Please give me something to do

Måste erkänna att mitt liv är ganska ohändelserikt just nu. Jobbar hela dagarna och sen är jag bara hemma och segar. Pluggar lite teori och fortsätter den oändliga sorteringen av prylar på mitt rum. Som sagt, ganska trist, men hey, jag klagar inte! Det kan faktiskt vara rätt skönt att inte göra någonting alls ibland :)

Meeeeen okeeeej då, lite rastlös är jag allt!

Nu blir det film!

Slänger in en gammal bild (från 2009), på mig och bästavän. Bara för att hon kommer hem från Luleå idag! :D

Just nu: Övningskör

Passar på att göra ett snabbt inlägg medan jag väntar på att mamma ska komma tillbaka ut till bilen. Har jobbat och ridit idag och nu är jag ute och övningskör med mamma. Går kalas, dock fick mamma parkera bilen då det är riktigt trångt på parkeringsplatsen vi befinner oss på nu xD Så fort mamma kommer tillbaka ska jag köra hem, ta en dusch och sedan stupa i säng. Börjar nämligen klockan sju imorgon. Men jag ska inte klaga. Mycket jobb denna veckan blir ju också mycket pengar, eller hur? ;) Hoppas allt är bra med er! :)

Plankan

Svarten har varit ute på bete i en vecka nu och är redan tjock som en tunna.

Vad är det du säger matte!?
I'm sexy and I know it! I-i-i workooout!

(Snodde bilden från Annas facebook).

Hur som helst så skulle detta inlägg handla om min träning och inte om Svartens.
Jag har bestämt mig för att göra "plankan" en gång om dagen. Planka 30 sekunder - vila - Planka 30 sekunder - vila - Planka 30 sekunder. Klart! En gång om dagen alltså och eventuellt länga intervallerna lite längre fram. Vi får se hur det går, jag hatar nämligen att styrketräna, haha!

Anledningen till detta hurtiga beslut? Är det något jag behöver träna så är det magen. Ben och armar tränar jag genom ridningen och stallsysslorna. Tränar i och för sig magen också, men tycker inte att det känns tillräckligt. Ridningen ser jag ju inte som träning, utan gör det för att det är kul. Skulle aldrig få för mig att sätta min fot på ett gym eller fötterna i gympaskorna för att ge mig ut och springa - fy vad tråkigt!

(Jag är ju en sådan som helst gör sådant jag tycker är kul och skippar det jag tycker är tråkigt helt och hållet, hehe).

Så plankan blir något nytt för mig (som jag visserligen lär behöva hota/ tvinga/ muta mig själv till att göra).
Så får vi se sen om det ger resultat eller ej :)

Vem vet, jag kanske ska få Svarten till att göra plankan han också? ;)

Sunny sunday

Här kommer min helg i bilder!

Fredag
Kvällsmat på Sakura Thai med Sandra. Sen picknick vid fästningen med Sandrus, Emma, Sandra och hunden Fonzie.


Picknickoutfit och sminkning :)


Thaimat


Lite nyttigt - lite onyttigt - bra kombination


Fin utsikt


Emma och Sandra


Fonzie

Lördag
Var i sommarstugan i Haverdal hela dagen lång och firade mors dag en dag för tidigt. På kvällen fick jag köra halva vägen hem. Sen blev det thaimat (igen) och sen Eurovision Song Contest med Linnéa, Sandra, Malin och syster :)
Så sjukt najs att Loreen vann! :D

Tårta á la mamma och syster


Kyckling med jordnötssås

Söndag
Jag har städmani! Rensar och rensar, men känns som om mitt rum bara blir stökigare och stökigare istället...ja ja, någon gång blir jag väl klar hoppas jag.
Sen gick vi och kollade in grannarnas nya kök. Riktigt fint! Där lär ju jag hänga i sommar, haha!
Dessutom är altan nummer tre klar nu och poolen fylld med vatten. Sooommaaaaaar! :D
Sen blev det stallet och en ridtur på Svarten (som för övrigt börjar bli lite rund om magen efter att ha varit ute ett par nätter nu).

