Regnställ

Dagens "utsläppare" hade glömt släppa ut hästarna idag. Så när jag kom till stallet strax efter 16.30 var Anna i full färd med att släppa ut sju hungriga hästar!
Så mockningen tog en evig tid och sedan tog jag och Sofia en mysig ridtur i mörkret. Svarten kändes inte helt ren i benen, men kan inte avgöra om det var hältan som spökade eller om han var stel efter att ha stått inne för länge. Får se hur han känns imorgon.
 
Efter ridturen provade vi Sofias täcke (eller ja, rättare sagt Fibblas), på Svarten. Aningen stort, men tror det kan funka. Det går nämligen åt en del täcken när det regnar. De torkar så långsamt så man behöver ha några att byta med. Provade även Sofias ridstövlar. Jag alltså, inte hästen. Lite stora, men hur sköna som helst. De ska helt klart få stå med på julens önskelista.

Nu har jag i alla fall beställt ett regnställ från Hööks. Det är rätt värdelöst att ha ett regnställ som inte tål vatten...
Mitt gamla läcker nämligen in and so does the gummistövlar. Så i veckan hoppas jag få inhandlat det med.

Nu blir det sängen och sova ett par timmar. Sen ska hästarna ha frukost igen. Jag hade morgonfodringen igår också nämligen.
Regnställ CRW från Hööks.

GräsklipparN

I vår familj lämnar vi det här med gräsklippning åt proffsen ;)
Alexander är gräsklipparN

Mat i stora lass

Strax innan jag ska cykla hem från stallet få jag ett sms av mamma:
 
Mamma: Hej! Vill du ha pasta med räkor eller oxfilé med ugnspotatis? (Syster och hennes kompisar hade ätit pasta och räkor och mamma och pappa oxfilé. Därav två rätter).
Jag: Båda! Är jättehungrig!
Mamma: Knäppskalle!
Jag: Men då tar jag räkorna :)
Mamma: Du får självklart båda. Pappa har förberett köttet och undrar när du kommer.
Mamma: Det var meningen att du skulle svara med ett klockslag :)
Mamma: När kommer du hem, undrar pappa?
 
De tre senaste smsen såg jag aldrig för då var jag påväg hemåt. Så när jag kom hem blev jag serverad båda rätterna. Pasta med räkor till förrätt och oxfilén till huvudrätt. Lyx!
Efterrätten i form av chokladmousse med hallon fick dock sparas till lördagen. Blev helt proppmätt!
 
Tack världens bästa mamma och pappa! ♥
 
 
 

Musar

I fredags kväll red jag, Lina och Sofia ut. Vi hann knappt rida ut från gårdsplanen innan vi började svamla. Som vanligt ;)

Jag: Det är såhär man ska spendera fredagskvällen. Helt klart. Ridtur med vänner istället för krogen. I alla fall enligt mig. Jag som inte gillar krogen så värst mycket.
Lina: Precis!

...

Jag: Sofia, hur många dagar ska du skritta Fibbla nu när hon har vilat ett par veckor. När ska du börja trava menar jag?
Sofia: Tjaaa, få se här...vad är det för dag idag? Lördag?
Jag och Lina: Nej, det är fredag.
Sofia: Just det! Det är bara för att jag har haft studiedag idag som jag får för mig att det är lördag. Sååå vad var det vi pratade om?
Jag: När du ska börja trava Fibbla.
Sofia: Just det, så var det. Eh...det är lördag idag...så typ onsdag kanske?
Jag och Lina: Det är fortfarande fredag Sofia...inte lördag.
Sofia: Haha! Jag är tröööött!

...

