And for a moment you made the world stand still

Fredagsmyset igår avslutades med pannkakor och en rejäl dos socker klockan tre på natten! Sov i alla fall helt underbart gott och länge efter det. Det förtjänade jag, känns som om jag inte haft sovmorgon på evigheter.

Sen har jag städat lite och pluggat lite teori. Sebbe ligger tydligen långt före mig nu och det är ju inte så bra med tanke på att vi tävlar om vem som får körkort först.

Anyway, när jag tog min mobil innan för att slänga iväg ett sms till Sebbe insåg jag att det kunde bli aningen svårt. Hans mobil låg nämligen kvar bredvid min...haha! Så typiskt!

Bjuder på lite random bilder från igår kväll



Haha, gotta love bild nummer tre! xD

Fredagsmys

Nu blir det pizza och Let's Dance med syster och sen kommer Sebastian hit också :) Vad hittar ni på ikväll?

Fail

Dagens fail. Av Ida Arvidsson.

Får ett sms av min körlärare (som även är min pojkväns lärare), där det står att hon behöver få tag i Sebastian men att han inte svarar.
Jag skrev tillbaka till henne att jag skulle ringa till honom.

Sagt och gjort.

Inget svar på Sebbes mobil så ringde på hemnumret istället. Sebbe, hans bror och hans pappa låter exakt likadant när de svarar i telefon. Jag skojar inte. Deras röster låter identiska just i telefon.
Jag: Hej! Det är Ida. Är Sebbe där? Eller...är du Sebbe?
Han: Hej! Eh, jag ska hämta honom.
Jag inser att det inte är Sebbe och medan jag hör hur han ropar till Sebbe att jag är i telefon så börjar jag fnissa hysteriskt.

Kan tilläggas att mysteriet fortfarande inte är löst. Jag vet fortfarande inte vem av dem det var som svarade, haha!

Körlektion 11

Igår hade jag körlektion nummer elva. Gick finfint! Stadskörning verkar passa mig bra eftersom jag får köra låååångsamt då! ;)

Jag var helt slut och insåg att jag borde åkt direkt hem och lagt mig istället för att åka till stallet och träna horsemanship med pållen. Vilket jag naturligtvis inte gjorde. Åkte hem och sov alltså.

Jag cyklade hem från körskolan, när denna tanken poppade upp i geniet Idas huvud:
"Åhhh vad jag är trött på att cykla! Det ska bli såååå hiiimlaaa skööönt med körkort! Tänk, då kan jag ju ta bilen till körskolan...
Eh...ursäkta? Vad tänkte jag nu? Bilen till körskolan? Det är ju för sjutton då jag inte ska till körskolan mer!"
Bra där Ida!


There's something about the sunshine

Som ni antagligen har märkt är jag ganska dålig på att uppdatera bloggen på helgerna. Så jag gör ett bildinlägg med bilder från helgen :)


Vi överraskade mamma tillsammans med grannarna. Åkte stor taxi för åtta personer till John's Place och åt middag. Supermysigt och mamma blev jätteglad :D

Mormor och morfar kom hit och åt middag. Glömde helt bort att fota huvudrätten, men kan berätta att det var kyckling fylld med parmesanost och lufttorkad skinka, potatis och vitvinssås.
Här ser ni förrätt och efterrätt i alla fall:


Mums med hemmagjord passionfruktsglass!

På lördagskvällen serverade jag och syster på min bästa väns pappas 50-årsfest. Galet roligt hade vi :D

Kyckling nummer två. Minst lika god den!


Mina små vänner...


Nej, här var hon ju, min ännu bättre vän!


Lite lagom trötta sådär mitt i natten. Men snygga ändå såklart! ;)


Serverarfrisyren!

Vaken?

Om jag är vaken? Nästan. Jag måste verkligen sluta flänga runt såhär. Idag var första gången på flera veckor som jag bara kom hem efter jobbet och inte hade något som skulle göras. Så skönt! Fast det slutade ändå med att jag nu har börjat ta tag i röran på mitt rum...

Jag är nog inte bara en lackoholic, utan nu även en måste-ha-något-att-göra-hela-tiden-holic!

Just nu dunkar jag partymusik i lurarna. Stänger jag av den lär jag slockna på sekunden!


Grymt bra låt!

Körlektion 10

Började dagen klockan 05.45 för att gratulera mamma på födelsedagen med frukost på sängen och presenter.
Hon fick en temugg och ett påskte från Village och ett par Thomas Sabo-örhängen från Victorins.


