Slutkörd.nu

Började dagen med att skjutsa syster till körskolan och därefter körde jag vidare mot jobbet. Efter tio timmars jobb är jag nu helt slut och har i skrivandets stund sjunkit ner på en köksstol framför "Halv åtta hos mig".
Men innan sängen kallar, väntar kvällsmat, tankning av bil och kvällsfodringen i stallet.

Eftersom detta är ett mobilinlägg får det bli en bild som finns på mobilen. Tog en på Svarten och Luniman igår när de delade på en påse hö :)





Köpt på Svensk Ridsport

Från Svensk Ridsport (i torsdags):
Ridstövlar (Mountain Horse - Supreme High Rider) och ett rött John Whitakerschabrak. Fick en Mountain Horse-halsduk med i påsen också :)

Köpt på Hööks

Från Hööks (köpt i onsdags):
Ridbyxor, hoodtröja samt grimma från JH Collection.

Om tre timmar...

Om tre timmar ska jag befinna mig hemma hos Josefin på fest. Innan dess ska jag ha duschat, sminkat mig, fixat håret och ätit. Klockan är över fyra om jag har precis fixat naglarna klart. Wish me luck!
Bild från min instagram. Heter idizzzen där för er som vill följa mig :)

Moooot Kungsbacka!

Det blev mat på Invito. Pasta med räkor, kräftor och sparris. Mums!

Sen en vända till systemet med Linnéa och sen gick vi till Kicks och köpte nya mascaror, haha!

Skjutsade hem Linnéa och har sedan jag kom hem försökt ringa Lina typ en gång varannan minut! Först nu har jag fått tag i henne så hon, jag och Sofia drar till Kungsbacka och gör Sveriges Ridsport (hästsportbutik) ikväll! :D

Blir superkul! Väntar nu på att Sofia ska komma hit och sen hämtar Lina oss för avfärd. Taggad? Ohja! :D

Därför får ni se gårdagens inköp i helgen istället. Hinner inte fota nu :)


Hungrig!

Nu har jag jobbat klart för dagen och inväntar Linnéa och Josefin. Vet inte vad vi ska äta ännu, men känner jag oss rätt så blir det thaimat.

Min utsikt just nu:



Underbar ledig dag

Började min lediga dag med en go sovmorgon och åt sedan äggröra till frukost. Standard om man heter Ida och har gott om tid! ;)
Sen åkte jag till stan och tog foto till mitt körkort. Sorgligt att jag ska behöva stå ut med det i hela tio år alltså, för bra blev det då inte!

Hämtade ut en bok åt mamma på biblioteket och hälsade på min farbror som hastigast. Såg även min lillasyster som var ute och övningskörde två gånger, haha!

Efter att ha ätit lunch i rasande fart hämtade min jobbarkompis Irén upp mig och så åkte vi vill IKEA. Vi shoppade lite småsaker och fikade. Sedan blev det Hööks innan vi åkte hem. Hittade inte allt jag skulle ha, men får försöka internetbeställa det när det finns i lager (vilket det skulle göra inom ett par dagar). Köpte i alla fall ridbyxorna och hoodtröjan från JH Collection samt en grimma av samma märke till Svarten.

Åkte till stallet vid sextiden och mockade och flummade med Lina, haha! Sen kom Sofia och trion var samlad. Vi red ut och fick även sällskap av Lisa och Isabella. Fem ryttare ute i mörkret alltså. Hästarna var pigga och det gick undan om man säger så...roligt var det i alla fall! :D

Imorgon blir det jobb fram till lunch och sedan mat i stan med Linnéa och Josefin. Lite dricka inför helgen ska inhandlas också.

Bilder på dagens inköp dyker upp här inom kort!

Härlig ridtur

Idag red jag ut med Alexander på cykel som sällskap. Länge sedan det gick såhär bra.

