Sooooova!

En mycket trött tjej säger godnatt :)
Har chillat hela eftermiddagen med Alexander. Man måste även älska min fantastiskt glamourösa klädsel när jag traskar runt här hemma. Leggings, raggsockar och pojkvänströja <3

Imorgon är det äntligen fredag. Först blir det jobb och sedan en tripp till Gekås. På kvällen blir det fredagsmys med min Linnéa :D



Var är du?

Stackars Svarten. När jag skulle hämta in honom från hagen går jag ut i mörkret och in genom grinden lite högre upp på grusvägen. Ropar och ropar men ingen Svarten dyker upp. Hittar två av fyra hästar och ingen av dem är Svarten. Letar vidare och börjar sedan gå tillbaka mot stallet igen. Vem står då inte vid DEN ANDRA GRINDEN och ser oskyldig ut? Jo, Svarten!

Om han stått där hela tiden måste jag ha lyst honom rakt i ansiktet utan att se honom...bra att jag är vaken liksom.

Note to myself: Släpp inte ut svart häst med mörkgrönt täcke i hagen om du ska hämta in honom när det hunnit bli mörkt!

Mannen som talar med hundar

Hade inte planerat att rida idag eftersom jag knappt orkat hålla ögonen öppna denna eftermiddag, men tog en barbackatur i alla fall :)
Starkt jobbat Ida! (Y)
Nu tittar jag på Mannen som talar med hundar och imponeras än en gång av hans metoder att handskas med och rehabilitera "problemhundar".
Helt galet vad han kan den mannen! Jag vill också kunna!

Nej, nu ska jag sluta svamla och se till att sova så fort programmet är slut ;)

"Snoret sprudlar..."

Sofia och skrittade en sväng i mörkret. Vi roade oss med att berätta läskiga saker/ historier för varandra och när vi sedan var tillräckligt uppjagade slutade det hela i en enda stor flummattack!

Sofia frågade om jag kunde frusta som en häst. När jag gjort det sa Sofia "Alltså när hästar frustar...har du tänkt på hur snoret sprudlar då?"
Jag dog. Bästa ordvalet någonsin! Bra där Sofia!
Lätt att jag ska använda det uttrycket nästa gång jag är förkyld!

Sen in i stallet, ett snabbt stallmöte, skriva på papper och sen hjälptes jag och Sofia åt att mocka Svartens box.
Sen fastnade vi i sadelkammaren och åt godis, klappade Lusen och flummade lite till ;)
Väldigt bra start på veckan med andra ord! :D




Hur gick det till?

Åkte en snabbis till stan efter jobbet. Pang sa det och så var alla julklappar till mamma, mormor och syster klara! ;o

Just nu sitter jag mest och är förvånad över denna händelse. Jag har inte ens någon julkänsla ännu! Men rätt skönt ändå. Nu är det bara det svåraste kvar. Till pappa, morfar och pojkvän...tips någon?? :)

Nu ska jag kasta i mig de sista nudlarna och sen köra till stallet. Jag har lyxdag idag för Sofia fixar min häst för ridtur så vi hinner ta en tur före stallmötet. Tack bästa! <3

Hej Lusen!

Kvällen blev rätt bra ändå :)
Hängde på Anna ut på en skrittur i rusket och när man rider barbacka är det ju rätt okej. Man slipper ju frysa. Sen väntade mockning och gos med stallkatten. Varje gång jag skriver i blocket om hur Svarten mår, hältan, var och hur länge jag ridit och så vidare, slutar det nästan alltid med att jag har en katt sittandes mitt i blocket...



Mot två blöta hästar

Då var det kolsvart ute och regnar gör det fortfarande. Ska tvinga ut mig själv till stallet, mocka och ta in Svarten och Fibbla och se till så att de torkar. Sen ska jag invänta Sofia för att ha någon att ta ut denna dåliga dag på. Hejsvejs! :)

Att göra eller att icke göra det är frågan

Det är en mörk, kall, regnig och tråkig söndag idag. Precis när jag ätit frukost och klätt på mig ett av mina tre lager kläder (nej, jag har ingen aning om hur jag ska överleva sen när det blir minusgrader), för att åka till stallet och rida, börjar det ösregna.