Lina: Det är i alla fall sååå skönt att vi har fått stallkatt nu. Inga fler möss! (Lina avskyr möss medan jag och Sofia tycker de är söta. Levande alltså).
Jag: Ja, fast för min del får den gärna låta bli mössen och hålla sig till kattmaten istället.
Sofia: Men precis, musar är ju också levande varelser. Precis som vi.
Ida: Mm...va? Musar?? Hahahahaha! Möss Sofia! Det heter möss!
Sofia: Hahahahaha!
Lina: Va, vad sa ni? Vad är det som är så roligt?
Ida och Sofia: *Dör av skratt*
 
Detta är vi tre i ett nötskal. I alla fall en fredagkväll, haha!
Mysigt var det i alla fall och jag kom inte hem förän klockan 21.40. ;o

Come and pick me up

Hej på er! Har blivit lite dåligt med bloggande de senaste dagarna så jag kompenserar med ett litet inlägg medan jag väntar på att pappa ska hämta mig. Har varit och handlat lite inför ikväll så sitter utanför Håstenshallen och väntar. Sen blir det hästen och lite städ hemma. Ikväll kommer Linnéa och Josefin hem till mig för filmmys och mat :)

Fyra timmar stall (utan ridning)

Jag gjorde inget av det jag skrev att jag borde gjort idag. Ifall ni undrade alltså.
Eller förresten, jag åt faktiskt lunch. Två gånger till och med!

Istället spenderade jag fyra timmar i stallet. Jag red inte ens, haha! Man är aldrig sysslolös i ett stall. Det kan jag försäkra alla er icke-hästmänniskor om.
Putsade i alla fall sadeln, sadelgjorden samt ett av tränsen. Noggrann som jag är tog det mig nästan en och en halv timma! Sen kom Lina och vi plockade in två blöta hästar. Svarten fick en ordentlig rykt och en svansklippning. Svansen var så lång att han nästan trampade på den nämligen. När han hade ätit upp fick han gå ut i ruskvädret igen. Sista natten har spenderar ute för i år faktiskt.

Ska bli lite skönt att de kommer in om nätterna faktiskt. Tycker det är kul att mocka och göra rent i boxen.
Tråkigt dock att det kommer att mycket längre tid i stallet framöver. Jobbigt om man har jobbat sent. Annars inga problem såklart. Sen är det ju "bara" september än så länge, så det känns lite tidigt att de ska komma in redan. Men eftersom vädret är så dåligt så finns det inte mycket att välja på.
Sen blev det lite (läs: mycket) prat och skratt med Lina och Sofia. Som vanligt :D

Blev även inspirerad av Sofias egenkomponerade täckeshängare. Två fönstergaller till box som står lutade mot varandra med en höbal som stöd i mitten. Som ett litet tak alltså. Så hänger man det blöta täcket där över.
Jag ville ju inte vara sämre jag så jag byggde mig ett likadant.

Imorgon väntar jobb och alla dagens grejer som jag inte fick gjort idag.

Känner att detta inlägg blev väldigt långt och totalt ointressant. Det får ni leva med!

What to do denna lediga dag?

Klockan är bara elva och jag har redan gjort allt som stod på dagens lista. Körlektion och plugg. Eller ja, stallet har jag inte varit i ännu så antingen blir det en tur dit i eftermiddag för lite pyssel och ridning, eller så väntar jag tills ikväll när Lina och Sofia kommer. Vi får se hur det blir.

Såååå då återstår frågan. Vad göra nu?

Vika högen med tvätt som hamnat på skrivbordet bredvid datorn? Städa mina lådor? Tvätta mina sminkpenslar? Plugga mer? Äta något?
Ja, ni ser ju själva. Valmöjligheterna är för många så jag antar att jag inte kommer göra något av det ;)

Vi hörs sen! :)
Bjuder på en tigerbild jag tog på Teneriffa i vintras :)

Cilla Freight

Idag heter jag rastlös i mellannamn. Helt sjukt vad mycket tid över man får när man är "hästledig". Har hunnit med körlektion, jobb, plugg och övningskörning med pappa.

