Worst day

Torsdag idag. Innebär städdag hemma hos Ida. Men jag insåg nyss att jag har befunnit mig på jobbet 8-18.15 och alltså inte gjort annat än städat idag. I närmre tio timmar...
Har dessutom haft max en halvtimma rast och nu mår jag inte så bra.
Så får nog skjuta på städningen till helgen. Ingen big deal egentligen, men det stör mig oerhört att inte kunna följa just den rutinen.

Sen känns det inte precis bättre av att Göteborg Horse Show pågår just nu och för första gången på jag minns inte hur många år, är jag inte där. Det om något suger verkligen. En av årets höjdpunkter ju. Får se till att vara där nästa år helt enkelt.
Tror jag ska skita i allt och bara ta en dusch och gå och lägga mig. Så får det bli. Ju fortare denna dagen är över desto bättre.

En vansinnigt gammal bild (från högstadiet) på mig och Aladdin. Mitt älskade marsvin jag hade då. Hade gjort i princip vad som helst för att få ha honom i knät just nu. Åh, sakna! <3

Ledig dag

Det var evigheter sedan jag brukade vara ledig en dag mitt i veckan. Var helt fantastiskt att ha sovmorgon en onsdag, haha!
Men eftersom jag är van att börja tidigt på onsdagar (sju, halv åtta eller åtta. Det varierar), så vaknade jag ändå ganska tidigt. Så jag åkte till stallet, mockade och red. Sen blev det lunch på McDonalds med Linnéa. Sedan åkte vi helt spontant till Gekås trots att jag var där förra söndagen och Linnéa var där igår!

Sen chillade vi hemma hos mig och vi hade så kul att vi till och med glömde äta kvällsmat! Så nu är jag vrålhungrig men för trött för att äta. i-landsproblem eller vad?

Så nu blir det sängen och sedan två arbetsdagar till. Sen är det helg. Igen!

Tack för en riktigt grym dag Linnéa. Du är bäst! <3

Häst är bäst!

Helgens hästbilder:
 
Svarten var lördagsfin i röd discogrimma. Mycket stiligt!
 
Luniman visar upp sina nya "kläder" blått täcke, blå grimma och blått grimmskaft.
 
Emma matchade honom bra. Hon var blå från topp till tå hon också!
 
Svarten och jag på söndagspromenad.
 
Herr Röd, Emma och Herr Blå.
 
Herr Röd, Ida (väldigt smickrande stallklädsel jag har, I know) och Herr Blå.
 
 

Monday

Hej på er!
Det blev en lugn helg för min del. Egentligen skulle jag och Sebbe firat en sen alla hjärtans dag i lördags, men han har varit sjuk i flera dagar och jag var inte heller så pigg. Låg på soffan nästan hela dagen och var yr och illamående. Så det fick bli en liten tur till Svarten som piggade upp mig något. Annars blev det mest vila för min del.
 
Igår mådde jag mycket bättre så jag åkte till stallet och gick en sväng med min favvishäst. Sen lagade jag lyxmiddag och efter det åkte jag och pappa och tvättade min bil. Sen satt jag hemma hos mina föräldrar eftersom jag inte hade något bättre för mig. Eller ja, att diska och vika tvätt hade kanske varit mer nödvändigt, men sådant skjuter jag gärna upp ;)
Potatis, fläskfilé, brunsås, halloumi och minipaprikor.
 
När jag och mamma satt vid köksbordet och pratade fick jag plötsligt syn på pappa som så fint hade radat upp "alla" sina bilar plus min längs med muren. Sen tar han den nyaste bilen i samlingen (köpt förra helgen, en likadan vi hade innan fast mer high tech med automat, parkeringsfunktioner och vem vet vad). Så han bara satt i den och lät den fickparkera själv mellan de andra bilarna...normalt? Nääeee...
Försökte ta en bild igår när pappa lekte med bilarna, men det var så mörkt. Tog en på bilen Emma brukar ha (även den jag körde när jag bodde hemma) och så min lilla Svarten 2 till höger. Tvättade och fina.
Bild från idag.
 
