Rena och fina

Mina fina skitgrisar äter mellanmål och väntar på att jag ska mocka klart. Sedan blir det borstning för hela slanten!



Tittat på lägenhet

Efter en något snurrig jobbdag åkte jag och tittade på en lägenhet jag blivit erbjuden. En mysig vindsvåning med både för- och nackdelar. Jag har dock bestämt mig för att tacka nej till den, men är ändå väldigt glad att jag blev tillfrågad :)

Sen blev det stallet och promenad med hästarna och bästa stallkompisarna <3

Måste säga att den dagen jag väl flyttar hemifrån kommer jag att sakna att bli serverad mammas goda mat. Och efterrätter! Se här vad jag nyss fick! Bananmousse! :D



Vart tog helgen vägen?

Efter en helg fylld av hästar, ridning, Gekås med Sofia, mys och god mat med efterlängtade vänner, hämtning av hö till Svarten, fixande med det nya badrummet och ett evigt stressande känner jag mig inte utvilad någonstans. Men det är måndag imorgon i alla fall så det är bara att ta nya tag och se fram emot nästa helg (som förhoppningsvis blir lite mindre fartfylld). Har i alla fall hunnit med mycket och bortsett från stressen har helgen trots allt varit väldigt bra :)

Nu blir det sängen och Lina och jag har bildat en pakt. När alarmet ringer imorgon ska hon stiga upp direkt och jag får snooza i max tio minuter. På så vis får vi mer sömn har vi räknat ut. Natti!


Bild på mina fina vänner <3

Frukt var det här!

Kom nyss hem från stallet och höll på att snubbla över den här:


Frågade mamma varför det stod en hel hink med frukt på golvet. Fick till svar att det är hälsovecka på Coop...

Såååå jag antar att jag måste börja äta frukt nu...

Kvällstur

Blev en kvällstur med hästarna och bästa Lina. Så tacksam över att jag har dig!
Ridturen var välbehövlig. Både för stressad Ida och uttråkad Svarten :)

Gammal bild på Svarten



Lite gnäll

Om jag säger att dagens höjdpunkt var när jag och pappa var i stallet och kvällsfodrade hästarna, klappade dem och myste med stallkatten, då förstår ni att min dag inte har varit varken rolig eller händelserik.

Fick nyss reda på att min kompis flyttar ett år till Japan i höst. Givetvis är jag jätteglad för hans skull och att han blev antagen. Men ändå. Japan är rätt långt bort :/

Ska sova redan nu och hoppas på att morgondagen blir bättre.

Over and out.

Råtta

Stallkatten Lusen gör sitt jobb minsann.
Stackars råtta!



Veterinärbesök #3

Veterinärbesöket ledde egentligen ingen vart. Vi valde att låta honom vila och skrittas i sex veckor till då en ny behandling inte med all säkerhet skulle leda till förbättring, enligt veterinären.

Så vi får se hur det går det här. Regina hade med sig fika så medan vi väntade på att det skulle bli vår tur åt vi saffranslängd och jag drack julmust. Fick nästan julkänsla igen, haha!

Sen tog jag en powernap på hemvägen i bilen för att orka mocka båda boxarna ;)

Nu: Sleepmode on!



Jaha och nu då?

Linnéa och jag hade melodifestival/ filmkväll igår. Vi lagade god mat och tog en kvällspromenad med Hassan också.

Idag är Ida lite tröttich, men har varit duktig och promenerat hunden, mockat båda boxarna och ja, nu sitter jag här. Sysslolös.

Eftersom det sällan händer ska jag unna mig att se en film tror jag. Senare blir det städning eftersom Hassan åker hem i eftermiddag och ikväll blir det longering av Svarten och lite ridning i ridhuset på Rubin.

Men klockan är liksom inte ens halv två...man blir så effektiv av att ha hund. Vid denna tiden på en söndag brukar jag fortfarande gå runt i pyjamas liksom...

Glad alla hjärtans dag

Hoppas ni haft en jättemysig dag med dem som betyder mest för er :)

Jag har jobbat, varit en sväng i stallet, ätit god kvällsmat med familjen och slutligen myst med Sebbe. Det blev en över två timmar lång promenad med Hassan också. Sebbe busade upp honom så han blev helt tokig. Jag åkte efter honom på all snön, hängandes som en liten vante i kopplet! Haha!

Inte fotat något speciellt idag mer än mina hjärtepresenter. Kan visa bild en annan dag, men så länge får ni dagens naglar:



Aktiv.se

Förutom jobb och mockning av båda boxarna har jag idag promenerat med hunden i sammanlagt 90 minuter och promenerat Rubin i 40 minuter. Jag fick sällskap av min efterlängtade Lina och hennes Luniman också :D

Den stora fördelen med djur - allsidig träning! ;)

Well done fröken Arvidsson!

Förresten, jag möttes av synen på bilden idag efter jobbet när jag skulle köra hem...himla tur att det går att backa alltså...