På tal om hästar så såg jag att Cilla Freight har fått somna in idag. En av mina förra medryttarhästar som jag delade med Veronika. Red dock inte Cilla så ofta då vi inte riktigt passade ihop, men hon och Veronika funkade väldigt bra tillsammans. Det är Veronika som rider Cilla på bilderna i detta inlägg.
Jag red istället ett Gotlandsruss.
Veronika och Cilla Freight februari 2010 och oktober 2010.
 
Vila i frid Cilla ♥

Gillar inte bröd

Ser ni smörgåsen under ägget? Inte så tydligt nej, men den finns där i alla fall. Jag gillar egentligen inte bröd speciellt mycket, men ibland är det ju det smidigaste man kan äta just för att det går snabbt att plocka fram, smidigt att ha med sig och så vidare. Därför äter jag alltid smörgåsar i bilen på jobbet. Gillar det inte, men det är smidigt.

Därför kom jag på den brillianta idén att helt enkelt gömma själva brödet under allt det gottiga! Ibland är jag nästan för smart för mitt eget bästa.

 
Detta påminner mig om när jag gick i högstadiet och även i början av gymnasiet. Mamma tyckte jag borde äta bättre frukost så hon gjorde ofta mackor med stekt ägg och bacon till mig. Ibland lade hon en ostskiva under ägget (mellan själva brödet och ägget) för att det inte skulle synas så tydligt. Detta för att jag skulle få i mig någon typ av kalcium och ost tål jag nämligen (är laktosintolerant).
Förstår ni hur konstigt min goda ägg- och bacon frukost smakade? Tog ett tag innan jag insåg att osten var boven i dramat nämligen.

Magazines

Min söndag har varit väldigt hektisk, därav det dåliga bloggandet idag. Eh...okej då, den har inte alls varit hektisk. Mer åt det händelselösa hållet faktiskt. Har umgåtts med familjen, ätit god mat, övningskört med pappa (fickparkerat och kört på och av motorvägen x antal gånger). Har inget emot att köra motorväg egentligen, men avskyr själva påfartssträckan. Blöööö!

Nu ikväll sysselsatte jag mig med att klippa ut bokstäver ur tidningar och sedan sätta fast dem på en av mina tidskriftssamlare. Givetvis har jag tidningar i just denna. Därav ordet "Magazines".
Ordning och reda ska det vara!

Today is a happy day

Även om jag är sjukt uttråkad just nu, så hade jag det hur roligt som helst tidigare idag.

Lovisa hämtade upp mig och sen plockade vi även upp Frida. Vi åkte och hyrde släp och sedan vidare mot Lovisas jobb (en mjölkgård) för att hämta hö.

Lovisa klättrade upp på toppen av det enorma berget av höbalar och kastade dem ner till mig och Frida. Vi kastade sedan ner dem från från loftet där Andrew tog emot dem och lastade dem på släpet. Han fick hjälp av Frida mot slutet och efter 44 balar var vi redo att åka och lasta av dem i stallet.

Men det var liksom inte själva högrejandet som var det roligaste, utan korna, tjurarna och de underbart söta kalvarna. Länge sedan jag var i en ladugård nu, men att gå omkring och mysa med alla de nyfikna djuren är ju hur mysigt som helst. Hade nästan glömt bort hur det kändes. Så dagens höjdpunkt var när en av kalvarna kom fram till mig och sög på min hand. Kattungar fanns det också.

Ja, ni kan ju själva tänka er hur mysigt jag hade. Älskar man djur så är sådana stunder alltid något av det bästa. Ladugårdar, stall eller en kattunge i famnen...allt är lika bra!

Efter att ha kikat runt på gården tog vi med oss Andrew tillbaka till stallet och lastade av alla balar. Sen åkte vi tillbaka med släpet och sedan lämnade vi av Andrew och Frida.

