Favoriter

Hår

phc "Beautiful brunette" shampoo och balsam - Shampoo och balsam med kakao extrakt och aprikosolja. Hur bra som helst och gör håret superlent och mjukt. Inte så vansinnigt dyrt heller.
Fick det av Linnéa när jag fyllde 20 och sedan dess har jag fortsatt att köpa det emellanåt.
 
disp "Selected Healing Cream" - Fick den av min förra frisör i julklapp för ett par år sedan. Behövs bara en pytteliten klick som jag masserar in i håret medan det fortfarande är blött efter att jag tvättat det. Fungerar som en slags inpackning som ska sitta kvar i håret. Man ska alltså inte skölja ur det. Brukar försöka göra det 1-2 gånger i månaden och det räcker bra. Ofta kommer jag på att jag ska använda den när mitt hår är långt och jag egentligen borde klippa mig. När jag använder den då gör den håret mycket lättare att reda ut.
 
davines "Moisturizing curl serum" - Köpte den hos min frisör efter att hon testat den i mitt hår. Mitt hår har väldigt mycket självfall och gör alltid som det vill. Detta serum gör att lockarna ser lite mer fixade ut trots att jag bara masserat in det i hårtopparna medan håret fortfarande är fuktigt. Superbra produkt för er med hår med självfall som inte vill lägga tid på att locka håret!
 
Proffs "Argan oil from morocco" - Köpte den billigt på Gekås då jag hört att moroccanoil skulle vara så bra för håret. Tycker dock att det äkta varumärket kändes lite dyrt så detta var en perfekt variant som fungerar hur bra som helst. Går att använda i både fuktigt och torrt hår och ger mycket glans och gör håret jättelent. Luktar underbart gott dessutom! Rekommenderar verkligen!
 
Ansikte
 
 
L´oreal Paris "Tripple Active Fresh" - Brukar köpa den till vänster (grön) men en gång råkade jag köpa fel sort (rosa). Minns inte skillnaden, men det var nog något så litet som att den rosa är avsedd för lite torrare hud eller något sådant. Hur som helst är det den gröna jag brukar ha.Vanlig fuktcreme jag använder morgon och kväll. Är inte precis expert inom området, men antar att vad gäller hudprodukter är det väldigt olika vad man tycker om. Jag gillar denna bäst av dem jag provat.
 
NIVEA " Refreshing Cleansing Mousse" - När jag tvättat bort sminket (vilket jag oftast gör med en rengöringsservett från NIVEA), brukar jag använda denna moussen efteråt för att få bort de sista resterna av smink och sen känns ansiktet verkligen både lent och rent. Brukar låta det sitta en minut eller två och sedan sköljer jag av det med ljummet vatten. När jag torkat ansiket använder jag ovanstående produkt, fuktcreme.
Moussen ser ut som vätska i flaskan, men blir mousse när man trycker ut det genom pumpen.
 
Lumene "Eyeshadow Primer" - Den enda primer för ögonskugga jag testat så kan egentligen inte säga varför jag skulle rekommendera just denna. Men den är lättapplicerad och ögonskuggan sitter verkligen. Väldigt dryg är den och man behöver bara ta lite per gång.
 
Övrigt
 
 
The Body Shop "Shea Body Lotion" - Body lotion med sheasmör och babassuolja. Kan ine påstå att jag är överförtjust i doften shea. Men har ganska torr hud och framför allt på hösten/ vintern så då är den helt fantastisk. Man blir mjuk och len som jag vet inte vad. Så helt klart att rekommendera om du har torr hud.
 
Depend "Nagellackremover (dip in)" - Hur smidigt som helst! En burk med nagellackborttagning där det enda som behövs är att sätta i fingret, röra runt lite och vips - nagellacket är borta! Inget sölande med bomullspads och nagellackborttagning på flaska som man dessutom andas in mer av jämfört med vad man andas in om man istället använder burken. Väldigt användbar och det gör att man lättare kan ta bort och sedan måla på nytt lack. Den varar ungefär till tio borttagningar lite beroende på vad man har för sorts lack. Lack som till stor del består av glitter eller små paljetter gör att man sliter mer på burken. Mitt tips är att först ta bort så mycket av glitterlacket med vanligt borttagningsmedel och sen avsluta med några dopp med fingret i burken. Rekommenderas starkt speciellt till er som gärna byter nagellack/ färg/ design ofta!
 