Oftast när jag rider ut ensam så får Svarten gå lite som han vill och jag jobbar honom inte särskillt mycket. Rider jag ut med Sofia och Lina jobbar jag honom verkligen inte, haha! Då blir det mycket skritt på långa tyglar och en väldans massa prat ;D

Men idag så! Jises vad fin han var! Körde tempoväxlingar och varierad steglängd i alla gångarterna och han skötte sig super. Lyssnade på minsta lilla hjälp och var väldigt fokuserad för en gångs skull. I vanliga fall brukar han mest gå och spana in saker i omgivningen. Ska bli bättre på detta med att rida ordentligt när jag rider ut för känslan efter en sån här ridtur är oslagbar!

Vart tog tiden vägen?

Kul att jag skrev ett långt mobilinlägg igår och så laggade telefonhelv*tet och inlägget publicerades aldrig. Så här får ni en kort version av gårdagens icke-publicerade inlägg:

Igår var jag i stallet mellan 12.45 och 20.45. I åtta timmar alltså. Vad jag gjorde?
- Mockade och fixade mat
- Skurade foderhinkar, lock och vattenhinken
- Städade i skåpet där jag förvarar täcken
- Vadade i geggan för att fylla på vatten i hagen
- Fångade in rymd häst (Malma) och fixade staketet där hon smitit ut
- Borstade och pysslade med Svarten och red sedan.
- Pratade med Sofia och Lina medan de borstade/ friserade sina hästar

Hade i och för sig planerat att ha en lång fixardag i stallet utan stress och jodå, nog lyckades jag allt!

Ridpasset gick för övrigt super. Red ut en halvtimma som uppvärmning och lät honom sedan rulla på i galopp några varv i paddocken som avslut. Rätt kravlöst, men koncentrerade mig på att få fina galoppfattningar och min sits.

Hemma igen

Sådär, har nu hunnit jobba klart för dagen, ätit lunch och ska strax bege mig mot stallet. Tänkte försöka städa och putsa lite på tränsen och så. Får se vad som hinns med, tänkte ju rida också :)

Godmorgon

Godmorgon på er!

Förstår om ni undrar vad jag gör uppe och bloggar såhär tidigt. Jag har ju morgonfodringen i stallet på måndagar och går därför upp strax efter halv sex på morgonen. Så nu är hästarna färdigmatade jag jag ska strax fixa frukost till mig själv.

Blev söndagsmys med Sebbe igår.

Vaknade någon gång mitt i natten och insåg att jag hade glömt öppna fönstret. Att sova två på mitt rum utan att öppna fönstret = Kokhett.
Så gick och öppnade det och somnade sedan om. När alarmet sedan ringde och jag stack armen utanför täcket för att stänga av, insåg jag att jag frös så jag skakade! ;o

Använde Sebbe som element och var snart upptinad igen. Vi gick upp och körde direkt till stallet och gav hästarna mat.

En lite kul grej som hände när vi satte oss i bilen:
Sebbe: Övningskör-skylten...
Ida: Mm...men jag har ju körkort.
Sebbe: Jo, jag vet det, men skylten sitter uppe.
Ida: Den är där bak ja, i bagaget.
Sebbe: Men nej, den sitter uppe. Du kanske inte borde köra iväg med den uppsatt?
Ida: Jaaaahaaaaaaa! Du menar sååå, hehe! Tror Emma övningskörde igår. Jag ska ta bort den.

Min hjärna hade inte vaknat ännu. Okej?
Ovisad failbild på mig och Sebbe. Så kan det bli om en är lång och en är kort helt enkelt.
 
Nu: Frukost och sedan jobbet några timmar.

JH Collection

Mamma och jag satt och tittade i ett reklamblad från Hööks som kommit med posten.

Jag: Mamma, detta är min önskelista till jul...
Mamma: Hela reklambladet? Alltihop?
Jag: Njaae, inte riktigt allt kanske, men nästan.
Mamma: Behöver du verkligen nya tröjor?
Jag: Jaa, men då kan jag ju slänga mina gamla, slitna...
Mamma: Mm...
Jag: Och du? Svarten önskar sig det här schabraket i julklapp.
Mamma: Då får vi hoppas att Svarten har en snäll matte...

Vad jag hoppas? Att jultomten tycker att jag har varit vääääldigt snäll i år ;)

Mina favoriter ur reklambladet:

Finally Friday!