Lovisa och jag åkte tillbaka till stallet och Svarten. Kollade hans ben och sedan skrittade Lovisa ut på Svarten och jag följde med som sällskap.
Go dag helt enkelt :)
Råkade glömma mobilen hemma så blev inga kalvbilder tyvärr. Bjuder på en bild på en av kalvarna som går bredvid stallet istället :)

Jag är vaken

10.45 - Ida vaknar
11.00 - Det ringer. Ser att det är Lovisa och svarar efter några signaler.

Ida: Hej!
Lovisa: Hej! Jag tänkte att vi hämtar hö vid tvåtiden idag. Du ville följa med va?
Ida: Ja visst! Två blir jättebra! (Svarar med något hes röst eftersom jag nyss vaknat).
Lovisa: Oj! Jag väckte dig inte va?
Ida: Nejdå, jag var vaken.
Lovisa: .....
Ida: Alltså, jag var vaken...jag har bara inte klivit upp ännu.
Lovisa: Haha! Men gå utanför dörren klockan två så hämtar jag upp dig. (Vi bor grannar).
Ida: Låter jättebra. Ses sen!
Lovisa: Ja, det gör vi. Hejdå!
Ida: Hejdå!
 
 

Rosetter

Ida: Haha, fina sockar du har Linnéa!
Linnéa: Eh...tackar!
Ida: Vi har likadana på oss ser jag.

Yellow

Eftersom jag var gulklädd igår testade jag att göra en gul sminkning. Tyvärr tål jag inte färgerna från paletten så bra då själva skuggan "smular" och jag får massor i ögat. Därför blir jag väldigt röd och irriterad i ögonen.
 
Övningskörde med pappa efter jobbet och det gick bra. Dock blev jag tvingad att köra på motorvägen i ösregnet. Hata!
Sen hade jag i alla fall en mysig kväll med familjen, grannarna och Linnéa :)
God mat, godis, film och massor av prat.

Swedish House Maffia - Don't You Worry Child

Man bara måste älska denna låten!
 
 
Annars har dagen erbjudit jobb, en övningskörningsrunda hem till mormor och morfar bland annat och nu väntar jag på maaaat! Det blir lax som är något av det godaste jag vet.
Sen blir det TV-kväll för min del. Halv åtta hos mig, Kockarnas Kamp och New Girl. Myspys! :)
 

2012-09-19

Idag fick Svarten nya skor. Han ömmade inte så farligt så blev en liten tur med Hanna och Lina. Pigg är han och ska helst trava och galoppera några språng. Om han själv får bestämma alltså. Lovisa kommer hem i helgen så då får hon avgöra om det är dags att sätta igång med lite trav snart. Hoppas på det för han är full av energi nu den lilla busen!
Bild som Sofia tog för snart två veckor sedan.
 
Har inte så mycket vettigt att säga idag känner jag så jag återkommer imorgon. Godnatt!
 

Space

Lite senare någonstans mitt i pluggandet igår, spårade det dock ur och jag lade på ett lager av favoritlacket "Last friday night" samt överlack från Seche Vite. Det blev minst sagt glittrigt.
Bilden gör inte lacket någon rättvisa, men titta noga på den översta nageln på bilden och tänk er att det är ungefär hundra gånger glittrigare än så, haha!

Monaco Blue

Som sagt, det blev först lite glitter. Närmare bestämt Monaco Blue från gina tricot. Ett blå-grönglittrigt lack med lite större silverkorn i.

Azure blue

Testade förresten ett lack från gina tricot idag. Azure blue heter det. Gillar verkligen färgen! :)
Sedan gick det utför och naglarna blev fulla med glitter. Haha, det blir alltid så. Ni får se imorgon ;)

Söndagsfrukost

Min söndag bestod av god söndagsfrukost tillagad av mig själv. Hallonsåsen i yoghurten är dock överbliven sedan i torsdags, men ändå.

Sen blev det plugg och stallet. En skrittrunda med Svarten och sen plockade jag, Sofia och Lina stenar i paddocken. I mörkret, haha!

