Kvista

Efter jobbet åkte jag med Elina ut till stallet. Välbehövligt måste jag säga. Min hjärna behövde en liten paus. Till en början krävs det en vattenskrapa/gummiskrapa för att leta reda på själva hästen under all vinterpäls och man. Jag fick nästan ihop så mycket överbliven päls att jag hade kunnat "bygga" mig en hel islandshäst till! Nåja, nu ska vi inte överdriva.

Jag red Kvista och Elina red såklart sin häst, Sól. Jag tycker det är så himla svårt att känna om det är ren tölt, grisepass eller trav. Speciellt när Kvista fuskar och blandar gångarter lite hej vilt :P

Så i slutet av passet bytte vi hästar så att Elina kunde testa Kvista och sedan berätta för mig hur jag skulle bära mig åt. Det blev nästan en chock att sätta sig på Sól (barbacka), för hon kändes tusen gånger smalare än Kvista som är rejält överviktig. Sen bytte vi tillbaka och jag fick kläm på traven i alla fall. Alltid något :)

Det är alltså inte säkert att jag ska fortsätta rida denna sötnos, men en sak är säker. Ska jag fortsätta rida henne är det 100 kilo som ska bort från Miss Lurvpäls mage och rumpa. Så det så! ;)

Sushisöndag

Några bilder från idag:



Bild 1: Jag fick för mig att testa om det gick att göra en rosett i håret på syster. Det gick.
Bild 2: Sushi till kvällsmat <3
Bild 3: Första söndagen på flera månader som jag faktiskt inte masar omkring i pyjamas alternativt myskläder halva dagen. Sen att jag har matchat helsvart med vita mysuggs och färgglad blommig sjal är en helt annan sak ;)


Kvista & Fluga

Idag åkte jag och Elina till stallet där jag fick provrida fuxen Kvista och skäcken Fluga. Båda islandshästar såklart. De behöver gå ner i vikt ganska rejält båda två, men bortsett från att de var lite runda om magarna var de otroligt söta. Jag gillade Kvista bäst då hon var mjukare och mer "lättriden". Fluga var mindre och pigg men samtidigt ganska stel. Kanske inte så konstigt med tanke på att hon är 21 år. Så nu väntar jag på att ägaren ska ringa upp så att vi kan göra upp en plan angående båda två :)

Nu ska jag bege mig hem till Linnéa och äta hennes hemmagjorda thaimat och sedan drar vi vidare hem till Josefin. Ha en riktigt bra lördagskväll allihop! :D

Godi

Igår var det ett halvår sedan Gðdi lämnade jorden. Världens finaste häst. Jag trodde inte att det var möjligt att sakna någon så mycket.

Här är mina absoluta favoritbilder på honom och mig tillsammans.


























Det blev visst lite fler foton än vad jag hade tänkt mig...

Vi avslutar med en låt som av okänd anledning alltid får mig att tänka på de fina stunderna med Gðdi och som får tårarna att rinna.

Crazy day

Idag har jag haft en helgalen dag med Amanda på jobbet. Det började med att jag lyckades utlösa larmet på jobbet, Amanda totalknäckte sig och jag hade bara panik. Som tur var löste pappa problemet eftersom han skjutsade mig till jobbet.
Sen gick de första timmarna rätt bra och när vi sprang in en snabb sväng på Hajen för att köpa lunch till Amanda (samt lite choklad för att få energi), så står världens mest tröga tant framför oss i kassakön. "Jaa, då har jag scannat in mina varor", säger hon till tjejen i kassan. Samtidigt lägger hon upp alla sina varor på rullbandet. Jag och Amanda bara tittar på varandra och ger sedan tanten världens blick! Hon ser inget och är upptagen med att försöka förstå vad tjejen i kassan menar med att hon inte kan både scanna och betala i kassan. Efter trehundrasjuttiotusen år fattar tanten och jag och Amanda kan äntligen betala. Sedan blev eftermiddagen något oseriös...undrar om det kan bero på all chokladen vi åt? ;)

Sen gick jag till Kvantum för att köpa sallad. Jag trodde jag hade gott om tid på mig och skyndade mig därför inte speciellt mycket. Insåg snart att så var inte fallet. Jag fick springa till bussen, och hann med den med en marginal på två minuter, pjuh!

Precis när jag ska hoppa av sen, så kör pappa förbi. Nog för att det bara är typ 150 meter att gå för att komma hem, men ändå. Hade han sett mig hade jag lätt hoppat in i bilen x)

Ny häst på gång

Förra veckan hade jag min sista vecka som medryttare på Penny. Som tur är får jag åka dit ibland ändå även om jag inte kommer att ha fasta dagar längre (tack Annie och Julia ♥).

