Inbyggd väckarklocka

Godmorgon!
Så typiskt att vakna klockan sju när man inte behöver. Antar att det är för att jag vanligtvis brukar gå upp den tiden på vardagar när jag jobbar. Ångrar lite att jag inte gick upp vid sju eftersom jag var pigg då. Istället tvingade jag mig själv att somna om och när jag väl gör det och sedan vaknar igen vid nio, då hade jag hellre velat sova vidare. Why?

Hittade i alla fall världens sötaste bild på Facebook precis. Hade jag haft den hunden att sova bredvid hade jag väl aldrig stigit upp!


Trevlig lördag på er!

Last night at home

Här ligger väl jag igen. På golvet och allt. Detta är sista natten jag sover hemma innan jag flyttar in i lägenheten på riktigt. Ska bli sååå kul!
I onsdags var jag och mamma på Gekås och handlade nödvändigheter och även mindre nödvändiga saker till lägenheten.
Igår åkte jag och Alexander och köpte en mikrovågsugn och sen var pappa med mig i lägenheten och satte upp lampor och så.

Ikväll köpte jag och syster med oss thaimat och satte oss i lägenheten och åt. Sen fixade jag lite i TV-hörnan och lade ut den nya mattan. Ni ska få se bilder sen när allt är klart.

Så i helgen blir det att flytta det som är kvar och fixa och dona i mitt nya hem.

On the floor

Här ska jag sova inatt! På golvet i mitt rum. Sängen är nu i lägenheten.




Åkte direkt till lägenheten efter jobbet och städade sovrummet där. Sen en sväng förbi stallet och sen hem för dusch och kvällsmat.

Sen packade pappa in min säng i bilen och så åkte vi till lägenheten. Pappa monterade upp TV-bänk, helfigursspegel och grejade med lamporna. Sen kom Sebbe så han och pappa hjälptes åt att bära in sängen. Jag monterade ihop en lampskärm som var i tusen delar. IKEA säger jag bara. Säg något som kommer därifrån och INTE ska monteras ihop.
Sebbe fick också hjälpa till att bygga lampa. Superfint blev det!

Ni ska få se bilder en annan dag. Mitt Internet ville inte samarbeta och bilderna ligger på den nya kameran.

Imorgon blir det en sväng till Gekås för att inhandla fler nödvändigheter :)

Nikon D3100

Titta vad som kom idag! Min nya kamera :D



Fix i lägenheten

Hur ofta vaknar jag en söndagmorgon klockan sju och känner mig pigg? Inte ofta kan jag tala om, men tydligen idag. Tvingade mig själv att somna om och sova till nio i alla fall. Sen åkte jag till stallet och tog in Svarten och Rubin. Det var som att leda in två bufflar. Svarten gick bredvid mig och Rubin vägrade gå. Sen bytte de plötsligt plats och Rubin gick och tiggde godis av mig samtidigt som jag fick se till att Svarten hängde med bakom. Men vad gör man om hästarna står långt bort i hagen och man inte orkar gå två gånger liksom :P

Sen åkte jag och mamma till Elgiganten, Rusta och Hajen. Fick köpt en dammsugare, matta, stolsdynor, pedalhink till badrummet, stekjärn x2, köksredskap och kökshanddukar. Och lite annat smått som kan vara bra att ha.

Trodde jag skulle svimma av hunger när vi kom hem igen så efter att ha ätit lite åkte jag och hämtade Sebbe och tog med mig honom och de nyinköpta grejorna till lägenheten. Så fort Sebbe sett sig omkring (det var fort gjort. Lägenheten är bara 29 kvadratmeter stor), satte vi igång att sätta ihop soffbordet och bokhyllan. Det gick snabbt och enkelt och sen packade vi upp alla saker och möblerade om lite. Sen åkte vi och slängde allt skräpet som blivit efter att ha packat upp alla saker. Typ plast och kartonger och så.

På väg hem från Sebbe sen svängde jag förbi stallet och mockade båda boxarna. Marie var snäll och släppte ut hästarna åt mig tidigare idag nämligen.

Så idag har jag fått gjort en del med andra ord och det känns hur bra som helst! Hoppas veckan går fort så att jag kan flytta in snart!!


Sebbe aka Byggare Bob är i farten med skruvdragaren i högsta hugg!
Tack för hjälpen älskling.

Och tack till världens bästa mammi såklart!

