Sjukstuga

Detta måste vara den trögaste förkylning jag någonsin varit med om. Den går upp och ned hela tiden och den j*vla hostan vägrar ge med sig!
Så det har varit en lugn helg. Igår städade vi stallet eftersom hästarna började sova inne i fredags. Så nu är stall JB redo för höst.

Sen blev det räkor, romsås och vitlöksbröd hemma hos mami och papi. Gott!
Sen åkte jag och syster och tog in hästarna och kvällsfodrade. Släppte av Emma hemma och åkte sedan hem till mig. Sebbe kom hit och eftersom han också är sjuk hostade vi ikapp framför en film i soffan.

För första natten på närmre två veckor kunde jag sova utan en enda hostattack. Annat var det för stackas Sebbe som halvsatt i sängen sovandes. När jag vaknade imorse hittade jag honom halvt utslagen på soffan.
Efter frukost och film gick vi en sväng i det fina vädret.

Sen har jag mest hängt här hemma och fixat lite. Sen var jag ute och gick en sväng med Svarten. Eller snarare tvärtom. Han var ute och gick med mig. Pigg var han och jag fick gå i världens fart för att hinna med. Hostan blev ju inte direkt bättre av det...
Marie och Rubin var också med som sällskap.

Veckan startar med morgonfodring för min del. Klockan 05.30. Så nu säger jag godnatt!


På benen igen

Börjar känna mig lite bättre så har tvättat, städat lite och handlat idag. Min kära familj var här på besök också och mamma hängde upp gardinerna hon sytt åt mig. Blev jättesött!
Tog en kort promenad också för att röra på mig lite. Tror aldrig att en promenad har känts så efterlängtad som den gjorde idag. Underbart!

Ikväll grillades det hemma hos mamma och pappa så jag var där och åt kvällsmat. Fick en jättefin kokbok av min mamma också. Tack!

I övrigt vill jag ge en bamsekram till min kära familj, vänner, pojkvän, stallkompisar, jobbarkompisar, chefer, kontorist och nya grannar som tack för hjälpen, snälla ord och krya på dig-hälsningar! TACK! <3

Bästa promenaden i mitt liv. Typ.


Damn you autocorrect!

I Facebookchatten igår:

Sebastian: Hur går det med förkylningen då?
Jag: Det går dåligt :(
Sebastian: Ah :/ Har du inte varit och jobbat heller då?
Jag: Nä, har legat i soffan/ sängen sedan i måndags. Sett hälften av Swefilmers filmer, knarkat hostmedicin och halstabletter. Mamma var här igår och matade mig. Det suger verkligen :(
Hur är det med dig? Inte sjuk?
Sebastian: Nej, inte det minsta. Det var ju inte kul att höra i alla fall.
Jag: Så bra! Hoppas du inte blir sjuk bara. Jag längtar ju efter dig :( Men vill inte snitta dig...
Jag: ...
Jag: Smitta! Jag menar smitta! Jag vill inte smitta dig.
Sebastian: Alltså...jag blir ju hellre förkyld än snittad i sömen om jag har ett val...
Jag: Hahahahaha!

Sjuk

Goodiebag? Nä, skulle inte tro det va. Idag har jag storhandlat på apoteket. Att bli sjuk var inte direkt med på veckans schema. Attans skit också!


Har glott serier och film dagen lång. Men är man arbetsnarkoman är det svårt att ligga stilla en hel dag fast man borde.

Hoppas på att må lite bättre imorgon i alla fall.



Söndagsnovell

Söndag kväll och det är dags för Ida att skriva "helgens novell" som jag borde börja kalla detta. Blir ju alltid någon slags helgsammanfattning på söndagkvällarna då jag nästan aldrig har tid att blogga under själva helgen.

I fredags räddade Susanne tacokvällen genom att ge mig köttfärs hon nyss köpt. Så jag slapp besöka Kvantum igen eftersom jag glömt köpa. Tack världens bästa Susanne! <3

Björn kom hit och så lagade vi tacos och såg Hangover 3 medan vi åt. Den var helt okej. Tvåan är bättre och ettan minns jag knappt.