Spray Cleaner for make-up brushes - Desinficerande rengöring för make-up penslar. Bara att spraya på själva borsten, låt verka en kort stund och sedan torka av med en ren duk. Jag brukar använda vanligt hushållspapper. Det är väldigt viktigt att hålla penslarna rena och då jag har känsliga ögon som lätt blir röda och irriterade känns det extra viktigt att hålla penslarna rena.
Ett tips är att märka penslarna så att du vet vilken pensel du använder till vilken ögonskugga eller liknande. Så behöver du inte tvätta dem efter precis varje gång du använt dem.
 
Locobase Repair - Specialcreme för mycket torr hud som finns att köpa på apoteket. Har använt denna höst och vinter i flera år och den är nästan för bra för att vara sann. Mina händer kan vara hur torra och spruckna som helst och efter bara en eller två användningar av locobase är de hur lena som helst. Nackdelen är att cremen är väldigt fet och kladdig så jag brukar oftast använda den innan jag går och lägger mig och så använder jag en vanligt handcreme som är lite mindre fet på dagen (om jag kommer ihåg att smörja in mig vill säga). Den bästa handcremen jag vet helt enkelt.
 
The Body Shop "Lip Butter (Chocomania)" - Precis vad det låter som. Läppbalsan med smak/ doft av choklad. Är inte så förtjust i varken läppstift eller läppglans då jag inte gillar "kladdet" plus att de torkar ut mina läppar. Men denna är istället mjukgörande, fuktighetsbevarande och kladdar inte. Stort plus för chokladdoften såklart!

Lypsyl "Aloe Lips (with Jojoba)" - Lypsyl innehållande aloe vera bland annat. Otroligt mjukgörande och kladdar inte. Använder denna dagligen och efter att ha provat den är det nästan så att jag inte vill använda mina vanliga lypsyl från Nivea och liknande, längre. Denna är sååå mycket bättre!
 
 
Hoppas ni fick ut något av det och kom mer än gärna med egna tips eller berätta om ni också använder någon av ovanstående produkter!

Tacokväll

Satt och läste lite gamla inlägg i bloggen och hittade ett från maj där jag skrivit att jag skulle göra ett inlägg om mina favoritprodukter vad gäller hud, hår och så vidare. Har tydligen tagit bilder till och med men inte gjort något inlägg. Så jag gör ett nu istället.

Så länge kan ni ju få två bilder från tacokvällen jag och Björn hade när jag hade flyttat hit.
 

Storm

Varit en stund i stallet och förberett inför stormen så gott det går. Det är svårt eftersom vårt stall är så gammalt. Fönsterna går knappt åt få igen, det knarrar och gnisslar i blåsten och det känns som om taket kommer blåsa iväg när som helst.

När jag och syster var i ladan och fixade höpåsar hörde vi världens brak ute på stallplanen. Alla hästar (som fick komma in tidigt alla sju) blev oroliga i sina boxar och jag och syster hade våra hästar uppbundna i stallgången eftersom vi höll på att fixa det sista i boxarna. Luniman var lugn men Svarten blev rädd. Så han fick gå in i sin box.

Jag gick ut och tänkte "snälla, låt det inte vara takpannorna som blåst ner på bilen..."
Det var det inte. Men det var hela jäkla taktrumman med isolering och allt som farit ner från stalltaket. Och vårt stall är högt kan jag meddela. Jag och syster gick ut och släpade in den till foderkammaren/ mjölkrummet. Taktrumman är ungefär lika hög som jag och minst dubbelt så bred.
Herregud, vill inte veta vad som händer härnäst. Och då hade ju stormen knappt börjat...
Ska dit och kvällsfodra om tre timmar. Pappa och ficklampa får också följa med.

Håll tummarna för att stormen är över snabbt och smärtfritt!

Lägenheten

Lade nyss in mina bilder från den nya kameran på datorn för första gången. Hittade dessa som idag (eller ja, rättare sagt igår eftersom det är efter midnatt nu), är tagna för precis två månader sedan när jag höll på att flytta in.
 
Just dessa är från dagen när pappa och Sebbe flyttade in sängen, pappa monterade upp TV-bänken och jag och Sebbe monterade ihop en lampa bestående av femtioelva delar.
 
Tre bilder tagna i sovrummet.
 
 
Jag överlämnade jobbet år de händiga en stund för att fotografera och gosa med Albin, hyresvärdarnas hund.
 
Jag ska se till att ta lite nya bilder så ni får se hur det ser ut nu. När det mesta är på plats. Saknas ju fortfarande en del grejer på väggarna och så. Ska ta tag i det när jag är frisk igen.

