Glamour White

Är helt proppmätt efter att ha ätit mammas supergoda bobotie till kvällsmat. Har blivit dunderförkyld så i övrigt har jag roat mig med TV-tittande och lite nailart idag. Målade med ett nagellack från Isadora igår - "Glamour White". Tyckte det var snyggt, men det kändes lite simpelt. Så jag lade till lite glitter och det blev något helt annat!

De två översta bilderna är enbart "Glamour White" och de under är med glittret på.



Förutom "Glamour White" som baslack har jag använt "Glitter Silver" och "Glistening Snow" från Claudia.

A B C

I början av sommaren bestämde jag, syster, Alexander och Emilia  att vi skulle tälta i trädgården. Eftersom det av någon anledning inte har blivit av under deras sommarlov så beslöt vi oss för att fullfölja planen denna helgen.

Plan A: Tälta i trädgården.

Plan B: Eftersom det skulle både regna och åska tänkte vi att filmkväll och sova över här hemma hos oss skulle passa bättre.

Plan C: Övernattning i deras husvagn som står på garageuppfarten.

And Plan C, here we go!

Så inatt har vi alltså sovit i husvagnen. Varmt som attan var det och så vaknade vi redan före åtta imorse av att det åskade och regnade galet mycket. Som tur var hade vi massor av godis och chips kvar sedan igår, så vi överlevde ;)
Men frukosten åt vi inomhus i alla fall.













Mat med Sandra

Efter jobbet slog jag personligt rekord i att cykla hem fortare än ljusets hastighet....nåja, nästan i alla fall. Jag var hemma på en kvart trots lite motvind. Det brukar ju ta minst tjugo minuter annars. Anledningen till denna rusning? En nyklippt Sandra väntade på mig i stan för lite mat på Espresso House och sedan vidare till fästningen för att sitta och prata lite och titta på den inkommande färjan.

Jag bjuder på tre Kretabilder på mig och min fina vän :)






Gabriella

Här får ni några favoriter från gårdagens fotografering med Gabriella.

  

Ben & Jerry's

Efter jobbet mötte jag upp Gabriella och så åkte vi till trafikskolan så att jag kunde skriva in mig. Verkligen på tiden! Snart är jag 19½ och och igår planerade jag tydligen att bli rallyförare. Trodde aldrig att pappa skulle behöva be mig att sänka farten (kör långsammare än en halt snigel när jag övningskör). Well, snigeln körde i 80 km/h igår! Det ni!
Va? Blev ni rädda nu? Lugn, jag lovar att förvarna innan jag ska ut på motorvägen ;)

Efter att ha skrivit in mig på trafikskolan köpte vi Ben & Jerry's och drog vidare hem till Gabriella. Efter att ha förlorat min "Ben & Jerry's-oskuld", som Gabriella så vackert uttryckte det, fotograferade jag henne både i trädgården och på hennes balkong. Några av bilderna dyker upp här senast på fredag.







Som sagt, första gången jag äter Ben & Jerry's. Så har bara smakat "Coconutterly Fair" och "Nordic Water Peace".

Har ni någon Ben & Jerry's favoritsmak? :)





Dricks

När jag cyklade ut från garageuppfarten imorse frågade min granne, 11 år, vart jag var på väg. "Till skol...eh, nej, jag menar till jobbet. (Till jobbet! Herregud vad konstigt och vuxet det kändes!) Värre blev det när vi skildes åt då han skulle svänga mot skolan: "Ha det så kul i skolan idag då Alexander!" Helt weird alltså! Jag som trodde jag skulle gå i skolan tills jag dör. Hm, eller kanske inte.
Hur som helst, idag fick vi dricks på jobbet, jag och Amanda. Kom in i en lägenhet där det såg rent ut sagt förjävligt ut. Tvätt överallt, blöjor, sopor, disk...ja, ni kan ju tänka er själva.
Så de något stressade och oorganiserade männiksorna hade i alla fall varit snälla och lämnat lite dricks åt oss. Tack!


Amanda körde nödlösning i ösregnet - Mopp och kökshandduk på huvudet, tadaa!


Dricks var det här!


To cool for school

Idag började syster, grannarna och många vänner skolan igen. Det känns så konstigt att inte gå dit mer. Tretton år sammanlagt med både grundskola och gymnasium och nu blir det inget plugg förän jag har lyckats komma på vad jag vill läsa. Hur som helst, detta ska sörjas/ firas (som Lovisa uttryckte det i sms till mig för några dagar sedan), med glass och myskväll hemma hos henne ikväll.