Svarten 1 & 2

Såhär kan det alltså se ut i stallgången med en häst och en liten smygande hästrädd katt.

Svartsjuk katt?

Jag och Svarten fick finbesök i stallet idag. En liten katt som följde efter mig överallt. Vid ett tillfälle satt jag på huk och borstade Svartens ben. Katten kom springandes och jamade samtidigt som han nästan kröp upp i knät på mig. I samma stund böjde Svarten ner huvudet för att hälsa på katten lugnt och försiktigt. Katten gjorde då ett baklängeshopp på en meter, fräste och reste ragg. Sedan satt han såhär och blängde på Svarten en lååååång stund.

Då gick jag fram till katten och klappade på honom tills han såg lite gladare ut. Så började Svarten skrapa med hoven i golvet "Meeen jaaaag dåååå? Ska du inte klappa på mig?"
Så sen sprang jag fram och tillbaka som en idiot för att göra båda nöjda.
Någon rättvisa får det ju vara här i världen.

Räven raskar över hagen

Igår när jag skulle hämta in Svarten såg jag en räv lite längre bort i hagen. Den verkade inte lägga märke till mig så jag smög mig så nära jag kunde. När det var cirka 30 meter mellan oss fick den syn på mig, stirrade på mig och sprang sedan iväg.
Fin liten räv fotad med mobilkamera.

Bevis

Om ni av någon anledning inte skulle tro mig så har ni beviset här.
Hur många med utegångsförbud får chokladtårta med valnötter, hallonsås och grädde till efterrätt?
Nej, just det.
Typ tusen gånger godare äv vad det ser ut på bilden.

Utegångsförbud?

Om jag har fått utegångsförbud?
Nääe, jag tänkte bara att jag skulle höras och synas så lite som möjligt ikväll. Mammas tjejkompisar är här på middag och när jag tänkte sätta på "Halv åtta hos mig" på tvn i köket slog det mig att det kanske hördes genom väggen in till vardagsrummet där de satt.

Så tallriken fick följa med in i mitt nystädade rum. God paj blev det (syns dock inte så tydligt på mina fantastiska bilder), och så lite Halv åtta hos mig, Kockarnas kamp och New girl på tvn.
Och nej jag är inte helt efterbliven. Tittade på tvn och den kom inte med på bild. Ifall ni undrade alltså.

Dagen

Fantastiskt nog har jag hunnit med allt jag skulle idag. Ganska ovanligt om man heter Ida nämligen.

Efter massa (nåja, mer än vanligt) plugg övningskörde jag med mamma. Det gick inte överdrivet bra precis. Parkeringarna blev bra med själva körningen var inget att hurra för. Blev tutad på i en rondell idag. Samma sak hände mig igår. Läs skylten! ÖVNINGSKÖR står det för er som har svårt att tyda den gröna skylten på bakrutan. Gaaaah!

Rondellen var helt öde och så kommer jag körandes när en bil kommer i världens fart från vänster. Jag tvekade lite och körde sedan. Tänkte att jag skulle hinna. Det gjorde jag också, fast bilen bakom fick kanske lov att sakta ner en smula och tutade därför. Eller så tutade han för att jag är så snygg. Man kan ju aldrig veta liksom.

Efter detta fixade jag med bilderna jag framkallade i måndags. De hade kommit på posten idag. Man måste bara älska fuji direkts snabba leveranser.
Sen lite mer plugg och sedan stallet. Blev en kort skrittrunda med Lina och sedan sällskapade jag och Svarten Sofia när hon red i paddocken. Gipsad hand och allt. Men det var en lycklig Sofia!

Nu har jag städat och ska plugga tills mina ögon inte orkar mer.
 
Godnatt!

Ledig idag

Varannan onsdag är det alltid mindre att göra på jobbet så idag fick jag ledigt. Jag klagar då inte!
Började min dag med film och god frukost bestående av äggröra med bacon och juice.

