December

Tittade flitigt på julkalenderns alla avsnitt, julmyste med familjen, stallkompisarna och Sebbe och julpyntade hos Svarten.

November

Jag höll på att slå knut på mig själv och stressade så att jag hade ont i magen i flera veckor. Tog en miniweekend i sommarstugan med Sebastian. Tog igen missad sömn och hade det mysigt en hel helg.

Sebastian lagar kvällsmat.

Oktober

Körkort!

September

Förutom sena kvällar i stallet, mys med vänner och pojkvän blev det även första personalfesten. Kräftskiva!

Augusti

Jag hade semester och hade två väldigt lugna veckor. Bland annat råkade jag få tråkiga biverkningar av min allergimedicin. Annars tog jag det mest lugnt och pysslade i stallet. Svarten blev halt.

Bilden är från en helg i Felicias stuga i Sätila. Robin och Sebbe på bild :)

Juli

Vet att det blir mycket hästbilder, men detta året har mestadels spenderats på jobbet och i stallet så därför verkar hästarna vara det enda jag fotogreferat.

I juli gjorde jag och Svarten oss fina på min första semesterdag och sen kom Annie och Julia och fotograferade oss.

Juni

Minns detta som en härlig sommarmånad med födelsedagsfirande för pokvännen, fester, sena kvällar med vännerna och massor av stalldagar.

Svarten och jag busade i gräspaddocken och Alexander höll i kameran.

Maj

Resan till Schweiz. Hade en av årets bästa veckor med Sandra och Danja.

April

Jag fyllde 20.

Mars

Hassan låg och solade på trappan

Februari

Herregud, jag höll ju nästan på att glömma!
Jag fick chansen att träffa Tobbe Larsson på Göteborg Horse Show. En av mina idoler och förebilder när det gäller hästhantering.

Februari

Jag flev fodervärd åt Svarten.

Januari

Jag invigde det nya året med mina kära vänner.

Sammanfattning av 2012

Jag måste nog sammanfatta år 2012 som ett dåligt fotoår. Året i sig har varit toppen, men såhär sista dagen på året tänkte jag lägga upp en bild per månad och se vad jag haft för mig. Jag hittar nästan inte en enda vettig bild eller bild som ni inte redan har sett.

Dessutom krånglar bilduppladdningen fortfarande så jag kan bara lägga upp en bild per inlägg. Så min tanke är att göra ett inlägg för varje månad.

Håll utkik här under dagen. Om all teknik vill sammarbeta så blir det tolv tidsinställda inlägg här idag.

Förvirrad

Jag och Veronika var ute på promenad nyss. Sååå kul att ses igen! :D

Hur som helst, kom nyss hem och trodde att klockan var 13.15, men inser att den bara är 12.15. Förvirrande! Oftast är det ju tvärtom att klockan är mycket mer än man trodde. Det lönar sig att inte sova halva dagen.

Nu ska jag fixa lite grejer inför imorgon, handla och åka till stallet.


Lördagsplaner

Det är en något rastlös Ida som sitter framför datorn just nu. Fyra dagars ledigt och har bara häst en av de dagarna eftersom Lovisa är hemma. Lite svårt att sitta still om man är van att både jobba och ha häst och vara i farten hela dagen.

Ikväll ska jag i alla fall hem till min efterlängtade Sandra och hennes syster. Vi ska äta pizza och bara mysa. Sen ska jag vidare hem till Sofia för att göra kolor och se på film tror jag. Blir en mycket bra kväll med andra ord :)

Imorgon ska jag träffa Veronika. Vi har inte setts sedan i somras så det blir superkul :D

Sedan ska jag handla lite grejor inför nyår och åka till stallet och pyssla om den halta.

Ha en bra lördagskväll alla, för det tänker jag ha! :D
Bild från nyårsafton 2011.

Baaaaaaas!

Testar min julkapp jag fick av mamma och pappa. En iPig. En högtalare som ser ut som en rosa gris, haha! Bäst är att den funkar via bluetooth så det är bara att starta en låt i mobilen eller på datorn. Dessutom kan man justera volymen genom att trycka på grisens öron xD Eller på en liten fjärrkontroll. Det går även att reglera basen, vilket passar mig bra som älskar housemusik.

Bild från google.

Juldagen och annandagen

Hade en jätterolig kväll igår med massor av trevligt sällskap och god dricka.

Bäst var att träffa Fanny och Björn igen. Har inte sett dem på flera månader. Vi förfestade i alla fall hos Fanny, forsatte sedan kvällen hos Tina innan vi begav oss mot stan. Köerna var superlånga och inträdena var skyhöga så jag och Sebbe gick hem och lade oss istället xD

Vaknade idag vid tvåtiden och när telefonen åter hade väckts till liv såg jag att både Lina och Sofia ringt mig och frågat om jag var vid liv. Just då kände jag mig mer död än levande måste jag erkänna.