Lusen

Jag och mamma avmaskade Lusen nu ikväll. Skulle gjort det för flera veckor sedan, men eftersom jag blev sjuk har det inte blivit av. Nu är det gjort och snart är hon förhoppningsvis maskfri.
Den katten är för bra för att vara sann när det gäller att ta död på skadedjur. Råttor/ möss/ sorkar, fåglar/ harungar you name it. Okej, fåglar och harar är inga skadedjur men hon käkar dom ändå. Flera små djur om dagen! Bra för stallet - synd om de små djuren och synd om oss som får städa upp efter henne då hon börjat slarva med det ibland.
Tre bilder från januari på vår älskade Lus/ Lusen/ Fru Lus/ Lucifer/ Satan. Kärt barn katt har många namn.
 
Vad gäller medicinering (okej, avmaskningstabletter för katt och medicin är kanske inte riktigt samma sak, men ändå), så är det sju veckor sedan jag blev sjuk. SJU VECKOR!
Så idag hämtade jag ut medicin på apoteket. Så imorgon börjar en sex-dagars-kur på kortisontabletter. Hoppas innerligt att jag tål dem då jag tyvärr brukar bli dålig av just medicin.
 
I övrigt har jag mått mycket bättre de senaste dagarna, men hostan finns kvar och så fort jag anstränger mig eller pratar kommer den tillbaka.
 
Hade ett litet bakslag för någon timma sedan tyvärr, så om medicinkuren hjälper mig är jag ytterst tacksam!

Ouppmärksam.se

Idag har jag gjort två viktiga upptäckter:

1. I april detta året pratade vi om löneförhöjning på vårt personalmöte på jobbet. Idag när jag var hemma hos mamma och pappa hjälpte pappa mig att fylla i papperna till försäkringskassan vad gäller sjukskrivning. När vi skulle kolla min årsinkomst bläddrade jag bland mina lönespecifikationer och se där, sedan april har jag minsann fått högre lön! Inte undra på att jag varit lite förvånad varje gång lönen kommit och jag tänkt "Wow! Har jag verkligen jobbat så mycket?"
Bra att du har koll Ida...

2. Pappa skulle hjälpa mig att ställa tillbaka klockan en timma i bilen jag lånar av honom.
Pappa: Dags för service står det här...hur länge hur har det stått där?
Jag: Service, hur ser man det? Just det ja, en skiftnyckel...
Pappa: Jaa *trycker på någon knapp så att man ser hur långt bilen gått. Typ* Oj, jag måste nog ringa och boka tid!
Jag: Wooopsie...
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Jag borde inte få köra bil! Vem var pajasen som gav mig körkort!?
 
Bild pappa tog förra helgen när han testade inställningarna på min nya kamera. Sorry för sjuk-looken :/
 

ThrowbackThursday

Skämde bort mig själv igår med hemmagjord hamburgare med avokadoröra, gourmet-tomater och potatiskroketter. Till efterrätt blev det jordgubbsglass med vit chokladsås. Mums!
 
 

Från noll och framåt

I söndags åkte jag hem till föräldrarna och åt frukost med dem och danskarna. Sen sa vi hejdå och lovade varandra att det aldrig mer får gå så långt som fyra år mellan våra besök!

Sen chillade jag hos föräldrarna resten av dagen och blev bjuden på köttfärslimpa. Gott!
Sen blev det en liten sväng till stallet också.

Både i tisdags och idag har jag börjat känna mig en smula bättre. Igår orkade jag gå en promenad i över en halvtimma och idag har jag storhandlat på Coop. Det känns dock som lite pensionärsvarning att man måste sätta sig så fort man kommer hem igen och vila ett par minuter...

Som att börja om ifrån noll liksom.

Läkaren ringde idag och meddelade att röntgenbilderna såg bra ut och att om jag fortsätter bättra på mig så är det toppen. Ska ge det ett par dagar till och annars har han skrivit ut medicin åt mig att hämta på apoteket.

Vi får helt enkelt hoppas att det bara blir bättre och bättre nu när det äntligen börjar kännas lite ljusare i alla fall. Längtar ihjäl mig efter Sebbe, mina vänner och mina jobbarkompisar!
Och givetvis efter att bli mig själv igen. Att inte ha någon ork passar inte mig ett dugg!

Myslördag

Efter lyxfrukosten skickade vi iväg Lene till mammas jobb på spabehandling (en för tidig 50-årspresent) och själva tog vi det bara lugnt hemma. Sen åkte jag och Emma hem till mig för att hänga tvätt bland annat (bodde ju hemma hos mamma och pappa förra helgen och fick aldrig tvättat = en nu något översvämmad tvättkorg).