Vad tror ni?

Har vi för stor hund eller för litet köksbord?


It's Monday!

Där fick jag för att jag delade med mig om hur glad jag var igår.

Svarten stämplade mig på tårna idag av misstag när jag höll på att brodda honom. Malma hade noll respekt idag och höll på att springa rakt över mig två gånger när jag skulle ta in henne (den hästen och jag är inte vänner kan jag meddela).
Sen tog Rubins tålamod slut när vi tränade lydnad och han gick in i boxen innan jag hunnit säga " varsågod". I övrigt vill jag inte påstå att det hänt något särskilt.

Är det måndag eller?

Som tur var vägde kvällspromenaden med Alexander och hunden upp allt det dåliga :)

Hassan visar er hur han ser ut när det är middagslur under bordet som gäller



Santos i strut

Sebbes katt har råkat i slagsmål och har opererats. Nu måste han gå omkring med tratt stackarn :(



Glad Ida

Idag känner jag mig sådär tokigt galet glad och kär!
Jag och Sebbe såg filmen "Terrible bosses" och sedan en till komedi som jag inte minns namnet på. Idag blev det mysig sovmorgon och sedan mat. Vi åt hjortstek, gott!

Sen roade vi oss med att titta på Youtubeklipp på sådan musik vi lyssnade på när vi var små, haha!

Sen åkte jag hem, åt lite mera och åkte till stallet. Efter de vanliga sysslorna så som mockning och fixa höpåsar, tog jag och Sofia med oss Fibbla och Rubin till manegen och red där. Ann och Jim var med och tittade också. Superkul hade vi i alla fall! Sen fick Jim rida Rubin lite och Sofia tvingade upp mig på Fibbla. Slumpade runt som en liten vante kan jag meddela!

Ni får en bild på Rubin också eftersom han också fått ny grimma :)



Myslördag

Började dagen med morgonpromenad med Hassan. Sen gjorde jag frukost till mamma och pappa. Äggröra med bacon <3

Sen blev det lite städning innan stallet. Mockade och städade Rubins skåp. Gosade med Svarten och provade hans nya grimma.

Om en liten stund drar jag hem till pojkvänen :)

Ha en mysig lördag alla!



Fredagsmys a la Ida

Jobbade förmiddagen och sedan blev det en sväng till Gekås med världens bästa Linnéa. Vi köpte en del smågrejer och jag köpte massor av saker på hästavdelningen också. Mest nödvändigheter till Rubin men lite till Svarten också såklart.
Sen blev det mellanlandning hemma där efterlängtade Hassan väntade. Han har inte varit hos oss på ett helt år så det är supermysigt att han ska vara här hela veckan nu. Men han har blivit väldigt tjock efter operationen tyvärr. Men lika söt ändå såklart!
Sen mockade jag åt Svarten som fick vila idag också. Istället red jag Rubin i manegen tillsammans med Sofia och Fibbla. Det gick kalas! Kom på hur jag på bästa sätt får honom att gå i ren tölt och så galopperade jag honom för första gången också. Superroligt!

Grymt bra start på helgen med andra ord!

Bjuder på en bild från Gekås som Linnéa tog



Att sova är överskattat

Det blev sent igår. Har varit riktigt slarvig med att gå och lägga mig i tid denna veckan. Inte så konstigt kanske med tanke på all överskottsenergi jag haft på kvällarna. Konstigt nog med tanke på att det är full rulle från morgon till kväll som gäller för mig. Varje dag.

Vi hade i alla fall en mysig kväll igår och imorse vaknade vi ju inte allt för pigga. Glömde dessutom tvätta bort sminket igår vilket ledde till att jag knappt kunde öppna ögonen imorse. Lat som jag är orkade jag ju inte tvätta bort det imorse heller utan har jobbat åtta timmar med gårdagens smink vilket ledde till ett väldigt irriterat öga. Ja, bara högerögat led av detta tydligen. Så, nu när ni antecknat detta kan vi konstatera att det har varit en mycket trött Ida som tappert tagit sig igenom denna dagen också.

Imorgon kommer Hassan (hunden vi brukar passa ibland). Så nu blir det inga fler sovmornar de nätter jag sover hemma den kommande veckan!

Tagga fredag med jobb, Gekås, hund och ridpass imorgon då! :D

Ska sluta svamla och sova nu istället. Godnatt!

Gammal bild på Hassan



Feb. 06, 2013

I telefon tidigare idag:

Jag ringde Sebbe, men fick inget svar. Skrev ett sms och bad honom ringa upp.

