Update angående gödselstanken

Nu har jag och mamma badat Wille. Han var superduktig! Stod alldeles stilla och lät sig sköljas och schamponeneras. Sedan sprang han omkring som en tok för att bli torr. Så nu är gödselstanken borta och istället luktar det blöt hund. Inte favoritdoften kanske, men bättre än innan i alla fall, haha! Sen skulle även jag duscha och när jag kom ut från badrummet hoppade Wille mer eller mindre jämfota av lycka. Han är för söt :)

Just nu ligger han bredvid mig på tork och väntar på att få gå sista promenaden för idag.

Gödsel var det här!

Efter att jag och Stephanie hade promenerat i lite drygt en timma med PennyPonny i förmiddags, tänkte jag glatt "yes, härligt att gå en timma till med Wille sen, motion i massor!" Så skulle jag nog inte tänkt för halvvägs på vår långpromenad rullar sig Wille i en liten hög med gödsel som ligger spillt på vägen...

Ida är alltså inte sååå glad just nu. Även om jag lyckats få bort det luktar här nu som en mindre gödselstack. Wille själv ligger så nöjd och sover bakom mig just nu. Promenadens plus var i alla fall att han gick fot en stor del av promenaden. Kanske skämdes han över stanken och ville kompensera? :P

Nu sitter jag och funderar på om jag ska hämta en klädnypa och sätta för näsan eller ej. Kanske bättre att jag inväntar mamma och ser vad vi kan göra åt att vårt hus snart kommer att förvandlas till en ladugård!


Willle - innan stanken bröt ut.

Just nu och lite tidigare

Tänkte dra lite snabbt vad jag har sysslat med de senaste dagarna. Jag som bara för några dagar sedan klagade på att det inte hände något. Sedan i torsdags har det rullat på lite bättre, med lagom mycket att göra ;)

Torsdag
Stallet och mockade åt alla hästarna.
Stallkatten fick damp på byggjobbarna och sprang och gömde sig bakom mig. Sedan vägrade han att lämna min sida. Efter att ha klappat honom i evigheteter kom jag på att jag kunde hålla i en hårborste så kunde han klia sig själv! Sedan blev han tydligen svartsjuk på sopkvasten när jag skulle sopa, för då satte han klorna i själva borstet på kvasten och vägrade släppa taget. Knaskatt!
På eftermiddagen kom Wille, en Welsh Springer Spaniel vi ska passa i en vecka.
På kvällen gick jag, syster och Linnéa på tjejkväll på gina tricot och sedan träffade vi kusinerna här hemma efter det.

Fredag
Morgonpromenad med Wille
Stan med Linnéa och äta samt hämta ut kläderna vi köpte igår på tjejkvällen (Varbergs sparbank krånglade igår så det gick varken att betala med kort eller ta ut pengar på banken).
Tandläkaren
Sen städade jag med både dammsugaren och Wille i släptåg, det måste sätt rätt kul ut, haha!
På kvällen kom Sebbe hit och vi gick bland annat en mysig kvälls/nattpromenad med vovven.

Lördag
Jag och Sebbe tog en morgonpromenad med Wille vid niotiden och efter det har jag bara suttit och rensat bort lite gamla skolarbeten från datorn. Nu ska jag se vad kylskåpet kan ha att erbjuda för lunch :)

Ha en fortsatt bra helg allihop! :D


Just nu - Wille i stolen bredvid mig.


Made of

Idag har jag varit på Campus med Elina. Vi möblerade om lite i ett grupprum och sedan intervjuade hon mig inför ett skolarbete hon gör. Eller intervjuade och intervjuade...hon pluggar till studie- och yrkesvägledare och behövde mig att träna på helt enkelt. Hur som helst var det roligt att ses igen. Jag tror inte att vi har träffats sedan i juli när Godi dog. För er som inte vet så var det Elina som ägde Godi, hästen jag red förut.

Sen blev det lunch med mamma och pappa på China Sea :)

Denna låten dök upp på Spotify idag, jag gillar!


Man tager vad man haver!

