Off to Switzerland!

Imorgon bär det av till Schweiz med Sandra! :D
Så vänta er inte för mycket uppdatering här på en vecka. Vi får se hur det blir med tillgång till dator och internet hemma hos vår vän i Schweiz :)

Ha det bäst sålänge! :)
Kram Ida

Lack från gina tricot

Men så typiskt! Gårdagens inlägg hade på något konstigt vis hamnat i utkast? Så publicerade det nu istället.

Vaknade i alla fall bredvid min prins och efter lite mys gick vi upp och jag följde honom en bit på vägen hem. Sen fick jag för mig att jag skulle springa hem. Med gummistövlar på fötterna. Japp. Skippade sedan frukost och åt istället lunch med familjen och grannarna. Nu har killarna gått ut för att fortsätta jobba och jag ska packa lite och ta en dusch. Sen bär det av mot Sandra Lind :)


Förresten, köpte tre fina lack från gina tricot igår. 99 kronor för tre. Dock ska de ges bort, men om ni testat något lack från gina så hojta till! Vill gärna veta om de är bra :)

Great day!

Började dagen med att ge hästarna frukost. Efter ytterligare några timmars sömn blev det stan med Sandra. Vi köpte presenter till Danja och hennes mamma som tack för att vi får bo hos dem i Schweiz. Sen hem till mitt kära kaos. Susanne och mamma lagade mat i köket, pappa och Peter körde omkring med grävmaskiner och monstertruckar i trädgården och Emma hade en kompis här. Jag satte mig och åt och mitt i allt kommer mormor och morfar förbi en sväng.

Sen blev det räkor med romsås och vitlöksbrödtill kvällsmat. Pappa kom med dagens sämsta skämt:
Pappa: Om jag kliar mig i huvudet nu, vilken huvudstad får jag då i håret?
Jag och Emma: Eh...Stockholm...vänta, vad fan snackar du om?
Pappa: Men Rom såklart! ROM, fattar ni!?
Jag, Emma och mamma: Alltså, ha-ha...ååhhh! xD

Nu väntar filmmys med världens finaste pojkvän ♥
Om jag får bestämma så blir det "Kärleken checkar in" med Jennifer Lopez ;)


Getost med jordgubbar och gurka plus honung - á la mamma och Susanne :)


Räääkooor!


Lite hjälp tack

Var i cykelaffären efter jobbet för att fixa luft i däcken eftersom jag nästan fick punka häromdagen när jag cyklade över nymålade parkeringsrutor. Följande konversation uppstår:

Killen i cykelaffären:
Hej, kan jag hjälpa dig?
Ida: Jaa, jag skulle behöva lite hjälp med att fixa luft i däcken på min cykel.
Killen i cykelaffären: Japp, vi har en pump där borta.
Ida: Eh...alltså jag vet inte riktigt hur man gör om jag ska vara ärlig...
Killen i cykelaffären: Hehe, okeej, har du cykeln här utanför?
Ida: Ja.
Killen i cykelaffären: Ställ den där borta så kommer jag dit och hjälper dig.
Ida: Tack!

Begär de att man ska kunna serva sin cykel själv nu också? Va, va?

En minut senare: Sådär ja, nu ska det nog rulla lite lättare!
Haha, trooor du?, ville jag säga. Men det sa jag naturligtvis inte.
Om den rullade lättare? Oh ja! :D

När mamma frågade mig hur jag hade gjort om jag bott själv var svaret såklart: Men jag skulle ringt pappa ju! xD

Vänta nu lite...vilka kameler?

När jag kom till stallet imorse såg jag ett meddelande på whiteboarden:


"Jos!
Du är en sån härlig mänsja som tog in alla hästarna, trots att det tog dig 40 leriga minuter, trots att du satte dig på arslet i leran och att du sprang dig svettig! Sopade ut halva hagen från stallet igen, rensade brunnen, tömde slaskhinken, sköljde av stövlarna som inte var dina (& dessutom på tok för korta), tog hem Andrews verktyg och matade kamelerna!
Kram Jos :)"

Va? Vilka kameler? Jahaaaa, hästarna! Jag var inte riktigt vaken klockan halv sju imorse förstår ni.