Jag och Sebbe spenderade resten av eftermiddagen under en filt i soffan tittandes på tv.

Vi lyckades så småningom masa oss ut på en kort promenad och lite senare befann jag mig i stallet med Sofia. Till min förskräckelse insåg jag att jag suttit och fyllesmsat med henne igår. Stackarn! Den konversationen var inte helt okej alltså. Haha!

Snäll som hon är lilla Sofia, tryckte hon i mig godis för att jag skulle må bättre. Jag tog en bild för att lägga upp på instagram och frågade Sofia vad hon tyckte jag skulle skriva som bildtext.

"Skriv att du botar bakfulan med godis tillsammans med mig!"

Bakfulan Sofia? Mycket smart sagt!

Hur som helst, bättre bot mot bakfylla än lite godis med min fina vän och lite mys hos hästarna, finns nog inte :)
 
Nu borde jag verkligen sova (fast det känns som om jag nyss gick upp). Det blir jobb både imorgon och på fredag så bäst att sova lite innan. Godnatt!

Traditioner

Befinner mig just nu hemma hos mormor och morfar. Precis som varje år på juldagen har vi ätit kalkon.
Mormor inledde även någon gång i höstas en ny tradition. Att hälla ut läsk på golvet. Sist var det mitt glas med Sprite som hon råkade välta ut och idag välte min syster ut mitt glas med julmust. Bara väntar på vilken dryck som får åka här näst!

Vi ska strax fika och sedan ska jag köra hem och göra mig iordning inför ikväll. Det blir förfest hos Fanny och sedan utgång på det.

Hoppas ni också får en bra kväll! :)

God jul!

God jul på er! Hoppas ni haft en riktigt bra julafton med era nära och kära.

Av de få bilder som tagits idag, är detta den enda som tagits med mobilen. Kusin David kände för tomteluva strax före hemgång :)



Dan före dopparedan

Herre. Min. Get. Idag har jag hunnit med mycket!
Handlat hem ingredienser till julgodiset och sedan gjort fyra omgångar med chokladkola. Slagit in dem i celofanpåsar med fint rött snöre och en liten namnlapp på. En till varje häst i stallet. Sedan tog jag bilen till stallet i världens snöstorm och gav mina fina stallvänner varsin påse med kola. Det verkade vara mycket uppskattat :)

Sen pussade jag lite på min sjukling till häst som är väldigt otålig och trött på boxvila. Men imorgon får han komma ut igen :)

Sen var planen att köra/ gå hem till Sebbe, men han var så söt och ringde och sa att han var på väg till stallet. I snöstormen och allt! Hur gulligt?? :D

Vi sa god jul till alla i stallet, jag gav Lina en bamsekram och sen åkte jag och Sebastian hem. Det blev julmys, godis och julklappsbyte.
Sen gick vi ut i snöstormen på en kort promenad. Som tur var hade det lugnat sig lite.

Sen smakade jag på julmaten, gjorde lakritsfudge (som pappa ska få i julklapp), kokade knäck och städade mitt rum. Nu har jag precis fixat naglarna och ska strax sova. Har redan krypit ner i min nybäddade säng så jag lär somna som en stock!

Godnatt och god jul på er!

Jullov

Hej på er!Igår fick jag jullov. Säger vi. Ledighet som varar i hela fem dagar får faktiskt lov att kallas jullov tycker jag.Hur som helst firade jag detta med lite välbehövlig sömn.Idag skulle jag varit effektiv och allt sånt där man borde vara när det bara är två dagar kvar till julafton. Så blev det inte. Jag fick handlat lite ingredienser till julgodiset som jag ska göra imorgon. Sedan åkte jag med familjen och mormor till Halmstad för att hälsa på mammas morbror.När vi kom hem klädde jag och syster granen och därefter blev det julmys med världens bästa grannar <3Så imorgon lär jag ha fullt upp. Tanken är att hinna se julkalendern innan jag ska fara omkring som en virvelvind och försöka hinna klart allt innan det blir natt ;) Första bilden är kvällens efterrätt. Mjuk pepparkaka med frosting.Andra bilden är en dålig mobilbild på mig med min nya tröja på :)