Som jag nämnt förut så rider jag helst barbacka. Vad gör man då när man väljer att rida med schabrak och täckesgjord och schabraket envisas med att glida bak hela tiden?
Svaret är enkelt. Man tar sig en ordentlig titt i sadelkammaren och när man hittat ett bensnöre till täcke samt ett gummiband (vad det egentligen ska användas till har jag ingen aning om), då har man hittat rätt! Sedan är det bara att fästa ihop dem till en slags brösta. Bensnöret sitter fast i båda sidor på schabraket och gummibandet håller upp det genom att ligga över halsen.
Smart va? ;)



Gräv en grop

Idag har det  varit full fart hela dagen lång. Först stallet och mocka åt alla hästarna, fylla på vattentunnan i hagen samt borsta av tre leriga hästar ute i hagen. Sedan åkte jag och pappa och köpte en ny cykel till mig. Så nu slipper jag äntligen min gamla tröga cykel som för övrigt är äldre än vad jag är (!)

När vi kom hem igen bytte vi ut cykeln mot lillasyster och så begav vi oss alla tre mot Ullared för att köpa skor. Jag hittade ytterligare ett par gummistövlar som dessutom var på rea så nu har jag ett par att ha i stallet också. Sedan blev det även en snabbvisit på Net On Net för att köpa ett invisible shield till min nya mobil.

Vi hann precis komma hem innan våra kusiner kom hit :)

Bara för att jag är så snäll så ger jag lite gratisreklam till dem här, eftersom de är så duktiga. Lyssna!


David och Liza Arvidsson - Gräv En Grop

Candynails

Såhär blev resultatet av fyra lager glitterlack från Make Up Store och ett lager "Seche VITE". Naglarna ser ju ut som glittrande godis så jag är mer än nöjd!






Både snyggt och snabbtorkande!

Har ni något lack från Make Up Store som ni gillar? :)

Wedding Crashers

Sitter just nu och tittar på filmen "Wedding Crashers". Söndagskvällen måste ju fördrivas på något sätt och lite kul är den faktiskt ;)


Hur tillbringar ni måndagskvällen? :)

Seche Vite

Seche VITE betyder "torkar snabbt" på franska och ska tydligen vara det mest snabbtorkande överlacket. Såhär står det på förpackningen: "Seche VITE är känt som världens bästa snabbtorkande överlack. Patenterad formula som tränger igenom nagellacket och bildar en skyddande yta över hela nageln som garanterat inte gulnar. Seche VITE är oöverträffat som överlack. Appliceras rikligt på vått nagellack. Seche VITE flyter ut över nagellacket och bildar en hållbar högglansig yta. Manikyren blir perfekt och torkar snabbt."

När jag var i Stockholm köpte jag ett för att testa eftersom jag bara hade hört positiv kritik om detta lack. Nu har jag provat det och jag måste säga att resultatet blev över förväntan. Det torkade på en minut och nageln får en blänkande yta. Nu återstår det att se hur bra det håller!

Håll utkik här imorgon för bild på resultatet :)


Seche VITE från Kicks, 129 kronor.

Efterbliven mobilanvändare

Idag kom äntligen skyddet till min nya mobil så nu kan jag, tro det eller ej, börja använda den! ;) Jag köpte den för exakt två veckor sedan och har inte velat använda den förän jag kan vara helt säker på att den inte kommer att bli repig. Nu är den turligt nog väl inlindad i alla tänkbara skydd (jag har som sagt en fantastisk förmåga att tappa telefoner).

Nu så är den i alla fall igång och när jag startade den stod det "Välkommen!" Jag väntade på att det skulle komma upp en textrad till där det stod något i stil med: "Du är den mest efterblivna mobilanvändaren i universum som startar mig såhär långt efter köptillfället, gillar du mig inte?"  Men det gjorde det konstigt nog inte. Ja ja, här har ni en bild på min nya vän:


Xperia ray

Jag och Penny 11/10

Nu slänger jag upp några av bilderna Veronika tog igår. Enjoy! :)


Isa





Zorro och Valentino


Valentino


Zorro


Söt häst i hagen tvärs över vägen





Söt häst nummer två


Jag och Penny










Söte!


Glad Ida!










Godmorgon!

Klockan är inte ens 10.30 och jag har redan varit uppe och gratulerat min lillasyster som fyller 17 år idag, sovit en timma till, varit hemma hos Veronika samt varit och handlat!

Veronika fotade mig och Penny igår när jag red i paddocken. Jag försöker rida så mycket barbacka som möjligt dels för att träna upp min balans som helt klart hann försämras på den månad jag inte red någonting alls, dels för att Penny är gammal och ska slippa extra vikt på ryggen. Att Penny är ganska bred och svankig, ett schabrak som glider bakåt, i kombination med min "försämrade" (sååå dålig är den inte), balans gör tydligen att jag hamnar i en rejäl stolsits, ser jag på bilderna.