Nine hours later

Efter nio timmar på IKEA monterade jag och mamma isär halva bilens inredning och stuvade in alla grejer och kartonger plus mig i baksätet/ bagaget.
Vi träffade på min lärare, Jessika, ifrån högstadiet också. Hon såg direkt att jag skulle byta bostad, som hon sa.

Sen bar det av hemåt. Vi har i alla fall fått tag i det mesta även om det fortfarande är en del saker som fattas. Men det tar jag de kommande dagarna och efter hand.

Imorgon hoppas jag på att kunna börja installera mig i mitt nya hem.

IKEA

Just nu:


Cola, vitlöksbröd, laxtapas, laxlasagne och efterrätt.


Work hard

Vaknade med värsta fredagsfeelingen och är trots trötthet redo att jobba 8-15. Men icke. Istället jobbar jag tills klockan är närmre fem. Och då har jag bara hunnit sitta ner en kvart på hela dagen. En snabblunch på femton minuter. Klockan 15.15....
Så ja, det var en ganska grinig Ida som kom hem klockan fem och sedan dess är det enda jag gjort att planera inför helgens flytt, skrivit inköpslista och burit ner lådor från vinden.

Nu blir det äntligen sova innan det blir heldag på IKEA med min kära mammi :)


Ida - redo för trerätters middag i Coppelia dining room på Navigator of the Seas.

00.30 en fredagsnatt

Alltså tanken var att jag skulle packa inför flytten idag eftersom jag slutade vid fyra, inte hade någon av hästarna att ta hand om och med stor sannolikhet flyttar nu i helgen. Vad jag gör? Jo, jag går hem till Björn för att umgås med honom och Sebbe. Sen kom Wiman också. Klockan sex gick jag. Jag kom hem nu. Bra där Ida!

Vi spelade i alla fall "Settlers från Catan". På förpackningen stod det "speltid: ca 75 minuter". Vi spelade i över tre timmar tror jag. Med en liten promenad som paus för att köpa godis. Men alla affärer hade hunnit stänga.
Och ja, jag förlorade. Ganska rejält.

Nu taggar vi sista jobbdagen för denna veckan. Och sedan flytten i helgen såklart! Bara sju och en halv timma kvar tills jag börjar! ;)

Björn, Sebbe och Wiman med spelplan.

Mätning av lägenhet

Var och tog lite mått i lägenheten tillsammans med mamma idag. Det kändes så konstigt att inte Lina och Stoffes saker var kvar. Så tomt. Men jag lär fylla ytorna om man säger så, haha. Ska bli spännande det här. I helgen blir det en massa saker som ska inhandlas. Tur att IKEA och Gekås finns.
Blev även presenterad för de som kommer bli mina grannar. Kul!

Förresten beställde pappa en ny kamera idag. En Nikon D3100 blir det. Can't wait! :)


Ytterligare en bild tagen på Navigator of the Seas, kryssningsfartyget.

Dags att sova?

Antar att det finns en mening med det mesta här i världen.
När taklampan slocknar, är det dags att gå och lägga sig då?


Svar: Antagligen. Jobbet kallar om åtta timmar så ja, det vore nog en idé att sova nu.
#taggajobbklockansjuimorgon

I love blackberries

Helgen började med att en trött Ida åkte med pappa till bilfirman och hämtade en nystädad och nytvättad bil. Killen på bilfirman backade ut bilen ur garaget och stod kvar med hakan i marken bredvid pappa när jag satte mig i förarsätet och körde iväg i ilfart till jobbet. Haha, pappa fick förklara att jo, jag må vara liten, men jag har faktiskt körkort ;)

Såhär fin blev lilla bilen i alla fall:


Efter jobbet blev det god fika på Komedianten med Linnéa, Sandra och Emma. Mys på det!

Sen såg jag att jag hade missat samtal från både Sebbe och Kalle på mobilen. Ringde Sebbe först men fick inte tag i honom.
Försökte med Kalle istället. Observera att jag endast träffat Kalle tre gånger tidigare och har aldrig pratat med honom i telefon förut.