Nu ska här pluggas, övningsköras, städas och ridas!

Me today

Finns det skratt som aldrig gråter?

Efter som kusin vitamin Liza Arvidsson fyller 20 år idag bjuder jag på hennes låt som hon själv har skrivit. Grymt duktig är hon!
 
 
Text: Liza Arvidsson
Musik: David Arvidsson

Svarten pussas

Efter körlektion med annan lärare (som för övrigt var skitrolig), och jobb blev det övningskörning med mamma. Gick helt okej och jag gjorde bra parkeringar. Försökte träna på det jag lärt mig på lektionen imorse.

Sen stallet och när jag ropade på Svarten i hagen kom han fram och gav mig en puss! Sååå söt!
Satte mig på huk cirka tio meter framför honom och pratade med överdrivet glad "bebisröst" och då kommer han glatt fram och trycker mulen i ansiktet på mig. Finaste ponnyn. Det är sådana stunder i stallet man verkligen uppskattar.

Sen blev det skrittrunda 40 minuter med Sofia som sällskap. Mys!

Känner att pussfaktorn är hög här på bloggen. Är det inte Sebbe så är det Svarten, haha! ;)

Känner variationen flöda

Rastlös som jag är kan jag inte bara sitta hemma och glo imorgon också. Så jag gör ett försök till att jobba.

Gjorde nyss ett veckoschema att ladda upp på bloggen. Insåg just hur varierande mitt liv är. Eller inte.

När körkortet är klarat, då jävlar säger jag bara! Då ska jag också skaffa mig ett liv. Trött på tanken "måste plugga", men att sällan faktiskt göra det. Fast nu har jag ju satt fart på riktigt.
Hej enformiga liv! Passa på att vara enformigt du bara, snart blir det ändring! ;)

Några av favoriterna

Mår inte bra idag. Halsen gör ont och det känns som om huvudet inte riktigt sitter där det ska. Så har tagit det lugnt idag och framkallat bilderna ni ser här under. Så när de kommer ska de sättas in i mina nya ramar.

Annars har jag bara varit i stallet en sväng för att mata och haltkolla hästen. Han är bättre som tur är. Sen promenerade jag hem igen. Musik i lurarna och det blev nästan en powerwalk istället fast jag skulle gå sakta för att inte anstränga halsen.
 
Nu ska jag återgå till teoripluggandet och halstablettätandet. Hejsvejs!
 
P.S. Den som har tråkigt är varmt välkommen hit med en flaska coca cola. Det hade varit uppskattat! ;D

Köpt i lördags

Här ser ni vad jag köpte i lördags. Jackan och underkläderna var egentligen helt onödigt, men men. Så får det bli ibland. Det andra hade jag faktiskt skrivit upp att jag skulle handla hem. Vuxenpoäng där!

Jacka - Vero Moda
BH, trosor, body splash (mango passion) - gina tricot
Lip butter (chocomania) och body lotion (shea) - The body shop
Shampoo, handcreme och ansiktsrengöring - Kicks

Puss


I love you

Sov läääänge idag och när jag och älskling lyckats ta oss upp blev det snabbsminkning (för min del då alltså) och sedan gick vi ut och fotade lite.

Så nu har jag äntligen bilder till alla mina nya ramar. Ska bara framkalla dem nu.

Vi ser kanske inte överdrivet glada ut på just denna bilden, men visar ändå för att själva grejen var att få med längdskillnaden på bild. Kanske var vi också lite trötta efter alla mina "höjdhopp".
Håll utkik efter nästa inlägg så förstår ni kanske vad jag menar ;)

Lite senare åkte jag och Alexander till stallet och jag tog en tur med Svarten. Han hade världens pokerface idag och spelade lugn och lunkade på i sakta mak, tills vi bara hade en liten bit kvar till stallet, då hoppeliskuttade han igen. Snacka om överskottsenergi!
 