Är helt slut efter denna vecka. Jobbat över 40 timmar och varit i stallet varje dag. Lägg till stress, dåliga matvanor och för lite sömn till detta. Inte konstigt att kroppen har börjat strejka på lite olika sätt.

Så denna helgen blir det "rehab" ;)
Vila, myspys och häst i lite mindre dos än vanligt eftersom Lovisa är hemma över helgen och tar hand om Svarten.

Förutom jobbet idag blev det lite mer handling på Coop och sedan lagade jag thaimat till familjen.

Just nu roar jag mig att lyssna på låtar som jag gillade för över fyra år sedan, haha! Ledtråd? Jonas Brothers xD

Roligare kan man alltså ha en fredagkväll. Var egentligen bjuden på fest med killarna till deras gamla klasskompisar, men känner att det blir lite väl bra att avsluta denna stressiga vecka med alkohol.

Hade helst av allt bara krypit ihop på hästryggen och tagit en sväng med hästen och sedan tjatat hål i huvudet på Sofia och Lina. Precis som jag brukar, haha! ;)

Nu ska jag sluta tjata och gå och lägga mig. Räkna inte med att jag kommer uträtta något vettigt före klockan 12.00 imorgon!

Oct. 18, 2012

Som vanligt har jag flängt runt som en galning idag. Först på jobbet i tio timmar och sedan körde jag hem och plockade upp syster. Vi åkte och handlade och därefter åkte vi och Alexander till stallet. Lät dem borsta Svarten medan jag mockade. Tack till Sofia också som tog in Svarten åt mig eftersom jag inte var i stallet förän vid åtta :)

Ringde Hanna också och sa att jag kunde ta kvällsfodringen eftersom jag ändå var i stallet. Var så stressad att jag sa fel saker flera gånger i telefonen under den ynka minut som vi pratade :P

Jag ser verkligen fram emot en lugn helg. Påsarna/ hålorna under mina ögon påminner mer och mer om de djupaste stup man kan tänka sig...

Tagga fredag imorgon då! :D

Trött men glad

Gårdagen var mer eller mindre värdelös, men dagen idag blev desto bättre. Körde för första gången bil till jobbet och fick sedan en påse choklad från "Sanna Smaker" av en kund.
Sedan gick jag mest och längtade efter att det skulle bli kväll så att jag och Sofia kunde rida ut som vi bestämt. Efterlängtade Lina smsade vid lunchtid och berättade att hon fått högsta betyg på artikeln som jag gav respons på förra veckan. Så himla roligt! Blev verkligen glad för hennes skull. Hon frågade när jag skulle till stallet så vi bestämde tid och så.
Så idag var supertrion återförenade. Över en vecka sedan sist.

Vi hade så himla roligt. Prat, skratt, mys med hästarna och sedan skrittade vi ut en sväng som uppvärmning. Efter det blev det lite trav och galopp i paddocken. Så himla härligt att få galoppera igen! Inte kunnat göra det sedan Svarten blev halt i slutet av juli! :o
Han skötte sig finfint så jag är mer än nöjd med min fina ponny idag :)

Oct. 16, 2012

Det är så härligt när man vaknar och hela kroppen skriker att man av olika anledningar inte borde kliva upp. Helt slut i hela kroppen och lika trött som vanligt. Efter nio och en halv timma på jobbet och några timmar i stallet med min goa hjälpreda Alexander, lever jag fortfarande. Rätt otroligt ändå att det går när dagen börjar så kasst.
Jag och Alexander körde dessutom BMWn till stallet :)
Och jag hittade en groda som var klämd i stalldörren. Djurvän i all ära, men överlät utskyfflandet åt Alexander...
Vet dock inte hur det gick med den, men den hoppade i alla fall iväg.

Nu är det dusch och sömn som väntar. Börjar klockan sju imorgon.


Hektisk helg

Vad Ida har gjort i helgen:
- I fredags skjutsade jag pappa till Varberg Norra så att han kunde hämta hem den andra bilen. Sedan körde jag ensam till stallet. Första åkturen själv alltså.