Grillade hamburgare med coleslaw.


Mot stallet!

Nu taggar jag hard work hela veckan! Ska försöka bli bättre på att lägga mig i tid också, haha wish me luck! ;)

Söndagsplaner

Hej på er! Har nyss firat Loreens seger i Eurovision Song Contest med lite frukost. Tittade ni också på Eurovision igår? :) Nu ska jag göra mig iordning, hänga tvätt och fortsätta storrensningen på mitt rum. I eftermiddag tänker jag pyssla i stallet och ta en ridtur. Givetvis ska jag blogga lite emellanåt. Fick höra av Linnéa och Sandra igår att det var dåligt uppdaterade om Littlelackoholics glamourösa liv ;) Ha nu en riktigt härlig dag i solen!

Purple polish

Jag har ju helt glömt bort att visa det fina lacket jag fick av Linnéa när jag fyllde år. Lacket är tåligt och håller länge, men är ändå lätt att tvätta bort. Hur bra som helst.

På översta bilden har jag lackat med tre lager och på den understa pimpade jag ringfingernageln med glitterlacket Rainbow Connection från OPI.


Mums!

Igår (tisdag) hade mina föräldrar 30-årig bröllopsdag. Jag och Emma överraskade med morotskaka när de kom hem på kvällen.


Och så kvällsmaten idag:


Schweiz - lördag 5 maj

Dagen började givetvis med sovmorgon ;)
Sen blev de spaghetti carbonara till frukost/ lunch. Gott!

Efter att ha fixat oss drog vi in till Baden för att gå mååånga trappor upp för att kolla på en ruin. Fin utsikt var det även om det var rätt så molnigt. Sen blev det lite shoppande och mat på McDonalds. Sandra blev sur för att ketchup inte var gratis så som det är här hemma, haha! ;D
Men det fick bli pommes utan ketchup och sedan begav vi oss hemåt igen. På kvällen var vi barnvakter åt tre små söta killar som bodde lite längre ner på vår gata :)

Vi åt pizza och födelsedagstårta som de hade bakat åt Danja. Sen kollade vi på The Simpsons tills det var dags att gå och lägga sig. När killarna somnat satte vi oss i soffan och läste. Eller ja, Sandra och Danja läste. Jag pluggade teori och sedan somnade jag xD
















På tredje bilden ser man Danjas skola i mitten.
Killarna Teeth (11 år), Stijn (9 år) och Oliver (6 år) har bott i Holland, Kuwait, Saudi Arabien samt Spanien. De talade därför diverse  olika språk och pratade perfekt engelska. Grymt söta och artiga var de i alla fall :)

Inför ESC

Nu sitter jag och tittar på Inför Eurovision Song Contest. Jag tror och hoppas att Sverige har en chans i år. När jag ser kvällens bidrag vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Gummorna från Ryssland alltså...bakar kakor på scen och sjunger "Party for everyone, come on and dance". Vart är världen eurovision på väg?
Kan inte påstå att jag gillade någon av låtarna, men de länder som har mest "trallvänliga" låtar är Runänien, Schweiz och Cypern.

Någon mer än jag som tänker kolla på Eurovision Song Contest på lördag? :)

Pretty in pink

Efter jobbet blev det lunch och shopping med Linnéa. Massa mys på det! Vi som ses nästan jämt annars, har inte träffats på över tre veckor nu. Så det blev massa tjejsnack såklart ;)

Insåg även att dagens shopping blev något rosa, haha!


Allt är från gina och ja, jag är fantastiskt unik som har den rosa bikinin därifrån. Jag menar ingen annan har ju likadan... ;)
Fast bikinin köpte jag förra veckan, men klänningen och bandeaun är från idag :)


Färdig med fas F

Wihoooo! Klarade nyss Fas F (Fas Fordon). Så nu är det "bara" repetitionerna och vägmärken och så kvar.