När vi kom hit insåg vi att alla våra nycklar låg kvar hemma hos mamma och pappa. Så det var bara att vända. När vi väl kom hem hade de andra redan hunnit åka till stan och vi var därmed utelåsta. Tur att grannen har nyckel till oss! Så det löste sig. Sen tillbaka till lägenheten, fixa i tvättstugan och sen mötte vi upp de andra i stan. Där blev det en liten vända i affärer och en tur på matmässan. Köpte mig en ny topp på gina tricot och Emily hittade lite marmelad och sylt hon ville köpa med sig hem från matmarknaden.

När vi kom hem hade pappa sålt den ena bilen (den vita) så nu är fyra bilar tre istället.

Efter sparrissoppa till lunch spelade jag, Emma, Alexander och Emily Pictionary. Det var inte helt lätt då danska och Svenska ord inte alltid betyder samma sak, haha!

Sen letade pappa fram videoinspelningar från när han, mamma, Anders och Lene var på Sri Lanka år 1992 för att hämta mig och Alexander.
Det blev en hel del skratt vill jag lova! Våra föräldrar såg ut som hippies, hade pottfrillor och såg framför allt yngre ut. And so did we. Två små bebisar som drack limejuice i värmen på Sri Lanka, hihi! Måste erkänna att vi var himla söta alltså.
Det är ganska speciellt att våra familjer delar detta ändå. Känns väldigt bra att se filmer från Sri Lanka tillsammans och eftersom familjen Hvirvelkaer har varit i Sri Lanka ett par gånger till de senaste åren, är det kul att höra de stora skillnaderna på nu och då.

Sen åt vi varmrökt lax med potatis och chokladtårta med hallon och grädde till efterrätt. Sedan fortsatte vi filmtittadet ett tag till innan det blev dags för mig att åka hem. Bästa dagen sedan jag blev sjuk, helt klart!

Trött tjej tvättar

Godmorgon! Eller god och god. Snarare iskall morgon. Gick upp och startade en maskin tvätt nyss och för att komma till tvättstugan måste jag gå typ tio meter utomhus. Burr så kallt det var när man nyss vaknat!

Just nu äter jag lite yoghurt med mammas hemgjorda krusbärssylt i. Gott!
Sen blir det dusch, fix och en omgång tvätt till innan det är dags för frukost hemma med familjen och gästerna. Mys!

Sen får vi se vad dagen har att erbjuda.


Eftersom det är så kallt får det bli en bild från i somras när jag och Sebastian var på stranden.

Som om tiden stått stilla

Åh så roligt det var att ses igen! Man kan ju tänka sig att efter fyra år borde ändå något ha förändrats, men icke! Det var precis som det alltid är när vi ses. Först blir danskan bara som en gröt i huvudet under några minuter och man får fråga om ibland. Sen går det lättare och lättare. Det kändes lite stelt i början, kanske för att jag aldrig träffat Emily (Alexanders flickvän) förut. Det hör till ovanligheterna eftersom vi alla brukar umgås som en stor familj. Men snart pratade vi allihopa om allt och inget och allt kändes som det brukar.

Ett par timmar senare hade jag tryckt i mig så mycket laxmoussetårta, kreolsk gryta, ananaspaj och glass jag bara orkade och efter ytterligare lite prat och skratt gick jag ut och skrapade rutorna (nåja, pappa fick skrapa det mesta om jag ska vara ärlig) och körde hem till mig.

Ser verkligen fram emot morgondagen!

Inväntar gäster

Sitter just nu hemma hos mamma och pappa och inväntar helgens gäster. Inte vilka gäster som helst heller, utan våra vänner från Danmark som jag känt sedan jag föddes. Vanligtvis brukar vi ses minst en gång om året, men tyvärr har vi haft fullt upp det senaste allihop, så det är hela fyra år sedan vi sågs sist! På tok för länge sedan med andra ord. Den här gången följer inte Johanna med tyvärr, men Alexanders flickvän Emily kommer med istället. Ska bli superroligt!

Synd bara att jag fortfarande är sjuk och antagligen kommer att hosta en hel del på gästerna. Ska försöka låta bli. Positivt är i alla fall att det slutat smaka död i min mun nu. Det har det nämligen gjort de senaste veckorna.

Jag ser fram emot en rolig helg i alla fall och hoppas jag orkar vara med det mesta i alla fall. Detta är typ det roligaste som händer på de fem veckor jag varit sjuk.

Trevlig fredag alla!


Bild från sommarens kryssning.