Igår fick jag förfrågan om att börja motionsrida en islandshäst som är till salu. Jag sa naturligtvis ja. Utan hästar är jag inte hel. Det bästa är att jag får komma tillbaka till ett stall där jag verkligen trivs och har Elina som sällskap (det var hon som gav mig erbjudandet). Nackdelen är att det är stallet där Gðdi stod innan han dog. Jag har inte varit där sedan jag sa hejdå till honom och när jag övningskörde förbi i höstas så kändes det enormt jobbigt.

Så det kan gå hur som helst. Det återstår att se på lördag då jag ska med Elina dit och hälsa på hennes häst Sól samt hästen jag eventuellt ska börja rida.

You're irreplaceable

It's a deal!

Idag bestämde jag och Amanda oss för att vi ska skaffa oss ett liv. Med det menas att vi ska bli duktiga och sitta i biblioteket (ingen av oss har varit där och tittat sedan de öppnade efter renoveringen), och plugga. Jag körkortsteori och hon matte B. Heja oss!

Min helg i bilder

Fredag
Linnéa hämtade mig på jobbet och efter att ha tankat, ätit lunch på McDonalds och gått några ärenden på stan (bland annat hämtat ut mitt nagellack), åkte vi hem till mig och åt och bakade denna utsökta choklad-kolapajen.


Lördag
Snöööö! :D
På kvällen firade vi Susanne som fyllde 35. Det blev massa god mat och dryck, tårta samt överblivna nyårsraketer till tolvslaget.








Söndag
En slappdag med bland annat nagelfixning. Hade inte hunnit måla överlack inför igårkväll så slängde bara på det lite snabbt för att det inte skulle förstöras alldeles på jobbet. Nästa gång ska jag givetvis måla fler lager så att det täcker bättre, men det hann jag inte med den här gången. Här ser ni i alla fall "Rainbow Connection" - tre lager.



Pink nails

Fixade systers naglar förra helgen. Hon har så himla bra naglar. Tunna, långa och jämna. Jag tycker att det är mycket roligare att måla och dekorera långa naglar, men själv trivs jag inte med att ha långa naglar. Då är det smidigt att kunna pynta och fixa någon annans :)

Beställt Rainbow Connection

Klickade nyss hem ett nytt nagellack. Rainbow Connection från The Muppets-kollektionen. Det tog ju slut så fort i affärerna, men hittade det på www.eleven.se.

Från den sidan kommer även mitt lack Last Friday Night samt en parfym (Britney Spears "Cosmic Radiance") och en ögonskuggspalett (Eleven 120 Colour "Ultra Shimmer") som jag fick i julklapp.

Med lite tur har jag regnbågsnaglar redan innan helgen! :D

Zorro

Jobbade bara till tolv idag också så det blev stallet en sväng idag med. Möttes av en glad stallkatt och två gosiga hästar. Båda kom på inkallningen och Zorro körde mulen i magen på mig och när jag kliade honom i pannan så somnade han med huvudet på min axel. Zorros huvud är lika stort som halva mig, så efter en halvtimma blev jag tvungen att peta lite på honom så att han skulle vakna. Kunde nästan inte känna min egen axel längre, haha!

Penny, som vanligtvis kommer på inkallning men gärna skippar gosandet, var tydligen på myshumör idag. Dock ville inte jag mysa med henne när jag upptäckte att hela hennes mule var täckt med hästskit och hon skulle prompt sätta mulen i ansiktet på mig. Nej tack, sa jag och föste bort henne. Hon fick nöja sig med att bli kliad på istället.

Tänk ändå vad hästar...eller ja, djur överhuvudtaget, kan få en att må bra dagar man inte riktigt känner sig på topp :)


Heja Roffe!

Rolf-Göran Bengtsson kammade hem Jerringpriset i Idrottsgalan 2012! Detta stavas U-N-D-E-R-B-A-R-T!!
I sånna här lägen spelar det ingen roll att jag är dressyrtjej. Klart man har sina favoriter inom hoppningen också och naturligtvis är Roffe en av dem :)


Bjuder på två bilder jag tog på Rolf-Göran Bengtsson och hästen Casall La Silla på Göteborg Horse Show 2011.

Avslutar inlägget med ett citat ur Roffes tal:
"Jag skulle gärna vilja prova att ta det där bragdguldet en gång, den som saknar fantasi har inga vingar."

Please don't take me for granted

Kort dag på jobbet idag, så åkte till stallet och myste med hästarna i hagen. Har inte varit där på en hel månad. Körde lite oseriös inkallning med både Penny och Zorro och båda kom glatt fram och gosade. Det gjorde även Gibbe, stallkatten. Han trodde nog att han var en hund för på tillbakavägen till stallet gick han "fot" och stannade när jag stannade och så vidare, haha!