- Syster fyllde år i fredags och eftersom jag började jobba 07.00 var jag uppe strax före klockan sex för att gratulera henne...efter på tok för lite sömn.

- Jag spenderade mer än sju timmar i stallet på lördagen. Trimmade gräs och klippte taggbuskar längs med en av hagarna, red i ösregn, mockade åt Svarten, Mattis och Fibbla. Fixade mat åt de två förstnämnda och sopade.

- Pappa behövde bilen så han åkte till stallet och bytte med mig. Körde alltså hem hans jobbarbil. Lätt lastbil med automatväxel. Liiiiiten Ida i stooooor bil!
 
- Hämtade upp Linnéa på kvällen och vi åkte till stallet och tog in Svarten, Mattis, Fibbla och Nisse. Sen hem till Linnéa för tacomys.

- Körde hem vid ettiden och sov sedan fyra ynka timmar innan jag åkte och gav hästarna frukost. Sedan sov jag fyra timmar till innan det var dags att fira Emma igen. Denna gången med med mormor och morfar.

- Skjutsade hem mormor och morfar, köpte kattmat och tankade bilen med gas.

- Åkte till stallet med Alexander. Vi fyllde på vattenkaren i hagen (en hel del lera att ta sig igenom för att komma fram med skottkärran). Borstade Svarten och fixade lite annat som tillhör de vardagliga stallsysslorna.

Vad Ida borde ha gjort i helgen:
- Sovit

- Städat

- Ätit
Alexander och Svarten tidigare idag :)

Rena rama födelsedagen

Jag har helt klart världens bästa familj, grannar, vänner och mormor och morfar.

Jag är nu en hel blomrabatt, tre påsar Ahlgrens bilar, ett halsband, tusen kronor och en dikt, rikare.

Och sist men inte minst körkortet då.

Firade med en åktur i grannarnas automatväxlade BMW tillsammans med Susanne.
Sedan blev det thaimat med la familia :)

Ska försöka berätta bättre om körkortstagandet en annan dag, men nu måste jag läsa igenom Linas uppsats och sedan sova.

I did it!

KÖRKORT!! :D

Stallmöte

Idag blev jag bortskämd rejält i stallet. Jag blev lite sen till min och Sofias planerade ridtur då jag var tvungen att övningsköra med pappa medan det fortfarande var ljust ute. Jag lovar er, att backa runt hörn är rätt hopplöst när det är mörkt ute...

När jag kom till stallet hade Sofia tagit in båda hästarna och gjort dem redo för ridtur. Bara att sadla, tränsa och sitta upp. Vi red i typ 45 minuter och det blåste ganska ordentligt. Det gick i alla fall bra och sen fick Svarten gå ut i hagen medan vi hade stallmöte. Så gott som hela gänget var samlat. Vi pratade om lite olika saker och nu gäller det att ta tag i sådant som måste bli färdigt innan december. Jag tror vi kan fixa det! :)

Sen hjälptes jag och Sofia åt att mocka och hon gjorde Svartens mat. Som sagt, vilken lyx!
Hatar att stressa i stallet så då är det skönt att få lite hjälp. Tack så jättemycket världens bästa Sofia! <3

Svarten fick komma in i sin box och sedan hjälpte jag Lina att kvällsfodra innan hon körde mig hem.

Sofia tog en tjusig bild på Luniman och Lina och mig och Svarten igår. Som vanligt har jag snott den från http://sofialennerkvist.blogg.se ;)
 
Nu: Sleepmode on

Fullt ös medvetslös!

Min vecka ser ut ungefär såhär. Jobbar hela dagar onsdag - fredag så då får Svarten vila tror jag. Sen ska jag ta hand om Annas häst två dagar också medan hon är bortrest.

 
Så det är fullt ös medvetslös som gäller. Man blir så gott som medvetslös ibland när man prioriterar annat istället för att äta och sova.
Så jag vågar inte lova att jag kommer uppdatera så flitigt här under veckan. Men jag gör ett försök såklart! Allt för er! ;D
Nu kör vi!

Trött Ida taggar ridning

Hej på er!