@ the hospital

Läkarbesöket idag resulterade i fler tester, undersökningar och förlängd sjukskrivning. Proven jag tog förra veckan visade tydligen bra svar, men inget verkade visa vad det är för skit jag drabbats av. Läkaren skickade mig vidare till röntgen och ja, nu har jag suttit här i närmre en timma. Men de visar "Halv åtta hos mig" på tv i väntrummet så det går ingen nöd på mig.

Ja ja, vi får se hur detta slutar.

Läkarbesök, födelsedagar, körkort och sånt

De senaste dagarna:
 
10/10
Ett år tillsammans med körkortet. Firades med att syster tog sitt körkort idag. Vi tog alltså körkort med exakt ett års mellanrum! Vi beställde hem thaimat och syster fick massor av blommor och beröm.
 
Jag var även hos läkaren. Efter diverse halsprover och undersökningar sjukskrev han mig en vecka och skickade mig sedan vidare till vårdcentralen där jag fick göra blodprov. Så på torsdag blir det återbesök och så får jag veta provsvaren.
 
11/10
Hade en filmtittardag (som alla andra dagar de senaste veckorna...) Lyckades även gå en liten promenad i höstsolen och även om den bara var en kvart lång var jag halvt död när jag kom in igen. Hatar att tappa kondition och styrka när man är sjuk!
På kvällen åkte jag med syster till stallet för att ge efterlängtade hästen en godnattpuss. Hemskt att inte kunna ta hand om honom! Tur att Lovi och Frida tar hand om prinsen medan jag ägnar mig åt att hosta och vara sjuk.
 
Björns födelsedag också! Lite svårt att fira honom eftersom han är i Japan, men han fick en grattishälsning ändå såklart.
 
12/10
Systers 19-årsdag. Grattade henne på morgonen med mamma och pappa och vid lunch kom mormor och morfar hit. Sen hann jag vila lite innan nästa fest. Grannarna och Emmas kompisar kom över och så blev det god mat, prat och mys kvällen lång.
 
13/10
Hade night of hell inatt och hostade tills jag spydde två gånger (igen). Så låg vaken och lyssnade på musik ett par timmar. När jag väl somnade om vid åtta imorse så sov jag bort halva dagen sen. Annars har jag bara tagit det lugnt och tittat på film och lyssnat på lite uppiggande musik.
Tror jag flyttar tillbaka till lägenheten imorgon också.
 
Bild från i somras som Veronika tagit på mig och min fina. Urs för att känna saknad alltså!

Still ill

Är inne på min fjärde vecka som sjuk nu. Håller på att bli knäpp! Var på vårdcentralen i fredags och fick starkare hostmedicin. Efter att ha tagit den fyra kvällar i rad mår jag sämre än jag gjort tidigare under dessa veckor. Men å andra sidan har jag fått sova gott utan att ha hostat tills jag kräks. Alltid något ju.

Idag flyttade jag hem till mamma och pappa igen och stannar nog här tills jag är kapabel att ta hand om mig själv igen. Nu när jag ligger här i mitt rum känns det som om jag aldrig har flyttat hemifrån.

Det enda som är annorlunda är att jag har min gamla säng. Sängen som jag för ganska exakt tre år sedan gav till min syster eftersom jag fick en större. Nu har min syster också fått en större säng så nu är denna tillbakaflyttad till mitt rum. Jag hade nästan glömt hur liten en säng på 90 centimeter känns. Kan inte för mitt liv förstå hur jag och Sebbe får plats hemma i hans säng som också är 90 centimeter bred.

Hur som helst, vi får väl se om jag klarar av detta utan att jag vaknar på golvet imorgon. Vore kanske inte hela världen i och för sig, för då väntar ett nytt läkarbesök.



Bild från i lördags när jag invigde min fina kopp från ittala. Drack honungsvatten med ingefära i.

Bollsinne

Jag och min chef pratar medan vi jobbar.

C: Ida, visst heter det bollsinne? När man är duktig på bollsporter och så du vet?
Jag: Jaa...
C: Jo, när jag var i din ålder var jag tillsammans med en kille. Han var mer intresserad av mig än vad jag var av honom. Så en dag fick han nog och sa "C, jag ger upp. Nu är bollen i dina händer".
Jag: ...
C: Det var bara det att då svarade jag "Åhnej, jag som inte är ett dugg bra på bollsporter..."
Jag: Hahaha! Ärligt, sa du så?
C: Japp. Jag hade nog inte helt koll på vad det uttrycket innebär.
Jag: Haha, stackars kille!

RSS 2.0