Ida: Hej Kalle!
"Kalle": Hej! Kommer du till mig på fest ikväll?
Ida: Jag vet inte. Jag får inte tag i Sebbe nämligen. Han svarar inte och när jag ringde hem sa Joel att han var i stan. Så jag vet inte hur jag ska få tag i honom. Hans telefon är ju sönder som du kanske vet? Har du pratat med honom idag?
"Kalle": *Asgarv* (hör även att det är några fler killar i bakgrunden som skrattar hysteriskt)
Ida: ...
"Kalle": Ida, det är jag. Sebbe. Hör du inte det? Det där var sämsta imitationen att Kalle ever, och du går på den?
Ida: Va? Men det låter inte som du!
Sebbe: Nehej, så nu vet du inte hur din pojkvän låter i telefon heller? :/
Ida: Men alltså, ååhhh
Sebbe: Men kommer du hit ikväll? Jag är hos Kalle.
Ida: Jo, jag förstår det eftersom ni skrattade åt mig. Men ja, jag kommer när jag varit i stallet.
Sebbe: Bra! Ses sen!

Bra jobbat där Ida! Att inte känna igen sin egen pojkvän i telefon tillhör väl inte det smartaste jag gjort kanske.

Nåväl, efter en snabvisit i stallet, dusch, kvällsmat och racermålning av naglar cyklade jag till Kalle.
Vincent och Martin var snälla och höll upp alla dörrar åt en blöt Ida. Hata regn!
Sen blev det vin, TV-spel, serious talk i regnet med Kalle tills Sebbe och Wiman kom och hämtade in oss. Var helt slut när jag och Sebbe gick hem till honom vid tvåtiden.

Efter nattmacka och tandborstning bestämde vi oss för att gå hem till mig och sova istället, haha WTF liksom? xD

Sagt och gjort, ut i regnet igen och så hem till mig.

På lördagen tog vi väldigt lång sovmorgon trots noll bakfylla. Skönt det. Så efter frukost och lite chill stack vi till stallet och tog in Svarten.
Sen klättrade vi upp i bergshagen och tittade på utsikten. Man har till och med havsutsikt därifrån :o
Så vi lade oss och solade och tittade på molnen. Mys!


Sen till helgens lyckligaste stund; vi hittade björnbär. Massor dessutom!

Så vi tävlade om vem som kunde hitta största bäret och så gav vi det till den andre. Sprang runt och åt tills vi började få ont i magen. Helt sjukt mycket bär fanns det.

Lycklig pojkvän bland björnbärssnåren:



Sedan tog jag mig en sväng på Svarten och på kvällen kom Linnéa hit för grillning och lördagsmys.

Söndagen var en riktig slappdag med stallet som enda vettig syssla. Red ut på Rubin tillsammans med Sofia och Fibbla. Naturligtvis kom det en störtskur just när vi red så vi blev genomblöta. Tog skydd i ridhuset till och med.
Innan dess red vi lite i paddocken och när Rubin inte ville lyssna hoppade han över dressyrstaketet, haha buse!

Så jag tackar alla fina människor (och goda björnbär) för en mycket bra helg! Björnbärsstunden kommer jag att leva på länge. Det, i kombination med världens finaste pojkvän, var lycka!

Indisk

Så var det måndag igen. Jobbade bara förmiddag, var en sväng i stallet med syster och sen åkte jag på massage. Ibland är det bra att ha ett fysiskt arbete och att jobbet betalar ;)
Mindre bra dock att lukta som en indisk maträtt när man kommer hem, täckt av massageolja.

Hann aldrig blogga i helgen så tänkte göra ett helginlägg och berätta om min toppenhelg :)
Insåg att jag inte lagt upp mer än en ynka bild från kryssningen. Så här har ni en till! :)

Effektiv var namnet

På något mysko sätt har jag varit riktigt effektiv idag med:

Jobb 08.00-15.45.
Tog in Svarten på vägen hem.
Mellanmål och tvätt av stallkläder.
Ridtur på Svarten. Träffade en gubbe som satte tummen i vädret och sa att han ville lifta när vi red förbi, haha!
Mockat två boxar.
Lagat kvällsmat.
Tvättat en omgång till med stallkläder.
Städat och diskat i köket.
Med våld tagit bort gellacket från mina stackars naglar. Nu ser de helt matta och skavda ut.

Nu; äntligen sova! Imorgon är det fredag, wihooo! :D

Att få saker gjorda

Att få saker gjorda i tid och ibland överhuvudtaget, är inte min starka sida precis.

Men idag så! Lämnat in bilen för städ invändigt, tvätt och vaxning. Inte min bil men ändå. Det är jag som skitar ner den! Dessutom skulle jag ha städat den redan i våras, men det har ju ännu inte inträffat så det var lika bra att pappa skickade mig att lämna in den.