Hemma lagade jag thaimat till familjen och nu har jag nyss beställt hem bilder från www.fujidirekt.se.


Två bilder på mig och Penny från 2010 som Veronika tagit.

Dazzling Ocean

Testade Dazzling Ocean från IsaDora. Köpte lacket i somras, men det har inte blivit att jag använt det. Målade tipparna snett med det och sedan glitterlacket "Last Friday Night" ovanpå. Bilderna gör inte glittret rättvisa (hur GÖR man egentligen för att få bra bilder på glitterlack)? :o


Nu inväntar jag Sebbe för att spendera söndagskvällen med honom :) Vad har ni för er?

Liten Ida

Man vet att man är kort när man står bland chipshyllorna på Kvantum och inser att man inte når chipssorten man vill ha, för att den står högst upp. Jag hann börja fundera på om jag skulle kunna klättra lite och sträcka mig så mycket jag bara kunde (det fattades typ tjugo centimeter). Som tur var slapp jag bestiga chipshyllan för jag var modig nog att fråga en lång farbror om hjälp. Hans fru klappade mig på armen och sa "jag vet hur du känner lilla vän".

Så jag fick chipsen till slut i alla fall :D

Fredag den trettonde

Ida, Amanda plus bilkörning = Fredag den trettonde-otur på hög nivå!
Eller njae, det var kanske lite överdrivet, men ibland förvånas jag över att våra chefer verkligen vågar sätta oss två i samma bil, med Amanda bakom ratten, en fredageftermiddag!

Här kommer i alla fall bilder på smågrejerna jag köpte på Gekås igår:


Nagellacket ska jag använda som baslack till  det blå glitterlacket jag hade på nyår (Last Friday Night från O.P.I). Det täcker inte så bra så ska se om det blir bättre om jag börjar lacka med detta :)


Forever alone @ Gekås

Var en sväng på Gekås med mamma efter jobbet. Helt öde! Nästan bara vi och typ hundra personer till. Gotta löv it!

Fick köpt en del småsaker och även ett par helt och hållet impulsköpta skor (typ UGGS) fick följa med mig hem.

Ni får bild på gekåsgrejerna imorgon och förresten, glöm inte hålla utkik på bloggen i helgen. Det lär nämligen dyka upp en kul nageldesign här.

Vi delade på dessa söta små bakelser idag i shoppingpausen :)

Time flies

Kort dag på jobbet idag. Fyra timmar. Tiden bara flyger iväg när jag och Amanda jobbar tillsammans (för er som inte vet så jobbade vi tillsammans på vårt sommarjobb 2010 och 2011 och nu har hon "flyttat" till stället där jag jobbar nu). Så det är hur kul som helst!
Så det blev alltså en ledig eftermiddag idag. Har städat lite och börjat göra ett album med de bästa bilderna från Spanien, Kreta, balen och studenten 2011. Fick även övningskört lite tillsammans med mamma. Det gick helt okej med tanke på att det var två månader sedan jag körde sist.

Idag blev det även bestämt att Hassan, hunden vi brukar passa, kommer hit i februari. Det ska bli jättemysigt! :)


Ni får två bilder på Hassan som är från februari 2011.

Today

Dagens humör: Glad, förvirrad, arg, förbannad - ja, allt på samma gång.
Dagens borde: Sova tidigt
Dagens mat: Kött, sås, potatis och gröna bönor (lunch) och gulaschsoppa med ungsbakat bröd (kvällsmat)
Dagens dryck: Saft
Dagens tv/film: Tänkte se en film innan läggdags, men har inte bestämt vilken ännu.
Dagens frisyr: Tofs (jobbet) utsläppt och oborstat (hemma)
Dagens klädsel: Jeansleggins, T-shirt och tröja (jobbet) och myskläder (hemma)
Dagens vill ha: Sushi, thaimat och sallad...(är det bara jag som tycker att jag verkar vara en smula förvirrad)?
Dagens bästa köp: Jag har inte köpt något alls idag.
Dagens önsketanke: Att livet var lite mer okomplicerat.
Dagens längtan: Flytta hemifrån (jag ser verkligen fram emot det alltså) :)
Dagens låt:
 Det får bli en låt för varje humör: Levels (glad), Tonight Tonight (förvirrad), Noise (arg) och Krossa alla fönster (förbannad).




