Dress to impress

Såhär blev det:



Status

Vad som händer just i detta ögonblick: Pappa klipper gräset (trots att vi har Självgående-Stig som gör det), Emma och Ludvig lagar kvällsmat och mamma hjälper mig stretcha rätt efter min springtur.(Ja, ni läste rätt). Jag sprang hela första varvet (1,2 kilometer cirka) och sen ett varv till där jag varvade gång med springning. Duktigt Ida!
Nu återstår mat, styrketräning och en välbehövlig dusch.

För övrigt hämtade jag klänningarna hos sömmerskan innan. Ska testa sen och se hur det blev.


Lägenhetsvisning

Idag har jag tittat på lägenheter. Två stycken till och med. Jag håller tummarna stenhårt för att jag får den som är störst (Lina och Stoffes). Eftersom den har ett separat sovrum. Den andra, något mindre lägenheten var också superfin men består bara av ett stort rum.
Hoppas, hoppas, hoppas!
Får besked inom tre veckor i alla fall :)


Ida - redo för att titta på lägenheter!

Oplanerad träning med tillhörande träningsvärk

Igår fick jag för mig att ge mig ut på powerwalk. Väl ute och efter en stunds powerwalkande bestämde jag mig hastigt och lustigt för att det är lika bra att springa nu när jag ändå är ute. Sagt och gjort. Efter en och en halv kilometer var jag helt slut och tyckte att jag varit mycket duktig som helt otränad orkade såpass ändå. På kvällen åkte jag och Linnéa och handlade och sen lagade vi mat. Sandra kom förbi och efter god mat och efterrätt blev det film. Väldigt mysigt måste jag säga. Tack tjejer! :)

Idag är träningsvärken ett faktum och jag tar mig framåt likt en stel sköldpadda. (Mycket fin liknelse, I know).
Annars har det idag blivit en väldig massa fix här hemma, tvättande och en vända till stallet. Den dagliga styrketräningen gick mirakulöst nog bra trots träningsvärken. Försökte fixa lite med ny musik till telefonen också men då började det givetvis åska. Fick gjort lite nu ikväll i alla fall.

Nu väntar fyra dagars arbete, tusen saker att göra (mest roliga saker som tur är) och sen en veckas semester. Wihooo! :D



Jag igår. Innan springturen. Helt ovetandes vilken träningsvärk som komma skall.



Maten vi lagade jag och Linnéa. Fläskfilé, soltorkade tomater, salami och ris. Mums!



Efterrätt! Chokladmousse, passionsfrukt, hallon och Marabou.

Där jag hänger min hatt

Eftersom jag hade så vansinnigt roligt i onsdags på Simons student så bjuder jag på två bilder.

1. Björn trodde att jag skulle passa i hans hatt och se! Det gjorde jag också ;)

2. Jag, suddig syster och en halv Daniel.





Studentfirande för Simon

Hujeda mig så trött jag är!
Simon tog studenten igår och jag hade så galet roligt på hans studentfirande på kvällen. Vi åt god mat och tårta och skrattade oavbrutet. Träffade en del nya ansikten men även en hel del som jag inte sett på evigheter. Så det var jätteroligt måste jag säga. Sebbe och Björn byggde torn av sina ölburkar vilket bara rasade femtioelva gånger och jag och Daniel söp nästan syster under bordet (nåja, kanske inte, men det hade varit sjukt roligt).

Helt underbar kväll! Tyvärr var det inte lika underbart att kliva upp imorse. Jag och Emma hade så roligt så vi åkte hem senare än mamma och pappa och kom inte hem fören tid tolv. Jag började jobba klockan åtta imorse...
Så ja, ni kan ju själva lista ut vem som varit som en trött och grinig treåring hela dagen.

Efter jobbet åkte jag till stallet för att gosa med hästarna. Linas häst Luniman låg och sov i hagen. Jag lade mig bredvid och kliade Luniman i pannan tills han somnade. Sen somnade jag också med huvudet intill Lunimans :)

Lyx, farväl och staketmålning

Efter jobbet fick jag massage. Jobbet betalar. Hur lyxigt?! En måndag dessutom. Har aldrig ont i kroppen, men med tanke på att jag sällan sitter still och använder kroppen fysiskt nästan alla mina vakna timmar, så fanns det en del "knölar" i ryggen.

Sen åkte jag och en stark doft av massageolja till stallet och målade staket med Ann. Jag hann dock bara göra en av grindarna till paddocken innan färgburken tog slut. Men det är ju alltid något!

Sen grejade jag lite i stallet och så sa jag hejda till min fina Lina. Hon åker till USA ikväll och är borta i över en månad.
Hur. Ska. Jag. Klara. Mig??
Jag har i alla fall lovat att pussa lite extra på hennes häst medan hon är borta och sen blev det en lång avskedskram.

Jag hoppas att tiden går fort i alla fall!

Annars har dagen bjudit på den dagliga styrketräningen och fågelskit på min favorittröja. Den hängde ute på tork tillsammans med övrig tvätt och när jag plockade in den såg jag att det var fågelskit på den. Bara att tvätta den igen!
Sen såg jag "Sune i Grekland - All inclusive". Så rolig och så knäpp!