Så jag smsade Sofia:

Ida: Jaha, och så gick det med den ridturen...jäkla regn!
Så kollade jag väderprognosen och det blir ju inte direkt bättre...
Sofia: Regnar det? :o
Ida: Det kan man säga ja!
Sofia: Oj då...ja här är det fint väder i alla fall!
Ida: Då får jag rida till dig! Var är du?
Sofia: Haha i Kungsbacka! Kommer du hit eller? Du kan ta Fibbla i släptåg...eller så kan vi rida två på Svarten, haha!
Ida: Hahahahaha! xD
Det hade varit ett äventyr det du! Självklart! Jag hade tagit med mig båda hästarna och satt mig själv på ett par vattenskidor/ vattenskoter/ båt bakom.
Sofia: Låter fett nice! Jag inväntar dig på Kungsmässan då. Undrar vad folk säger när du kommer in med hästarna där?

Alltså Sofia, du får inte säga sånt här till mig. Nu kan jag inte tänka på något annat än hur grymt förvånad du hade sett ut om jag plötsligt dök upp på Kungsmässan på vattenskidor. Bakom hästarna. Hahahaha! xD
 
Än är det inte för sent i alla fall. Fortsätter det regna såhär kommer jag att vara framme på nolltid! :D

Man tager vad man haver

Sandra använde microlocket som godisskål. Vad hon inte tänkte på var handtaget/ knoppen så "skålen" kunde inte stå rakt, haha!

Men godiset var lika gott för det!

Myslördag

Igår åkte jag med mamma och pappa och tittade på nya grejer till badrummet. Sedan red jag en sväng och fick sällskap av mamma och Susanne som var ute och gick. Svarten var pigg och det hade varit sååå skönt att låta honom springa av sig ordentligt. Men det går ju tyvärr inte för hältan.

På kvällen åkte jag hem till Sandra och Emma för kvällsmys. De har flyttat in i världens mysigaste och finaste lägenhet! :D
Sandra följde med mig och tog in hästarna och när vi kom tillbaka hade Emma hämtat maten så det var bara att hugga in. Sen åkte jag och Sandra och hyrde film och köpte godis. Vi såg "We bought a zoo" ("En ny start" på svenska). Sjukt söt film! :)

Todays

Idag har jag:

- Vaknat upp som en zoombie eftersom jag tittade på film inatt. Vad göra när man hyrt film och de måste lämnas tillbaka liksom? "The lucky one" hette den i alla fall. En riktigt fin film!

- Jobbat och kört jobbarbilen idag igen (mycket bra där Ida)!
 
- Packat upp min packning från helgen.

- Busat med Sebbe. Tror vi har hunnit se alla Youtubes videor samt lyssnat på alla Spotifys låtar denna eftermiddag/ kväll.

- Vi tog en promenad och mötte vår gemensamma körlärare som vi hade på körskolan. Hon frågade varför vi inte var ute och körde bil nu när vi hade körkort. Hur kom det sig att vi ville sträcka på benen?
Vi glömde dock svara att vi visst har kört. Till min stuga i Haverdal i helgen...

- Pratat i telefon med mina bästa vänner Linnéa och Josefin <3

- Försökt få Sofia och Lina att ha en fotodag tillsammans med mig. Sofia har jag nog lyckats övertyga med Lina svarar inte på sms...undrar hur jag ska tolka detta ;)

Sammanfattningsvis en riktigt bra dag!

Nu är jag så glad och trött att efter New girl som börjar strax ska jag totaldäcka i nybäddad säng. Mys!

Hästskit var det här!

