Working

Denna veckan jobbar jag nästan heltid på min fasters firma. Känns helt sjukt att gå från "hej-jag-är-19-år-och-lever-som-en-pensionär" till "oj-klockan-är-sex-dags-att-stiga-upp-och-jobba-åtta-timmar-ungefär". Det känns bra att ha något att göra och att jag trivs och dessutom tjänar pengar igen är ju riktigt najs :)

Min dåliga uppdatering här beror alltså på att jag har däckat som en jag vet inte vad, efter kvällsmaten de senaste dagarna, haha! xD Så lär det fortsätta fram till fredag, om ni undrar vart jag har tagit vägen alltså ;)

Imorgon är det första december och hela två år sedan jag provred Emser. Emser var min medryttarhäst december 2009 till maj 2010. Här får ni en bild på honom och mig galopperandes i snön :)
 

Nu är det jul igen...

Just nu håller jag på att julpynta, dricka glögg och äta pepparkakor. Det är storm ute så det blåser rejält. Inte så mycket julkänsla med andra ord.

Vad har ni haft för er idag? Julpyntat? Blåst bort i stormen? Jag har spenderat hela eftermiddagen hemma hos Josefin och bara myst och ätit laxrester från igår, mums! :D

Nya julkulor till min minijulgran. Inköpta på Rusta så sent som igår.


Men innan man pyntar måste ljusen i. Lite mindre kul eftersom det alltid är ett enda trassel av sladd och små lampor >.<

Girls Night Out

Nu kan jag riktigt se Sandra Lind framför mig, skakandes på huvudet och med ett varnande finger i luften. Dålig uppdatering här - I know, men jag hann aldrig uppdatera igår innan jag åkte till Josefin. Jag och Linnéa var i alla fall där för tjejmiddag och därefter blev det utgång. Vi gick till Black Pearl, eftersom det är alldeles nytt. En riktigt mysig tjejkväll helt enkelt :)

Lax = Lyxmiddag!

¨
Linnéa, Jag och Josefin - utgång på ingång!


Pepparkaksbak

Mötte upp Josefin i stan för shopping och lunchbuffé på Sakura Thai. Med varsin sushibit i handen kom vi fram till att vi borde öppna vår egen sushibar, haha!
Sen åkte vi hem till Josefin och förberedde pepparkaksbak. Efter en stunds letande hittade vi pepparkaksformarna och när Linnéa anlände satte vi igång. Många pepparkakor blev det, trots att mycket av degen åts upp ;)

Några timmar senare var jag tvungen att vila lite på soffan eftersom jag hade ont i magen efter att ha ätit för mycket deg. Lagom till Bonde söker fru dessutom.

Jag tackar mina fina vänner för en supermysig dag och visar några av de bloggvänliga bilderna. En del går nämligen över gränsen för vad som är acceptabelt att visa här ;)

Josefin med deg


Jag gjorde en hel plåt med minipepparkakor. Perfekt i storlek för mig :D


Kavel, Josefin och Linnéa

Önskemål?

Jag kom att tänka på en sak innan när jag var i full färd med att försöka få Emilia att inse att det inte var någon idé att försöka tjata sig till en glass efter att man har gått och lagt sig. Jag tänkte, har ni några önskemål på nail art? Alltså, någon speciell design eller färg som passar bra till fest/vardag/jul/nyår osv. som ni skulle vilja att jag gjorde och sedan lade upp här? I så fall får ni mer än gärna slänga in en kommentar :)

För övrigt gick barnvaktandet bra. Vi spelade Wii större delen av kvällen.

En bild från header-fotograferingen. Veronika som tagit den.

I miss you

Förutom att ha varit i stallet i förmiddags har jag även varit en sväng hemma hos mormor och morfar för mat, fika samt hjälpa dem med att hänga upp julgardiner. Nu ska jag strax över till grannarna för att vara barnvakt ett par timmar.

Vad har ni haft för er idag? :)

Har inte så mycket nya bilder att visa, så det får bli två gamla bilder på mig och min bästa vän Veronika som jag saknar väldigt mycket just nu

Oversleep

Planen var att gå upp klockan 08.30 och åka till stallet så att jag skulle hinna rida innan Linnéa och Josefin skulle hämta mig klockan 12.30. Den planen sprack när jag vaknade 09.45 och insåg att jag tryckt på "stäng av" istället för "snooze". Istället för en mysig morgon i stallet blev det turboförmiddag i stallet. På en halvtimma lyckades jag mocka, fylla hönät, sopa, fodra och gosa lite med katten.
Jag hade bara 40 minuter på mig hemma sen, men hann både duscha och hänga tvätt. Bra där Ida!