Sen åkte jag och han och handlade. Pappa hade sämsta shoppingtaktiken någonsin. Jag memorerade de flesta sakerna på listan i huvudet och gick och plockade, scannade och lade i vagnen. Pappa hämtade en sak, scannade och lade den i vagnen han också. Bara det att han verkligen tog en grej i taget och tittade inte "översiktligt" på listan. Så när vi tagit så gott som allt vi skulle ha fick vi gå ett extravarv på Coop eftersom han hade glömt plocka med sig en massa på vägen. Gaaaah! Klarar. Inte. Ostrukturerad. Handling!
 
Nåväl, vi kom hem till slut och hade fått med oss allt och lite till. Så åt jag kvällsmat hos dem sen.
 
Idag var jag ovanligt taggad på ny vecka redan när klockan ringde strax efter fem. Kanske för att det känns som om det är vår ute. Härligt!
 
Efter morgonfodring, jobb, mockning och promenad med Svarten, Luniman och syster, matlagning och kvällsfodring är jag nu redo för sängen.
 
Eller nästan. Ni ska få ett bildinlägg också.

Why me?

Varför göra bort sig en gång när man kan göra bort sig två?

För några veckor sedan skulle jag tanka firmabilen. När jag gjort det går jag in på macken och ber killen i kassan om kvitto. Han ger mig det och utan att tänka (klockan var strax efter sju på morgonen så jag hade väl inte vaknat till helt), sätter jag i tankkortet i kortläsaren. "Vad gör du?" frågar han. "Jag skulle ju ha kvittot.", svarar jag och koncentrerar mig på att slå rätt kod. "Men jag gav det ju till dig precis, haha!" Så pekar han på min hand där jag håller kvittot. Jag skakar på huvudet, skrattar lite och säger att jag ska nog gå nu.

Vad som hände idag?
Jag och Berit skulle tanka firmabilen strax före lunch. Jag körde. "Ställ dig där!" säger Berit just som jag passerat platsen hon pekade på. "Jag tar ett varv till", säger jag och kör runt alla "tankstationerna" ett varv. Parkerar, kliver ut och inser att tanklocket är på andra sidan. Sätter mig i bilen igen, startar, kör ett varv till, ser genom fönstret att det är samma kille som sist jag klantade mig och börjar skratta. Förklarar för Berit och hon knäcker sig totalt och gömmer sig bredvid mig på passagerarsidan. Killen står vid detta laget och flinar åt oss på andra sidan fönstret. "Om vi behöver hämta kvittot denna gången också, så är det du som gör det Berit!" säger jag och parkerar denna gången på rätt håll. Jag kliver ut och mannen som tankat sin bil bredvid oss flinar brett han också när han kommer för att sätta i sitt kort. "Ska du bara ha kvittot så kan du gå före", säger jag och han tackar så mycket. Berit öppnar bildörren och frågar fnissande vad det är jag håller på med nu.

Så blir det min tur, sätter i kortet och ska precis börja tanka. Tror ni inte då att jag placerat bilen för långt bak? "Näääe! Nu orkar jag inte mer! Jag sätter mig INTE i bilen en gång till för att flytta den innan jag tankat!" Berit påpekar att om det är Blyfri 95 jag ska ha, så kan jag ju ta tanken som mannen före mig nyss använt. Den räcker utan att jag behöver flytta bilen. Pjuh!

När jag tankat klart lyckas jag krångla ut kvittot som tur är. Hade skrattat ihjäl mig om jag varit tvungen att gå in på macken för att be om kvitto denna gången också.

Slutligen kör jag och Berit därifrån. Vid det här laget står killen dubbelvikt av skratt bakom kassan. Vad jag och Berit gör? Vi vinkar allt vad vi kan åt honom!

Hahahaha!