Sedan blev det massa prat om allt möjligt till långt in på natten och sen en avskedskram. Kan inte fatta att Björn ska vara borta ett helt år. Han åker till Japan imorgon.

Igår vaknade jag tidigt och tog tag i berget med disk som blev efter min och Björns matlagning. Sen lite tvätt och städning.
Tankade bilen, handlade och var en kort sväng i stallet också.

På kvällen firade vi världens bästa Alexander som fyllde fjorton i fredags. God mat och fint sällskap. Som alltid hemma hos mina fina grannar.
Vid elvatiden hade jag helst bara velat åka hem och lägga mig, men Sebbe och Rickard började undra var jag höll hus så jag cyklade till Kalle där de befann sig.

Vi spelade dryckesspel och bara snackade en massa. Sen gick vi mot krogen men gick aldrig in, haha! Så vi fortsatte hemma hos Kalle istället. Jag var dödstrött och höll på att somna i soffan men det slutade med att Kalle hällde vatten över mig...

Nåja, efter en trevlig fest med Sebbe, Rickard, Kalle, Robin, Alexander, Lukas och Martin gick vi (jag, Sebbe och Rickard hemåt). Det ösregnade och klockan var över fyra. Vi såg ut som dränkta katter alla tre och när jag och Sebbe kom hem var det bara att hänga upp alla kläder på tork och sedan gå och lägga sig.

Idag vaknade vi inte allt för pigga och välmående om vi säger så. Lyckades få i mig lite yoghurt och flingor och sen stekte Sebbe ägg och bacon. Det gjorde nytta för sen blev vi lite piggare.

En dusch och en snabb städning senare kom mamma, syster, mormor och morfar hit. De hade med sig fika så de fick se lägenheten och så fikade vi. Mycket trevligt!

Sen åkte jag till stallet och tog en promenad med Svarten och nu ikväll har jag bara hängt i soffan.

Är inte alls pepp på fullspäckad vecka, men det får gå ändå.

Over and out.

Godmorgon gnägg

Godmorgon från stallet!

Svarten får just nu nya skor och jag sitter i sadelkammaren och äter frukost. Mys!


Svarten hälsar godmorgon han också. Tog bilden alldeles nyss när jag hämtade in honom från hagen.

Tacos utan köttfärs?

Idag gick en mycket trött Ida till Kvantum för att köpa köttfärs. Det ska lagas tacos imorgon förstår ni.
Tror ni inte jag kommer hem med alla möjliga tacotillbehör, men utan köttfärs? Jo, precis.
Det blir till att gå tillbaka imorgon helt enkelt.

Skulle även köpa ett gratulationskort till Alexander som fyller 14 år imorgon. Hittade inte ett enda kort med texten "14 år" på. Men precis alla andra åldrar mellan 1 och 1000 fanns. Jodå. Självklart. Vad är oddsen liksom?!

Nu blir det äntligen sängen. Har typ räknat ned timmarna sedan jag vaknade imorse.
Men Svarten ska skos före jobbet så det blir ingen sovmorgon här inte!

Godnatt!

Brandövning

Brandövning i stallet denna måndagskväll. Hoho, jag sög! Men det var grymt roligt ändå.

Bäst var ändå när Johnny (som hyr betesmark för sina kalvar av oss)kom sättandes och frågade vad i helvete vi höll på med. Brandövning, svarade vi med brandsläckare och rök överallt.


Johnny och Kalle fick vara med på bilden de också.

Sen efteråt har jag och Sofia hängt hemma hos mig. Myspys! Så glad att jag har dig! <3

Das helg

Igår vaknade jag något förvirrad. För det första, klockan var bara åtta och jag var pigg. På en lördag. Tvingade mig själv att ligga kvar tills halv tio, går upp och får se att mikroklockan visar halv nio. Fattar ingenting och kollar min gamla telefon. Den visar samma som mikron.
Skickar ett sms till mamma och frågar vad klockan är. Och jo, den är minsann bara halv nio. Härligt, tänkte jag och satte fart.