Sjuk Svarten

Blev en hel eftermiddag hos veterinären idag. Bara själva undersökningen och behandlingen tog över två timmar. Men det är värt var enda minut och varenda krona (säger jag, som inte betalar)!Efter flera böjprov, bedövningar och springturer är det nu konstaterat att bäbis har kotled- och hovledsinflammation i vänster fram. Nu väntas 2-3 dagars boxvila (typ det värsta som finns), sjukhage (nummer två på listan av det värsta som finns) och korta promenader innan vi kan börja skritta honom igen. Så just nu känns det lite sådär. Inte på grund av att det går att rida. Det spelar mig ingen roll. Utan för att det är synd om det finaste jag har <3

Nytt skrittäcke

Svarten var busig och öppnade en av sina julklappar redan idag. En hel vecka för tidigt.
Men fin i sitt nya täcke, det blev han minsann! :D

God Jul världens finaste häst <3



Tredje advent

Vaknade tidigt, tittade på julkalendern och åt frukost. Sen körde jag hem till mormor och morfar för köttbullsrullning! Åt middag där och åkte sedan hem. Lite senare gjorde jag, mamma och syster julkorv och sen åkte jag till stallet och fixade lite :)

Imorgon börjar sista veckan före jul. Har hur mycket som helst att hinna med. Ska sätta fart imorgon med de sista julklapparna och inhandla lite annat smått och gott som kommer att behövas till mitt julgodis ;)

Just happy

Igår premiärjobbade jag och kusin Liza tillsammans för första gången. Vi har jobbat på samma jobb i över ett år, men eftersom vi inte haft körkort tidigare har vi inte kunnat köra iväg till kunderna själva. Så vi hade en rolig eftermiddag tillsammans :)

Efter jobbet skjutsade jag hem henne och skjutsade iväg mamma på kalas. Efter det körde jag mig själv till stallet, mockade och tog in Svarten. Sen hem för dusch och sen promenerade jag hem till Sebastian i kylan. Måste ha sett roligt ut för det var praktiskt taget bara näsan som stack ut ovanför halsduken. Hade klätt på mig flera lager kläder och det var inte ens tre minusgrader ute, haha!

Men jag har frysit konstant i två veckor nu så det var otroligt skönt att ha fredagsmys och sedan få sova bredvid min älskling igen :)

Idag tog vi en promenad och insåg att det snöat ännu mer under natten. Sen började det regna också. Så nu är det bara slask och snorhalt ute. Urs!

Sen åkte jag till stallet och pussade lite på Svarten. Han var sååå nöjd med att bli ompysslad och borstad på. Körde även lite lydnadsträning inne i stallet och han lyssnar otroligt bra. Räcker att jag står flera meter ifrån och ber honom flytta sig. Duktiga Svarten!

Ikväll har jag ätit god middag med familjen och ska gå och lägga mig ganska tidigt tänkte jag. Imorgon förmiddag ska jag hem till mormor och morfar och göra köttbullar. Precis som varje jul :)
Kan tilläggas att jag hittade bilden i en bortglömd mapp i datorn idag. Den är från 2009.

I tre delar

Dagens bästa var när Sofia håvade upp ett halvt bankkort ur jackfickan, får ur sig ett förvånat "men vad faan" och sedan lika förvånat plockar upp nästa halva. När hon håller ihop halvorna ser hon att det fattas en liten, liten del. Och mycket riktigt, även denna lilla flis av Visa-kortet finns i jackfickan. Sofia, hoppas du blir glad om du får ett superlim av mig i julklapp! ;)

12-12-12

Kände att jag måste uppdatera mest på grund av dagens fantastiska datum. Och för att jag och Sebbe firar 3 år och 7 månader idag. Och för att Lusen är en liten fis och värmer sig genom att ligga på den varma
gödselstacken fast det snöar...



Monday again

Bilen är nu hemma i tryggt förvar. Mamma skjutsade mig imorse så jag kunde ge hästarna och katten frukost. Fick pulsa/ jogga genom snön sista biten fram till stallet eftersom det fortfarande inte var plogat imorse.
Sen blev det jobb och när mamma körde mig till stallet nu ikväll var det plogat så kunde köra hem bilen när jag var klar i stallet :)

Veckan är fullproppad med saker att göra så jag lovar inte den bästa uppdateringen här. Men ni får en bild till från igår. Lina mockar och Boss (den prickiga hästen) tittar avundsjukt på allt julpynt ;)

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Min glittergirlang var tyvärr inte så lång som jag önskade, så jag fick lösa det som ni ser på bilden. Helt okej ändå.

Lite glitter runt boxskylten blev det också.