Glad_tjej.se :D

Körlektion 18

Körlektionen idag började bra. Jag fick köra mycket på eget initiativ vilket gick bra till en början, sedan tappade jag koncentrationen lite x) Fick i alla fall träna på att parkera och det gick bra. Inledde övningen med att göra en snygg parkering och sedan fortsatte jag med att backa och trixa för att backa in mellan två bilar. Måste tänka på min placering i rondeller! Det är så svårt att komma ihåg! Sen hann jag precis hem innan det började åska. Så fick vänta lite med att åka till stallet. Väl där blev det en ridtur på fina Svarten. Han var så duktig så. Red hem och hälsade på mamma och syster också :) Imorgon blir det jobb, lunch med Linnéa och sedan stallet. Svarten är inne sin sista natt inatt för imorgon blir det bete dygnet runt för hans del :)

It's summer!

Kan inte fatta att jag för en vecka sedan stod och hackade tänder i stallet för att jag frös så och slängde på Svarten ett fleecetäcke eftersom han var så blöt. Idag är det strålande sol och nästan hela 30 grader! :D

Jag jobbade bara förmiddagen idag så har varit hemma och pluggat lite teori sedan dess. Så tråkigt att vara allergisk eftersom mina ögon och min näsa bara rinner så fort jag är ute. Annars hade jag lätt suttit ute och pluggat idag.

Nu ska jag dock trotsa allergin och ha körlektion och därefter ska jag ta mig en ridtur på myseponnyn.

Vi hörs ikväll! :)

Det känns så tråkigt med mina bildlösa inlägg. Eftersom jag inte har så mycket nya bilder att visa så får det bli en bild som är exakt ett år gammal. Mamma och jag som övade på att göra balfrisyr :)

Städhelg

Oj vad det har städats denna helg!

Igår (lördag) gick jag och mamma upp tidigt och sedan övningskörde jag hela vägen till vår sommarstuga i Haverdal. Ett rådjur gömde sig bakom en "reflexstolpe" och jag såg den precis innan vi svischade förbi den i 90 km/h. Som tur var vände den och sprang in i skogen igen. Annars hade den varit rätt så mosad nu är jag rädd.

Vi vände uppochner på hela stugan och städade allt från golv till tak. Bokstavligen. Trots städande i tio timmar inklusive frukost, lunch och fikapaus hann vi inte städa varken kök eller toalett. Men resten blev skinande rent i alla fall.

Idag har städningen fortsatt, fast här hemma. På mitt rum.

Hoppas ni har hunnit vara ute i det fina vädret istället för att städa! :)

Snälla pensionärer

Övningskörde med pappa idag efter jobbet. Det gick riktigt bra och nu har jag även lärt mig hur man tankar bilen med gas :)

Dagens +: Lyckades göra en snygg parkering utanför gamla posten när pappa skulle göra ett ärende.

Dagens -: Vid stopplikt i motlut fick jag 27343943958495 kärringstopp på raken. Som tur är var vi långt ute i ingenstans och det var bara två bilar bakom. Han som stod längst bak körde om. Det kom ju inga andra bilar så det gjorde så mycket. När jag för femtioelfte gången försökte starta bilen kastade jag ett öga i backspegeln och såg att det givetvis var två pensionärer som sitter i den röda bilen bakom. Så tålmodiga och snälla så. Inget tutande, viftande, sura miner eller något sådant. Nej, det satt där tills jag långsamt rullade därifrån. Tack! Sån ska jag också bli när jag blir gammal ;)

Nu har jag nyss ätit trerätters middag á la mamma och druckit vin.

Hoppas ni får en riktigt bra helg allihop! :D


Ida ♥ Marabou jordgubb

Så skönt med en ledig dag idag! Har rensat lite på mitt rum, övningskört med mamma och ätit och druckit massa onyttigt. Som man ska en ledig dag helt enkelt.