Burger King

Filmkvällen igår slutade med Burger King för min och Linnéas del. Först åkte vi och köpte godis på Hajen alla tre och sedan såg vi på Bridesmaids hemma hos Josefin. När jag och Linnéa åkte därifrån vid typ 00.30 så sa jag att jag var hungrig så vi åkte till Burger King, haha!
Sen har ju jag och Linnéa en tendens att prata, prata och prata så det gjorde vi till klockan 03.30 typ xD



Idag är planen att städa mitt rum som er ut som ett mindre tredje världskrig. Vad har ni för er? :)

Life is good when you're around

Gårdagskvällen/ natten blev riktigt lyckad. Först bio (New Year's Eve), med tjejerna och därefter utgång. Sedan blev det fyllekäk med Veronika, Sandra och några killar. Jag åt kebab och Sandra ville tvunget ha kebab utan kebab (?) så det fick hon ;)

Idag vaknade jag och Sandra av att de ringde från hennes jobb och ville att hon skulle börja tidigare, så vi gick upp vid tolvtiden. (Känner att det inte går så bra att vända rätt på dygnet. På vardagarna är det upp och jobba vid sju som gäller och de senaste helgerna har jag gått och lagt mig vid fyratiden på morgonen...)

Idag har det i alla fall blivit en slappardag och nu väntar filmmys med Linnéa och Josefin :)

Några bilder från igår:



Julgransplundring

Jag och Sebbe tog sovmorgon idag. Inte direkt ovanligt, men så kan det bli om man har vänt på dygnet!
Nu ska jag, familjen och familj nummer två (även kallade grannar), ha julgransplundring. Det innebär i vårt hem att det hänger både det ena och det andra i granen. Godis för barn och godis för vuxna skulle man kunna säga. (Hm, undrar var jag hör hemma i för kategori)? ;)

Sen ska vi äta mat allihop också såklart och sen blir det bio och eventuellt utgång med tjejerna :)

Ha en riktigt bra kväll för det tänker jag ha!

Det får bli en bild på mig som togs på Teneriffa.


International Love

Sitter och lyssnar på International Love med Pitbull och Chris Brown. Riktigt bra tycker jag :)



Texten förklarar dessutom varifrån jag fick rubriken till gårdagens blogginlägg.

Nu blir det sängen, börjar jobba klockan sju imorgon. Godnatt!


You put it down like New York City, I never sleep, wild like Los Angeles

Idag är det exakt två år sedan jag fick min kamera :)
Bjuder på en bild som är tagen då.


Har sovit max två timmar i natt. Inte lätt att vända rätt på dygnet när man vaknar vid två på nyårsdagen och sedan börjar jobba klockan sju på morgonen dagen efter. Var hur trött som helst i natt, men kunde ändå inte sova. Hur går sånt ihop egentligen? Nu ska jag se ett avsnitt av Ponnyakuten och sedan sooooova!

Jag är lite avundsjuk på er som har jullov måste jag erkänna.


2012-01-01

Jag och Sandra vaknade vid tvåtiden, gick upp och åt frukost och gick sedan och lade oss igen xD
Sen blev det köttfondue med la familia.

Bilderna gör inte lacken rättvisa, men så här såg mina naglar ut igår :)

Last Friday Night, O.P.I

Nyår!

Började kvällen med att fixa mig här hemma tillsammans med Sandra. Sen åkte vi till Linns stuga på Getterön för tjejmiddag. Riktigt trevligt och massa god mat. Sedan drog jag, Sandra, Veronika och Linnéa vidare till fästningen för att se på fyverkerierna och skåla till tolvslaget. Efter detta hamnade vi på Black Pearl och efter lite kaos och omvägar kom vi till slut hem klockan 04.30 imorse! Riktigt kul var det i alla fall och tack till alla som gjorde kvällen/ natten så bra! ♥

Jag och Sandra - redo för paaaartyyyy!


Jag och Sandra blev riktigt imonerade av dukningen!


Meny 2011


Förrätt


Huvudrätt (man måste bara älska hur fint jag placerar maten på tallriken)!


Efterrätt


Mia, Therese, Moa, Erzana, Linnéa och Sandra


Tre små apor...


Glitter!


Sandra och jag


"Men åååh, mobilnördarna är i farten igen!"


"Jaaa meeen preeeciiis", ser det ut som om Linnéa säger här. Men jag kan även ha inbillat mig.


Therese, Moa och Erzana....OCH Sandras fingrar...


Naturtjejerna. Va? Ser ni inga blad, barr eller minsta skymt av bark? Inte jag heller faktiskt. Vad jag menar är nog att de gick natur. På gymnasiet alltså.


"Nu får vi skjuts in till stan om 45 minuter", meddelade Veronika mig. "Ojdå", sa jag och körde botten upp (nästan...eller inte) xD


Happy new year!







Gott nytt år!


Avslutar med några ord av Sandra Lind:
Okänd kille vid fästningen: Can I have your happy new years kiss?
Sandra: No...but maybe next year?
Ida: Hahahaha!

RSS 2.0