Sen tog jag tag i mina cyklar också och lämnade in dem till min granne. Min gamla cykel (numera extracykel), hade punktering och min vanliga cyklel behövde en ny ventil. Hade nämligen olika ventiler på fram- och bakdäck så jag kunde bara pumpa ett av dem med vanlig cykelpump. Det andra fick jag pumpa på macken eller vid cyklelaffären. Ganska så osmidigt, yes. Men nu är det fixat! Grannen lämnade tillbaka cyklarna redan ikväll så nu ska här bli cykla av!

Har även skrivit ner och skrivit av recept som jag vill ha med mig när jag flyttar.

På tal om att flytta så flyttar Lina till Umeå imorgon. Så vi sa nyss hejdå i telefon eftersom vi inte hade möjlighet att vara i stallet samtidigt idag. Kommer att sakna henne något fruktansvärt. Och som jag skrev för ett tag sedan så är saknad inte direkt min favoritkänsla. Men vi ses i alla fall till jul Lina och jag och då är jag förhoppningsvis helt hemmastadd i lägenheten hon lämnar till mig.


Jag, Albin och Lina.

Back to work!

Intar nu sängen efter första dagen på jobbet. Gick finfint! Även om det är underbart med ledighet känns det rätt skönt med vardagsrutiner igen.

Sen blev det stallmöte i stallet och lite mys med hästarna.

Innan jag åkte hem hittade jag två söta kaniner (Lina och Josefine) i morotslandet.



Haverdal

Har hängt i sommarstugan med familjen och grannarna fredag till söndag. Haft det supermysit med sol, bad, glass från Riccardos, kräftor, räkor, grillad baconlindad fläskfilé, grillade champinjoner, grillade marshmallows och långpromenad till Skallberget.

Idag är sista dagen på semestern så imorgon blir det back to work för min del.

Lite bilder från promenaden på Skallberget:






















På äventyr i Haverdal

I tisdags åkte jag och Sebastian ner till min sommarstuga i Haverdal. Vi bytte om till badkläder direkt och gick ner till stranden (typ 200 meter ifrån stugan). Det var ganska stora vågor så vi kastade oss omkring i dem och hade superkul! Dock tog en våg tag i min vristlänk och slukade den. Inte hela världen i och för sig, det var en billig variant från Gekås. Men ändå. Sebbe tyckte det var roligt att kasta runt mig i vågorna också och jag flög runt som en liten vante, haha!

När vi kom upp på stranden för att torka oss:
Ida: Ser jag ut som en panda?
Sebbe: Panda?
Ida: Jaaa?
Sebbe: Nej, mer som en tiger antar jag.
Ida: Va? Vadå?
Sebbe: ...
Ida: Vad menar du?
Sebbe: Men du har ju en handduk med en stor tiger på.
Ida: Vad jag menade var om jag är svart under ögonen efter att ha doppat huvudet i vattnet...
Sebbe: Jaså, du menade så. Nej, det är du inte.

Väl tillbaka i stugan började vi bli hungriga. Så vi körde till affären och handlade och sedan köpte vi med oss pizza hem.

Vi slog oss ned på den solvarma altanen och åt pizzan direkt ur kartongen och drack öl, vin och cider.

Sedan råkade jag somna på soffan en stund innan vi såg film och myste.

Igår tog vi mysig sovmorgon och sedan frukost på altanen. Sen diskade Sebbe medan jag gjorde mig klar. Sedan begav vi oss mot stranden för sol och bad. Superhärligt var det och varmt i vattnet. Inte lika stora vågor idag dock, men härligt ändå som sagt.

Sen åt vi pizzarester, packade ihop oss, stängde stugan och körde till Tylösand. Där blev det äventyrsgolf och jag totalägde Sebbe. Äventyrsgolf är som minigolf fast med vattenhinder och sådant. Sen spelar man samtidigt på banan. Man har varsinn boll och turas om att slå. Skitkul är det! Vi blev som barn båda två och sprang runt barfota på banorna och skrattade och hejade på/ buade åt den andra. Mys!

Sedan körde vi hemåt.
Det var i alla fall två toppendagar tillsammans med min älskling.


Cola VS juice till frukost


Sebbe solar.
Här ser ni även tigerhandduken, haha!


Sebbe på näst sista banan på äventyrsgolfen i Tylösand.