Fick även klarat Fas C i körkortsteorin. På bara andra försöket! Lite duktigt av mig faktiskt. Speciellt med tanke på att det var många frågor om själva bilen, katalysatorer hit och dit som jag inte kan någonting alls om.

Jobb imorgon och sedan blir det ännu en lugn helg. Vet inte varför, men känner mig ovanligt trött hela tiden. Kan bero på pollenallergin...

Idag när jag och mamma handlade på Coop köpte vi med oss en Marabou jordgubb hem. Den är så god! Den får betyg lika god som Marabou mango. Jättegod alltså :)


Schweiz - fredag 4 maj

Danjas födelsedag! Hon fick dock ta sina cupcakes och gå till skolan ändå stackan. Jag och Sandra tog sovmorgon och sen en promenad. Vi lyckades (till min stora glädje och Sandras förskräckelse), hamna mitt i en dressyrtävling. Vi tittade en stund på läktaren och gick sedan hem och åt lunch.

Efter maten gick vi ut igen och det var rena sommarvärmen. Jag och Sandra började gå uppför de gröna kullarna och det slutade med att vi satt på en bänk med världens finaste utsikt!

Under tiden var Danja och hennes bror Micha på gymmet och svettades. När jag och Sandra kom hem, lade vi oss på varsin solstol på balkongen och bara chillade. Så härligt! Katten Souris var också med såklart :)

Sen blev det dusch och fix innan kvällsmaten som bestod av rösti och någon slags fläskfilégryta. Supergott! Tack till Micha som lagade den :)

På kvällen firade vi Danjas födelsedag tillsammans med hennes vänner i en lounge inne på Kunstgütli (en bar). Sen blev det nattbussen hem.





























We love Switzerland! ♥


The 90's

Var inte alls sugen på att cykla till stallet i spöregn tidigare idag. Men nu i efterhand är jag så glad att jag gjorde det för oj vad jag har skrattat! :D
Mockade, fixade mat och hö och hämtade in Svarten som glatt kom fram till mig när jag ropade på honom. Började borsta lite och sen kom Lina. Det regnade en del så vi tänkte bara borsta hästarna och sedan putsa lite på sadlarna och tränsen. När vi sedan borstat och flätat svansar så slutade det regna så vi bestämde oss för att ta en tur i alla fall.

Luniman (Linas häst) tappade en av sina gummiboots så Lina fick sitta av och sätta på det igen. Sen skojade vi halva ridturen om hur hon skulle lämna tillbaka dem och säga att hon ville ha ett par nya och att det borde vara öppet köp i 15 år (japp, bootsen är så gamla). Och så vidare och så vidare. Haha! Sjukt kul hade vi i alla fall, även om det är lite svårt att beskriva exakt vad det var som var så roligt :P


Så summan av kardemumman är att 90-talet var grymt helt enkelt!


Ny vecka - nya planer

Såhär ser min vecka ut hittills :)



Slutade jobbet tidigt idag så nu ska jag äta räkbaguette och plugga teori. Har körlektion om en vecka och tills dess är min plan att ha klarat av alla faserna i alla fall.
Sen blir det förhoppningsvis en ridtur på Svarten. Hoppas bara att det slutar blåsa och att det inte börjar regna igen.

Ha en bra dag! :)

Mina favviskillar ♥

Efter en go sovmorgon med favviskille nummer ett (Sebbe) så blev det hamburgare och överblivna marshmallows till frukost. Sedan begav vi oss mot stallet för att hälsa på favviskille nummer två (Svarten).

Red sedan i paddocken med Lina och Emma. Gick bra, kändes att jag inte har ridit på ett par veckor, haha!

Det är väl ungefär vad jag har hunnit med idag. Sovmorgonen blev nog lite väl lång tror jag ;)

Nu taggar jag ny härlig vecka! :D

Pssst! Jag tror att Sebbe i hemlighet satsar på att komma med i Hööks Hästsport katalogen ;)

Max Factor - Angel Nails

Testade ett nytt lack igår. Mitt guldiga lack från IsaDora börjar ta slut och det är ett av mina favoriter. Så jag köpte ett från Max Factor i likande färg. Angel Nails heter det.