Jobbade 07.00 - 15.30 och sen blev det teoriplugg på körskolan. Därefter hade jag körlektion. Fortsatte att köra i stan och det gick minst lika bra som igår. Känns härligt att det går framåt nu även om det är en bra bit kvar tills jag slipper köra omkring med övningskörningsskylt ;)

Sen hämtade pappa och syster mig och vi åkte till Granngården och köpte kraftfoder till Svarten.

Kraft Grund äter Svarten alltså. Jag vet att ni antecknar i smyg!

Sen lämnade de mig vid cykelaffären så att jag kunde hämta hem min cykel. Vilken lättnad att slippa köra omkring på min gamla cykel som jag får ont i ryggen av att cykla på. Så nu flyger jag fram igen. Eller ja...rullar betydligt snabbare än vad jag gjort den senaste veckan i alla fall.

Sen blev det stallet. Pappa körde dit fodret eftersom en 25-kilos säck antagligen hade orsakt ytterligare en punktering på min cykel. Så mockade boxen och borstare av den värsta leran på Svarten innan jag cyklade hem. Blev en snabbdusch och sedan smörgåstårta med min kära familj.

Tyvärr blev det ingen smarrig smörgåstårte-bild till bloggen. Var alldeles för hungrig för att gå och hämta mobilen. Sorry! Men alla har väl i och för sig sett en smörgåstårta förut...

Körlektion 9

Hej på er i blåsten! Jag kom nyss hem från körlektionen och råkade göra det stora misstaget att sätta mig ner. Nu orkar jag knappt resa på mig för att åka till stallet. Körlektionen gick riktigt bra idag. Påbörjade den fruktade stadskörningen och jag tycker att jag klarade det mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Så nu är jag grymt taggad på att köra imorgon igen! Nej, nu måste jag ta och cykla iväg till Svarten innan han undrar varför han inte får komma in. Hejdå!

Möss och tablettaskar

Jag är sämst på att ta bilder, men jag ska försöka bli bättre på det nu när det börjar bli fint väder :)

Idag blev det en ridtur med Lina efter jobbet. Vi utforskade en ny väg. Sen när Lina skulle sopa i stallet sa hon "Åh, jag trodde jag såg en mus! Tur att det inte var det. Jag hatar möss!". Strax efter det står vi och pratar medan jag mockar Svartens box och precis när Lina sagt hejdå och stängt dörren bakom sig, vad kilar då fortare än kvickt över stallgolvet om inte en liten mus!
Då insåg jag att jag under mina tio år som hästtjej, har jag varit i cirka åtta olika stall och aldrig sett en mus i stallet. Fascinerande!

Jag fick dessutom ett rikigt gott skratt innan Lina hann cykla hem. Hon berättade om när hon fick Luneman. Lina var tre år och när hennes pappa hade sagt "Jag har en överraskning till er barn!", hade Lina svarat "Jaa, är det en tablettask?" :D
Haha, så klockrent! Snacka om att hon måste blivit förvånad när överraskningen var en häst!

In the club nothing really matters

Började helgen med morgonfodring i lördags morse. Efter att ha sovit några timmar till gjorde jag klart Fas A i teorin och tog sedan en ridtur på Svarten. Det gick sådär. Han letade efter något att bli rädd för och när han fick syn på två små barn tog han till flykten. Eller ja, en liten bit i alla fall. Sedan taktade han hela vägen hem. Ja, ja. Det kan ju inte alltid bli som man har tänkt sig.

Kvällen spenderades i alla fall med världens bästa tjejer. Började med förfest och fix hemma hos Linnéa, därefter åkte vi ner till Campus och tittade när mina kusiner hade spelning. Riktigt bra var dom! Sen drog vi vidare till Oscars. Jag hade i alla fall en helgrym kväll. Dock slutade det hela med att jag och Linnéa krockade med varandra när vi cyklade hem på natten. Ingen jättesmäll direkt, men det räckte för att vi båda två, med cyklar och allt skulle landa på den blöta asfalten. Som tur var kom vi undan med lite skrapade handleder och en skrapad haka för Linnéas del.



Hos Linnéa den 20-åriga.


Duktiga David och Liza på Campus.


Jag och Linnéa på Oscars.

Idag har jag inte varit alltför pigg, men har i alla fall fått övningskört med pappa, ätit god söndagsmiddag och myst i stallet hos goseponnyn. Han var täckt av lera när jag hämtade in honom från hagen så han fick en ordentlig rykt och ett rent täcke på sig. När jag kom hem insåg jag att han satt den största mängden lera på mig. Både på kläder, händer och ansikte. Fint!