Sofia och jag tog en tur med hästarna ikväll. Supermysigt! Känns som om det var länge sedan sist. Hästarna var pigga och glada och vi red en runda som innebär att man rider i området där Sebastian bor. Jag smsade honom och sade att vi skulle rida förbi honom. Han såg oss inte, men vi träffade hans mamma. Så när vi pratat lite med henne red vi vidare. När vi hade ungefär tio meter kvar av Sebbes gata så bajsar självklart Svarten -.-

Eftersom hästarna var pigga och Svarten lite smått nervös så satt jag inte av och sparkade undan skiten som jag vanligtvis gör om den hamnat på olämpligt ställe. Som idag. Mitt i gatan.

När vi kommit tillbaka till stallet och sadlat av och gjort färdigt, smsade jag Sebbe och sa "om fem minuter står jag längst ner på din gata och sparkar undan hästskit. Ses?"

Tydligen funkade detta utmärkt som "raggningsreplik" (om man nu kan kalla det så till pojkvän)? För han kom och mötte mig och höll mig sällskap och skrattade åt min kassa parkering så att förbipasserande bilar nästan hade svårt att ta sig fram utan att köra mitt i skiten (av det lilla som fanns kvar).

Efter att ha utfört mitt uppdrag gick jag omkring i gräset och skrapade av det värsta från stövlarna. Såååå pappa, om du läser detta så körde jag inte bilen hem med hästskit under stövlarna. Inte alls.

Nog om hästskit för idag!

Förresten idag firade jag att jag haft körkort i sex veckor med att köra jobbarbilen för första gången. Matilda tvingade mig, men det var kanske tur det. Annars hade det väl aldrig blivit av ;)

Nu blir det film! :)

Myshelg i stugan

Hade fullt upp förra veckan med långa arbetsdagar och förberedelser inför helgen.

I fredags gjorde jag världens osmidigaste packning genom att öpnna garderoben, hålla en stor plastkasse med dragkedja under och sedan bara ösa i kläder...ett tips. Gör det inte!

Sedan åkte jag och Sebastian till Haverdal för att spendera helgen i sommarstugan. Det blev massor av godis, filmtittande och mys :)

Vi gick till havet också. Vad romantiskt, tänker ni nu.
Ska sanningen fram var den promenaden mest kall och väldigt mörk. Vi såg inte ens vattnet fast vi stod mitt på stranden typ 20 meter från vattnet :P

Sovit för en hel vecka har jag också gjort. Vi kom hem igårkväll så det blev ett snabbesök i stallet där Lina välkomnade mig hem med en kram innan jag ens hunnit stiga ur bilen ordentligt <3
Kändes som om jag inte träffat varken Lina, Sofia eller goseponnyn på evigheter!

Älskling lagar kvällsmat :D

Made my day

Alexander och jag var i full färd med att lägga in nytt spån i Svartens box tidigare ikväll. Efter en stund kommer Anna in i stallet, ställer sig precis vid boxdörren för att prata med oss.

Efter någon minut händer följande:
Anna tittar förvånat ner på sina byxor...eh, nej jag menar långkalsonger.
Anna: Åhnej, inte nu igen!
Jag: Vaa? Vadå?
Anna: Jag glömde byxorna på jobbet igen...

Alltså Annas min! Hon såg verkligen såååå förvånad ut först och sedan såg det ut som om hon tänkte att "Jaha, då var det dags igen". Sen berättade hon att hon gjort samma sak i somras när hon försovit sig. Klivit upp, kastat sig in i bilen och kört till jobbet. Endast iförd en stor T-shirt. Hennes jobbarkompisar hade frågat om hon var färdigombytt när det enda hon tagit på sig på jobbet var ett par arbetsbyxor.