Nu blir det sängen innan det är dags för veckans tyngsta arbetspass imorgon. Godnatt!

What a wonderful weekend

Vilken helg! I fredags lagade jag som tidigare skrivet, kvällsmat. Thaimat.


Sen blev det lite ont om tid eftersom jag skulle handla godis och hinna i tid till stallmötet på mindre än tjugo minuter. Ringde i alla fall till Sebbe och frågade om det var något speciellt godis som önskades. Jag fick till svar att jag fick köpa vad jag ville. I stressat tillstånd for jag fram likt en virvelvind genom Coops godisavdelning. Resultatet blev minst sagt överdrivet:


Sen ett stallmöte och sen hem för dusch. Sen hade jag och Sebbe filmkväll och det blev både disney (Mästerdetektiven Basil Mus) och äventyr/ fantasyfilm (Jack the Giant Slayer). Sen sov vi gott och efter sovmorgon stack jag till stallet för att klippa ner träd och buskar som hindrar strömmen att löpa genom stängseltrådarna. Lina och jag slet som djur, men vi hann långt på kort tid.
Sen grejade jag lite här hemma och provade en kjol tillsammans med en body. Bara för att se om det passade.

Lite senare kom Linnéa över och vi hade en riktig tjejkväll med godis och massor av tjejsnack ;)

Idag ringde Lina och berättade att hennes och Stoffes lägenhet är min om jag vill ha den till hösten. Hur glad jag blev? Helt obeskrivligt! Deras lägenhet är rena drömlägenheten! Så förhoppningsvis får jag träffa hyresvärdarna inom kort. Därefter fortsatte jag klippandet av buskar och träd och Lusen följde med mig som sällskap.



Lovisa ringde och sa att hon och Josefine var i stallet och hade ordnat med melon, physalis och Coca Cola. Dessutom hade de hittat en illa tilltygad fågelunge som trillat ur boet. Jag gick tillbaka och efter att ha undersökt fågeln konstaterade vi att den hade lite skador men det var nog säkrast att hitta var den trillat ner ifrån. Så vi klättrade upp på loftet till ladan där vi hittade ett bo med ytterligare några ungar. Så vi lade honom där och satte oss sedan för att fika.


Sen lite mer arbete i hagen. Efter någon timma åkte jag hem och lite senare cyklade jag, syster, mamma och Linnéa ner till stan för att titta på balen. Vi mötte även upp Sebbe, Björn och Wiman. Efteråt gick vi till torggrillen eftersom killarna var hungriga. Efter ett tag drog jag och Linnéa oss hemåt och sen har det inte hänt så mycket mer.

En riktigt bra helg har det i alla fall varit :D

Sveriges nationaldag

Den var igår ja. Men då hann jag inte blogga. Istället tog jag tag i röran som trillade över mig när jag öppnade garderobsdörren och passade på att organisera om lite. Sen tog jag in Rubin och åkte hem och åt. Sen vidare mot blomsterlandet för att köpa krukor till mamma. Sen släppte jag ut Rubin igen och åkte sedan till Coop och handlade. Efter lite kvällsmat stack jag hem till Björn för ännu mer kvällsmat och sen bara allmänt chill. Dagen avslutades med en kvällspromenad med hundarna :)

Idag har jag jobbat och nu ska jag fixa kvällsmat om en stund. Sen blir det stallmöte och efter det kommer Sebbe. Blir nog en bra start på helgen! :)

Ciaté

Två instagrambilder på lacken jag köpte på Kungsmässan för några veckor sedan. De är sååå fina! :)
Ciaté - Roller Coaster
Ciaté - Funhouse

Godmorgon på er!

Länge sedan det blev ett morgoninlägg här. Tänkte bara lägga upp två roliga bilder på Hassan från i lördags. Sen ska jag kliva upp och ta tag i dagen :)





Helgen

Min helg har sett ut precis som mina helger brukar se ut. I stort sett.

 

Fredag

Morgonpromenad med vovven

Jobb

Till sömmerskan med klänningarna (min och systers)

Köpa lax på rökeriet bredvid sömmerskans lokal

Stan för att köpa födelsedagspresent till pokvännen

Stallet

Äta godaste laxen jag ätit någonsinn

Filmmys med mitt hjärta

 

Lördag

Sovmorgon med Sebbe

Pigg och rastlös Ida drog med hund och pojkvän ut på promenad

Spagetti carbonara ute i solen

Handla med mamma

Promenad med min halta och tjocka (=läs överviktiga ponny). Men vad göra med en som är halt och inte får röra sig för mycket)?

Powerwalk med hunden

Kvällsmat innehållande en årsförbrukning (nåja, månadsförbrukning för att vara jag), av grönsaker och frukt

 

Söndag

Sebbe fyller 21 idag! Grattis finaste! <3

Nu är vi lika gamla igen! ;)

Åt megafrukost

Promenad med den halte ponnyn

Nagelfix

Powerwalk med hunden. Gick förbi stallet och släppte ut Svarten och Rubin som fått stå inne och vila ett par timmar.

Hassans (hundens) matte kom och hämtade honom

Storstädning av huset

Slut på bra helg!

 

 


RSS 2.0