Såg för första gången i mitt liv en livs levande huggorm ute idag. Har aldrig stött på det tidigare när jag varit ute.
 

Sim sala bim

Hade myskväll med älskling igår. Vi såg film och sedan blev jag borttrollad...

Ridtur med Svarten och Sofia

Red en tur med Svarten och Sofia som sällskap bredvid. När hon blir av med gipset kommer jag helt klart att sakna att ha någon som promenerar bredvid. Fast i och för sig kan vi ju rida ut tillsammans då istället ;)

Sofia tog lite bilder också. Svarten fick lyckorus och bockade iväg en bit med mig på, haha! Knashäst!
Jag och Svarten till vänster och till höger Sofia som fixar i boxen innan det var dags att cykla hem.

I staden

Det var ingen överdrivet glad Ida som jobbade igår. Jobbade över gjorde jag också. Blev sedan en snabb sväng till stallet och sen väntade filmmys med Linnéa och Sandra. Vi såg Hangover 2. Den filmen är helt sjuk!
Jag och Sandra masade oss upp vid elvatiden idag och åt frukost och sådär. Sen åkte vi in till stan och jag shoppade alldeles för mycket. Fast mycket utav det var nödvändigheter. Nu har Sandra åkt till jobbet och jag väntar på bussen.
Ska äta lite och åka till stallet. Sen är det plugg som gäller!
Vad har ni för er idag? :)

Snäll Ida

Jag som var taggad för en natt med teoriboken och lagom mycket sömn. Skulle egentligen inte börjat förän 10.00 imorgon. Nu är det en som blivit sjuk och jag ställer upp utan att tänka. Ja, jag är yrkesskadad. Så 07.00 ska jag befinna mig på jobbet. Hujeda mig! Fast det är klart...money is money ;)
(Egentligen brukar jag ju börja sju minst en dag i veckan, så vet egentligen inte varför jag klagar).


Träffade en före detta klasskompis med hund på väg hem från jobbet så vi hade följe en bit. Här är hunden (Malte) och jag förra sommaren :)

Vad jag ska göra när jag tagit körkort:

  • Fira genom att åka till Horse Farm med Lina och shoppa. Vi pratade om affären idag och jag sa att jag ville åka dit. Det ska vi också, sa Lina. När du har tagit körkort och kör oss dit.

 

  • Åka till Linas landställe med hästarna och bada och sova över och så vidare. Mysigt! Fast det blir nog inte förän till sommaren om det blir av.

 

  • Åka till sommarstugan med Sebastian.

 

  • Åka till sommarstugan med tjejerna.

 

  • Köra till och från jobbet blåsiga dagar som idag och när det blir vinterväder ute.

 

  • Massa mer som jag inte kommer på just nu.
 
Här Ida Arvidsson, har du motivationen. Du måste plugga för att komma dit bara. Sååå öppna boken! NU!

Varning för vimsigt inlägg!

Det har varit en händelserik dag i Ida Arvidssons liv idag.

Först cyklade jag till jobbet i orkan...eh...okej då, det var bara lite vanlig motvind, men ja. Framåt gick det ju knappast i alla fall. Efter jobb dagen lång fick jag även reda på att kusin tog körkort idag. Grattis Liza! Vi slog vad i våras om vem som skulle bli klar med körkörtet först. Liza var tveksam till vadslagningen först eftersom jag hade kört i flera månader på körskolan, men inte pluggat så mycket teori. Oroa dig inte, försäkrade jag. Det är ju trots allt latmasken själv du har som motståndare!

Så nu ska jag bjuda Liza på fika. Tror jag ska tvinga syster att baka. Japp, så får det bli.