Great monday

Efter morgonpromenad med Hassan, frukost och tidig lunch åkte jag och syster till stallet. Vi mötte Lina och Emma som kommer att ha hand om Luniman tillsammans med syster. Båda heter Emma så Lina bestämde sig för att döpa dem till Jöns (Jönsson) och Arvid (Arvidsson).
Vi gick upp i bergshagen och fikade och hade det mysigt. Lusen var också med såklart. Sen gick vi ner och fixade lite i stallet innan vi cyklade hemåt.

Jag och pappa körde ner en av bilarna till bilfirman och sen blev det en promenad med Hassan. Därefter hämtade Linnéa mig och så åkte vi till Kvantum och köpte varsin sallad och så sen vidare mot Läjet för romantisk middag för två. Vi satt på klipporna precis bredvid vattnet och åt och hade det bra.

Vi satt där i flera timmar och pratade och såg solen gå ner. Eller så gick den bara i moln nu när jag tänker efter, haha!

Härlig dag har det varit i alla fall.

Dålig bild på utsikten från bergshagen



Favorit i repris - Sätila

Precis som förra året firade vi Felicias födelsedag i hennes stuga i Sätila. Skillnaden var att vi detta året tagit körkort och själva kunde köra dit. Jag, Sebbe, Markus och Wiman åkte dit tillsammans. Jag körde. De var inte överförtjusta i min Housemusik så Markus, som för övrigt var världens bästa kartlärare och lugnet själv när jag for fram som en dåre, bytte skivan till One Direction. Så med nedvevade rutor och sjungandes på "You don't know you're beautiful" för fulla halsar bar det av mot Sätila.

Väl framme och parkerade (återigen tackar jag Markus för att dirigera mig när jag trodde jag skulle köra upp hela den stackars uppfarten framför stugan) (det lutade rätt rejält nämligen), hälsade vi på hela gänget.
Sen blev det lunch och så var festen i full gång. Vi åt supergod tårta med Daim och jordgubbar till efterrätt och sen blev det kubbspel (killarna förlorade i år igen så de fick diska). Musik, snack och god dricka på det - kunde inte bli mycket bättre.

Sen satte killarna igång grillen och det grillades allt från karré till lammkött. Gott! Sen måste tiden ha gått väldigt snabbt för därefter var det några som drog sig hemåt och resten av oss gick ner och kvällsbadade. Nåja, jag, Sebbe och Jakob badade. Wiman hade glömt badkläder och badade i kalsonger och klagade högljutt på det kalla vattnet. Resten tittade på eller badade fötterna.

När vi gick tillbaka till stugan hade det hunnit bli mörkt och lite kallt. Vi satte oss inne och lekte "Jag har aldrig". Vi var kanske inte jätteengagerade då vi alla börjat bli trötta trots att klockan bara var tio, men det var rätt kul ändå.
Sen skålade vi för Felicia vid tolvslaget och sen utförde Wiman sin årliga dans till "My heart will go on". I år med ännu mer inlevelse och känsla. Mycket vackert. Sen kröp jag upp i Sebbes knä, drack upp den sista cidern och gick sedan och lade mig.

Jag kröp ner på madrassen på golvet och Jakob låg i sängen bredvid. Just när jag somnat vaknade jag igen av att vad jag trodde var en mal, surrade förbi mitt öra. Med ett illtjut satte jag mig upp och Jakob tände lampan och frågade hur det var. "Äsch, det var nog bara en liten mal, du kan släcka igen. Det lät så högt rakt i mitt öra bara, haha!"
Men Jakob släckte inte utan vi började se oss om efter det lilla krypet. Just som vi skulle ge upp får jag syn på en jättegrej som måste varit någon slags nattfjäril (eller vad det nu kallas. Är knappast någon expert vad gäller insekter). Jakob fångade den i en mugg och släppte ut den genom fönstret. Pjuh!

Sen somnade jag om igen och vaknade en stund senare av att Sebbe sticker in huvudet och frågar var jag lagt tandkrämen. Viktig sak att bli väckt för liksom. Sedan kom han också och lade sig och Jakob tackade för att han inte tagit fel i mörkret och krypit ner hos honom i sängen istället för hos mig på golvet, haha!

Varmt var det kan jag tala om och jag tyckte det kändes som om vi inte sovit länge alls när de andra började skramla och greja i köket. Vi gick upp och satte oss med de andra och åt frukost ute i solen. Det visade sig då att klockan faktiskt började närma sig ett...