Efter ägg- och baconfrukost startade jag min första maskin tvätt nere i tvättstugan och åkte sedan och inhandlade en tvättkorg. Efter en vända till Coop och lite fix, mer tvätt samt lunch åkte jag till stallet. Red en mysig tur på min fina prins i solskenet. Underbart!

Sen kom mamma och pappa på besök och fixade lite saker här. Som att skruva upp en gardinstång och fixa inställningar på TVn.

När de åkt och jag lyckats göra någon form av kvällsmat kom Sebbe hit och det blev disneyfilmer och myspys.

Idag gjorde Sebbe ägg- och baconfrukost till oss och sen har vi mest slappat i soffan. Välbehövligt efter en hektisk vecka måste jag säga.

Sen blev det en kvällstur till stallet för att hälsa på hästarna och häng med Sofia.

As if there's no tomorrow

I onsdags var jag och syster och löstränade hästarna i paddocken. Sen åkte jag med hem till mamma och pappa och åt. Svårt att tacka nej när mamma lagat min favoriträtt; schnitzel, smält smör och klyftpotatis. Mums! Hade inte maten tagit slut hade jag ätit ihjäl mig!

Igår, torsdag, diskade jag igenom det sista porslinet och idag efter jobbet har jag städat. Pausade med en promenad med Svarten och sen blev det kvällsmat med familjen. Det bjöds på grillad baconlindad kyckling med fetaost och soltorkade tomater inuti. Åt som om det inte fanns någon morgondag. Sååå gott!

Nu har jag åkt hem till lägenheten och just krypit ner i sängen. Ska bli underbart med sovmorgon imorgon.

Bjuder på två bilder från i onsdags. En på Svarten och en på Luniman :)





Flyttkaos!

Hela helgen har varit ett enda virrvarr av flyttkartonger, ikeapåsar med packning, kläder och porslin.

Igår åkte jag hit till lägenheten, diskade igenom diverse bytter och bunkar, glas, bestick och så vidare. Det mesta har ju legat på vinden i lådor nu i mer än två år så känns fräschast att diska allt innan användning.

Sen blev det en vända till stallet för att träffa Lovisa innan hon åker tillbaka till Uppsala, vilket hon gjorde idag. Sen en vända till Coop för att handla det nödvändigaste och sen tillbaka till lägenheten (har fortfarande inte börjat kalla det för "hemma").
Sofia kom hit och tog tag i mina kläder och började sortera det i prydliga högar i mina garderober. Jäklar vilken ordning och reda det blev! Tack snälla Sofia!

Sen åkte jag hem och blev bjuden på mat av syster. Efter en dusch åkte jag tillbaka till lägenheten, packade upp lite grejer och så. Sen kom Sebbe hit och vi tittade på film, "Djävulen bär Prada" bland annat. Sen sov han med mig förstå natten här i lägenheten. Myspys!

Idag har vi tittat på hästhoppning på tv, jag har fortsatt diska igenom grejer och är nu mer en halvvägs, heja mig!

Sen kom mina fina grannar, familjen Liljeberg och hälsade på. Med inflyttningspresenter och blomma och allt. Tusen tack! Så efter att de varit här en stund åkte jag och Sebbe hem och åt middag med min familj. Vi tog med oss ytterligare några lådor och påsar med saker hit. Bland annat min hurts med alla nagellack, kameragrejer och pennor i.

När Sebbe gått pratade jag med Lina i telefon innan jag hämtade upp syster för en stallvisit.

Sen blev det dusch och kvällsmat för min del och sen kom Sofia hit för fortsatt klädinpackning. Tack igen! Du är guld värd min fina vän! <3

Så nu blir det första natten alldeles ensam här i lägenheten. Sebbe börjar skolan imorgon och sover hemma och jag ska till jobbet.

Lär inte bli några svårigheter med sömnen dock, lär somna som en klubbad säl vilken minut som helst...godnatt!

RSS 2.0