Efter att ha grattiskramat Liza cyklade jag hemåt. Blåste gjorde det såklart fortfarande från lite alla möjliga håll. Just som jag tänkte att det är skönt att jag inte känner människorna jag möter på hemvägen, med tanke på att jag ser ut som ett troll med håret åt alla håll, osminkad, jobbkläder och så vidare, dyker Sebastian upp från ingenstans. Eller okej då, han bor ungefär där jag cyklar förbi, men ändå. Stackarn, han måste ha undrat varför jag såg ut som ett troll helt plötsligt när jag inte gjort det hittills i vårat tre år långa förhållande. Nåväl, han överlevde denna traumatiska upplevelse and so did I.

Vi gick i alla fall hem till mig, segade och åt godis och så. Sen blev det stallet för min del. Kunde inte se att Svarten haltade och det har jag inte gjort de senaste dagarna heller så det blev en liten runda med Lina och Luniman. Sofia följde också med som sällskap. Mycket trevligt :)

När jag och Lina skulle cykla hem satt det en pytteliten mördarsnigel på mitt framhjul. Medan jag stod handlingsförlamad plockade Lina lugnt bort den och satte ner den i gräset. Ät nu lilla snigel, sa hon. Jag sa att hon skulle tvätta händerna med handsprit alternativt såga av sig handen. Vi får väl se vad hon väljer.

Nej, nu ska jag plugga lite teori tror jag. Bäst att passa på medan ögonen fortfarande är öppna menar jag.



Gosetröjan

Ni som känner mig vet att jag inte tycker om hösten. Min stalltröja gör faktiskt denna årstid lite bättre. Ser ni hur gosig den är i fodret på luvan? Så mysig är den i hela fodringen förutom ärmarna. Så det är med lycka jag hoppar i stallkläderna denna hösten. I och för sig är det väl alltid med glädje jag tar på mig stallkläderna, men ändå. Tröjan är helt enkelt bäst.

Effektiv är mitt andranamn

Tjoo!
Klockan är bara två och jag har redan hunnit jobba klart för dagen, ätit lunch och pluggat lite teori. Nu är även "Svåraste frågorna" avklarade så nu är det repetition och maaaassaaaa plugg som gäller ett tag framöver ;)

Men nu pausar jag med lite musik och ska strax cykla till stallet tänkte jag. Ska kolla Svartens ben som för övrigt såg bra ut igår. Så om det ser rent ut (ej halt alltså) så blir det nog lite skritt imorgon eller på onsdag. Hoppas! Han får inte bli tjockare nu alltså, hehe!

Sen blir det mer teori och lite övningskörning med mamma.
Yes, jag har tagit tag i eländet och tänker bli klar. Körkört, here I come!
Bild från Tylösand.

Hummer

Kräftkalaset fortsatte igår tillsammans med familjen. En hummer fick också vara med på festen.

Sen hade jag och Linnéa filmkväll med massor av godis och chips med dipp. Det har jag längtat efter läääänge!

Nu ska jag strax åka till hästen. Lovisa åker som sagt tillbaka till Uppsala så nu har jag honom alla dagar utom torsdagar (Fridas dag).

Kräftskiva

Efter mycket kräftor, visor, skratt, vin, baileys och godis blev det en vända till Harrys (!!!) Vi är ju ett ganska blandat gäng när det gäller ålder sååå ;)
Kräftor till vänster, Matilda, kusin Liza och jag till höger :)

Mot kräftorna!

I fredags var det alltså personalfest/ kräftskiva. Såhär såg jag ut precis innan jag cyklade iväg för att möta Irén.
Ber om ursäkt för den kassa mobilbilden till höger, men fick tydligen inte med skorna på kamerabilden :P

She Wolf (Falling To Pieces)

Varit lite dåligt med uppdatering i helgen (förlåt Sandra). Medan jag fixar lite inlägg kan ni ju passa på att lyssna på denna låten. Gillar man låten "Titanium" med David Guetta och Sia så gillar man säkert denna också :)
 

RSS 2.0