Hundvakt

Igår passade jag denna söta lilla valp åt Sandra medan hon jobbade. En liten Podengo vid namn Rex.




Vi busade, sov (Rex alltså, inte jag) och gick hem till mormor och morfar och fikade (jag fikade, inte Rex) Så, då har vi klargjort det.
Sen i stallet upptäckte jag att Svarten trampat av sig en sko. Himla onödigt kan tyckas eftersom han fick nya i fredags.
Ja ja, bara han får på sig en ny ska jag göra mitt bästa för att hinna promenera/ rida honom också. Det är så svårt att hinna allt ibland.
Sen åt jag och Linnéa thaimat och hängde hemma hos mig. Lika mysigt som alltid <3

Idag åkte jag och syster till stallet på förmiddagen (för en gångs skull). Efter mockning och pyssel med hästarna åkte vi hem till mamma och pappa och åt lunch. Sen körde vi till Gekås. Jag köpte mest nödvändiga saker så som tvål, schampo, balsam hudlotion och sådant. Så nu har jag så jag klarar mig året ut! Minst!

På hemvägen tog vi in hästarna och sen åt vi kvällsmat hos mamma och pappa innan jag körde hem till mig. Mysig helg har det varit :)

Alla <3 dag

Glad alla hjärtans dag på er!


Lillasyster bjöd på en fantastiskt god efterrätt ikväll.



Fick rosor av pappa, en hjärtformad skål med geléhjärtan och doftljus av mamma, en kattberlock av syster och pengar av mormor och morfar. Tack snälla! I love you <3

Världens bästa pojkvän

I'm alive!
Nästan i alla fall. Är så vansinnit trött bara.
 
I fredags fick Svarten sig en rejäl rykt och tvätt och flätning av svans. Efter det åt jag hemma hos familjen och somnade sedan gott på soffan en stund innan jag begav mig hemåt. Somnade före 22.00 och vaknade 08.30 på lördagen. Var länge sedan jag var så pigg!
Sandra plockade upp mig och Emma och så åkte vi hem till Sandra för att äta lyxfrukost och sedan gå en promenad med hundarna i skogen. Supermysigt! Länge sedan vi träffades alla fyra.
 
På eftermiddagen blev det en vända till stallet och senare på kvällen gosade jag och Sebbe ner oss med tända ljus och vin och öl i soffan och tittade på "Det regnar köttbullar". Haha, normala 21-åringar? Ohyes! ;)
Mysigt var det i alla fall och på söndagen lagade vi mat (panerad torsk och potatis) sen blev det mest tv-tittande innan jag åkte till stallet på kvällen. Försökte få med mig Sebbe också, men han nappade inte helt på det förslaget.
 
I måndags var det en trött och stressad Ida som for omkring vill jag lova:
05.30 - Morgonfodra i stallet
06.00 - En timmas vila/ sömn till
08.00 - Jobb
16.45 - Mot stallet i raketfart! Två boxar skulle mockas fortare än kvickt!
18.00 - Till familjen för kvällsmat + dusch
19.00 - Stallmöte hos Sofia
21.00 - Kvällsfodra i stallet
 
När jag sedan kom hem och äääääntligen skulle få sova, skickar Sebbe, Wiman och Helmer bilden nedan och jag fick seriöst damp på dem alla tre! Är ett internt skämt det där med Helmer och tyskan, haha!
Orkar inte att Wiman ens lagt ner energi på detta, haha!
 
Tisdagen flöt på bra på jobbet måste jag säga och när jag kom hem från stallet på kvällen hade Sebbe lagat kvällsmat. Jag ångrar inte en sekund att jag gav min pojkvän nyckel till lägenheten alltså! God baconlindad kyckling med mozzarella, ris och sås hade han gjort. Det var bara att hoppa in i duschen och sen sätta sig vid bordet. Lyx!
Sen hade svärmor skickat med hembakade bullar till efterrätt, mums!
 