Haha, detta gjorde helt klart min dag! xD


Nytt hos hästarna

Skrittade en runda med Lina och Anna förut. Efter ridturen fick Svarten prova sin nya grimma och Luniman sitt nya täcke. Gosehästarna! :)



Fars dag

Började dagen med en minimal frukost bestående av cirka fem skedar yoghurt och ett litet glas havrechokladdryck. Jag ser nämligen ingen mening i att äta sig mätt på dagens viktigaste (mest svårätna, enligt mig då), mål om dagen när man ska till mormor och morfar sedan. Hela den goda söndagsmiddagen, men en gräddsås att dö för, avslutades med denna supergoda vita chokladmoussen med hallonspegel ovanpå. Mums!

Sedan skjutsade jag hem la familia och tog tag i tredje världskriget som utbrytit på mitt rum. Men det ser ljust ut för både golvet och så gott som hela skrivbordet är nu synligt igen!

Ska se till att bli klar med det sista nu så att jag kan starta veckan hyfsat pigg tänkte jag. Den lär bli fullspäckad precis som vanligt.

There´s something in your eyes

Var uppe med tuppen imorse och stängslade hagar, spände åt tråd och slog i stolpar tillsammans med Sofia och co. Härligt att vi börjar bli klara. Inte så mycket kvar nu. Gräs som ska klippas och strömmen ska på, men sen så!

Sedan blev det lite mat och grannarna kom hit. Mamma hade lagt upp prover på golv och väggar till badrummet så vi tittade på det en stund. Efter lite dusch och fix kom Sebbe hit. Eftersom jag är pinsamt dålig på att fotografera just nu så får det bli en ovisad men nyredigerad bild på mig och älskling från september :)
 
Nu blir det film!

Ny bil och nya leggins

Så var det fredag igen. Har jobbat och sedan handlat med pappa. Han hämtade hem vår nya bil idag så fick provköra den till och från affären. Hur go som helst att köra och det bästa är ju att den är automatväxlad. Love it!

Så nu blir det svårt att välja bil fram över, vit, svart, röd eller blå bil? Kanske vit till jobbet, svart till stallet, blå till affären och röd till shopping (stort bagageutrymme). Okej, nu börjar de spåra ur, men ska försöka ta en bild imorgon när alla fyra står på garageuppfarten. Ser så dumt ut, haha!
Och jag som ska föreställa (läs: föreställde) miljömedveten?

Nåja, ska strax krypa ner i sängen för imorgon ska jag upp tidigt och fixa staket i stallet.


Matchade mina nya leggins med en gammal tröja med likande färger, haha!
Var superlänge sedan jag hade flätor förresten, för några år sedan sov jag alltid med flätor...

Taggad.se

Som jag nämnt tidigare ska ett av våra två badrum renoveras. Med start imorgon. Klockan 07.00. Om jag är taggad? På att få nytt badrum, ja. På att jag måste masa mig upp hela tjugo minuter tidigare för att vara någorlunda vaken när byggjobbarna kommer, nej.

Sen är frågan var jag ska göra av mig själv under eftermiddagen, eftersom jag slutar tidigt menar jag.
Antar att jag får våldgästa någon eller kanske åka till stallet trots att Lovisa är hemma och har hand om Svarten denna veckan. Vi får se hur det blir med det.

Hur som helst, nu när hela familjen plötsligt ska få plats i samma badrum (i vanliga fall delar jag badrum med mamma och min syster delar med pappa), så fick det bli en rensning av badrumsskåpet. Blev en hel låda med grejer som nu mera finns i en av sängbordslådorna i mitt rum. Himla opraktiskt, men what to do liksom.



Nov. 07, 2012

Började dagen med ett besök på Gekås med mina bästaste vänner Linnéa och Josefin. Vi åkte tidigt så vi var hemma redan halv två igen. Fick köpt en del småsaker till mig själv, lite grejer till Svarten samt årets första julklappar :)

Sen har jag roat mig med att påbörja städning av mitt rum, lyssnat på musik och gjort något jag inte har gjort på länge. Legat i sängen och sett på tv! Haha, sådant jag inte hinner med annars ju.