De flesta tog sina grejer och åkte hemåt, medan jag, Sebbe, Fanny, Anton, Wiman och Felicia började plocka iordning lite smått. Sedan gick vi ner till sjön och badade igen. Helt underbart!

Efter att ha myst nere vid vattnet ett tag packade även vi ihop våra saker och körde hem. Vi blev dock tvungna att stanna på Burger King och äta sen lunch då vi alla hunnit bli rejält hungriga.

Vi satt ute i solen och njöt av att ingen av oss hade någon tid att passa, maten och värmen.

Sedan släppte jag av dem en och en och åkte hem. Hassan blev överlycklig över att jag var hemma igen. Söte!
Tog ett dopp i poolen med mamma och pappa och åt grillad lax.

Sen hämtade jag hem syster och Olivia som varit på PS-musikalen och kvällspromenerade med Hassan.

Är helt slutkörd känner jag så ska bli skönt att sova nu. Hassan har redan hunnit somna.

Bild på utsikten över sjön sett ifrån stugan och så en bild på mig och Sebbe.

Back on his back

Idag är det en bra dag för idag har jag suttit på älskade Svartens rygg igen. För första gången sedan någon gång i maj tror jag. Underbar känsla!

Syster och Luniman var också med och de är så fina tillsammans. Så ja, förmiddagen spenderades i stallet och lite senare blev det lunch, promenad med Hassan och sen ytterligare en vända till stallet för utsläpp och mocking.

På kvällen åkte jag och Linnéa och handlade och köpte vin på systemet. Så nu är helgen räddad (skämt åsido).

Hur som helst, kvällspromenaden är avklarad och jag och Hassan höll på att kollapsa i värmen trots att klockan var över tio och det var mörkt ute. Nu har jag packat lite inför helgen och just nu är det sista minutenfix av naglarna.

Hoppas ni haft en bra dag i värmen!

Jag och min älskade Svarten. En av de fina bilderna Veronika tog förra veckan.

Holiday

Jag har semester och tydligen har jag tagit semester från bloggen också ser jag. Inte bra, inte bra. Kompenserar med att berätta allt jag gjort under dessa två veckor. Bara för att ni så gärna vill veta!

 

19 juli

Sista jobbdagen. Jag firade in semestern med en superrolig personalfest med två förfester innan det var dags för kusinernas releasefest på Majas. Med deras singel i handen, ett glas cider i den andra och en Arvidsson-T-shirt på kunde kvällen inte blivit mycket bättre.Tack!

 

20 juli

Jag och Lina förberedde stallfesten, handlade och gjorde sallader. På kvällen hade vi festen vi alla sett fram emot "JB the Reunion". På stallplanen stod bord och stolar och det grillades, lektes och pratades massor! En riktigt fin kväll var det och roligt att så många kunde komma. Som ni kanske kan lista ut av namnet JB the Reunion, hade vi bjudit in folk som haft häst uppstallad på JB förr också.

 

21 juli

Här trodde ni antagligen att Ida festat klart. Men icke! Efter att jag och Sofia städat upp spåren av gårdagens fest samt ätit upp överbliven pastasallad, åkte jag hem till Sebbe för att sedan vi sedan skulle gå vidare hem till Björn. Där blev det grillfest och kubbspel. Efter att ha tävlat i armbrytning med killarna (Sebbe, Björn, Simon, Rickard och Anders) samt blivit halvt uppäten av mygg, drog vi oss in för att se på film. "Upp" blev det. Vilken sjukt söt film! Så fort den var slut somnade jag som en sten bredvid Sebbe i soffan och vaknade inte förrän någon timma senare när Sebbe väckte mig och tyckte det var dags att vi gick hem.

 

22 juli

Efter denna helgen behövdes vila. Så sovmorgon var välbehövlig och sedan rörde vi oss inte många meter kan jag tala om. Varmt var det också. Vi åt tillsammans med Sebbes pappa och lite senare åkte jag och Linnéa till McDonalds och åt lite till. Sen blev det poolhäng hemma hos mig och sen följde Linnéa med till stallet. Vi borstade hästarna och jag putsade träns.

 

23 juli

Jag och Linnéa åt lunch på Sakura Thai och därefter gick vi runt i stan. Jag råkade spontanköpa ett par Jeffrey Campbellskor! Inte varje dag det händer. Men har man spanat in dem ett tag och sedan hittar dem på rea - då har man inte så mycket att fundera över längre.