Förrätt


Huvudrätt


Efterrätt

Imorgon börjar jag jobba klockan nio och sedan ska jag en liten sväng till stan. Sist blir det stallet :)


Man vet att man är trött när...

Förresten, innan jag slocknar som en klubbad säl måste jag bara säga: Man vet att man är trött när klockan är ett på eftermiddagen och allt man kan tänka på är hur skönt det skulle vara att bara kunna lägga sig ner på kundens ryamatta och ta en powernap... Jag var farligt nära där en stund. Det måste erkännas.

Djuroman

Idag har jag befunnit mig på jobbet i hela tio timmar. Tänk att jag hade det så varje dag för bara tre månader sedan. Förstår verkligen inte hur jag överlevde. Nu är jag så trött att jag knappt orkar gå och borsta tänderna (eller pastiellerna som Sandra brukar säga).
Har träffat ovanligt många hundar på jobbet idag och när Elisabeth skulle beskriva för en kund hur djurtokig jag är, sa hon: "Jaså, så du funderar på att skaffa hund? Då kan du ju prata med Ida här. Hon gillar hundar. Och hästar. Och katter. Och kaniner. Och råttor...eller nej, vad var det nu igen du hade för djur förut? Ja, hur som helst, Ida är en riktig djuroman hon".

Så ja, nu vet ni det. Att jag är en djuroman alltså.

Godnatt!

Körlektion 8

Igår var jag överallt och ingenstans samtidigt:
06.40 - 07.00 Cykla till jobbet
07.00 - 12.30 Jobba
12.30 - 14.00 Cykla hem, äta lunch
14.00 - 15.00 Cykla till stallet, mocka och fixa mat
15.00 - 15.40 Cykla hem, byta om, gå till bussen
15.40 - 16.00 Buss till körskolan
16.00 - 16.50 Körlektion (Måste verkligen lära mig att växla ner innan jag kör igen efter att ha stått stilla på väg in i en rondell. Att starta på fyrans växel är alltså inget jag rekomenderar).
16.50 - 17.15 Powerwalk hem från körskolan
17.15 - 17.30 Mellanmål, byta om, cykla till stallet
17.30 - 19.30 Borsta, rida, borsta ponny
19.30 - 20.30 Kvällsmat, dusch
20.30 - 22.30 Cykla hem till Linnéa och överraska henne med presenter på 20-årsdagen! :D
23.00 Tröööött Idaaa!





Perfekt ponny och punka

Efter jobbet åkte jag till stallet (surprise)! Red dressyr i paddocken och var samtidigt sällskap åt Emilie och hennes ettåring, Miss Pyret.
Fina Svarten (som för övrigt var grå snarare än svart när jag hämtade in honom från hagen), var superduktig. Tränade avsaktningar och att han skulle svara på skänkelhjälperna direkt och inte sega igång. Galoppen fixade vi idag utan studs och hoppeliskutt. Fina prinsen!

På väg till stallet fick jag tyvärr punka, så pappa fick hämta mig och min hopplösa cykel. Så nu ska jag cykla till jobbet imorgon klockan 06.40 på min gamla cykel. Taggad? Självklart!


Körlektion 7

Efter att ha sovit alldeles för lite blev det jobb i cirka åtta timmar och sedan körlektion på det. När jag satte mig i bilen trodde jag nästan att jag skulle somna. Därför gick lektionen lite si sådär idag. Fick köra landsväg och det i sig gick väl bra. När vi sedan började närma oss körskolan igen slappnade jag antagligen av lite för mycket och höll nästan på att köra in i en refug, haha! Vi kan skylla det på trötthet och att jag sitter lite för nära ratten. En nackdel med att vara kort alltså!

Ikväll gjorde jag och syster bananmos/ bananmousse/ banangojs (kär efterrätt har många namn). Man mixar alltså banan, grädde och choklad. Efter att ha ätit denna, uppstod en mycket underlig konversation:
Mamma: Ida, har du ätit någon frukt idag? Eftersom du glömde bananen som låg på bänken, här hemma imorse.
Jag: Ja...nej...eller jo!
Mamma: Hur ska du ha det? Har du ätit frukt eller inte?
Jag: Räknas bananmoussen...?
Mamma: Suck!

Är det frukt så är det! Lite choklad och grädde i gör väl ingen skillnad?

<3

Fick nästan en söndag som följde min egenpåhittade söndagslag. Om man bortser från massagen då, men det var ju mitt eget fel eftersom jag hann somna innan Sebbe kom hit inatt. Har i alla fall hunnit med övningskörning, plugga teori och en ridtur. Städningen får tyvärr vänta till en annan dag...