När jag hunnit mocka och ta in Svarten var jag just på väg att ta in häst nummer två, Mattis. Då ringer telefonen. Samtidigt som jag leder ut hästen och stänger grinden, svarar jag:

Ida: Hej! Vad gör du?
Sebbe: Hej! Jag är i affären. Letar efter mandelmassan...
Ida: Åh, gott! Oj, vänta det är halt.
Sebbe: Ja, gott! Va? Är mandelmassa halt?
Ida: Aahgh, gå försiktigt!
Sebbe: ???
Ida: Mattis! GÅ FÖRSIKTIGT!
Sebbe: Vad gör du egentligen?
Ida: Leder in en häst. Hon har massa snö under hovarna och det är HALT!
Sebbe:...
Ida: Vänta!
Sebbe: Ja?
Ida: Nej, inte du! Mattis!
Sebbe: Men du, jag kommer till dig sen istället.
Ida: Japp! Är hemma om tjugo minuter. Ses sen!

Svackan. Inte lätt att prata i telefon med förvirrad och stressad Ida.

Nu inväntar jag i alla fall Sebbe för myskväll :)

Mysigt stallmöte

Det blev lite sent igår. Filmkvällen varade liiiiite längre än jag planerat...
Dessutom kunde jag inte sova sen när jag väl gick och lade mig så har under hela natten legat halvvaken. När klockan ringde kände jag mig konstigt nog pigg och åkte och jobbade
8-16. I turbofart.
I samma hastighet åkte jag till stallet, sen hem igen för en dusch och till sist hämtade jag upp Sofia. Vi åkte till Läjet, hem till Josefine. Stallmöte stod på schemat. Vi hade riktigt myspys! Nästan hela stallgänget var samlat. Vi åt frallor och gick igenom dagordningen. Sen blev det en vända till stallet igen. De sista hästarna skulle in och Lina ville hälsa på sin Luniman eftersom hon varit bortrest och sedan sjuk. Så hon har inte träffat honom på två veckor. Jag kände att det var min plikt att göra henne glad igen :)

Nu sitter jag hemma och är konstigt nog inte trött. Jag som brukar vara helt död vid denna tiden efter en jobbdag. Jaja, det blir sängen snart ändå. Mycket står på schemat imorgon också.

Hoppas ni haft en bra start på veckan :)

En riktig björnhelg

Hejsan!
Det har varit en helg som involverat mycket björnar för min del. Jag och Sebbe hade som sagt filmkväll igår och först såg vi filmen "Modig" och därefter "Ted".
Idag sov vi till lunch och jag drömde om både snälla och elaka björnar. Precis som i filmerna. Efter att ha ätit såg vi filmen "Trassel". Den var dock fri från alla sorters björnar, men ändå. Den är söt.

Sen gick vi ut en sväng innan det blev stallet för min del. Mockade och tog in Rubin.

Sen hem för dusch och lite mat och nu sitter jag hemma hos Simon med honom, Sebbe och Björn. Så nu fattar ni varför helgen är fylld av björnar xD

Ha en trevlig söndagskväll och hoppas ni är mer taggade på kommande vecka än vad jag är ;)

Feb. 02, 2013

Kan. inte. sitta. stilla.
Tror jag blir tokig snart! Kom nyss hem från stallet efter att ha ridit Rubin. Testade barbackagjorden och det funkade utmärkt. Så det blev lite lugn ridning bara eftersom det är så hårt i marken i paddocken nu. Sen tvingade jag upp Jim på hästryggen också och skrittade ett varv. Sen blev det Fridas tur så hon fick också rida några varv :)

Och nu borde jag ju ändå tycka att det är skönt att sitta inne i värmen. Eller?
Nix, inte det minsta! Jag vill vara uteeeee! :D

Benen liksom skuttar av sig själva. Sjukt störande...
Jaja, vi får väl se hur länge Sebbe står ut med mig ikväll. Tanken var filmkväll, men nu känns ett maraton mer behövligt. Vi får hoppas att mina ben tar sig samman snart helt enkelt ;)

Ha en fortsatt fin lördag alla!

Rockstar

Såhär blev resultatet :)
Lila nagellack med lila glitter över halva nageln.



Like a machine

Var helt slut efter jobbet. I kroppen alltså. Chillade lite med la familia och Susanne. Sen vidare mot stallet. Mockade åt Rubin och provade gjorden med stigbyglar som Jim köpt åt honom. Blir nog hur bra som helst. Ska testa imorgon om det inte är för halt ute.

Pratade massa med Jim och Ann innan jag mockade åt Fibbla också. Stackars Sofia är sjuk så det är därför :(

Höll på med båda boxarna i evigheter och till sist sade Ann till mig att ställa ifrån mig grepen och sluta. Gick som på repeat. Utan att tänka, bara gjorde.
Men var i alla fall duktig och gjorde som hon sa. Annars hade jag antagligen stått där hela natten :P

Det är då man vet att man behöver gå hem, ta en dusch och äta kvällsmat. (Mina matvanor är pinsamt dåliga kan jag meddela).

Just nu roar jag mig med att fixa naglarna. Det blev lila den här gången.

Nu ska jag sluta tjata och gå och lägga mig. Och njuta av att det är heeeeeelg!


RSS 2.0