Sen var jag med Linnéa och Josefin i stan en sväng för diverse ärenden och sedan blev det mat och soffhäng hemma hos Josefin. Mys på det :)

Cambild från idag :)


Klappat och klart!

Sådär, då var alla mina julklappar inslagna. Klappat och klart redan i november! Så tidig har jag aldrig varit klar förut, haha! Fast det är klart, i år finns det en anledning till att vara klar i riktigt god tid...

Nu ska jag fixa mig inför ikväll. Jag ska hem till Josefin och spendera kvällen tillsammans med henne och Linnéa. Det blir thaimat från Sakura Thai och massa prat och skratt om jag känner oss rätt. Och det gör jag! ;D

Hur spenderar ni söndagskvällen? :)

Varför slänga?

Inatt vaknade jag av att Sebbe sa, klart och tydligt: "Varför ska du slänga den?" Jag ryckte till och blinkade mig yrvaket omkring. "Va? Vad sa du Sebbe?" Och han säger precis samma sak en gång till "Varför ska du slänga den?" "Eh, slänga vad älskling?" "Äsch, det var nog bara en dröm", svarade Sebbe utan att vakna.

Jag låg vaken en stund och funderade på om det kunde ha att göra med att jag tidigare på kvällen berättat att jag hade hittat massa skolarbeten från gymnasietiden, som jag hade gått igenom, kastat respektive sparat, i en mapp. Jag sa att att förr sparade jag på allt medan jag nuförtiden slänger det mesta jag vet att jag inte kommer ha användning för.

När Sebbe vaknade för ett par timmar sedan, frågade jag honom om han kom ihåg vad han hade drömt. Det hade han till viss del. Jag hade tydligen velat kasta ett gäng stora kameleonter gjorda av gips och varit sur på honom för att han ville spara dem. När han kommit ut i köket hade jag tydligen varit i full färd med att slänga en av dem. Därav hans fråga. Hahahaha! xD

Fredagsmys

Breaking Dawn som vi såg igår på bio var helt galet bra. Nu känner jag nästan att jag måste läsa bok fyra igen bara för att få hela historien på en gång. (Så gjorde jag när jag hade sett Eclipse) :P Kan inte vänta tills "Part 2" kommer! Jag och Linnéa satt i alla fall och dregglade över Edward och Jacob. Jag kan inte bestämma mig för vem av dem jag tycker är snyggast. Vem är er favorit?

Nu blir det fredagsmys med min egen vampyr Sebastian ;)

Skynda skynda!

Ska skynda mig iväg till bussen nu. Ska gå på teorilektion på körskolan och sen hämtar Linnéa upp mig för mat och bio. Vi ska se Breaking Dawn - såklart! :D

Hej så länge!


2011's sämsta bloggare

Idag blev det mat med Sandra, Gabriella och Oda på Sakura Thai. Massa mys att träffas igen :)
Jag fick även ett litet klagomål från Sandra; jag uppdaterar tydligen för dåligt här...sååå detta inlägg tillägnar jag dig Min Knas-Sandra ;)

Dessutom såg jag precis på Facebook att Sandra just utsett mig till 2011's sämsta bloggare. Så jag känner mig nästan lite hedrad...och kanske också liiiite tvingad att blogga bättre. Allt för dig tönt! ♥

Dock har jag inte så mycket vettigt att säga idag, så det får bli en bild istället. Jag klippte mig nämligen i måndags så nu är det riktigt kort om man jämför med innan.


Tack till Sandra som fick mig att komma på en rubrik till inlägget! ;D

11-11-11

Här har ni mitt nya favoritlack för tillfället. DS OPULENCE. Höstigt och glittrigt. På långt håll ser det egentligen mest lite metallicfärgat ut, men på nära håll glittrar det massor.

