2011

Ser att många andra bloggare har gjort en sammanfattning av året. Jag vill ju inte vara sämre jag, så här är en sammanfattning i bilder av mitt 2011:

Januari
Jag gjorde allt för att slippa jobba med projekarbetet, haha! Umgicks med Linnéa är ett bra exempel.


Februari
Göteborg Horse Show med Veronika. Älskar stämningen och farten i gymkhanan!


Mars
Spanien, i staden Salamanca med spanskaklassen. Jag och Lovisa delar en Strawberry Daiquiri.


April
Jag och Gðdi deltog i en lärorik kurs tillsammans med Elina (Gðdis ägare) och resten av stallgänget. I övrigt var vi ute på härliga vårturer bland vitsipporna tillsammans.


Maj
Sista studentfesten, 50-dagars, firades ordentligt! Samma dag hade jag och Sebbe varit tillsammans i två år.


Juni
Kreta, bal och student!





Juli
Det västa som kunde hända, hände. Vi tvingades ta bort Gðdi. Jag har aldrig varit så ledsen i hela mitt liv. Kunde inte sova utan Sebbe, drömde mardrömmar och grät så jag knappt kunde andas. Här är sista bilden som togs på oss tillsammans.


Augusti
Personalfest på Ästad gård med spa och äventyrsbana. Snygg Ida på skakiga ben befinner sig här tretton meter upp i luften.


September
Efter ett långt hästuppehåll blev jag medryttare på Penny.


Oktober
Stockholm med Sandra för att träffa Danja från Schweiz. Moa var också med första kvällen.


November
Passade Wille i lite mer än en vecka.


December
Favoritbilden från Teneriffa.


GOTT NYTT ÅR PÅ ER!

Not Complaining

Jag klagar då inte på denna dagen som ni kanske kan förstå av bilderna nedan:
Avslutade arbetsdagen med fika tillsammans med resten av gänget. Ja, och smörgåstårtan var förstås också delaktig.


Nu behöver jag inte köpa något godis under 2012. Eller under resten av min livstid heller för den delen. Jag ska nog överleva. Tackar mina snälla chefer för den fina skålen samt årsförbrukningen (läs: livsförbrukningen) av godis :D


Acqua and corals

Tänkte lägga upp mina senaste manikyrer. Det blåa lacket (Dazzling Acqua) hade jag på Teneriffa och när jag kom hem bytte jag till det korallfärgade (Pure Coral). Tyckte det passade bra till klänningen jag hade på julafton. Båda lacken kommer från Kicks och är av mäket IsaDora. Riktigt bra lack för under sjuttio kronor.


Delfinerna och blomman fotade jag på Teneriffa :)


God Jul

God Jul kära bloggläsare!

Nu är julmaten äten, Kalle Anka tittad på och julklapparna öppnade. Jag har haft en jättemysig dag hittills och hoppas att ni också har haft det.

Hur firar ni jul? Är ni hemma, hos släkten eller någon annanstans? :)

Själv firar jag hemma med min familj och min mormor och morfar. Lagom till Kalle Anka kom min farbror och ikväll kommer även mina kusiner hit. Vi (jag och mina kusiner) har inte firat jul tillsammans sedan farmor levde och det var för tio år sedan. Så det ska bli superkul att de kommer hit sen.

Tyckte det såg lite tråkigt ut med ett svart resårskärp i midjan (det sitter fastsytt i klänningen), så pimpade hela juloutfiten med ett paljettskärp istället :)


Flyg, full gubbe, flygande sockar och för stor bebis

Hej på er!

Min dåliga uppdatering här beror på att jag har varit på Teneriffa en vecka med familjen. Vi har solat och badat, promenerat, ätit god mat, glass samt varit på Loro Parque som var resans höjdpunkt enligt mig. Det kan ju i och för sig bero på att jag älskar djur och Loro Parque är en av de finaste djurparkerna jag varit på. Trots att jag varit där fyra gånger tidigare, tröttnar jag aldrig på att se de fina djuren.

Jag tänkte lägga upp bilder från resan och kanske berätta lite kort om dagarna här sedan, men först ska jag fira jul och bara njuta av att umgås med familj, släkt och vänner :)

Angående rubriken: Jag kom hem igårkväll och på flyget fick vi pepparkakor eftersom det är jul. Det kändes jättekonstigt. Jag förknippar nämligen flygplan med solsemester.

En gubbe som åkte på samma buss från hotellet till flygplatsen var så full att han ramlade ut i gången på bussen under resan. Jag är ganska säker på att det inte bara var Fanta Lemon i hans plastflaska...
Sen hade han tappat bort sitt pass när han skulle checka in sitt bagage och var dessutom försenad till ombordstigningen på flyget. När vi kom till Landvetter såg jag honom vingla omkring för sig själv (hans kompis hade antagligen fått nog och lämnat honom) ;) och sedan gick han ut från flygplatsen utan en enda väska.