Slänger in en bild på gårdagens outfit också. Köpte klänningen i Schweiz :)

Marshmallows ♥

Jag och Sebbe firade vår treårsdag med marshmallows doppade i choklad. Mums!
Vi åt även chokladhjärtan som jag köpte i Schweiz :)








3 år ♥

Idag har jag och Sebastian varit tillsammans i tre år ♥





Jag älskar dig

Schweiz - torsdag 3 maj

Time for school! In Switzerland! 07.30 började skolan och v tog bussen dit.
45 minuter psykologi, 10 minuter rast, 45 minuter psykologi, 10 minuter rast, 45 minuter psykologi, 10 minuter rast. Puh! Sen trodde jag det var dags för lunch. Det var det inte. 45 minuter historia, 10 minuter rast, 45 minuter engelska...TIME FOR LUNCH!
Trodde jag skulle svimma av hunger. Efter en kort lunch blev det dags för idrott. "Flashmob" stod på schemat. Kul men svårt när man inte kunde dansen från början. Vet ni inte vad Flashmob är, vilket inte jag hade en aning om förut, sök på youtube! :)

Efter idrotten var det dags för tyskalektion 2x45 minuter. Då somnade jag! Var dock inte ensam om att ta en tupplur där, haha!

Hemma blev det en powernap innan vi åt fajitas till kvällsmat. Sen bakade vi cupcakes kvällen lång :D


Fin utsikt från klassrummet, eller hur?
Danja och Sandra in action på historian :)




Det börjar löna sig att sätta kameran i händerna på Sandra. Kolla vilka fina bilder på katten hon har tagit! :D


Utsikt från balkongen



















Kylen full av cupcakes! :D


Schweiz - onsdag 2 maj

Dagen började med sovmorgon, frukost och dusch. Sedan begav vi oss ut på upptäcktsfärd!
När Danja sedan kom hem från skolan tog vi Bussen till Baden för att shoppa och gå på årets marknad. Hittade ett rosa linne med små volanger i en affär som hette Tally Weijl. Superfint!

På kvällen åkte vi till Mellingen för att kika på Danja när hon hade träning tillsammans med sin kör. Så sjukt duktiga var dom! :D


















Riskettan

Sitter just nu på körskolan och väntar på att riskettan ska börja. Sedan blir det lunch med päronen på stan :)

Schweiz - tisdag 1 maj

Sandras mamma skjutsade oss till Landvetter på morgonen och efter lite frukost flög vi till Frankfurt där vi bytte plan. Flög sedan till Zürich och blev upphämtade på flygplatsen av Danja med familj.

Sen åkte vi direkt till ett café och drack champagne, eller "prosecco" som de sa i Schweiz ;)
Sen åkte vi hem till Danja och åt kvällsmat och hade filmkväll.

Utsikt över Zürich


Champagne

Körlektion 17

Idag var det trafikljus som gällde på körlektionen. Tur att jag har ungefär lika lätt att stressa upp mig som Skalman i "Bamse". Det vill säga inte alls. Att köra klockan fyra på eftermiddagen borde klassas som rent livsfarligt. Det känns lite avancerat när det är bilkö från Lassabackarondellen fram till trafikljusen... Ni som bor i Varberg fattar vad jag menar. Som tur var gick allt bra och jag hoppas jag kan få tillfällen att sätta mig med teorin snart. Ligger långt efter med den! Nu taggar jag jobb klockan sju imorgon, tjohoo!

Hemma igen!

Hej på er!

Nu är jag hemma igen efter en fantastisk vecka i Schweiz. Jag har massor av bilder att visa er så tänkte göra ett inlägg om varje dag. De dyker upp här allt efter som. Måste bara välja ut de bästa bilderna först ;)

Nu är resväskan uppackad och jag ska bege mig mot körskolan för en lektion. Känns som om det var länge sedan sist!

Hej så länge!

RSS 2.0