DS OPULENCE ingår i OPI's "Designer Series" och ska tydligen innehålla ett slags "diamantpulver" som ger gnistrande resutlat. Dessutom ska det finnas ett djup i lacket, ungefär som 3D står det i beskrivningen. Det som kännetecknar Designers Serieslacken är att de har en silverfärgad kork. Annars ser flaskan ut som vanliga OPI-flaskor.

Läs mer om lacket på http://eleven.se/opi-designer-series-g1423.html



Matkoma

Har nyss varit och ätit på min lillasysters restaurang. Eller hennes och hennes, hon går hotell- och restauranglinjen på gymnasiet och varje torsdag kan man gå dit och äta trerätters för bara 70 kronor. Sjukt billigt för så god mat! Idag var det salladsbord till förrätt, Piccata Milanese till huvudrätt och Nougatparfait på mandelbotten till eftterrätt.


Nougatparfait...den var så god att jag inte finner ord för att beskriva den.

Nu ska jag strax bege mig mot stallet och rida lite i det fina vädret. Ska bara vänta tills jag inte är så proppmätt längre, för då lär jag inte orka rida alls. Än mindre cykla dit.

Inomhusuggs

Bästa köpet igår var helt klart "inomhusuggsen" från H&M. Hur mysiga och varma som helst :)

Göteborg

Dagen har spenderats i Göteborg med mina fina vänner Josefin och Linnéa. Massor av god mat (se bilder nedan), shopping samt mycket prat och skratt. En riktigt bra dag med andra ord :)

Josefin


Linnéa


Zingo (galet länge sedan jag drack det sist)!


Bilden gör inte maten rättvisa. Men sjukt gott var det! Likaså vitlöksbrödet vi åt till förrätt.


Apelsinsorbet (i apelsinskalet) och chokladmousse.


Fika


Jag och Josefin blev sjukt sugna på sushi, så vi köpte några bitar innan det var dags för hemfärd.


Lite kul på tåget måste man ju ha ;)

Tack tjejer för en supermysig dag! ♥


Mysfrukost

Idag gick jag upp tidigt och blev hämtad av Lovisa. Vi begav oss hem till Emma för att äta söndagsfrukost. Vi hade hur mysigt som helst. Massor av god frukost, tjejsnack och lite framtidsplaner (även om de är rätt oklara för oss alla tre).

Idag står städning på schemat. Wille åkte hem igår så det blev det storstädning av hela huset och idag ska det sista göras. Eventuellt tänkte jag testa ett av mina nya nagellack ikväll :)

Tog inga bilder idag men ni får en bild på Emma och Lovisa från i våras när vi fjantade omkring i ett av omvårdnas klassrum.

Hoppas att ni har haft en bra helg! :)

I like to move it, move it

Idag har jag jag motionerat som rena träningsnarkomanen! Nåja, betydligt mer än vad jag brukar i alla fall ;)

Totalt sett har jag idag:
Promenerat cirka 7 kilometer
Cyklat cirka 3 kilometer
Ridit dressyr i 45 minuter

Bra jobbat Ida! Jag belönar mig med vad som är favoritlåten just nu och hoppas på en god natts sömn :)


Wille och jag

Idag var jag och Linnéa ute och gick med Wille i två timmar. Kameran var också med så jag lägger upp några av mina favoriter :)
Tack till Linnéa som ställde upp som fotograf!









I move, you move

Inatt vaknade jag två gånger att Wille hade lagt upp huvudet mellan framtassarna i min säng...så jag gjorde det enda rätta, det vill säga pussade honom på huvudet och skickade tillbaka honom till fåtöljen där han ska ligga. Han traskade så snällt dit och lade sig båda gångerna :)

Dagen i övrigt har bland annat spenderats i stallet och ridpasset med Penny gick riktigt bra. Sen blev det långpromenad med Wille och efter det, firande av att mamma och pappa har varit förlovade i 31 år idag.

Just nu ligger Wille som vanligt här bredvid och han snarkade nyss riktigt högt. Sedan tittade han plötsligt upp för att se så att jag satt kvar. Han följer nämligen efter mig överallt och släpper mig inte ur sikte för en sekund.

Syster filmade innan när jag kom ut från badrummet och han hoppade omkring som en tok. Han beter sig som om han inte sett mig på tio år! Minst! Ska se om jag kan lägga upp det här någon dag :)


Såhär kan han stå rätt länge...

Å hej o hå!

Galen?

Myser

RSS 2.0