Rubin

Jag och Rubin idag.
Alexander tog några bilder.


Nyklippt!

Två Instagrambilder från idag.


Nyklippt och lockig!


Powerwalk med Rubin iklädd gummistövlar.

Cookie-Sunday

Klockan är över 20.00 och hittills är två kakor (wienerbröd och toscakaka), det enda jag jag ätit under hela dagen. Det är ett under att jag ens står upp.

Det har varit en lugn helg med fredagsmys med Linnéa och Josefin, storstädning av badrummet som äntligen är helt klart nu, filmmys med finaste pojkvännen och en härlig kvällspromenad på det. Sedan såg vi ännu en film och idag har vi sovit halva dagen. Min allergimedicin gör att jag skulle kunna sova dygnet runt. Typ.

Sen en sväng hem till mormor och morfar för fika (det var då jag insåg att jag glömt äta något eftersom pappa frågade ifall kakorna var min frukost).

Sen åkte jag till stallet och red en sväng på Svarten. Så nu inväntar jag kvällsmat och sen ska jag plugga med syster.

Bild från min och Sebbes kvällspromenad igår. Vi såg hur många katter som helst men denna var helt klart sötast!



Monday

Hur min dag har varit? Tackar som frågar. Det var inte helt lätt att svara på minsann.Började dagen med att försova mig då alarmet tydligen inte ringt (händer lite då och då med denna mobilen). Därför ställer jag av säkerhetsskäl alltid min gamla mobil på alarm också. Den har antagligen ringt och så har jag tryckt på "avsluta" istället för "snooze". I alla fall kommer jag inte ihåg att den har ringt vilket är ganska ovanligt. Brukar alltid veta om jag stängt av det eller ej och jag brukar ofta vakna några minuter precis innan det ringer. Men inte idag. Fick hoppa i första bästa plagg, kasta mig in i bilen och åka och ge hästarna frukost. För sista gången denna våren/ sommaren faktiskt.Hemma blev det kaosmorgon med en familj och tre byggjobbare som sprang omkring kors och tvärs genom huset...För en gångs skull hade jag god tid på mig att köra till jobbet. Precis innan en rondell stannade jag för att låta den gigantiska grävmaskinen framför mig köra upp på trottoaren och släppte fram två cyklister som skulle över övergångsstället som är precis innan man kör in i rondellen. Precis när jag har försäkrat mig om att jag kommer förbi grävmaskinen med god marginal passar ett smartass på att köra om mig precis mellan mig och refugen. Hatar när de händer!
 
I alla fall, alla överlevde även om det var en sur Ida som kom till jobbet. Åtta timmar senare kör jag hem från jobbet och efter lite mellanmål och byte av kläder cyklade jag till stallet. Där var Jim i full färd med att sätta upp paddocken så genast blev jag på bättre humör. Mockade sedan igenom hela Svartens box och sedan blev det en ridtur med Sofia.
Första riktiga kvällsturen med sällskap för i vår! :D
 
I övrigt tänker jag börja träna denna veckan eftersom hästarna började gå ute inatt. (=Mindre tid åt mockning, mer tid åt att gå/ springa samt göra plankan).
Sååå bättre kondition, here I come!

It's all about timing

I fredags jobbade jag bara två timmar på morgonen. Så var ju så gott som ledig då också. Red i alla fall en sväng på Svarten och sen åkte jag och syster till stan och shoppade lite. Dagens bästa var när en gubbe med rullator kom gåendes över torget och stannar, tittar på mig och syster, spricker upp i världens leende och tjoar glatt över hela torget: "OOOJJ VAD SNYGGA NI ÄR TJEJER!!"
Haha!
Sen svängde vi förbi stallet och tog in Svarten. Emma tog några bilder med min mobil så visar en här.


På lördagen lagade jag och Sofia staket i 30 graders värme och jag trodde jag skulle dö! Men nu är det klart så imorgon får hästarna börja gå ute dygnet runt. Sen på kvällen blev det givetvis Eurovision Song Contest och jag måste säga att grannlandet Danmark är värdiga vinnare enligt mig :)

Idag har jag lyckats tajma vädret himla bra. Åkte till stallet vid elva, skulle hämta Svarten i hagen och såg att han stod långt bort med öronen spetsade, vänd bort från mig. Ropade och visslade på honom och på en halv sekund hade han vänt helt om och kom galopperandes mot mig. Söte! <3
När jag satt upp en stund senare kom det några regndroppar och himlen var oroväckande grå. Men efter bara någon minut blev det blått och jag kunde njuta av en ridtur i solen tillsammans med världens bästa häst. Efter att ha mockat, fixat maten och skurat ryktlådan åkte jag hem och precis när jag hunnit innanför dörren började det regna. Snacka om tajming!

I övrigt har det varit en chilldag med lite fix här hemma. Imorgon ska de renovera badrummet igen så har tömt det på prylar och kommit fram till att jag har alldeles för mycket saker. Det slog mig också att en del av det är riktigt bra, så tänkte göra ett inlägg av mina favoriter sen. Hur låter det? :)

Obehaglig överraskning

Jag hade glömt att vår/ sommar innebär allergi för min del. Jag hade även glömt hur vidrigt irriterande det är att ha ständigt rinnande och kliande ögon och näsa. Urs! Har känt mig som en zombie hela dagen. Lite som en obehaglig överraskning. Så det blir sängen redan nu och hoppas på att morgondagen blir lite bättre.