Haha, så typiskt Jos att skriva ett meddelande till sig själv! :D


Idag har jag påbörjat packing och rensat garderoben. Oj vad mycket lättare det blev att hitta när inte alla kläder ramlar ut över en och man blir så illa tvungen att ta första bästa plagg som hamnat i famnen på en!
Dessutom hittade jag massor av strumpbyxor, trosor och bhar som prislapparna fortfarande satt kvar på och som jag knappt minns att jag har köpt - illa!
Ja ja, nu slipper jag inhandla sådant på ett tag.

Vimmelbild

Förresten, hittade en vimmelbild från Oscars. Fotograf är Kenan Hasanoglu.

Jag, Sandra, Linnéa och Sandra.

Körlektion 16

Idag blev det vänstersvängar och trafikljus. Ska fortsätta träna på att ta för mig mer, men även det börjar jag bli bättre på nu. Hade lite tid över innan körlektionen så passade på att ta en sväng i stan. Hittade tröjan jag spanat in på rea. Gillade den dock bättre i vitt, men den fanns inte kvar. Spontanköpte även en jeanskjol. Riktigt snygg!


Imorgon ska jag upp tidigt för att ge hästarna frukost och sedan blir det jobb till klockan tre ungefär. Sen ska jag hem och börja packa lite inför Schweizresan :)
Det ska tydligen vara runt tjugo grader där så vem vet, kjolen får kanske följa med tillsammans med ett par leggins!

IQ-befriad

Det är jag det. Hur smart var det egentligen att cykla över nymålade parkeringsrutor så att däcken blev vita och jag nästan fick punktering? Asfaltskillarna fick ju i alla fall något att göra ;) Blev i alla fall lite gladare av att träffa mina två favoritkillar. Först Svarten som var så duktig så på ridturen. Avslappnad och fin. Sen hem och träffa min fina pojkvän. Nu blir det sängen! Godnatt! :)

Körlektion 15

Rondellkörningen går framåt! Fast jag är tydligen fortfarande för snäll och lämnar företräde åt allt och alla... Klarade även Fas B i teorin idag så det känns gott! Sen blev det en ridtur tillsammans med Lina och Emma. När jag skulle hämta in Svarten från hagen fick jag ta på mig både gummistövlar och regnbyxor för att det är så himla lerigt precis vid grinden. När jag hade tio meter kvar fram till Svarten i hagen insåg jag att det var världens lerpöl mellan oss. Jag bad snällt att han skulle komma till mig och lovade honom godis. Han gnäggadd och travade genom lerpölen fram till mig! :D Det är då man blir alldeles varm i hjärtat och bara ler. Fina Svarten <3

Girls Night Out

Hej på er! I fredags hade jag premiärhandling på Systembolaget. Linnéa var självklart med :)
Igår blev det storstädning och fix och sedan kom Linnéa, Sandra, Sandra och Josefin. Vi hade grymt kul och åt god mat och ännu godare efterrätt. Sen tog vi taxi till Oscars. Kvällen spårade lite och natten spenderades på akuten. Som tur är gick allt bra till slut :)

Lite bilder tagna hemma hos mig:

Apelsin-chokladmousse med krossat digestivekex och hallon. Vi åt cheescake också men tog inga bilder på den tyvärr.


Sandra


Linnéa, jag och Sandra


Puss!


Josefin, Linnéa, jag och Sandra


Miss Lind på G!


Meeeraa tequilaaa?
Kolla in mitt söta shotglas/ halsband jag fick av Sandra Brixhav! Står Girls Night Out på det :D


Haha, bjuuuder!





Linnéa och Josefin


Sandrus och jag






Haha, gotta love Linnéas min!


