Tröttis

Hade egentligen tänkt blogga om min mysiga helg tillsammans med pojkvännen, hästarna och familjen idag. Men eftersom jag höll låda halva natten och gjorde allt annat än sova (tro mig, eller stackars Sebbe för den delen, som tvingades lyssna på mina tankar och funderingar fram tills halv tre inatt), så sov jag mindre än tre timmar och orkar knappt hålla ögonen öppna. Så jag ska äntligen få sova lite nu och så återkommer jag när jag blivit människa igen? Okej?

Här har ni Svarten från i fredags. Som om ni bryr er liksom.


GODNATT!

Randig ponny

Hej på er!
Har försökt göra ett inlägg om helgen, men telefonen krånglar bara varje gång jag börjar lägga upp bilderna. Får göra ett nytt försök en annan gång för just nu orkar jag inte göra om det fler gånger :P



Svarten och jag var ute i paddocken idag och tränade lite så som Tobbe Larsson tränar sina hästar. Det vill säga att Svarten ska följa efter mig (lös) när jag går, svänger, stannar när jag stannar och så vidare. Gick hur bra som helst! Dock höll vi bara på i typ en kvart för trodde jag skulle frysa ihjäl.

Lade upp bilden på Facebook och instagram också. Min mamma frågade om jag stickat Svartens täcke själv...
Svar: Nej, mamma. Jag har köpt det.

Well done Ida! You may go to bed now.

Update: Lyckades mocka båda boxarna med en alldeles för lång och tung grep dessutom. Men jag lever. Gjorde till och med den dagliga styrketräningen hemma sen och upptäckte att efter gårdagens 100 situps har jag en skön träningsvärk i magen idag. Well done!
 
Så, nu har jag gnällt färdigt/ berömt mig själv tillräckligt för idag.
Avslutar dagen med en bild från i fredags och ett godnatt!
 

I hate this day

Jag borde ge mig själv ett pris över att jag fortfarande är vaken. Kunde givetvis inte somna igårkväll och när jag väl gjorde det, ja då ringde väckaklockan. Typ. Fem timmars sömn, upp, ut i minusgrader och skrapa bilen, körde till stallet, gav hästarna frukost och åkte sen hem och lade mig en stund igen.
 
På jobbet gick inget som det skulle över huvudtaget. Jobbade 07.45 - 17.15 varav största delen av eftermiddagen ensam. Det är då man blir överdrivet glad när världens sötaste tant (kund) berömmer mig lite extra, bjuder mig på fika och säger för femtioelfte gången att hon vill skriva ett rekomendationsbrev till mig. Söte!
 
Hade egentligen tänkt laga schnitzel nu som jag varit sugen på i fredags. Men är alldeles för trött. Istället beger jag mig mot hästarna. Jag har inte jobbat klart ännu. Har både Svarten och Rubin idag. Plus kvällsfodring. Hujeda mig! Första dagen på länge det tar emot att åka till stallet. Vill bara krypa ner under täcket och sooooooovaa!
 
Blöööö på denna dagen säger jag bara!
Hoppas mina fyrbenta vänner får mig på lite bättre humör.
 
 
 
 

Smart val

Vet inte hur jag tänkte när jag landade i soffan med naturgodis (innehållande mestadels nötter) och ett glas Cola? Strax innan läggdags. Det är nämligen precis detta jag brukar äta för att få energi...
Inte för att bli sömnig. Det är ju svårt som det är att somna en söndag när man haft sovmorgon. Och tidigt ska här sovas ikväll eftersom jag måste upp strax efter fem imorgon och mata hästarna.




Ponnyakuten

Vart tog helgen vääägen?
Denna helgen har jag ändå varit rätt så effektiv om jag får säga det själv. Och ändå gick det så fort.

Hur som helst, i fredags var jag en sväng på stan efter jobbet och sen åkte jag hem till föräldrarna och grannarna för julgransplundring och tacomys.
Bella var såklart också med. Hennes leksaker också.


Igår blev det tvätt och städ i stallet. Dammsög boxfönsterna och sopade igenom stallet med några av tjejerna. Fint ska det vara!
Hann även med att handla och pappa kom hit och skruvade upp brandvarnare och min tavellist.

Idag blev det matlagning och en promenad med syster och hästarna i solen. Härligt! Fast ganska kallt. Sen kvällsmat hos föräldrarna.