Jag har trots allt inte ridit för instruktör sedan i våras så jag ser bilderna som ett bra sätt att se vad jag behöver träna på :)

Ni får se några av bilderna senare, nu ska här städas!


Valentino & Zorro

Valentino och Zorro, två hästar från ridskolan jag red på förut, har nu flyttat hem till Annie och Julia på prov/ foder under ett tag framöver för att få leva lite pensionärsliv. De ser nästan ut som Pennys privata bodyguards eller något eftersom de är så mycket större än henne, haha!
Eftersom det har regnat hela dagen passade jag på att mocka alla tre boxar och sopa hela stallet.

Lite bilder från mina regniga timmar hos hästarna:

Grimmor


Halm till vänster, hö till höger


Mockat och sopat var det här!


En av tre boxar rena och fina. Här ser ni Pennys.


Penny


Zorro och Valentino


Valentino


Zorro


Zorro och Valentino


De ville följa med in i stallet eftersom det regnade så


Sista bilden på myskillarna

Stockholm

Jag och Sandra hade ett par riktigt trevliga dagar i Stockholm. Kallt var det, men mysigt :)
Vi träffade Danja och shoppade massor, åt minicupcakes och lyckades att inte gå vilse allt för många gånger. Köpte två lack från O.P.I och ett från Essie samt ett topplack. Bilder kommer när jag testat dem :)

Här får ni lite bilder från Stockholm

Moa, Jag, Sandra och Danja


Sandra at the hostel...on the floor


Vårt rum


Jag


Jag och Sandra måste ha sett ut som äkta turister. Jag med en systemkamera runt halsen och Sandra gåendes med blicken ner i trottoaren hela tiden för att hålla koll på dessa prickar som hjälpte oss att hitta rätt buss, haha!


Världens sötaste cupcakes befinner sig i denna låda...


Danjas till vänster, mina i mitten och Sandras till höger












Ja, meningen med att lägga upp en bild av varje cupcake är för att göra er sugna! Nå, har jag lyckats? ;)


Miss Lind


Skrapan


Danja


Jag


Choklad


Hallon och citron


Rosa himmel


Sandra


Jag


På väg hem


Stooor hund utanför en pizzeria


Sandra - nöjd och glad äver att ha hittat "hem"


Vi fick choklad av Danja som köpt med sig från Schweiz. Jag delade upp bitarna. Såhär fint lade jag mina...


Sandras lade jag i en hög istället...


Sandra chillar innan det är dags för pizza


Sandra tyckte det var roligt att vi fick in vitlökssåsen i decilitermått, haha!


Sista shoppingen innan vi skulle åka hem


Haha, posarN kom med på bild xD


Utsikt från tåget


The world is flashing by...


Sista bilden!

Mot Stockholm!

Sitter just nu och inväntar Sandra. Roar mig med att lyssna på musik och måla naglarna. Tänkte testa två nya lack. Imorgon bär det av till Stockholm för min och Sandras del. Vi ska träffa en kompis från Schweiz som är på klassresa i Stockholm denna veckan. Det ska bli superkul! Ska bli skönt att komma bort lite och såklart, att träffa Danja igen. Vi träffades för precis ett år sedan när hon var gäststudent i vår klass :)

Kommer att dyka upp bilder på både naglar och Stockholm här sen när jag är hemma igen. Ha det bra sålänge!

Vilken tajming, nu kommer Sandra! ;)


Bild från Stockholm 2009.


Tonfisksallad utan sallad

Känner att det uppdateras dåligt här. Idag har jag i alla fall tvättat, fixat lite ny musik som jag ska lägga in på mobilen inför Stockholmsresan. Jag har förresten köpt en ny mobil. En Xperia Ray. Dock har jag inte börjat använda den ännu eftersom det inte finns några skal/ skydd att köpa till den sortens mobil ännu och jag vill inte att den blir repig. Kan tilläggas att jag är extremt bra på att tappa mobiler :P

Nu sitter jag och äter tonfisksallad utan sallad för det fanns ingen hemma, haha! Sen ska jag bege mig till stallet och rida lite dressyr tänkte jag.


Min tonfisksallad utan sallad


RSS 2.0