Aaaaaaahhhhhhh! (Jag kan riktigt höra Sandras röst här)

Och här får nog detta bildinlägg sluta, innan det går för långt ;)

Nu ska jag och mina mjukisbyxor strax bege oss mot stallet en sväng. Sen blir det lite teoriplugg innan jag ska sooooova!

Uppe med tuppen!

Godmorgon på er! Ja, jag är redan vaken. Nej, jag är inte riktigt klok och så vidare. Klockan ringde 05.00 imorse. Två timmar innan jag börjar jobba. Men hästarna ska ha frukost så får ta en sväng förbi stallet på väg till jobbet sen. Har veckans längsta arbetspass framför mig idag också, great! Vi hörs kanske ikväll om jag inte har hunnit somna på hallmattan! ;)

Fina Svarten

Slänger in två bilder på mig och Svarten från igår. Alexander som fotat :)


20

Idag fyller jag 20 år! :D

Blev grattad av familjen på morgonen innan jobbet och vid femtiden kom världens bästa grannar och Linnéa hit för tacos och mys <3

Har fått massor av fina presenter också. Bilder kommer så fort jag har fotat dem :)

Live love laugh

Idag har jag haft en underbar dag!

Först en dag för tidigt födelsedagsfirande med min familj och mormor och morfar, god mat och god chokladtårta.

Sen åkte jag och Alexander till stallet och mockade. Frida dök upp och frågade vad jag gjorde i stallet idag och jag ställde samma fråga till henne. Hon hade tagit fel på dagarna och glömt att jag har Svarten på söndagar, haha!
Hon hade med dig en kompis så jag sa att hon kunde ta Svarten så att de kunde rida ut tillsammans. Efter mycket om och men lånade Frida Hannas häst Dagny istället så jag red Svarten i alla fall xD

Så jag på Svarten, Frida på Dagny och Bella på Malma. En riktigt härlig ridtur i solen med mycket prat och skratt blev det :)

Nu är det en minut kvar tills jag fyller 20, hihi! :D

Frida på Dagny till vänster och jag på Svarten till höger.

Möss och stängsling av hagar

Hej på er!
Kvällen igår spenderades med Linnéa och systrarna Lind. Sandra och Malin alltså. Mys!

Idag har jag varit i stallet i flera timmar och stängslat med några av de andra i stallet. Jobbigt med roligt! Har tagit loss gammal rostig ståltråd, bankat på stolpar för att se om de går att återanvända, gått loss som en galning med en häcksax och rispat händerna på taggbuskar. Hann även med en liten fika bestående av Linas hembakta maränger, mums!

Sen blev det mockning och lite annat stallfix. Emilie kom in i ladan när jag stod och gjorde höpåsar och frågade mig om jag var rädd för möss. Självklart inte, svarade jag och Emilie visade då upp något av det sötaste jag någonsin sett. En liten musbebis!


Nu ska jag och Alexander bege oss tillbaka mot stallet för att ta in Svarten :)

Godmorgon!

Godmorgon på er! Nu har hästarna fått frukost och jag sitter hemma och lyssnar på musik och äter lite jag också. Trots dålig sömn i natt känner jag mig rätt pigg. Beror antagligen på att jag startade dagen med en cykeltur till stallet. Inte bra att vara ledig, då är man ju för pigg för att sova ordentligt på natten :P Nu ska jag se till att äta upp så att jag kan bege mig mot jobbet. Ha en bra dag! :)

Ledig dag

Haft en ledig dag idag så har fått fixat lite med sådant här hemma som inte hinns med annars. Bland annat är Fas A avklarad i teorin nu, äntligen!

Imorgon är det min tur att morgonfodra. På stallmötet vi hade för lite mer än en vecka sedan gjorde vi nämligen upp vem som ska ha morgonfodring/ utsläpp/ kvällsfodring. Så på torsdagar är det alltså min tur att morgonfodra. Det blir den fasta dagen liksom och så turas vi om på helger.
I övrigt så är det "mina" dagar söndagar, måndagar och tisdagar att ta hand om Svarten. Resterande dagar har Frida hand om honom.