På kvällen kom Veronika och Frank till stallet och fotograferade mig och hästarna. Eller ja, Veronika fotograferade och Frank fick agera hästskötare. Bilderna blev superfina!

 

24 juli

Jag och syster fikade hemma hos mormor och morfar och därefter åkte vi och släppte ut hästarna.

 

25 juli

Chilldag som spenderades i stallet hos hästarna.

 

26 juli

Svarten fick nya skor och sen tog vi en promenad. Syster och Luniman var också med. Hon ska börja ta hand om honom när Lina flyttat så hon lär just nu känna honom.

På kvällen blev det poolparty hos Simon. Grillat, god dricka och lite Super Smash på det. Najs!

 

27 juli

Well, denna kväll var fantastiskt rolig, knäpp och galen! Fest hos Kalle och jag går dit med Sebbe och Rickard. Här är lite av vad som hände: Dryckesspel, på tok för mycket dricka, shots, dödsås-shot (hoppas du lärt dig att det inte är värt det, Sebbe)!

Rickard och jag hade springtävling. Med en av varje sko. Det vill säga jag hade en av hans skor på ena foten och min egen, högklackade sko, på den andra. Rickard hade likadant. Och så sprang vi. Och min sko (som Rickard hade på sig) gick naturligtvis sönder. "Vad tror ni själva händer om Ida har storlek 36 och Rickard typ tio storlekar större?", sa Sebbe. Men vi lyssnade inte och ja. Därför gick det som det gick. Huvudsaken är att jag vann.

Jag och Marcus är festens största "House-fans" så vi valde musik. Vi fick en del protester, men Avicii ägde ändå.

Det var äckligt varmt i lägenheten och vid ett tillfälle när de flesta befann sig utomhus, förutom jag och några till, börjar killarna ta av sig sina tröjor. Jag ville ju inte vara sämre jag så jag gjorde detsamma...

Mycket seriöst snack med Kalle, liggandes bredvid varandra på en bilmotorhuv...

En 94:a (kille jag gått på samma dagis och skola som) började ragga på mig och plötsigt satt han i mitt knä...(???) Sebbe lyfte snällt ner honom och tja, ett tag därefter gick vi hemåt. Vi sa hejdå till Rickard och först då inser jag att vi fortfarande går omkring halvnakna!

Efter nattmat gick jag och Sebbe och lade oss vid fem på morgonen. Sick!

 

28 juli

Det kanske säger sig självt att vi mådde kass dagen efter. Men efter en halv eftermiddag, lite frukost och segande kom vi ut på en promenad.

Efter att ha grillat med familjen åkte jag till stallet och hoppades innerligt att ingen annan skulle vara där. Lägligt nog var både Ann och Jim där och jag fick snällt förklara att det bara blir mockning gjort idag. Jim red Rubin och jag tittade på en liten stund innan jag gick hem. Jim tyckte jag skulle kurera mig med pizza och film, haha! 

Hassan anlände och ganska snart därefter sov jag.

 

29 juli

Betydligt piggare - morgonpromenad med Hassan, frukost och sen stallet med syster. Lina visade och gick igenom Lunimans grejer för Emma och jag borstade Svarten och Rubin innan vi gick en liten promenad.

 

30 juli

Skjutsade syster till körskolan och när hon var klar där åkte vi till stan, shoppade och fikade. Mys!

 

31 juli

Dagen då Ida var mycket aktiv:

- Promenad 30 minuter med Hassan

- Cyklade till stallet

- Promenad med Svarten 30 minuter

- Ridtur på Rubin 40 minuter

- Mockade + cyklade hem

- Supergod lax och pastalunch med Linnéa i stan (okej, det hör inte till att vara aktiv, men äta bör man annars dör man)!

- Kvällspromenad/ / powerwalk/ löprunda/ hinderhoppning med Hassan 60 minuter

Well done Ida!

 

1 augusti

Heldag med syster. Efter morgonpromenad med Hassan cyklade jag och syster till stallet. Hon och Lina longerade Luniman och jag red Rubin. Vi sa hejdå till Sofia som åker på semeter idag. Sen lagade vi och åt lunch och efter dusch och så vidare, tog vi Hassan med oss tillbaka till stallet för att släppa ut hästarna och mocka. Vi gick hem igen och lämnade Hassan och åkte till Tre Toppar och åt glass.

Såååå där har ni romanen! ;)


RSS 2.0