Nu ska det sovas och imorgon blir det jobb fram till lunch. Så får vi se vad dagen har att erbjuda sen :)
Min söta Linnéa provar tomteluvor på Gekås :)

Äventyr med Sofia

Igår hämtade Sofia och hennes pappa upp mig vid elvatiden och så åkte vi hem till Sofia. Sofia hade spenderat morgonen i stallet så hon bytte om och åt frukost. Jag kan nu även i detalj hur Sofias sminkningprocess går till ;)

Gosade lite med hennes fina hund och katt och sedan bar det av igen. Vi började med ett besök på Svensk Ridsport i Kungsbacka där vi även var förra veckan. Sofia bytte sina boots till en mindre storlek och jag köpte ett par gummistovlar och två nya ryktborstar.

Sedan promenerade vi till Börjes, men det var tyvärr stängt. Så vi drog vidare för lunch på McDonalds och sedan gick vi in på Hööks. Skulle bytt en grimma jag köpte till Svarten förra veckan. Den var i minsta laget. Tyvärr fanns det inga kvar så köpte ett schabrak och ett pannband istället.

Sen åkte vi hem till Sofia igen. Efter att hon bytt om åkte vi vidare hem till mig och när även jag hoppat i stallkläder begav vi oss mot stallet. Sofia hade varit flitig under morgonen och mockat och fixat maten åt mig med. Tack snälla! <3

Så vi tog en ridtur tillsammans med Lina. Hur mysigt som helst <3

Sen hade jag och Sofia putstime! Vi putsade och oljade träns och lädergrimmor så det bara rök om det vill jag lova! Åt godis och pratade massa också såklart :D
Skjutsade hem henne sedan och var inte hemma förän 23.30, haha!
Så typiskt mig och Sofia! xD

Men det var tveklöst en av de roligaste dagarna på länge. Tack Sofia! :D

Lycklig tjej säger godnatt!

Idag har jag haft en av de bästa dagarna på länge. Ingen stress, shopping med världens bästa Sofia och en kväll i stallet med de bästa. Såhär lycklig vill jag kunna somna varje kväll.

Det har varit en lång dag och höll på att somna med ansiktet i tallriken när jag åt kvällsmat nyss. Så ni får ett mer detaljerat inlägg med bilder och sånt imorgon. Bra va? :)

Bjuder på denna sålänge. Jag och Sofia avslutade en perfekt dag med att putsa träns och äta godis i sadelkammaren.
Godnatt!

Upp och hoppa!

Det bästa med att morgonfodra hästarna måste vara att få komma till stallet och hästarna gnäggar yrvaket, katten spinner och hästarnas malande när de tuggar hö. Äh, vem försöker jag lura? Mysiga hästmornar i all ära, men det bästa är att få krypa ner i en säng som fortfarande är varm och somna om igen.

Nu får det dock vara färdigsovit för min del. Om en timma kommer Sofia och hämtar mig och så blir det ytterligare en tur till Svensk Ridsport och Hööks. Vore ju kanske bra om jag klivit ur sängen tills dess!

Bild från igår när jag och Chilli mockade Svartens box.

Ha en bra lördag allihop!

Grattis Virre!

Grattis till min fruuuu som fyller 20 år idag! :D <3
Bild på mig och Veronika från 2010.

Överraskning för Lina den fina!

Igår fyllde Lina 26 år så efter jobbet hämtade jag upp Sofia som hade bakat denna kanonfina (och supersmarriga) kladdkakan. Vi valde att dekorera med geléråttor eftersom Lina är livrädd för möss och råttor, hihi!
Jag bidrog med grädde, papperstallrikar, muggar och skedar.

Vi dukade fint i sadelkammaren och när Lina kom satte vi ögonbindel för ögonen på henne och ledde runt henne i stallet några minuter innan vi placerade henne framför kakan och lät henne ta av sig bindeln. Snacka om att hon blev överraskad! :D

Sedan blev det tårtkalas och fix med hästarna såklart.
Helt klart den snyggaste och godaste kladdkaka jag någonsin ätit!

RSS 2.0