Sen såg vi filmen "We're the Millers". Jag tyckte den var superrolig. Skrattade oavbrutet genom hela filmen typ, haha!
Det blev dock lite sent och när klockan ringde 05.30 imorse var jag inte alltför pigg. Men jag hade kort dag i dag. Bara 07.00 - 11.30. Så det fick gå ändå. Kom hem och hittade Sebbe i soffan med datorn på magen.
Sovit gott?, frågade jag.
Ja, svarade Sebbe, men det gjorde inte du va?
Jo, det gjorde jag absolut. Men fyra timmar är lite för lite sömn...
Sebbe svarade att joo, men du var så våldsam, du var varm och viftade och sparkade. Sen lindade du ändå in dig i täcket igen...
Haha, förlåt! Minns i alla fall inget av det ;)
 
När jag duschat åt vi lunch ihop och sen såg vi på Herkules. Jag har aldrig sett den ;o
Jag råkade dock somna mitt i och Sebbe väckte mig eftersom jag skulle iväg på massage vid 16.00. Så efter att ha nästan somnat igen på massagebritsen blev det en sväng till Coop och sen stallet.
 
Bara två arbetsdagar kvar, sen är det helg igen!
 
 
Bjuder på några bilder från i lördags:
 
 
 

Gott och blandat

Okej, eftersom mitt liv inte består av så mycket mer än jobb och häst känner jag att det är lite svårt att uppdatera här så ofta som jag egentligen skulle vilja. Men på sista tiden har jag för en gångs skull tagit lite bilder och haft det bra med vänner, familj och pojkvän.

Vi tar det "från början":

För två veckor sedan åt jag och Linnéa thaimat tillsammans på fredagen och sade hejdå eftersom hon åkte till Teneriffa på semester i en vecka. Lyx! Vill också till värmen!

På lördagen åkte jag och syster till stallet. Hon och Luniman var ute och sprang och lekte i snön och sen rakade hon Luniman. Hela Emma var täckt av hästhår och mamma fick komma med ombyte. Man kan inte sätta sig i en bil med så mycket hästhår på kläderna...
 

Jag åkte till Granngården och köpte en ny grep. Då varken längd eller vikt på skaften passade mig fick den stackars killen som jobbade där såga av ett skaft och sedan sätta på själva bladet igen, haha! Så kan det gå om man är kort!
På kvällen kom Sebbe och Rickard hit och sen gick vi på fest till Kalle och Lukas. Bra kväll!
Bilden är från när jag och Kalle skulle gå ut för att ta lite luft och en parkerad bil fick agera drinkbord.
 
 
Dagen efter roade vi (jag och Sebbe) oss med att steka hamburgare och sedan blev det soffhäng. Sen skjutsade jag hem Sebbe på väg till stallet.
I stallet och sådär lagom bakfull slutade det med att Sofia och jag tramsade runt som vanligt på söndagkvällarna...
Ser här att jag till och med varit för trött för att sätta på grimman ordentligt...stackars häst!
 
Sen hängde jag och Sofia hos mig på kvällen.
 
Jag har gjort egen sushi:
 

Sen gick det en hel arbetsvecka och sen tjoff, så var det helg igen. Efter stallet på fredagen åkte jag hem till föräldrarna för att hämta ett recept på kasslergratäng, turligt nog kom jag väldigt lagom. Syster hade tänkt överraska mamma och pappa med trerätters middag och det fanns mat så det räckte till mig med. Hur snällt! Mycket gott var det i alla fall.
Chokladmosse med vaniljkräm, grädde och daim till efterrätt. Mums!
 
På lördagen var jag ytterst effektiv och morgonfodrade i stallet, tvättade, handlade, lagade mat och gick en promenad med hästen.
På kvällen kom Sebbe hit och så tittade vi på filmen "Frozen". Lätt min nya favorit bland de animerade filmerna! Helt underbar!
Bild från google.
 