Har överlevt mer än halva dagen i alla fall. Är trött som en jag vet inte vad. Efter att ha gett hästarna frukost gick jag och lade mig igen. Det ska jag inte göra om för det var sjukt svårt att ta sig upp ur den varma goa sängen.

Nu har jag i alla fall jobbat och haft körlektion. Hade gott om tid innan körlektionen så gick en sväng på stan. Fick köpt en halsduk, vantar, knästrumpor och en ny ögonfransböjare.

Ska äta någon form av mellanmål nu och sedan åka och mocka. Sen är tanken att övningsköra lite med pappa och sedan rida en sväng innan det är dags för stallmöte klockan 19.00.

Sen tänker jag sova! :)

Hungrig häst!

Red i sjukhusskogen med Lina och Sofia. Fint med alla höstlöven på träden.
Både vi och hästarna tyckte det var hur mysigt som helst.
Om ni har tur så snor jag bild från Sofias blogg sedan och slänger in här, mohaha! ;D

Ni får nöja er med en bild på en hungrig Svarten sålänge!
 
Nu ska jag sova för imorgon (om sju timmar) väntar morgonfodring i stallet, sen jobb och körlektion på det. Lite senare förhoppningsvis även lite bilkörning med pappa och sedan tillbaka till stallet för ridning, mockning samt stallmöte. Pjuh! Tur jag är gjord av stål ;)

Nomad?

Till min stora glädje ska vi inom en snar framtid göra om i ett av våra badrum. Mindre roligt kanske att det är nödvändigt på grund av en vattenläcka. Allra minst roligt (haha, konstigt ordval), är att vi nu måste trängas fyra personer i familjens minsta badrum varje dag...i minst två månader!!

Jag vet inte hur det ska gå och jag funderar starkt på att bli nomad under denna tid. Så bli inte orolig om jag plötsligt står utanför din dörr med en handduk i ena handen och en necessär i den andra och vill låna badrummet ett par dagar! ;)

Kräftskiva

Igårkväll hade jag, familjen och grannarna kräftskiva. Sjukt mysigt att sitta i deras nybyggda (nåja, det blev klart någon gång i början av sommaren) uterum och äta när det var helt kolsvart utanför.

Tog inga bilder alls, men bjuder på en random sommarbild jag tog i Haverdal.

 
Förresten, jag skulle testa om bilduppladdningen fortfarande krånglade, men idag fungerade den igen! :D
Därav förra inlägget med alla hästbilder.

Ridtur i höstsolen med de bästa

Igår blev det en härlig ridtur med Sofia, Lina och Linnea i höstsolen. Lycka!
 
De fyra sista bilderna snodde jag av Sofia (http://sofialennerkvist.blogg.se/).
Det är så svårt att ta kort från hästryggen när man inte kan hålla kameran stilla. Sofia lyckades dock betydligt bättre med det! :)
 

Torsdagens osamarbetsvilliga inlägg

Vilken dag! Började med att cykla till jobbet i en helt makalös regnskur. Trots att regnkläderna läckt in överallt och jag såg ut som om någon hällt en hel swimmingpool över mig, var jag på riktigt bra humör.

Jobbade fram till lunch och sedan åkte jag förbi min farbror en sväng och därefter inhandlade jag en rad födelsedagspresenter till lillasyster :)

Träffade Gabriella så blev en del prat. Vi har inte setts på jättelänge! Köpte med mig sushi hem också så det fick bli dagens lunch.

När jag var nästan hemma höll jag på att krocka med en som bor på vår gata. Vi hann båda bromsa cyklarna i tid (ca två meter från varandra) och passerade sedan varandra i väldigt låg fart. Sen gled min cykel snyggt på en hög nyklippt, blött gräs och vips så låg jag på marken! Mycket tjusigt med blött gräs över halva Ida vill jag lova!
Hon som jag nästan krockade med stannade och kollade så allt gick bra. Så snällt! :)

Det gjorde det och även om jag kommer få två blåmärken på benet så har jag inte skrapat mig någonstans alls! Lyckat fall med andra ord.

