Sebbe om jag kunde få låna hans halloumihjärta bara för att ta bilden. Men han hade också hunnit äta av sitt.
 
Efterrätt: Vaniljglass, varma hallon, chokladsås, hjärtformade maränger, chokladbollar och geishahjärtan.
 
Proppmätta sjönk vi sedan ner i soffan och när jag sent på kvällen sprang ner i tvättstugan för att hämta tvätten, kände jag att något var på tok. Blev helt matt och fick ont i magen. Ungefär som jag får när jag ätit något jag inte tål, fast det kändes mer långvarigt. Sa till Sebbe att jag bara skulle lägga mig och vila i tjugo minuter och sedan komma och sätta mig igen. Låg och kallsvettades en stund och somnade sedan. "Men hur är det med dig egentligen? Nu har du ju legat och sovit i över två timmar! Är du sjuk?, frågade Sebbe oroligt. Jag sa att jag inte visste riktigt hur jag kände mig, men att jag helst bara ville fortsätta sova. Så snäll pojkvän plockade bort alla kuddar och överkast från sängen och stoppade om mig.
 
När jag vaknade igår mådde jag bättre. Så jag gick och handlade lite och sen gjorde vi mat. Köttfärslimpa på pizzavis. Tog en halv evighet och jag höll på att svälta ihjäl. Men gott blev det. Fick diskat och fixat lite här hemma och sen åkte vi till stallet. Tog in Rubin och Sebbe matade honom och gjorde iordning fodret medan jag mockade boxen. Sen tog vi med oss Sofia, släppte av henne på vägen och åkte hem. Eftersom jag spånade boxen var vi täckta av damm så efter dusch och kvällsmat blev det söndagsmys i soffan. Och ponnyakuten
förstås! Haha, stackars Sebbe.
 
Idag fixade Sebbe mat och blev lite väl ivrig över den nya potatisskalaren han fick av mig eftersom han inte gillar "min". Så han hyvlade bort en rejäl bit skinn på fingret och det var blod överallt. Så efter att ha plåstrat om honom åkte jag på stallmöte.
 
 

Förlängt hyreskontrakt

I lördags berättade mina snälla hyresvärdar att jag får förlängt kontrakt. Det skulle egentligen gått ut 15e juni och så hade jag fått flytta hem till mamma och pappa i två månader för att sedan flytta tillbaka igen. Min lägenhet är som en studentlägenhet så den är egentligen till för att hyras under terminerna och så är den till för sommargäster/ släktingar till mina hyresvärdar under sommaren. Men det känns helt obeskrivligt bra att jag får bo kvar! Kommer bli fantastiskt med sommar i denna lägenheten! Har ju fortfarande inte visat ordentliga bilder på hur den ser ut. Ska ta tag i saken så fort allt lugnat ner sig lite.



Jag och Linnéa satsar på snickaryrket

Kände mig som om jag blivit överkörd av tåget i fredags kväll. Både fysiskt och psykiskt. Så det var skönt att spendera kvällen hemma i soffan med min bästa vän, thaimat, marängsviss och Let's Dance.




Igår blev det en mysig promenad med Emma, Ann och hästarna. Mindre roligt är att min fodersäck med müsli blivit stulen. Igen. Andra gången. Denna gången var det inte så mycket kvar men sist var den helt nyöppnad! Tråkigt när sådant händer. Så onödigt.

Sen kom pappa hit med lite grejer han köpt åt mig på IKEA. Så vi började på montering av en lådhurts och sen åkte jag för att ta in hästarna och handla. Sen kom Linnéa hit och hjälpte mig sätta ihop alla lådorna. Sjukt många delar och mycket arbete. Men vi var grymma! Nu står hurtsen färdigmonterad och så fort jag får tid ska jag börja lägga i saker. Har än så länge bara hunnit flytta över nagellacken.


Tack så hemskt mycket för hjälpen världens bästa Linnéa! <3

Idag blev det stallet tidigt och sen har jag varit hundvakt hela dagen. Jag och Rex tog en promenad hem till mormor och morfar för fika och en pratstund. Det var mycket uppskattat.

Nu försöker jag ladda om för ny vecka. Går inge vidare alls. Vill bara att det ska bli helg igen. Har hur mycket som helst som ska hinnas med denna veckan. Vi får se hur det går. Godnatt!


RSS 2.0