Just nu sitter jag och tittar på första avsnittet av denna säsongens Ponnyakuten. Så söta ungar och ännu sötare ponnyer.
Dock förstår jag inte hur så många kan ha problem med sina ponnyer och hur i hela världen de har köpt/ rider ponnyer som har så mycket olater.
Inte för att ge mig på någon, men jag blev helt förskräckt när en tjej visar att hennes ponny backar undan och är allmänt bökig vid uppsittning. När Tobbe och Anna frågar hur hon tar sig upp på hästen svarar hon att hennes mamma kastar upp henne i farten. I farten! Herregud! Ponnyn snurrar runt och försöker smita och samtidigt kastar mamman upp ungen! Ser helt livsfarligt ut! :( Sen är ponnyn kanonsnäll när hon väl sitter där.
Ungarna älskar ju ponnyerna över allt annat vilket är självklart. Men hur gick valet av ponny till, egentligen? Eller har problemen uppkommit efter köpet.
Ja, Ida spekulerar i detta denna söndagskväll. Fast Tobbe gör hela programmet. Han är helt fantastisk med hästar!
 
Tadaaaaa! Liten Ida och Tobbe på Göteborg Horse Show 2012.

Salt

Back to work idag. Rätt skönt med vardagsrutiner ändå, även om det är underbart med långledigt också såklart.

Idag på lunchen skulle jag salta lite på min mat. Det var bara det att jag hade glömt att burken med salt har spruckit eftersom den stått framme på bordet ett bra tag. I solen dessutom. Så jag tittade noga så att jag öppnade rätt lock. Det vill säga det med tre små hål och inte det jättestora som är på andra sidan i locket. Och ut forsar saltet. Förskräckt inser jag att det inte hjälpte att öppna rätt lock. Jag fick med mig flera matskedar salt genom sprickan också.
Om min mat smakade gott? Nääää.

Irén förhindrade i alla fall att olyckor sker fler gånger genom att hälla över saltet som fanns kvar i ett glas.

Slutsats: Lagom med salt är bäst - inte en årsförbrukning av det.

And the point is...?

Bra att jag glömde hela poängen med gårdagens inlägg! Vad jag egentligen ville ha sagt var att igår när Lina och jag kom hem från stallet, följde hon med mig in så att jag kunde ge tillbaka hennes tallrik. Den som hon hade cheescaken på. Sen när vi stod i dörren för att säga hejdå kom katten Gustaf och ville in. Men vi motade bort honom eftersom sist han kom på besök var han överallt och jag fick locka ut honom med skinka som ni kanske minns?
Så vi gick ut utanför dörren och satte oss ned och klappade honom istället. Notera att Lina fortfarande hade en tom tallrik i handen.

Efter en stund hör vi fotsteg och Gustaf flyr fältet. Kvar sitter jag och Lina på huk med en tallrik. Erik, min granne, ser lite förvånad ut, men hejar på oss och Lina hejar en extra gång tills han känner igen henne. De bodde ju grannar när Lina bodde här innan mig.
Vi pratade ett par minuter och hela tiden satt jag och Lina ner på marken. Haha! Jag hade dessutom tagit av mig skorna så jag satt i sockar på den blöta trätrallen...how wierd!

Över till något heltannat. Ikväll var min familj här och jag lagade trerätters middag. De hade med sig blommor och en flaska bubbel. Tusen tack!
Emma hade dessutom med sig den här söta kylskåpsmagneten:


Frågan är bara om hon syftar på Sebbe eller på Svarten? ;)

2 januari 2014

Idag när jag gick ut till bilen för att åka till jobbet ropade Lina godmorgon till mig. Hon stod och väntade på sin pappa. Tänk att så lite kan göra så mycket. Hade jag fått bestämma hade Lina inte åkt tillbaka till Umeå på måndag utan istället hade vi fortsatt bo grannar och vinkat till varandra varje morgon.

Efter jobbet och städ av lägenheten, åkte jag och Lina till stallet tillsammans. Vi myste med hästarna och pratade oavbrutet. Precis som vanligt.

Svarten verkade glad att se mig. Han kom fram direkt i hagen och ville pussas. Sen fick jag lite dåligt samvete för att jag inte varit hos honom sedan i fredags. Han vände bort huvudet medan jag borstade och försökte se så missnöjd ut han bara kunde. Tills jag började borsta på hans favoritställe på halsen. Då var han tvungen att puffa lite på mig och lägga mulen på min axel. Älskade häst!