Körlektion 14

Påbörjade rondellkörningen igår. Gick bra, men ska försöka komma ihåg att bli bättre på att hålla mig till höger i själva rondellen. Har i alla fall tid på mig både att träna och plugga teori för jag har inte nästa körlektion förän om två veckor.

Linnéa hämtade mig efteråt och så gick vi och åt på Sakura Thai. Man kan ju bara inte få nog av thaimat, eller hur? ;) Så det blev kycklingspett med jordnötssås och ris för oss båda, mums!
Sen blev det bio, American Pie - The Reunion. Så sjukt rolig! :D

Just nu

Nu: Körlektion och sedan bio med Linnéa :)

Dagens köp

Vi började med thaimat innan vi gick in på Gekås. Supergott! Sen blev det shopping inne på Gekås fram till stängning :)

Sååå gott!


Godaste sushin jag ätit!


Fina Linnéa


Ett stycke Ida


Dagens köp:
Ridbyxor
Hästgodis till Svarten
Ridstrumpor x2
SB12 munskölj och tuggummin
Ögonskugga
Sminkpensel (till ögonskugga)
Bodybutter
Nagelfil
Bodyscrub
Mascara
Lampa (se bilden under)


Tack Linnéa för en mysig dag! Som alltid med dig <3

Mot Gekås!

Hej på er! Vad har ni för er i regnet? Jag sitter i bilen med Linnéa på väg till Gekås. Ska bli superkul! Har velat åka dit i flera veckor, men har verkligen inte hunnit. Överst på inköpslistan står ett par nya ridbyxor. Uppdaterar ikväll så får ni se vad jag köpt :) Ha en riktigt bra dag för det tänker jag ha!

Bilder från gårdagen

Blev inte så många bilder igår, men här är några :)

Hasselbackspotatis, persiljesmör, babyspenat och fläskfilé med soltorkade tomater och salami.




Pimpade drinkar var det här!


Halvt färdigsminkad Ida med muterad jordgubbe!


Färdigxixad!

Påskafton

Glad påsk på er! Jag hade en mysig kväll igår tillsammans med min bästa vän. Vi åt god mat som faktiskt jag hade lagat, surprise! Sedan gick vi ut, men vi fick köa en massa, så det var ju lite sådär. Men när vi väl kom in hade vi såklart kul! Mitt Internet på datorn funkar inte för tillfället, så gårdagens bilder kommer lite senare idag. Så typiskt eftersom jag för en gångs skull faktiskt tänkte plugga lite teori. Det får helt enkelt vänta en satund :)

Långfredag

Började min lediga dag med storstädning av gamla stallet tillsammans med Lovisa, Anna, Lina och Hanna. Vi sopade, sorterade och grejade. Jag och Lovisa hjälptes åt att mocka ut Svartens gamla box. Är man för lat för att gå och hämta en skottkärra så får man ta vad som finns närmast. I vårt fall en presenning. Sopade upp allt spån på den och bar sedan ut den och på gödselstacken och tömde. Supersmart!

Sen övningskörde jag till mormor och morfar för att äta middag med resten av familjen. Gick jättebra! Nu är jag så mätt att jag knappt orkar gå (som vanligt när man kommit hem från mormor och morfar).

Just nu inväntar jag Linnéa för lite kvällsäventyr. Vet dock inte vad som händer ännu, men det lär vi märka :)

Hoppas ni får en mysig fredagskväll alla! <3


Skärtorsdag

Påskägg var det här! På lunchen idag fann jag detta i köket:

Påskägg fyllt med goooodiiis!


Kakor med limeglassyr

Glaaaad Idaaaa! :D

När jag sedan kom hem bytte jag påskägg med mina kära grannar och fick ett armband och ett halsband i ägget. Tack så mycket! Av mamma fick jag ännu mer godis! Så jag lär inte behöva känna att jag är i behov av socker i påsk i alla fall :)


Nu ska jag på dejt med min säng. Jobb 07.00 till 17.30 kan inte vara hälsosamt alltså!