Det får bli en studentbild på mig idag.

Vart tog dagen vägen?

Igårkväll tittade jag och Sebastian på "Just go with it" eller "Min låtsasfru", som den heter på svenska. Inte jättebra kanske, men lite rolig var den allt. Trots att vi inte somnade förän efter klockan fyra inatt vaknade jag relativt pigg vid tolv idag av att Alexander, min granne, var ute och klippte gräset och därefter körde han radiostyrd bil på gatan så det stod härliga till. Sebbe är dock inte så lättväckt så han sov till ett. Vid tre gick vi upp och åt frukost och sen kändes det som om dagen var så gott som slut. Sedan kom Alexander till undsättning genom att klippa även vår gräsmatta och sedan drog vi (jag, Alexander, Emma och Emilia) till Coop forum vid åttatiden för att handla lite.

Just go with it - Har ni sett den?


Waiting

Hejhopp! Det får bli ett kort inlägg idag eftersom jag ska iväg strax. Idag har jag jobbat 11.00-15.00 och sen övningskört lite med mamma. Fjärde dagen denna veckan till och med så lite duktig är jag faktiskt :) Nu väntar jag på att Emma ska komma och hämta mig så att vi kan åka hem till Sandra och äta pizza och bara chilla.

Vad ska ni hitta på ikväll? :)


En bild från Kreta på mig, Sandra, Emma och Sandra.

Dazzling Acqua

Lovade ju att visa hur nagellacken såg ut på också, så idag testade jag Dazzling Acqua. Jag älskar färgen! Blått är nog en av mina absoluta favoritfärger när det gäller nagellack. Dock tycker jag att detta lack täcker lite dåligt. På bilden nedan har jag målat två lager. Nu målade jag nyss på ett tredje lager och det blev mycket bättre. Minst tre lager för bästa resultat alltså.

Har ni någon favoritfärg på nagellack?


Dazzling Acqua

Ingen luva?

Ikväll har jag varit på Campino och ätit pizza med världens goaste jobbarkompisar. Mycket mat prat och skratt och när vi skulle bege oss hemåt började det regna så smått.

Jag: Åhnej, det börjar regna och jag har ingen luva på cykeln!
Sara och Linnea: Eh...vaa?
Jag: Jag menar, jag har ingen luva på jackan.
Jag, Sara och Linnea: Hahahaha
Sara: Det har du visst. Du har bara lyckats hänga väskan så att du inte kan få på dig den. Vänta så ska jag hjälpa dig.
Jag: Gah, så typiskt!

Cykel med eller utan luva, en mysig kväll hade vi :)


Dazzling ocean & Dazzling Acqua

Idag köpte jag två nya nagellack - Dazzling Ocean och Dazzling Acqua. 69 kronor styck på Kicks. Tänkte att jag skulle testa ett av dem imorgon innan jag ska ut och äta pizza med tjejerna från jobbet :)


Höghöjdsaktivitet på Ästad gård

Efter jobbet hade jag exakt en timma på mig att åka hem, duscha och göra mig iordning samt ta mig tillbaka till jobbet för att åka buss ut till Ästad gård. Vi började med höghöjsaktiviteten. Det innebar att klättra en slags bana med tretton olika hinder som från marken och upp till toppen var tretton meter hög. Därefter klättrade man med hjälp av stege ytterligare sex meter för att från nitton meters höjd, åka en 300 meter lång linbana. Ascoolt! :D

Efter detta gick vi till anläggningens spa för att bada i badtunnor, små iskalla sjöar och bastubad i form av undervattensbastu, ångbastu med mera. En fantastiskt kul kväll hade vi i alla fall och jag var rätt trött när jag gick och lade mig vid tre inatt.


Jag balanserar på rep


Gungbräda, tretton meter upp i luften.


En del av banan.


Jag är inne på sista momentet innan det är dags att susa iväg i linbanan.


På linan ni ser satt man fast i när man susade iväg.