På söndagen bestämde vi oss för att göra köttbullar. Det blev hur många som helst och jag har nu köttbullar för ett helt år framåt! Men de blev supergoda så det gör inget. Tur han kan min man :)
 
När vi diskat all disk och gosat ner oss framför en film i soffan insåg jag att jag fortfarande inte varit hos hästarna. Så på kvällen åkte vi och tog in Svarten och Rubin. Jag mockade boxarna och Sebbe pysslade med hästarna. Sen kvällsfodrade vi och åkte hem.
Sebbe och Lusen.
 

Om han stjäl Svartens hö? Nej, han matar honom. Fast jag vet att det ser ut som om han tar det...
 
När vi kom hem gjorde jag kvällsmat och ville visa hur tacksam jag var över att få hjälp i stallet genom att göra ett majonäshjärta på Sebbes smörgås. Eh, ja, så bra blev det:
 
Det var efter detta jag hade min sömnlösa natt och bara låg vaken och pratade oavbrutet tills jag lyckades prata (tjata?) både mig själv och Sebbe till sömns och sen gick jag upp två timmar senare för att ge hästarna frukost. Kall som en isbit kröp jag ner bredvid Sebbe igen och sov en timma till.
 
Sen åkte jag till jobbet och lyckade underligt nog ta mig igenom jobbdag, stall och kvällsfodring.
 
Resten av veckan gick i raketfart och på onsdagen blev det hel eftermiddag i stallet. Jag, syster och Sofia släppte hästarna på ridbanan och jag fotade lite. Synd bara att det snöade samtidigt.
 

Haha, ledsen för många hästbilder. Men det var så härligt att se dem springa i snön. Och min lillasyster är så söt! :)
 
I fredags åt jag och Linnéa thaimat igen, haha! Hon berättade om resan och jag berättade om vad jag haft för mig. Och däremellan en massa skratt. Såklart! Som jag saknat min bästa vän!
 
Igår åkte jag hem till min mormor och morfar för att äta lunch och träffa dem en stund. Inte träffat dem sedan i julas så det var på tiden!
Sen åkte jag till stallet där jag och Lovisa putsade igenom några av tränsen och sadeln.
Sen hem och sedan tvättade jag klart tvätten, duschade, åt kvällsmat och bäddade rent i sängen. Samtidigt! Okej, inte duschningen då. Men resten!
 
Sen blev det fest hos Kalle och Lukas. Hade så galet roligt! Vet inte om det beror på för mycket dricka eller sällskapet. Kanske båda. Men roligt hade jag! Dansade bugg med Martin och Robin tills jag trodde jag skulle dö av yrsel och skratt, haha! Och ja, kan inte sätta ord på vad exakt som gjorde det så roligt. Det roliga slutade dock när jag somnade i soffan ett par timmar senare ocn Sebbe väckte mig och sa att det bara var vi kvar. Haha, hade sovit liiiiiiite längre än jag trodde, haha!
 
Sen gick vi hem och då var det inte lika kul längre. Mådde förjävligt och Sebbe tyckte bestämt vi skulle äta något innan vi somnade. Söt som han är blev han helt hyper och fixade den godaste äggröran jag smakat med lite olika tillbehör till. Han hann till och med diska medan jag borstade tändena?
Ja, jag borstar tänderna länge och nej, disken blir inte alltid helt ren när Sebbe diskar ;)
 
När vi somnade? Klockan sex imorse! Tror det var nytt rekord.
Idag var väl inte den mest effektiva dagen. Båda har legat som två säckar potatis i soffan och Sebbe gjorde hamburgare och pommes frites. Mycket gott och mycket gulligt eftersom jag sa inatt när vi kom hem att jag var sugen på pommes frites.
Min fina fixar mat.
 
Sen har jag hunnit med en liten vända till stallet också. Bra jobbat Ida! Nu ska jag återgå till sovandet.
 
Enjoy detta långa egentligen helt meningslösa inlägg! :D

RSS 2.0