När Lina berättade att nästa gång hon kommer hem till Varberg så är det sommarlov, kändes det plötsligt väldigt tungt. Hela våren utan Lina? Urs, jag hatar att känna saknad! Hoppas tiden tills vi ses igen går fort.

Nu ska jag äntligen sova. Kunde inte sova inatt eftersom dygnet blivit så felvänt så det blev alldeles för lite sömn.
Imorgon väntar jobb på förmiddagen, sen handling och stallet med Lina. På kvällen kommer min familj hit och så ska jag bjuda på kvällsmat.

En årslista

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut? Ja. Jag flyttade hemifrån och köpte bil.

 

Genomdrev du någon stor förändring? Ja, jag började träna styrka och kondition regelbundet. Tyvärr blivit dåligt med det sedan jag flyttade och sedan blev sjukskriven. Men ska försöka ta nya tag nu när det är nytt år.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, inte någon eller några närstående i alla fall.

 

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? 1 september. Jag flyttade in i lägenheten då.

 

Vilka länder besökte du? Kryssningen jag var på i juni bidrog till att jag besökte Italien, Sicilien, Grekland, Turkiet och Kreta. Detta inom loppet av en vecka.

 

Din största framgång på det privata planet? Att jag fick lägenheten jag så gärna ville ha och har lärt mig en del av sådant man behöver kunna för att "klara sig själv". Till exempel att tvätta och laga ordentlig mat.

 

Vad spenderade du mest pengar på? Hyra, mat och bilen jag köpte.

 

Största misstaget? Egentligen kan det inte ses som ett misstag, men jag kommer inte på något annat. Men att jag var sjuk både vår och höst och så rejält att jag behövde sjukskriva mig i allt från drygt en vecka till närmre åtta veckor.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att trots Svartens hälta kunde vi med gott samvete fatta beslutet att låta honom vara kvar på jorden.

 

Saknar du något från år 2013 som du vill ha år 2014? Mer ork och motivation. Ibland har det funnits lite väl stor brist på i alla fall orken.

 

Vad önskar du att du gjort mindre? Varit sjuk.

 

Bästa boken du läste i år? Den enda boken jag läst i år (sjukt dåligt av mig med tanke på att jag älskar att läsa) är "Dubbelbokat" av Sophie Kinsella.

 

Vad var din största framgång på jobbet 2013? Att jag fick löneförhöjning måste väl ändå räknas som framgång?

 

Något du önskade dig och fick? En lägenhet.

 

Något du önskade dig och inte fick? En hund? Som jag alltid önskar mig men aldrig får ;)

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Jag var sjuk. Men firade ändå lite lugnt på kvällen med familjen, grannarna, bästa vän och pojkvän.

 

Vad fick dig att må bra? Träningen. Så länge "det varade". Och givetvis min familj, mina fina vänner, underbara pojkvän och Svarten.

 

Vem saknade du? Godi (en islandshäst jag hade förut). Jag vet att det är över två år sedan han togs bort, men ändå. Jag saknar honom fortfarande varje dag..

 

De bästa nya människorna du träffade? Kalle och resten av gänget som är med på "festerna hos Kalle". Så himla härliga människor! Och Josefine som började jobba extra på jobbet i somras.

 

Mest stolt över? Att jag har överlevt att bo ensam i fyra månader utan att svälta ihjäl!

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Eventuellt börja plugga, men det vet jag inte säkert ännu.


1 januari 2014

Gott nytt år på er!

Hoppas ni hade en lika bra kväll/ natt som jag hade. Jag firade in det nya året med god mat, dricka och fina vänner. Och skål vid tolvslaget såklart.

Idag har jag sovit halva dagen, ätit middag till frukost och sedan ätit lite till hemma hos mamma och pappa. Sen har jag bara legat i soffan, tittat på How I Met Your Mother och pratat med Sebbe i telefon. Jobbigt att prata med någon som åker tåg, det bara bryts ju hela tiden.

Imorgon ska jag jobba och sedan åka och pussa på hästen.
Borde sova nu men eftersom det känns som om jag steg upp nyss så gör jag en sån här nyårslista jag hittade på en av mina favoritbloggar. Gör den dock en dag för sent, men men.


Bild på nyårsnaglarna.

RSS 2.0