Strax innan vi skulle landa far en socke genom luften och landar i mitt knä. Det satt en barnfamilj framför oss och ungen roade sig med att ta av sig socken och kasta den bakåt, haha!

Den för stora bebisen det är jag det! Att resa med mig måste vara lite som att resa med en för stor bebis. Det enda jag gör är att sova och äta från resans början till slut.

Ber om ursäkt för långt inlägg, men det kompenserar ju lite för min dåliga uppdatering. Inte sant? ;)

Good feeling

Det känns bra när man har jobbat fjorton dagar på ett företag och en av kunderna (som jag bara träffat en gång förut), ger en julklapp. Dessutom hade hon skrivit/ ritat på kortet att chokladen är från hennes hundar som är två stycken Bedlingtonterrier. Jättesöta!

Sen kom syster nyss hem från Liseberg och hon hade en hel påse med brända mandlar åt mig. Det betyder att efter jul lär det bli svårt att skilja på mig och en julegris! ;)

Idag efter jobbet åkte jag till stan och fikade med världens bästa Linnéa
Köpte även en glittereyeliner från Make Up Store som ska användas på nyårsafton. Eftersom klänningen är blå tänkte jag göra en silver-blå sminkning. Toppat med massor av glitter förstås!

Vad har ni haft för er idag? :)


Bild på mig och Linnéa från augusti 2010.

Cute puppy

Idag på jobbet kom vi till ett företag där något svart kom virvlandes när jag öppnade dörren. "Har dom katt HÄR?" var min första tanke innan jag insåg att det var den sötaste lilla dvärgschnauzer jag någonsin har sett. Den blev superglad och ville bli klappad och lekt med. Sen följde den efter mig vart jag än gick. Funderade på om det skulle märkas om jag tog med den hem...

Googlad bild på en liknande hund.

Efter jobbet blev det stallet en sväng för att mocka och hälsa på hästarna lite.
Imorgon är det lucia. Är det någon som ska lussa? :)

Stick to the status quo

Varför kan vi aldig lära oss att hålla oss till sådant vi kan när det gäller julgodis, i denna familj? De senaste åren har vi testat både "snöbollar" (vita chokladbollar med lime i), som blev snustorra och någon slags tryffel där bitarna skulle bli stjärnformade med hjälp av ett litet pepparkaksmått. Även det slutade i kaos i köket med tryffelklet på burk eftersom smeten var alldeles för kladdig för att trycka ut stjärnor ur.

I år blev det dock liiite bättre. Rocky Road med mandel, kanel, Rollo-kola och rivet apelsinskal. Kladdigt blev det och jag vill inte påstå att mina bilder är det minsta likt bilden i receptet. Fast gott blev det!

Jag bjuder på några bilder av julen 2011's failade Rocky Road:




Vilket är ert absoluta favoritgodis? :)

Grillat var det här!

Efter att ha kommit hem från stan tidigare i eftermiddags, blev jag aningen förvirrad. Är det sommar eller vinter?, tänkte jag när jag såg grillen stå precis utanför altanen där jag skulle ställa in cykeln. Hm, någon blandning skulle jag tro. Svinter kanske? I alla fall, mitt bland alla tomtar, juldukar och juleljus ligger en nygrillad fläskfilé uppdukad på köksbordet. Somrigt och gott var det i alla fall, haha!

I stan fick jag köpt två klänningar på Vero Moda. En till julafton och en till nyårsafton. Vad tycker ni? :)

Nu har jag och mamma gjort julgodis så när det har stelnat ska ni få se :)


Köttbullar

Idag har jag och mamma stekt julköttbullar. 231 stycken blev det. Egentligen är köttbullerullandet min och mormors tradition, men i år är det lite ont om tid så därför gjorde jag det med mamma. Måste komma ihåg att fråga mormor om vi slog förra årets rekord. Hon skriver nämligen alltid upp hur många vi gör varje jul :)




Har ni börjat göra någon julmat ännu? I så fall vad för något? :)


Julbord

Idag var jag med mamma, pappa, vår granne Eva och mammas jobbarkompis Eva (haha, två Evor), på julbord på Peder Skrivars Skola. Min syster går ju där så vi blev serverade av henne. Jättegod mat var det i alla fall :D


Varför ser det inte gott ut på bild när det var supergott? :/
Hur som helst, just som jag hade satt i mig efterrätten insåg jag naturligtvis att jag glömt ta en bild på den. Det var rispannacotta med lite nötter och apelsin som garnering. Mums! Julgodis fanns det också. Så det var en mätt Ida som åkte tillbaka till jobbet och jobbade tre timmar till.