Resten av kvällens bilder är inte helt bloggvänliga om man säger så och därför hamnar de inte här ;)


Personalfest

Idag är det sista dagen på jobbet för denna säsongen. Kommer troligtvis jobba lite helger framöver så länge det behövs. Dock väntar jag ju fortfarande besked från jobbet på ridskolan som jag sökte för ett par veckor sedan. Hoppas, hoppas att jag får det. Att bo på en gård har ju varit min dröm sedan jag var liten. Hur som helst, idag blir det bara två timmars arbetspass. Vi fick lov att sluta tidigt för att kunna åka med på personalfesten ikväll.

Ni får en bild från förra årets förfest hos Amanda sålänge :)

Kakbuffé

Nyss hemkommen efter att ha ätit kakbuffé med Josefin i Saluhallen på Breared. Vår gemensamma "parallelklasskompis" Daniel jobbar där. 60 kronor och man får äta hur mycket kakor man vill! :D
Vanligtvis är jag inget kakmonster, men idag åt jag tills jag trodde jag skulle spricka. Gott var det kan jag meddela :)
Nu ska jag strax springa över till Emilia som fyller 8 år idag. Hinner dock inte kalasa så länge eftersom jag börjar jobba 19.00. Ni ska få några bilder från dagen först tänkte jag:


Josefin med kakor


Jag med kakor


Såhär såg min tallrik ut när vi delat varje kaka i två delar för att ta varsin bit...

China Glaze - Lighthouse

Känner att det är dags att skriva ett inlägg om nagellack nu. Det var ju trots allt det som skulle vara huvudtemat i bloggen även om det kommer dyka upp mycket annat här.

Bilden blev ingen höjdare direkt och den gör inte färgen någon rättvisa, men nagellacket i sig är desto bättre. Målade på det innan bröllopet (den 2/8) och trots att jag aldrig hann måla på något överlack så har det hållt sig jättebra. Då har jag dessutom jobbat i flera dagar efter det. Så China Glaze är verkligen ett märke jag rekommenderar. Jag har aldrig testat det förut men nu kan jag försäkra er om att det kommer att finnas fler sådana i min samling framöver.

Har ni testat Cina Glaze? I så fall tycker ni det är bra och vad har ni för favoritfärg? :)





Rubber boots

Rubber boots, wellington boots...ja gummistövlar helt enkelt. Har letat efter ett par sedan i våras nu (okej, jag erkänner, letat sååå himla noga har jag inte gjort). Jag har snarare väntat på att ett par gummistövlar ska dimpa ner från skyn och stå på skohyllan i hallen och hoppas på att jag sticker ner fötterna i dem. Hur som helst, idag efter att ha ätit lunchbuffé på Sakura Thai med mamma och syster, gick jag in på Din Sko och köpte första bästa paret i rätt storlek, haha.

Nu ska här plaskas i vattenpölar minsann! (Skämt åsido, men gummistövlarna kommer att komma till användining. Det vill jag lova)!


Hurtig chey?

Idag har jag verkligen varit i farten sedan jag steg upp ur sängen! Började med att jobba 09.00-15.15 och när Sabina körde städvagnen på gräsmattan skumpade och skramlade det rejält och då börjar hon sjunga "Bumpy Ride", Mohombis låt ni vet xD
Sen cyklade jag hem från jobbet och tog en powerwalk med hunden i en timma. Efter att ha duschat ska jag nu vidare på nästa promenad, nämligen mot Fanny för kvällsmat med henne och tjejerna :)

Har ingen bild från dagen, men ni får en bild från midsommar på en hurtig hund istället.


Efter glass kommer pommes!

Igårkväll åkte jag och Linnéa ut till Tre Toppar för att äta glass. Vi träffade min kusin David och lite senare (när glassen hade lagt sig tillrätta i våra magar), dök några gamla klasskompisar till oss upp. Trevlans! Sen blev vi törstiga så vi åkte till McDonalds för att köpa läsk och pommes frites, gott!


Tyckte att det var passande med glasströjan! ;)


Apelsinchoklad och ploppglass med chokladsås på, mums!


Pommes frites på McDonalds

Vänner

Hejsan!
Idag har jag varit i stan med några av mina bästa vänner. Vi fikade och bara chillade i solen (och skuggan när solen blev för varm). Sedan var det dags att säga hejdå till Veronika som ska åka till Luleå för att börja plugga imorgon. Lycka till vännen!
Det är förövrigt hon som varit snäll och hjälpt mig med att göra headern :)

Imorgon ska jag på bröllop för första gången i mitt liv, så nu ska här målas naglar!

Kram Lackoholic


RSS 2.0