Eftersom jag fortfarande bara kan ladda upp en bild per inlägg får ni denna idag, så får ni se lite andra bilder från pyntningen en annan dag :)

På tal om att det inte alltid blir som man tänkt sig, så råkade jag köra fast med bilen i snödrivorna på grusvägen som leder fram till stallet...
Kom varken framåt eller bakåt eftersom jag gasat för att komma loss så hamnade utanför mina hjulspår. Annars hade jag kunnat backa tillbaka till gårdsplanen. Pappa fick komma till undsättning istället. Han fick loss den och kunde backa tillbaka den. Så nu står stackars bilen kvar vid stallet. Sjukt djupt med snö är det! ;o

Ja ja. Så kan det gå. Nu ska jag sova. Hästarna vill ha frukost imorgon så snälla mamma får köra mig halv sex. Sen jobb till fem och sen tillbaka till stallet. Full rulle hela dagen alltså. Godnatt!

Julpyntning i stallet

Nu bär det strax av mot stallet i detta eviga snöande. Julpyntning av Svartens box står på schemat.

Har redan tagit dit det mesta som kommer att behövas och bland annat grejerna på bilden. Det ni ser är ett skrittäcke, pälsglans och benreflexer till Svarten (hans julklapp så schhhh)! ;)

Ett bogskydd till Fibbla (inköp på Sofias order).

Glitter att pynta boxen med samt nya whiteboardpennor till stallets whiteboard.

Ni ska givetvis få se bild på när det är färdigpyntat! :D

Bad landing

God glögg, god mat och dricka på Harrys och härliga jobbarkompisar. Jag hade en bra kväll igår :)

Red dress med nagellacket "Bad Landing" från China Glaze. Juligt och fint :)

Taggar personalfest

Har varit så otroligt effektiv denna lördag. Varit i stallet en timma och nu är jag i full gång med att fixa mig inför personalfesten ikväll. Det var nog allt...

Har förresten hittat det perfekta nagellacket inför kvällens klänning :D

Ni får se imorgon!

Ha en bra lördagskväll alla!

Bad but beautiful

Det är nu jag borde hoppa jämfota av lycka som jag gör varje år när första snön faller. Istället känns det bara väldigt jobbigt med snö. Körde för första gången till jobbet i snö. Sjukt obehagligt! Inte blev det bättre nu i eftermiddags när en bil kör ut från en infart bara några meter framför mig och jag hann precis bromsa i tid. Idiot säger jag bara! Sen höll jag och Sofia (med en liten överdrift) på att bli överkörda av tåget. Det började blinka rött när jag hade mindre än tio meter kvar fram till själva spåret. Jag hann som tur var stanna.

Sen blev det plötsligt väldigt halt och bilen slirade lite hit och dit. Jag var livrädd.

Lite senare när jag är nästan hemma ser jag att en bil kört i diket. Bilen frmför mig stannar, en man kliver ut och går fram till bilen i diket. Ser hur han öpnnar bildörren på passargerarsidan, säger något, stänger bildörren och går sedan tillbaka till sin egen bil. Jag öppnar dörren och under dessa sekunder har ungefär alla läskiga tankar man kan tänka sig i samband med en trafikolycka, hunnit fara genom mitt huvud.

Mannen ser antagligen att jag inte vet vad jag ska göra när jag först öpnnar bildörren lite, sedan stänger den och sen öppnar den igen. Han går fram till mig och säger att det inte är någon fara med killen. Han har kört för fort men vägrar erkänna det och ville tydligen inte ha någon hjälp. Så mannen sa att jag kunde åka och han gjorde detsamma.

Så nu tänker jag bilstrejka imorgon. Det var nog med obehagliga upplevelser för idag så nu åker jag med mamma till jobbet imorgon. Blööööö på snöööö!
 
Bjuder på en bild från en vinterdag för två år sedan. Då tyckte jag att snö var toppen. Men inte idag.

2 december

Hästlediga söndagar är oftast tråkiga. Men för en gångs skull har jag varit lite effektiv och städat, julpyntat och tvättat stallkläder idag. Slagit in julklappar också så nu kan det få bli jul snart :D
Fast egentligen har jag massor kvar att fixa så tiden får inte gå FÖR fort ändå.

Nu tänker jag göra något jag inte har gjort på länge. Läsa en bok!

Här ser ni min minijulgran och julklappar under :)


1 december

Första december idag! Jag började dagen med en tur på stan tillsammans med mamma och sedan påbörjade jag julpyntning på mitt rum.

Sen åkte jag till stallet, tog in hästarna tillsammans med Sofia och sedan mötte vi upp Lina utanför Kvantum. Det inhandlades pizzaingredienser och sedan bar det av mot Lina och Stoffes mysiga lägenhet. Vi fixade iordning pizzan och tittade sedan på "Så mycket bättre" och lite annat. Massa mys, prat och skratt! :D
Och årets första julmust är nu drucken. Sååå gott!

Tack mina fina vänner för en supermysig kväll! <3





RSS 2.0