Övningskörningen gick riktigt bra idag. Körde för första gången med vår vita volkswagen. Började med Fas A i förmiddags och hann göra halva. Svarten och jag red ut tillsammans med Lina och fjordingen Luneman. Tog en lugn tur med skritt och trav. Hade tänkt rida lite dressyr i paddocken sedan, men frös så hemskt och dessutom kändes Svarten riktigt fin så ville ju avsluta när det gick som bäst :)

Sötponnyn!

:)

Kvällen igår hos Lovisa var jättemysig, tack tjejer och killar! :D

Tanken var att Sebbe skulle kommit till mig igår kväll efter att han varit på fest. "Kom du hit när ni festat klart. Jag är hemma nu", smsade jag.
Hemma ja, och sovandes! Hade både vibration och ljud på, på mobilen, men vaknade såklart inte ändå. Halv sju imorse såg jag att Sebbe för ganska många timmar sedan, smsat och insett att jag somnat. Sorry honey! ;)

Idag taggar jag körkortsteori, övningskörning, städning och ridning :)

Gårdagens outfit. Dock är tröjan egentligen korallfärgad, men det var lite mörkt när bilden togs.


Tanken var att ha en matchande sminkning, men det blev lite ljust när sminket väl var klar. Färgen såg ut att passa perfekt i paletten, men icke!

På rymmen

Hej!
Jag tror att jag har vant mig vid att bara sova sju timmar per natt för imorse vaknade jag före nio och kunde inte somna om. Så jag tvingade upp syster och lät henne slava runt med dammsugaren i hela huset. Själv gick jag loss med trasa och spray så nu är det rent och fint i familjen Arvidssons palats :)

Sen blev det stallet en sväng. Hörde ljudet av hovar på gårdsplanen och en tjej kikar in i stallet och säger att en häst är lös. Förstod med en gång att Desteny rymt. Igen. Så jag sprang med ut och fick se två andra ryttare som hade lyckats fånga henne. Som tur var fick jag in henne i hagen igen utan alltför stora protester.

Nu har jag i alla fall fixat mig och väntar på att Emma ska komma och hämta mig. Sen bär det av mot Lovisa :)

Ha en bra kväll allihop!

Svarten

Bilderna från i lördags :)

















Körlektion 6

Dagens körlektion gick bra. Fick träna på vad man ska tänka på före korsningar och bilens placering i korsningar bland annat. Nu sitter jag och lyssnar på musik och väljer ut de bästa bilderna som pappa tog på mig och Svarten i lördags :)

De kommer upp i ett inlägg om en stund, men först tänkte jag tipsa om en bra låt som verkligen får mig på bra humör:


Första mobilbloggen!

Hejsan! Jag sitter just nu på mammas jobb och äter sallad och dricker cola. (Ska man vara nyttig måste man ju ha något onyttigt till)! ;)
Ska strax promenera till körskolan för att ha körlektion.
Förresten så är detta första gången jag mobilbloggar. Det har inte fungerat innan, men nu laddade jag ner Firefox-appen och loggade in på blogg.se via den. Jättesmidigt!

Nu ska jag gå, men vi hörs ikväll. Då ska jag lägga upp bilderna på Svarten tänkte jag:-)

Hej så länge!

Söndagslagen

Jag ska införa en ny lag. Den ska heta söndagslagen. Lagen innefattar att man får en lång sovmorgon, vaknar upp bredvid den man älskar, myser och får massage och fotmassage. Sedan äter man frukost och bara chillar innan det är dags för söndagslunch. Därefter åker man till stallet och rider en timma i paddocken på finaste ponnyn. Allt går superbra och ponny är så duktig så. Sedan fix i stallet och sedan hem för en välbehövlig dusch och kvällsmat.

Japp, så ska varje söndag se ut från och med nu. Det är lag på det! ;)

Mernz

Ett litet smakprov från igår:



Hey I'm superman!

Eller ja, superwoman kanske. I alla fall är det vad min hjärna verkar tro att jag är. Jag undrade lite vad jag höll på med när jag gick upp klockan sex imorse för att cykla till stallet och morgonfodra hästarna. En lördag!
Som tur var piggnade jag till när jag väl kom ut.

Sen åkte jag hem och sov en timma till innan jag begav mig mot stan för frukost med Gabriella. Hon åker till Ghana imorgon, så ville passa på att säga hejdå :)

Nu har jag nyss ätit systers couscous med kasslersås och ska strax bege mig till stallet igen. Pappa kommer även förbi och fotograferar lite. Så snart får ni se hur fin han är, Svarten :D

Mot stallet! Klockan 06.10.


Frukost med Gabriella.

RSS 2.0