Ska bli helt underbart att vara ledig fyra dagar i rad. Denna påsken kommer att bli grym! :D

Körlektion 13

Jag är tydligen väldigt snäll när jag kör bil. För snäll tillochmed. Jag stannar (för det mesta), för dem jag ska stanna för, cyklister, gående, följer högerregeln och så vidare. Jag stannar även för alla andra som råkar befinna sig inom mitt synfält. Min körlärare sa idag att om jag hade fått göra precis som jag ville hade jag stannat/ parkerat och vinkat fram varenda kotte i hela Varberg! Så i fortsättningen är det kanske bäst ni stannar om ni ser mig köra, för då ska jag inte stanna för någon! Mohahaha! Skämt åsido, lovar att stanna för alla som jag faktiskt SKA stanna för ;) På tal om körning så fick Sandra körkort idag! Ett stort grattis till dig kära töntLind! Du är bäst! <3

Körlektion 12

Det går framåt med körningen. Fick mycket beröm och min körlärare ser tydligen fram emot att se mig utvecklas när vi ska ha lektionen då vi tränar på rondellkörning, haha! Jag gillar nämligen inte rondeller speciellt mycket och jag växlar gärna ner si sådär hundarfemtio meter innan jag kommit fram till själva rondellen ;)

Efter jobbet satt jag på mammas jobb i väntan på att gå till körskolan. Köpte med mig en club sandwich och en fanta. Hittade "Fanta strawberry and kiwi" (special edition). Sjukt god och somrig! :D


Mysmåndag

Hinner med ett snabbt inlägg innan jag däckar. Det är illa när mamma säger "Herregud, du ser ju jättetrött ut!" och Sebbe tycker det är dags för mig att gå och lägga mig så att jag orkar med jobbet imorgon. Vem har sagt att man måste orka, det är bara att köra ändå! ;) Hade det i alla fall kul på jobbet och Fanny kom och hälsade på och bjöd hela gänget på chokladmuffins. Så gott! Sen blev det en tur till busponnyn som absolut inte ville gå förbi ett hus där det var lekande barn ute i trädgården. Så vi blev tvungna att vända tillbaka. Han var i alla fall avslappnad och fin i paddocken sen. Sen var jag duktig och lagade kvällsmat. Hann se en film också innan Sebbe kom hit för att hämta sin mobil och ses en stund. Nu har han nyss skickat mig i säng så jag har väl inget annat val än att sova. Godnatt!

Mot stallmöte!

Det blev några timmars sömn i alla fall efter morgonfodringen, skönt! Sen har jag övningskört med pappa i stan. Gick finfint så nu hoppas jag att veckans körlektioner går lika bra.

Nu ska jag strax bege mig till stallet för stallmöte med hela gänget. Jag vet inte riktigt vad det är vi ska ta upp, men det återstår att se :) Efter det ska jag, Lovisa (Svartens ägare) och Frida (en före detta klasskompis till mig som ska "dela" Svarten tillsammans med mig), ha vårt eget lilla möte och bestämma vem som ska ha hand om honom vilka dagar och så vidare. Blir nog jättebra tror jag. Så blir det lite lättare att planera in annat också.

Nu ska jag gå och byta om och cykla iväg. Hejdå!

Godmorgon!

Godmorgon på er! Jag är rätt säker på att de flesta av er fortfarande sover. Ville bara tala om att ni just missade en riktigt härlig soluppgång. Jag var nämligen nyss ute i stallet och morgonfodrade hästarna. Rosa himmel, frost i gräset och ett betande rådjur som pricken över i:et. Trots att jag inte är någon morgonmänniska tycker jag att det är rätt skönt när man väl lyckats ta sig upp ur sängen. Nu är det dessutom helt ljust ute när man går upp så då går det ju lite lättare :) Nu har jag precis krypit tillbaka ner i sängen och tänkte sova en stund till. Vi får se hur det blir med den saken för nu har jag hunnit vakna till och är inte alls trött längre! Vi hörs senare idag!

RSS 2.0