Sen blev det ridtur med Sofia.
Svarten vaccinerades idag så vi tog det rätt lugnt. Travade en del och det tyckte både jag och Svarten var superhärligt. Snart ska vi nog vara igång som vanligt igen om inte hältan fortsätter spöka.
Jag och världens bästa ponny! <3

Godmorgon

Vad hände med helgbloggandet?
Det blev ingen tid för datorn och därför tänkte jag nu slå två flugor i en smäll och fixa lite inlägg och samtidigt få i mig frukost.

Det stinker fortfarande kräftspad i köket och det finns gränser för vad en som inte gillar att äta frukost, tål.

Därför ser det ut såhär just nu:

Mot stallet med Lina!

Internet var inte samarbetsvilligt igår så därför blev det inget blogginlägg igår. Ska försöka ladda upp det ikväll istället.
Nu inväntar jag Lina och sen blir det stallet! :D

Barfota på Granngården

Efter jobbet övningskörde jag med pappa till Granngården. Köpte nya gummistövlar (inte de som var på rean dock, som jag hade planerat att köpa från början), utan ett par fodrade istället.

Jag hade bara stövelstrumpor (väldigt tunna ridstrumpor) på mig och därför var det svårt att känna om stöveln satt bra.
"Sätt båda strumporna på en och samma fot", sa pappa.
Sagt och gjort. Med stövel på ena foten och ingenting alls på den andra, gick jag omkring bland hyllorna i affären, haha!

Köpte även foder till lille ponnyn. Sedan körde jag till stallet och lämnade säcken med foder. Eller ja, pappa gjorde. Jag orkade inte bära in den eftersom den väger ca 25 kilo xD

Sen blev det mockning och prat med Lina och Sofia. Är som vanligt evigt tacksam för att jag har dem som vänner. Idag gjorde de mig dessutom extra glad genom att berätta att jag alltid är positiv och förhöjer tillvaron i stallet. Finaste vännerna <3

Såg nyss att Frida smsat mig och sa att hon åker till Luleå imorgon. Det hade jag helt glömt bort! Så nu blir det stallet imorgon med. Lika bra det. Får abstinens annars ;)
Tretornstövlar till mig och KRAFT GROOV 60 till Svarten.

Paket från Hööks

Titta vad som hade kommit på posten idag. Mitt regnställ från Hööks.

Nu får det regna hur mycket det vill för nu är jag vattentålig igen!

Kväll i stallet

Blev en lång dag på jobbet och sprang sedan omkring här hemma med pastasleven i ena handen och klädde på mig ridkläderna med den andra. Är övertygad om att det såg väldigt smidigt och graciöst ut ;)
Sen blev det ridtur med Sofia. Vi slapp i alla fall regnet idag med undantag från när vi skulle ta in hästarna före ridturen. Då kom det världens skur som varade de få minuter det tog oss att ta in hästarna. Blött blev det.
Sen blev det mockning och kvällsfodring. Fick hjälp av världens bästa Sofia. Tack igen! <3
Tänk, för bara lite mer än ett halvår sedan kände vi knappt varandra. Hade bara hejat på varandra ibland på ridskolan ibland och det är ju flera år sedan. Sofia flyttade till stallet i början av juli och sedan dess har vi träffats nästan varje dag.

Vatten i skon

Idag utser jag mig själv till dagens klantigaste.

Cyklade nämligen hem från stallet förut utan mina nycklar. I samma stund som jag parkerat och skulle låsa cykeln, insåg jag att de låg kvar i skåpet i stallet. Som tur var körde pappa mig tillbaka så att jag slapp cykla tillbaka i regnet.

När vi ändå är inne på ämnet - tror ni inte jag lyckades hälla vatten i min egen stövel när jag och Sofia skulle fylla vattenkaret ute i hagen? Jodå, det gjorde jag så bra så...

Förresten, det var inte mina stövlar, utan mammas. Lånade dom eftersom mina egna läcker in. Ännu bättre!

Innan jag lyckades med ovanstående grejer chillade jag och Sofia med hästarna.
Jag satte mig framför Svarten och lutade mig mot hans framben. Mys!
På bilden till vänster ser ni Svarten underifrån. Huvudet alltså. Till höger har vi Sofia och Fibbla.

RSS 2.0