För att göra inlägget liiite roligare får ni en bild på Lusen från igår :)



4 år

 4 år tillsammans med världens finaste pojkvän idag ♥

 
Jag älskar dig ♥

Från Kungsmässan

Raglady by Tara

Doftljus
Armband
Nagellack "Roller Coaster" och "Funhouse" från Ciaté

Från Kungsmässan

Raglady by Tara

Vad det är som är inslaget får ni se lite senare ;)




Från Kungsmässan

Från H&M:

Leopardmönstat paraply
Ögonskuggor x3 (svart + guld från L'Oreal och en rosa från Maybelline)
Hårsnoddar
Nagellack "Coral Reef" och "Poolside" från Isadora
Tvättservetter (nödvändigt efter att ha provat glittriga skuggor på handen) :P
Gratis Mode Magazine

Från Kungsmässan

Långklänning från Sisters (finns på Vila också. Provade den där fast hemma i Varberg för någon vecka sedan).

Candie

En liten bild på Candie från tidigare idag efter att jag och Björn varit ute och gått med hundarna :)



Köttfärsdagen

Idag är det köttfärsdagen. Det var nämligen så jag trodde att vuxna människor sa "Kristi himmelsfärd", när jag var liten. Just vad Kristi stod för hade jag ingen aning om, men när de sa "himmelsfärd" var jag helt övertygad om att de sa "himmelsfärs"...

Hur som helst, började morgonen med en tripp till stallet för att mocka och sen hem igen för snabbdusch. Linnéa hämtade mig och sen tog vi tåget till Kungsbacka, Kungsmässan där vi mötte upp Sandra. Det blev shopping och supergod mat på Ricemarket. Blev supermätt! Bäst var att man kunde köpa till mjukglass till efterrätt för bara 5 kronor. Så himla gott! Är fortfarande i matkoma typ åtta timmar efter. Eller ja, trots det var jag ju tvungen att tvinga i mig lite extra mat när jag kom hem eftersom mamma lagat en av mina favoriträtter. Schnitzel med klyftpotatis, smält smör och citron. Mums!

Var nyss duktig och fotograferade dagens inköp. Tyvärr strejkar Internet på datorn så det blir inga bilder idag. Men ni får se en annan dag :)

Jag tackar Linnéa och Sandra för en supermysig dag och hoppas att vi kan göra om det igen snart <3



Varför gick jag och lade mig igen?

Hur ofta händer det att jag vaknar och är pigg när det är dags att morgonfodra 05.30? Inte speciellt ofta. Men tydligen idag. Så jag fixade lite i stallet och tänkte att det skulle döda lite tid. Tyvärr var jag klar strax efter klockan sex igen så gick in och lade mig ändå. Nu är jag ju allt annat än pigg kan jag ju tala om...

Men jag har en kort dag på jobbet idag och efter stallet sen åker jag och Josefin till Kungsmässan :D

Ha en bra dag!

Helgen

Efter fredagens kvällsridtur fick jag och Lina för oss att ha filmkväll. Så några timmar senare satt vi och laddade ner en film. Stoffe (Linas pojkvän) fick guida oss på telefon och vi kände oss hur kriminella som helst, haha!

Vi hann se typ en halvtimma av filmen innan båda slocknade i soffan. Så bra gick det. Men vi ska göra ett nytt försök att se filmen i veckan tänkte vi :)
Vi hade i alla fall väldigt trevligt innan vi somnade.

Lördagen började med morgonfodring 05.30 och sen lite mer sömn. Sen stod sortering av skor, stallet, ridtur, avmaskning av katten och städning på schemat. På kvällen hämtade jag och syster hem thaimat och lite senare kom Sebbe hit. Vi såg två filmer varav jag inte minns namnet på den första. Den andra hette "Daylight". Helt okej film men lite sorglig.

Idag sov vi länge och sedan tog vi det bara lugnt hela eftermiddagen innan jag åkte till stallet och red Svarten :)

Go helg med andra ord! :)


Bjuder på en charmig spontanbild Emma tog på mig och Sebbe när vi kollade Youtubeklipp xD

Shooooes

Höll ju nästan på att glömma! Köpte tre par skor också. Hoppsan. Det var inte riktigt meningen...
Nu kan jag bannlysa mig själv från alla skoaffärer de närmsta tio åren. Bra där Ida!

Gekås

Och så hästsakerna då. De fick vara med på en egen bild.

Orange schabrak till Svarten (resten är till Rubin).
Svart schabrak
Ryktborstar
Ny foderhink (den ena gick sönder igår)
Sadelskydd

1 maj

Började dagen i stallet med mockning och en tur i solen på min älskade häst. Sen hämtade jag upp Sofia för en tripp till Gekås. Jag hade egentligen inte så mycket som stod på inköpslistan (som jag för övrigt hade i mobilen som totalt stendog igår. Gick inte att starta telefonen överhuvudtaget). Men det gick ändå och jag kom givetvis hem med massor av onödiga saker. Precis som varje gång. Men så får det vara ibland :)

Här är i alla fall vad som inhandlades på Gekås:

Liten necessär att ha hos pojkvännen. Så han och hans bror slipper "alla" mina tjejprylar i badrummet :P
Tandborste (att rengöra dragkedjan på rídstövlarna med)
Hårborste
Fingervantar man kan använda på touch-mobiler
Body scrub
Body butter x3
Rak gel
Rakblad
Nagellack x2
Nagellacksborttagning x2
Ansiktscreme
Mascara
Tandkräm x4
SB12
Tandborstmugg + mugg att ha tops i
Väska
Plånbok att ha på jobbet och i stallet

Från Euro Horse

I fredags var jag som sagt på Scandinavium och detta fick följa med hem från mässan:

Väska för ridstövlar
Tre T-shirtar (älskar texter och ord på allt från kläder till inredning).
Korallfärgat skärp med strasstenar på
Kolla masken (maskprov för häst) till Svarten, Rubin och Fibbla. Man fick en tablettask också, haha!
Gratis kasse från Horsemeup.se

RSS 2.0