Felsägning

Efter att ha jobbat i tio timmar idag var jag rätt slut i både kroppen och knoppen om man säger så. Klockan 18.00 var det dags att gå hem och då stängde min hjärna av sig helt enkelt:
Matilda: Yaay, nu slutar vi! Skulle jag släppa av dig på stationen sen?
Jag: Härligt! Ja, tack. Det vore jättesnällt för jag har en station som går 18.30....eh....nejnej, jag menar jag har ett tåg som går då, haha!
Matilda: Jaha ja, så du bor i Göteborg nu plötsligt *flinar*
Jag: Va? Nej, jag bor där du lämnade mig igår ju. Varför skulle jag bo i Göteb...JAAAHAAAA, jag menar att jag har en BUSS som går från stationen 18.30, inget tåg.
Matilda: HAHAHAHAHAHA!

Så kan det gå när inte hjärnan är på! ;)

En av favoritlåtarna för tillfället. Eller ja, i alla fall den som satt sig på hjärnan (helt avstängd är den alltså inte...) xD

Åh, jag orkar inte med varken mig själv eller min humor just nu! xD
Varför går du inte bara och lägger dig, tjatmaja?, frågar ni.
Vilken fantastisk idé! Det är precis vad jag ska göra. :D

Godnatt!

Avskavt nagellack = fransk manikyr?

Kanske börjar bli dags att tvätta bort nagellacket snart, eller vad tror ni? Har haft detta lacket på i en och en halv vecka nu och det har konstigt nog bara skavts bort på tipparna...
Så nu ser det ut som någon slarvigt gjord fransk manikyr. Skärpning miss littlelackoholic! ;)


Njae, ska det vara fransk manikyr ska den minsann vara snygg med jämna linjer och inte avskavd!

Mums med morotskaka

Såhär blev morotskakan. Och ja, den är precis lika god som den ser ut! ;D









Mätt på morotskaka ska jag nu sova. Börjar jobba klockan 07.00 imorgon. Godnatt! :)

Kolor och knäck

Jag tackar Sandra så mycket för gästinlägget här och hoppas att du har haft ett lika mysigt dygn som jag har haft ♥
Nu när Sandra redan har berättat om vad vi har hittat på så får väl jag visa resultatet av julgodiset. Måste erkänna att jag är lika förvånad som Sandra över att inget blev bränt, kokade över eller exploderade ;o




Sandra döpte sina till "superkolor" och mina fick heta "magiska kolor" eftersom Elias namngav dem när vi hade gottebord i högstadiet :)

Nu har jag och syster varit och handlat så ikväll ska här ska bakas morotskaka :D


GOD ANDRA ADVENTSDAG PÅ ER!

cha cha bloggen! idag är det inte idusen som kommer förgylla er dag med massa "rolig" hästinformation om hur man sätter fast en sadel på en häst eller vice versa samt tvärtom. Idag är det jag sandra som gör ett a la classic' gästbloggsinlägg här!

Så nu kan ni knappast vänta längre på att få reda på vad jag gör här och vart idusen har tagit vägen. Igår efter en regnig promenad, alkobussfärd kom jag tillslut hem till arvidssonarna och vad gjorde vi? pratade, bakade knäck och suuuuuuuuuupergoda kolor, till min stora förvåning blev inget bränt :D. Sedan såg vi först slutet på narnia 2 men insåg sedan att den första delen kunde vara bra att se så då kikade jag på den medan idusen tog en dusch. såå sjukt intressant för er!! I alla fall så somnade vi så småningom och vaknade dagen efter(läs idag). Förövrigt rekomenderar jag tap zoo-appen, mycket beroendeframkallande. Dock måste jag nu tacka idusens fyra TROGNA LÄSARE, Veronica,Linnea,Lovisa och mig själv för att ni orkat igenom er detta. heeeeeeeeeeeej då för nui kommer beirut och ska hämta mig! 

Jag bjuder på ett porträtt också!  


Julgodis

Nu ska jag och Sandra snart göra julgodis. Närmare bestämt kola och knäck. Det kan bli spännande faktiskt, med tanke på att varken jag och Sandra är några mästerkockar direkt ;)

Ni får se resultatet sen och kanske även lite gästbloggning om jag lyckas övertala Sandra.

Hej så länge!




Några studentbilder på mig och Sandra bland annat.


Heeeeeeelg!

Äntligen helg! Jag känner mig helt slut. Som en urvriden disktrasa ungefär. Jag har börjat klockan sju tre dagar och åtta två dagar. Vadå då?, säger ni. Det är ju helt normala tider att börja en arbetsdag. Neej, inte om man är en latmask som är van att sova till tio på morgonen, svarar jag då.

Nu ska jag i alla fall hem till Linnéa för att ha fredagsmys med henne och Josefin. Linnéa har lagat mat och Josefin tar med sig sushi från jobbet. Så jag lär däcka mätt och belåten på Linnéas soffa ikväll.

Hur spenderar ni fredagskvällen? :)

Här hade jag tänkt lägga upp en bild på hur schleten jag ser ut idag, osminkad, iklädd mjukisbyxor och en för stor T-shirt bredvid en googlad bild på en urvriden disktrasa. Sen tänkte jag om. Såååå roligt ska ni inte få ha denna fredagskväll! Så ni får helt enkelt föreställa er denna glamourösa bild själva...

Over and out.



RSS 2.0